Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.728
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eh be birader, sms gelen kodun olduğu mesaj da patlaşsana, ne için kod geldiği yazıyor olması lazım orada. hiç mi şüphelenmedin. yazık olmuş umarım parnaı kurtarırsın ama bu kadar da saf olmayın kardeşim.
  • zor bir durum keşke paylaşmasaydın, çok nadir bazı durumlarda bankalar telefon teyidi için şifre sorarlar ama o smslerde kimseyle paylaşmayın ibaresi de olmaz, onun dışında kimse otp kodunu başkasıyla paylaşmasın çok büyük sıkıntılar çıkabilir ayrıca kişisel verilerin korunumu biraz hikaye gibi zamanında bankaların içinde bile bu verileri dışarıya satanlar olmuştu.
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Banka tarafından tanımlanan otomatik ödemedi etkilemez , örnek elektrik su internet , banka tarafından tanımlanacak
    Benim kapalı peki nasıl otomatik ödeme oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Aha böyle dolandırıyorlar insanları.

Tc den ne bilgisine ulaşırlar demeyin.
    HAtırlamıyormusunuz, bizim bakanlığı mı ne hacklediler di. herkesin isim adres madres her b.k çıkıyordu. Onlar kolay iş.
    Şifreyi verdiniz mi elinize de onlar veriyor.

Konu sahibi arkadaş. Geçmiş olsun sana da. Üzücü bir durum.
    adres satırının köşesinde güvenli değil diye yazmasına rağmen hala 7000 lira kapalım diye giren salaklar olduğu sürece daha çok adam ütülür bu memlekette.

hala öğrenemediniz bedava peynir fare kapanında olur

• Geçmiş olsun, BDDK'ya şikayet etmenizi öneririm. Yinede bir şey çıkacağını sanmıyorum, malesef bana halan daha saçma gelen bankacılık sistemi açıklarımız var. Örneğin 3D Secure neden zorunlu değil? Ben siteye kart bilgilerimi bir kere verdiysem adam oradan istediği kadar çekebilir. Kartımı tesadüfen yere düşürsem internet bankacılığı üzerinden şifresiz olarak içini boşaltmaları çokta zor değil. Bazen şifre sormaması yada şifreyi yanlış girsen bile kabul etmesi de başka güvenlik açıkları. Biraz aslında bu sistemlerde kasıt var gibi...
  • Hata bankada değil sizde. Bırakın bu mağdur ayaklarını. Kredi kartı demek cebindeki para demek. Paranı nasıl çaldırdıysan muhattabın banka değil hırsız ve kendin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Şifrenizi banka çalışanı dahil kimseye söylememek gerekiyor. Ayrıca neden sadece Enpara kullananlara dikkat etmesi gerektiğini belirttiniz anlayamadım. Her banka müşterisinin bu konulara dikkat etmesi gerekir.

• berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcılık yöntemleri değişiyor allah göstermesin yarın seni biri başka bir sistemle dolandırsa burda insanlar dolandırıcıya mı hak vermmeli sence ?
    Sana karşı sen bunu yapmıcaktın şunu yapmıcaktın yazsalar burda bu dpüru bişeymi ?
    Bende senin gibi düşünüyordum ama herkesin başına gelebiliyormuş .
    Ben 18000 tl polonyaya gitsin diye kodlamadım şifreleri bu işlemler gerçekleşirken bankanın burda hiçmi suçu yok bu işlemlerin şüpheli işleme düşmememesi normalmi ?
    Provizyon sürecinde bana yardımcı olmaması normalmi ?
    Hırsızın hiçmi suçu yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freq5GHz

Yazını okudum, sms işini yapmayarak son derece güvende olurdun, haksızsın, bari gereksiz karalama yapma...herkesin bilgisi zaten heryerde bunun bankayla alakasi yok 0.005 bitcoine 100bin vatandasin ikamet kimlik vs.. herseyini satiyorlar il il nereden istersen, enparalik bir durum yok zaten dolandiricilarin yaptigi iş herseyi kilifina uydurmak, o yuzden gereksiz bir destek ariyorsun, tabi Allah yardimcin olsun o ayri(enparada 100000 limitli kartini bir sitede kullanmadan once 20liraya bile sinirlayabiliyorsun, son derece ötesiz guvenli bir markayi(yillardir kullaniyorum) kendi kisisel hatan sebebiyle karalayamazsin
    İnş dolandırılmassın ne diyim
  • Geçmiş olsun,

Normal de hiçbir banka personeli kişisel bilgilerini bilemez, zaten bankayı işlem yapmak için aradığınızda sizden bilgilerinizi sorar burda uyanmanız lazımdı, neyse geçmiş olsun inşallah bir sonucu varırsınız.

Önemli olan burada sizin bilgilerinizi nasıl çalınmış bankanın bura da önemli hatası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 14 Mayıs 2019; 11:36:1 >
  • Pek yazılmamış da, her banka kartı her banka ile yaşanabilecek, hatta yaşanan bi durum.

Burada Enpara'nın suçu nedir anlamadım.

Bilgiyi satan Enpara değil, hatalı işlem yapan Enpara değil.

Çalıştığım yerde de güya Garanti'den gelen bi mail vardı, herkes bas bas bağırıyor şifre vermeyin, phishing maillerine tıklamayın bilmemne diye, kız cart diye basmış şifreleri vermiş bi güzel. 2dk sonra Bilgi İşlem'den mail geldi, telefonlar yağmaya başladı ay biz böle böle işlem yaptık diye

Haberlerde izliyoruz ya, aynı dolandırıcılık yöntemiyle evini arabasını bilezikleri teslim edenler var. 3 gün sonra aynı yöntem ile birisi yine çıkıyor. Arkadaş televizyon da mı izlemiyosunuz, hiç mi haberiniz yok bu muhabbetlerden?

Yani büyük konuşmayayım konuşmayayım diyorum ama inşallah başımıza gelmez.

• Geçmiş olsun, dolandırıcılık suç olmaktan çıktı emniyete gidiyorsun adam bundan birşey çıkmaz diyip atıyor.
    Daha başlamadan kaybettiğiniz bir adalet sistemi içinde buluyorsunuz kendinizi, dolandırıcılar sizle ilgili herşeyi bilmesi normal.
    Burada 1. açık kurye sistemi, benim düşüncem bilgiler kuryelerden alınıyor, diğer hususlarda mailler, alışveriş siteleri vs vs.
  • Tüketicilerin bilgilerinin gizliliğini koruma diye birşey yok bizim ülkemizde,esra erol veya müge anlıya çıkın derdinizi anlatın tüm TÜRKİYE bu rezilliği öğrensin.Enpara mıdır zırtpara mıdır zaten dijital bankadada neymiş bizim millet eft ve havale ücreti yok diye kullanıyor,bedavaya hasta milletiz çok üzüldüm adınıza.
  • CepteTEB'e mi geçsek ? Orası nasıl, memnun olan var mı ya da bir sıkıntı yaşayan ?
  • Merhabalar, Ben 5 yıldan fazla özel bir bankada çalıştım (EnPara değil). Öncelikle bankanın sizin bilgilerinizi 3. Şahıs ya da firmalara satması kesinlikle söz konusu değil. Bankacılık ile ilgili mevzuata aykırı. Banka böyle bir şey yaparsa bankacılık faaliyetlerine son verilir. Sizinle ilgili bilgilerin dolandırıcı tarafından noktası noktasına bilenmesine gelince bunun birden fazla nedeni olabilir.
    Birincisi bankada çalışan bir personel kanunlara aykırı bir şekilde bu bilgileri sızdırmış olabilir. Ben bir ilçe şubesinde çalışmama rağmen Türkiye genelindeki tüm müşterilerin bilgilerine anne baba TC numaraları dâhil ulaşabiliyordum varın siz düşünün gerisini.
    İkincisi EnPara sadece telefon ve bilgisayardan kullanılabiliyor. Telefona ya da bilgisayara yüklenen bir program bu bilgileri ele geçirmiş olabilir ki google play store de oyun ve yararlı uygulama maskesine bürünmüş bir sürü kötü amaçlı yazılım var. AppStore da Google kadar olmasa da aynı şekilde onda da var. Bu uygulamalar yüklenirken bir sürü izin istiyor ve bu izinler verildiğinde telefonun her ayrıntısına çok rahat ulaşabiliyorlar. Hiç zor bir şey değil uygulamaların bilgilerinizi sızdırması. Bu yüzden mobil bankacılık kullandığımız telefonlara özellikle dikkat etmek gerekir.
    Üçüncüsü ise banka kartlarını taktığınız ATM’nin jitter kısmına (kart takılan kısım) dolandırıcılar düzenek yerleştirmiş olabilirle ve sizin tüm bilgilerinizi buradan elde etmiş olabilirler.
    Dördüncüsü alışveriş yapılan işyerlerindeki pos cihazlarında yada internet sitelerinde bilgileriniz sızdırılmış olabilir. Alışveriş internet sitesi Hacklenmiş olabilir.
    Özetle bankanın bilgilerinizi satmasına gerek yok bu bilgiler günümüz teknoloji çağında çok rahat elde edilebilir. Sizi sosyal medyadan falan takip edip çok daha ayrıntıya inebilirler ve bu sadece sizin değil hepimizin başına gelebilir.

• 0850 li hatlardan dolandırıcılık yapmak da zor değil bu numaraların temini çok kolay. Ben çalıştığım bankaların müşteri hizmetleri numaralarını kaydediyorum. Bu numaralardan aranırsam açıyorum. Bu numaralar harici numaralardan aranırsam şüpheleniyorum ve ben size beş dakika sonra döneceğim deyim kapatıyorum ve çalıştığım bankanın müşteri hizmetlerini arayarak az önceki aramanın onlar tarafından yapılıp yapılmadığını teyit ediyorum.
    Sizi trafikte yakalayabilirler, yoğun bir iş gününde yakalayabilirler, uyku sersemi olabilirsiniz, bir anlık boşluğunuza gelir size yolladıkları SMS şifreleri onlara söyleyebilirsiniz bu herkesin başına gelebilir. Burada direk suçlu değilsiniz. Koskoca profesörler, polisler bile dolandırılabiliyor bazen. Dolandırıcılar her gün yeni yeni yöntemler geliştiriyor.
    SMS olayına gelirsek bankalar sizden SMS ile gelen şifreyi söyleyin demez hiçbir zaman, ancak bu şifreyi tuşlayın diyebiliyorlar. Benim çalıştığım bankanın müşteri hizmetleri bu şekilde çalışıyordu çünkü. Yalnız seni tuşlama menüsüne yönlendirmesi lazım ve bu menüde geri planda hiçbir ses duymaman lazım.

• gerçekten bu olayda bankayı suçlayanlar var.
  • Hata senin dostum yanlış anlama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buradaki bir kısım insanları anlamak cidden zor.
    Nasıl da ahkam kesiyorlar. Yok şifre tuşlamışsın hata sende, yok şifreni başkasına verme, yok çocukmusun bankayı suçlama vs vs.
    Adam hata yaptı diye bu zarara katlanmak zorunda falan değil. Hatası varsa dahi banka telafi edebiliyorsa bunu yapmak zorundadır. Bas bas bağırıyorlar reklamlarında yok şöyle güvenliyiz, yok böyle güvenliyiz. Paranız bizimle güvende vs vs diye.
    Sana ve sen gibi benzer olaylardaki mağdurlara tavsiyem, banka bu işi aynı gün çözemiyorsa hemen bi avukatla görüşüp 3-5 neyse verip işlemi hızlandırın. Ödeme itiraz süreleri var online işlemlerin. Bankalar iç yazışmalardan sonra hukuk birimine yönlendiriyor ve bu süreç bankalarda çok geç işliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T. Soprano -- 14 Mayıs 2019; 11:58:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.