Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.695
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dolandırıcı adam istese istediği numaradan sizi arayabilir. Buna bile güvenmemek lazım, çok karşılaşmadığımız için güveniyoruz ama buna olan güvenle de dolandırılabiliriz. (10+ sene önce böyle uygulamalar ücretli/ücretsiz bulunuyordu, şaka için kullanmıştım.)

Birkaç sene önce banka ile görüşmemde (ben mi aradım, onlar mı aradı hatırlamıyorum) şifre girmem için sesli yanıt sistemine aktarıp şifre tuşlatmışlardı. Demek burada da risk var. Artık gerçek ile hırsızlık niyetini anlamak güçleşiyor. Bu sesli yanıt sistemini olağan şartlarda taklit etmeleri zor değil ki, sessiz parazitsiz olarak tuşladığımız şifreyi görebilirler.

SMS onayı, sim kart güvenliği gibi önlemler arttırılmalı.

Ayrıca sizin hizmet aldığınız baz istasyonuna yakın olan bir dolandırıcı, baz istasyonunu manipüle edebilir, yaptığınız çağrıyı bankaya yapıyor sanıp dolandırıcıyı aramış olabilirsiniz. Bizdeki dolandırıcılar bu safhaya ulaşırlar mı bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncays44

Geçen sene bana alışveriş şifre mesajları gelmeye başladı. Ben şifre gitmeden adamlar yine hesaba girip 300 tl lik transferler ve alışveriş yaptılar. Sonrasında enpara parayı ödedi ama nasıl bir güvenlikleri var bilmiyorum.
    Telefonunda bir program ile şifrelere ulaşmış olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

nasıl yapacaklar? başında farklı ülke kodu vs olmadan tamamen aynı numaradan arama imkanı var mı?
    Valla hocam hatırlıyorum hatta bir arkadaş şubeye gitmişti orada telefon numarasını göstermişti orada çalışanlar evet bizim telefon numaramız bizim arkadaşlar demişti arkadaş da buna güvenip bilgilerini paylaşmıştı.. Tabi sonradan dolandırılmış olduğu ortaya çıktı.. Bunu yakın zamanda okudum.. Diğer konu ise telefona banka telefon numaralarını kayıt ederseniz başka ülkeden aynı telefon numarası başında + lı numarası olsa bile sizin telefona kaydettiğiniz isim olarak arıyormuş gibi gözükebilir. Bunun da tehlikesi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    Hocam size de geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.
    O an 155in ucundaki polis memuru sadece size şahit olmuş, ne yetkisi vardır ne nereyi arayacağını bilir. Anlık olarak bir aksiyon beklemek zor.

Polisi arıyorsun, gelin şikayetçi olun deniyor. Polis koşmaz, şikayetin varsa sen koşturacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: glory34

Arkadaş işlemin yapıldığı yer "fundacja czysty swiat poznan" olarak geçiyor demiş. Ne demek bilmiyorum ama Rusçayı andırıyor. "Nasıl hesabına girdiler" ya da "Bilgilerine nasıl ulaştılar" sorusunun cevabı Rus hacker'lar olabilir. Amerikan seçimlerine bile müdahale edebildiği söylenen Ruslardan beklenir.
    bu dil lehçe hocam. clean foundation for the world of poznan adına çekilmiş para. poznan polonya'da bir şehir.
  • UzunEsmer U kullanıcısına yanıt
    Yok gerçek enparaydı benim anlatmak istediğim ben kendim aramama rağmen şüphe duyuyorken arkadaş nasıl buna güvenmiş
  • 3D geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyru kullanıcısına yanıt
    kredi karti son 4 haneyi de anlarımda birikim hesap ismini nasıl öğrenebilmişler acaba? konu da bahsetmediginiz için sadece ev is adresi tc no falan söylediler sandım, geçmiş olsun tekrardan

• Kuveyttürkten 50k lık eft yapmak istedim. Adamlar 15k lık sınır koymuşlar. 15k cepten, 15 telefon, 15k web ten. Ulan rezil olduk kaldı 5k. Nasıl gönderecem. Tek seçenek şubeye gitmek denildi. Söve söve gitmiştim

Sonra enparadan 70k lık işlem yapayım dedim eft. Aklıma kuveyttürk geldi dedim ayvayı yedik
    Sonra işlem limitlerine bir baktım 750k yazıyor. Sonradan anladım ki enparada bazı şeyleri yaparken çok dikkat etmek lazım. 3d olayı çok fazla yok. Belirli kısıt koymaları kesinlikle şart.

Olaya gelirsek öncelikle geçmiş olsun. Bankayı siz ararsanız ancak bazı şeyler için kod istenenebiliyor. Hiç hatırlamıyorum ki beni arayan banka kod vs... istesin.

Kendim artık bankadan arayan herkese dolandırıcı muamelesi yapıyorum. Dalga geçiyorum. Sorulması gereken soru şu. Yahu ne hakla beni arıyon. Sen kimsin. Anammısın babam mı. Geçenlerde aradı bankanın teki yok kredi verelim cart curt. Yahu ihtiyacım varsa ararım sizi olur biter.

Artık gelen telefonları direk kapatıyorum açmadan. Açmayın açmayın..

• Geçmiş olsun kardeşim. Bende geçen sene bu zamanlar buna benzer bir olay yaşamıştım. Gerçekten insanın basireti bağlanıyor böyle durumlarda. Şerefsizler beni Halkbank dan arıyor gibi çakma bir numaradan aradılar. Bende orucun verdiği rehavet ve dikkatsizliğim sonucunda bunların oyununa geldim. Ancak sms şifresini söyler söylemez Benim jeton düştü ve ben napıyorum deyip telefonu kapatıp hemen MH aradım ve şüpheli işlem oluşturup kartları kapattırdım. 5bin eft işlemi yapmışlar şerefsizler. Tabi halk bankası suç sizde deyip çekildi. Savcılığa falan suç duyurusunda bulundum. Savcılık 9 ay sonra benim paramın karşı bankada blokeli olduğu için bankadan geri ödenmesini söyledi. Çok şükür paramı kurtardım. Ve bu olaydan sonra tavsiyem bankaların telefon numaralarını kaydedin rehbere. Banka adına arayan başka numaralarada kesinlikle itibar etmeyin. Tazminat davası açacaktım şerefsize ama avukat bu şerefsizlerden bir şey koparamayız. Koparsak da icrada sıraya gireriz deyip boşver paranı kurtardığına şükret deyince Allahından bulsun dedim artık

• Bir adliye çalışanı olduğum halde büyük konuşmamakla beraber anlam veremedigim bir şeydi bu telefon dolandırdıciligi hadi yaşlı insanlar neyse gençleri prof. Hatta utanıp şikayetçi bile olamayan çok olaylar gördüğüm için farklı biseyle belki hipnoz gibi insanlarin etkilendiğini düşünüyordum. Ta ki iki hafta önce arandim 2 hafta önce yeni aldığım kredi kartindan yurtdisindan 2.000 tl işlem yapıldığı bundan şüphelendikleri için geçici bloke koyduklarını işlemi yapan ben olup olmadığımı söylediler. Bu arada adres isim soyisim gibi bilgileri bildikleri için başta şüphelenmedim. Guvenliginiz icin kartınızı iptal ediyorum yeniden kart oluşturulup su adresinize yönlendiriyorum onayliyor musunuz dedi. Onayliyorum dedim aktardigim birimde gelen smsi soylersiniz dedi sözde aktarma yaptı ben orada uyandım..

İnsanlarin zar zor kazandığı parayla imtihanı ile ikna ediyorlar gene kimse büyük konuşmasın.. Benim kişisel görüşüm banka çalışanından öte kuryelerle anlaşmalı bunlar. Kuryeye kimlik ve adres veriyoruz adamlarda cogunlukla bu ikisiyle tavliyor.

• Ben enpara cep şubede işlem limitini 1bin tl yaptım. Arttırmak içindr mecbur MH aramak gerekiyor. Geçenlerde aradım. MH bana şifremi söylememi istedi vr ben direk yüzüne kapattım. Hani banka çalışanı dahil kimseye şifre vermeyecektik dedim. Benim işlem yapılmadı haliyle. Bu ne ayak

• Geçmiş olsun teşekkür ediyorum uyardığınız İçin.

• Hemen internet şubesine girerek 2000 TL ye düşürdüm

• Bu tip dolandırıcılık yapanlar kesinlikle bankaların içindeki köstebeklerle işbirliği halinde.

Geçmiş olsun. Çok üzüldüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 12 Mayıs 2019; 17:33:43 >
  • yumruyen kullanıcısına yanıt
    zaten kurye firmaları neredeyse bedavaya teslim ediyor onun için bankalar kurye firmalarıyla çalışıyor

bankadan alamadığı parayıda dolandırıcılardan alıyor firmalarda

Yani aslında bizi dolandıran banka bilgilerimizi sırf ucuz diye saçma bir firmaya veriyor
  • büyük konuşmamak lazım. ama dikkat edilmesi gerekenler , sizin bilgileriniz değil hesabınıza tanımlı hatta gelen şifreleri karşıya iletmemek .

sizi hattınıza ulaşamadıklarından dolayı bu bilgiyi istiyorlar. onun dışında bilgilerimize bir şekilde ulaşabiliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AslanAvda kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ancak kuveyt, param mesela aradığınızda kimlik tespiti yerine telefonuza sms gönderiyorlar, mesela limit düşürmek istediniz yine gelen smsi istiyorlar.

• gelen sms i kopyalayıp aynen buraya yapıştırabilirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.