Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.707
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • enpara ne ki hiç kullanmadım
  • ekşide ki konu başlığı şöyle idi :

enpara üzerinden 8 mayıs 2019'da dolandırılan kişi

8 mayıs 2019'da dolandırılan kişi
    şeklinde değiştirilmiş.

enpara ekşiyle mi görüştü ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki hocam.
    tek kodu verdim diyorsun..

tek kod ile internet şubesine girdilerse bunlar kredi çekmişlerdir. krediyi kartına yatırmışlardır sonra da 2 kez harcama yapmışlardır. enpara bunu size neden bildirmiyor anlamadım. buna cevapları ne ?

yok verdiğin kodda tutar yazıyorsa 9 bin küsür yazar , ama iki kez 9 bin küsür çekilemez aynı kod ile buna cevapları ne ?

bu işlemler için 3 kez kod vermen lazım.
    1. kod internet şubesine giriş.
    2. kod ilk harcama.
    3. kod ikinci harcama.

• sen boşluğa gelip dolandırıcının tuzağına düşmüşsün. böyle durumlarda kapa telefonu tamam de sonra enparayı arayıp gerçeği öğrenirdin.
    50 milyondan fazla vatandaşın kimlik bilgileri çalındı ve internette mevcut tc no ad soyad ana baba adı
    donumuza kadar biliyorlar çünkü içerinden devlet çalışanları ahil çağrı merkezi elemanları para karşılığı bilgileri satıyor yada kaydediyor
    hiçbir banka kurum yetkilisi seni arayıp şöyle oldu böyle oldu demez. bununla ilgili uyalarılar mevcut
    ayrıca iş arama sitelerine bilgilerimizi yüklüyoruz oradan da hepsine ulaşabiliyorlar.

geçmiş olsun. sen yine hakkını ara. yılma umarım paran geri gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 14 Mayıs 2019; 13:14:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyru

Tşk desteğin için inş paramızı geri alırız enpara çalışanları pek umut bırakmadı ama biz savaşmaya ve hakkımızı aramaya devam ediyoruz.

Alıntıları Göster
    İs bankasindan taksitli alışveriş yapmistim sonra iade ettim kredi kartı bakiyemi taksit taksit iade edecegini soyledi is bankası. Ne alaka dedim mevzu çıktı kapadım telefonu sonra başka bir müşteri hizmetlerine baglandım ve dedimki şuan gorusmelerimiz mahkemeye basvuracagim için kayıt altına alınıyor bugünün tarihi saati su. Sizdende ricam birazdan soracagim sorulara emin degilseniz cevap vermemeniz cunki sizin sözleriniz referans olucak ve ben sizin soylediklerinize gore mahkemeye gidicem emin degilseniz bilen birilerine danisarak bana bilgi aktarın cunki bu ses kaydı mahkemeye delil olarak sunulacak dedim anlattım konuyu sak diye iade geldi. Ondan önce iade etmiyolardi limitimi. Bazen korkutmak ta çare olabiliyor.

• Kardeşim acını anlıyorum ama ben böyleleri ile dalga geçiyorum yanlis sifre söylüyorum nasıl girmez falan diyo 1 saat görüştüğüm oldu cok eğlenceli ☺️ neyse birdaha inşallah böyle bir şey başına gelmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence sen haklısın kardeşim. Millet birlik olmak yerine suçlu aramaya çalışmış. Kendi başına gelince gidip biri de böyle bir başlık açacak.

Günümzde mailinize ya da forum hesabınıza bile başka bir ipden, senin olduğun bölge dışından bir ipden vs. giriş yapılınca hemen uyarıyorlar. Sms ya da mail geliyor. Enpara'nın güvenlik açığını bilen böyle uyarılar yapmadığını bilen bir çetenin işi bu. Geçmiş olsun. Uyardığın için teşekkür ederim.
  • Ben yeterli incelemeden sonra şunu anladım. Kendim de yıllardır Enpara kullanıyorum ve açıkçası memnunum. Enpara ya da başka banka kartı kullanıyorsanız Rehber'e o bankanın numarasını kaydedin. Bankanız dahil sizi arasa bile bence bir şeyleri onaylamayın. Kapatın, siz arayın böyle bir şey var mı deyin varsa sonra onaylarsınız. Ne olursa olsun, banka personeline bile sms'ten gelen şifreyi vermeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

peki hocam.
    tek kodu verdim diyorsun..

tek kod ile internet şubesine girdilerse bunlar kredi çekmişlerdir. krediyi kartına yatırmışlardır sonra da 2 kez harcama yapmışlardır. enpara bunu size neden bildirmiyor anlamadım. buna cevapları ne ?

yok verdiğin kodda tutar yazıyorsa 9 bin küsür yazar , ama iki kez 9 bin küsür çekilemez aynı kod ile buna cevapları ne ?

bu işlemler için 3 kez kod vermen lazım.
    1. kod internet şubesine giriş.
    2. kod ilk harcama.
    3. kod ikinci harcama.
    Allahın aynştaynları hemen topa tutmuşlar yok şifreyi verdin de bilmem ne, çok zekiler ya. Hayır bide konu sahibi anladığım kadarıyla sözlü olarak söylememiş kodu, tuşlama yapmış. Ama aynştaynlar devrede onlar bunu da şıp çözmüş. Ulan banklar sık sık yapıyor yok sifrenizi yok internet bankacılık sifrenizi tuslayın diye.

Sizin de dediğiniz gibi tek kodla bunlar yapılabiliyorsa enpara güvenli sayılmaz.

Geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Değişmemiş aynı

Enpara kullananlar dikatli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 14 Mayıs 2019; 13:19:2 >
  • Olayın bankayla alakası yok birebir aynı yöntem akbank üzerinden annemin başına geldi, 3 sefer 9.000 lira çekerek toplam 27.000 lira çalmışlar. Muhtemelen banka çalışanı işin içinde çünkü banka numarası gibi arayarak tüm bilgilerinizi sayıp gelen kodu istiyorlar hatta bizimkinde kodu tuşlatmışlar yani direk bankayla aynı.

Adamlar çok prof çalışıyor böylesine saygı duyarım, adamlara hiç kızmadım da anneme kızdım. Siz de dikkat edin mesajın tamamını okumadan kod falan girmeyin.

Olayın üstünden 1 sene geçti bu arada ne mahkeme ne avukat kimse bişey çözemedi sizin de bir yere varacağınızı sanmam.

• radko kullanıcısına yanıt
    Denilen başlık taşınmış, bunlar önceki başlığa yazanların entry'leri, bunları da taşırlar.
  • Rezillik,resmen bilgilerimiz internette yüzüyor.

• yıllık 50-100 tl gibi para verip normal bir bankayı kullanın nolacak. hem bu digital bankalar az eleman çalıştırdığı için istihdama da darbe vuruyor. hiç gerek yok böyle üçkağıtçılarla uğraşmaya.
  • kraymon K kullanıcısına yanıt
    Az eleman çalıştırdığı için teknolojiyi baltalayıp durdularım diyorsun he? Pırıl pırıl pırıl kafalar valla😇

• quote:

Orijinalden alıntı: cool_ice45

0850 li hatlardan dolandırıcılık yapmak da zor değil bu numaraların temini çok kolay. Ben çalıştığım bankaların müşteri hizmetleri numaralarını kaydediyorum. Bu numaralardan aranırsam açıyorum. Bu numaralar harici numaralardan aranırsam şüpheleniyorum ve ben size beş dakika sonra döneceğim deyim kapatıyorum ve çalıştığım bankanın müşteri hizmetlerini arayarak az önceki aramanın onlar tarafından yapılıp yapılmadığını teyit ediyorum.
    Sizi trafikte yakalayabilirler, yoğun bir iş gününde yakalayabilirler, uyku sersemi olabilirsiniz, bir anlık boşluğunuza gelir size yolladıkları SMS şifreleri onlara söyleyebilirsiniz bu herkesin başına gelebilir. Burada direk suçlu değilsiniz. Koskoca profesörler, polisler bile dolandırılabiliyor bazen. Dolandırıcılar her gün yeni yeni yöntemler geliştiriyor.
    SMS olayına gelirsek bankalar sizden SMS ile gelen şifreyi söyleyin demez hiçbir zaman, ancak bu şifreyi tuşlayın diyebiliyorlar. Benim çalıştığım bankanın müşteri hizmetleri bu şekilde çalışıyordu çünkü. Yalnız seni tuşlama menüsüne yönlendirmesi lazım ve bu menüde geri planda hiçbir ses duymaman lazım.
    Bilgisayar üzerinden banka numarası taklit edilerek de aranabilir, beni de çoğu kez falan bankadan arıyoruz diye arayanlar oluyor, kimlik doğrulaması istediklerinde sizin gerçekten falan bankadan aradığınızdan emin değilim bu bilgileri paylaşmıyorum deyip görüşmeyi sonlandırıyorum.

Sadece benim yaptığım aramalarda bankanın sorduğu kimlik doğrulamalarına cevap veriyorum.

Direkt benim telefon hattımdan bankayı aramama rağmen kendi hatlarına yönlendirecek şekilde hacklendiysek daha da yapacak bir şey yok, donumuza kadar alır bu şerefsizler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 14 Mayıs 2019; 14:41:29 >

• Bankanın suçu yok tabiki, yöntemlerin değiştiği filanda yok senelerdir aynı yöntem. Sen insanlara şifre ver sonra bankanın hiç mi suçu yok de. Şuçlunun banka olduğunu düşünüyorsan aç davanı al paranı. Demek ki insanlar da benimle hem fikir ki 300 kişi beğenmiş mesajı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay956 -- 14 Mayıs 2019; 13:39:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkçlk

geçen günlerde 0552 211 08 67 nolu telefondan bir bayan tarafından arandım. Enpara Bahçeşehir şubesinden arıyoruz dediler (ev adresi semtinide biliyorlar)
    ismimi vs. söyledi. enpara digital karta geçiyor,size göndereceğiz adres teyiti için aradık dediler. bende teşekkür ederim istemiyorum dedim.
    yok zorunlu falan dedi.
    ya dedim kart göndereceksin cep telefonu numarasından arıyorsun, kapat telefonu dedim. en son o nazik bayan acayip çirkefleşti.
    dikkatli olalım arkadaşlar.
    bende enpara hesapları mı kapatmasamda, limitlerini düşürmeye karar verdim.
    ilk defa bu şekilde bir banka ismi verilerek bilgilerimi söyleyerek arandım.
    Enpara Bahçeşehir şubesinden arıyoruz,bu çok iyiymiş ya, Enparanın internetten başka şubesi varmıda,Bahçeşehir şubesi demişler,salak bir kadınmış

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.