Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.707
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür hatalara karşı bankaların tel numaraları cep telefonumda kayıtlıdır. Sahte numaradan arandığımda bu şu banka numarası değil deyip mort ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük oyunu bozdun bravo 👏

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T. Soprano

Buradaki bir kısım insanları anlamak cidden zor.
    Nasıl da ahkam kesiyorlar. Yok şifre tuşlamışsın hata sende, yok şifreni başkasına verme, yok çocukmusun bankayı suçlama vs vs.
    Adam hata yaptı diye bu zarara katlanmak zorunda falan değil. Hatası varsa dahi banka telafi edebiliyorsa bunu yapmak zorundadır. Bas bas bağırıyorlar reklamlarında yok şöyle güvenliyiz, yok böyle güvenliyiz. Paranız bizimle güvende vs vs diye.
    Sana ve sen gibi benzer olaylardaki mağdurlara tavsiyem, banka bu işi aynı gün çözemiyorsa hemen bi avukatla görüşüp 3-5 neyse verip işlemi hızlandırın. Ödeme itiraz süreleri var online işlemlerin. Bankalar iç yazışmalardan sonra hukuk birimine yönlendiriyor ve bu süreç bankalarda çok geç işliyor.
    Sizin dediğiniz gibi olsa bankalar batar. Bu seferde anlaşmalı dolandırıcılık başlar. Bunun çözümü alış verişi ve para transfer limiti koymak. Alış verişte 3d kullanıp dolandırılsan bile ürün veya hizmet alamadım diye başvurunca paranı alma şansın yüksek. Para transfer limitini arttırmak için tek seçenek m.h. ile iletişime geçmek. Yanlış hatırlamıyorsam doğrulama için gizli sorunuzdan harf istiyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 14 Mayıs 2019; 14:50:31 >

• Öncelikle geçmiş olsun. Bir şekilde bir yerlerden bilgilerimiz satılıyor. Bunun herkes farkında ama gözümüzle görmediğimiz için ispatlayamadığımız şeyler. Ayrıca işlem hala provizyon olarak gözükürken neden müdahale edilemiyor anlamıyorum. Provizyondan düşmeden parayı geri çekseler bunlar olmayacak. Sonuçta bu alışverişi gerçekten ben yapmış olsam alıverişi yapmış olduğum siteden iptal ederim.
  • O değil de yeni kart oluşturulacak diye aramışlar.. Yani insan oturur bir düşünür neden durup dururken yeni kart oluşturulsun? Kayıp değil, çalıntı değil, bozuk da değilse?
  • Geçmiş olsun hocam
    Dikkatli olmak gerekiyor cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 14 Mayıs 2019; 14:59:42 >
  • büyük geçmiş olsun aylar önce benimde başıma gelmişti ama parayı kurtarmıştım garanti bankasındaki bilgilerim dolandırıcıların eline geçmiş benim adıma sanal kart oluşturup esnek hesaptaki 1000 tl yi buraya aktarmışlar telefonuma gelen kodu söyleseydim iş bitmişti hemen bankayı aradım sanal kartı bloke ettirdim para sanal karta aktarılmış fakat dolandırıcılar parayı çekemeden sanal kartı bloke ettirdiğim için 2 gün sonra 1000 tl para banka tarafından hesabıma geri yatırıldı
  • Benim babamın cep telefonundaki virüs, enpara şifresini ele geçirmişti ve babamın hesabından 70bin civarı bir parayı adamlar bitcoin almak üzere transfer etmişlerdi. En para yetkilisi hemen aradı ve transferin bilgimiz dahilinde olup olmadığını sordu. Bilgimiz dahilinde değil diyince hemen işlemi durdurdular ve paramızı kaptırmadık çok şükür.
    Detayları burada: https://forum.donanimhaber.com/enpara-mobil-uygulama-sahtekarligi-dikkat--135178758#135396545

Benim bu anlamda gördüğüm en güvenli ve ilgili banka enpara. Ama takdir edersiniz ki her işlemi tek tek insan kontrolünden geçiremezler. Muhtemelen bir fiyat limitleri var. Mesela 60bin TL üstü EFT işlemleri gibi. Bu limiti aşan işlemler şüpheliye hızlıca kontrol ediliyor olabilir.

Sizin durumda aslında eğer çok çabuk bir geri dönüş yaptıysanız işlemi iptal edebiliyor olmalılar diye biliyorum. Ama bu süre geçtiyse maalesef yapacak bir şey yok. Belki de siz alış veriş yaptınız ama dolandırıldım diye bilgi veriyorsunuz diye şüphe duymaları normal.
    Muhtemelen sizin kart ile sanal para veya kumar kuponu falan almışlardır. Durum böyle olunca takibi mümkün olmuyor. Savcılık araştırsa bile A firmasından bitcoin alınmış gibi görüyor. A firmasına bu hesap kimin diye yazı gönderiyorlar. A firması olur da ilgilenp cevap verse bile artık hesap kapatılmış oluyor. O adam o bitcoinleri çoktan bir kaç farklı yere aktarmış sonra da nakte dönüştürmüş oluyor. VPN ile işlem yapıldıysa da IP'den falan da bir şey bulunmaz. Muhtemelen takipsizlik kararı verilir.

Artık öteki dünya da alacağım diye kendinizi sakinleştireye çalışın. Yapacak bir şey yok maalesef :( Allah korusun bir araba çarpsa veya bir hastalık olsa da sağlık sorunlarına bu parayı harcamış olsaydınız daha çok üzülürdünüz. Bu yüzden bunu bir test gibi düşünüp sabredin derim. Yanlış anlaşılmasın elbette peşini bırakın demiyorum:) Savcılığa da başvurun, bankayla da tekrar tekrar görüşün. Ama çok bir şey beklemeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 14 Mayıs 2019; 15:20:43 >

• Geçen bir arkadaşımı 444'lü banka numarasından aramışlar. Dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca kapatıp 444'lü numarayı kendisi aramış. Gerçek banka ile görüşürken arkadan sahte 444'lü numara aramaya devam etmiş. Yani bir yolunu bulup (belki cep telefonuna virüs ile) banka numarası gibi arama da yaabiliyorlardır. O yüzden sadece arayan numaraya güvenmeyin derim.
  • sanal pos a kapalı kartım böyle birşey olabilir mi acaba ????
  • şahsa ait banka bilgilerini para çektikten sonra alınıp bi köşeye atılan makbuzlardan elde ettiklerini düşünüyorum, çünkü üzerinde çoğu bilgi (tc kimlik numarasına kadar) yazıyor. geçmiş olsun, umarım mağduriyetiniz memnuniyetle sonuçlanır.
  • haldunser H kullanıcısına yanıt
    Adam haklı beyler, dağılın. Enparayı bana öneriyolardı ama bi türlü güvenip kullanmamıştım. Bu örnekle beraber artık önerenlere bi de laf sokarım misss. Arkadaşa da geçmiş olsun peşini bırakmasın işin 18 bin tl az para mı?!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyru kullanıcısına yanıt
    Bu konu sayfasını ENPARA genel merkezine mail yoluyla atın. O zaman bi yerleri tutuşup ilgilenmeye başlarlar. Sosyal medyada kriz açmak artık en korkutucu yöntemdir. Geçmiş olsun umarım ödemeden kurtulursunuz.
  • 2 kez provizyon yapılmış kardeş. Sana kaç sms geldi?

İşlemlerin ne durumda bilemiyorum ama şu karşı tarafı da araştırmanı öneririm. Web sitelerini çevirip incelediğim kadarıyla bir vakıf. Mağduriyetini güzelce dile getirebilirsen oradan da sonuç alabilirsin diye düşünüyorum. Türk değilde yabancı muhatapla karşılaşman bir avantaj olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 14 Mayıs 2019; 16:26:59 >
  • sms içeriğinde o tutar yok ise enpara suçlu olur. Ama eğer sms içeriğinde o tutar var ve sen bu tutar nedir diye sormadıysan hata sende. maalesef dolandırıcılar bu ve buna benzer yöntemleri çok kullanıyorlar, uyanık olmak lazım. geçmiş olsun.
  • Hocam geçmiş olsun. Bu tür durumlarda alay eden, goygoy yapan çok oluyor ancak bazen insanın aklı donabiliyor,en zeki insan bile böyle hatalara düşebiliyor. Burda zeki edebiyatı yapmak yerine konu hakkında yardımcı olabilecekler bilgilerini paylaşsa daha faydalı olur.
  • Dolandırılmayanlar üstün zekalı falan olmuyor arkadaşlar. Kendi açığınızı kapatmak için gayet "normal" davranan kişilere üstün zekalı yakıştırması yapmayın.
  • Net senin suçun.
  • Güvenlik önlemleri söz konusu olunca bankaya büyük görev düşüyor. Mobil uygulama şifresini yanlışlıkla bloke edip açtırıp 15k para havale yapmam gerekiyordu müşteri hizmetlerini arayıp blokeyi açtırıp açtırmaz havaleyi yapınca direk banka aradı güvenlik için 1-2 soru sordular işlemim onun sonunda gerçekleşmişti. Banka isterse bekletip sorunu çözebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.