Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.695
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence oyle şartlama hocam kendini. hal hatir sormadan çarparlar aman Allah korusun... beni hic aramadilar ya neden bize denk gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada arkadaşa gemis olsun dileklerimi iletiyorum. sifreyi iletmek hata evet ama y disi cekimlerde sifre gelmiyor genelde ben hep oyle alisveris yaptim. ilk etapta adamin cep subeye girmisler ama burasi soru isareti sifreyi alisveris icin kullanmislar ama oncesi icin eger giris kodunu da soylemedi ise ki oyle diyor
    enpara nin bariz bir guvenlik acigi soz konusu.

enpara keyfine gore dolar kuru yukseltecegine bu islere kafa yorsun. enparayi savunmayin adamlar cakal bence arkadasi desteklemeliyiz.

musteriyi kaptilar simdi isin geyigindeler. en basitinden 2 sene once usd makasi 1 kurus civari iken gecen aylarda -7-8 kuruslari gordu gunduz vakti.. su gunlerde 4 kurus olarak seyrediyor. boyle yapacaklarini bilsem tfx e yonelirdim

• geçmiş olsun çok büyük para.

Geçenlerde benim de bir miktar param gitti, enpara konusuna detaylı yazmıştım.
    Kartım kopyalanmış, sms falan yok normal pos cihazından harcama yapılmış.
    Biraz zorla da olsa iade ettiler bana ücreti, ödeme yaparken şifre kullanmışsınız diyip iade etmiyorlardı ilk başta.

Nerenin müşteri hizmetleri olursa olsun beni aradıklarında böyle bir işlem yapılacaksa ben sizi ararım diyorum, böyle çok daha garanti oluyor.
    Size de tavsiyem öyle yapın, bu arada bankada sms kodu vs talep edebiliyor, ayrıca hal hatır da soruyorlar. Bunlar belirleyici şeyler değil bence anlamak için.
  • Bankanın ana numaralaralarını telefon rehberinize kaydedin onun dışında arayanlara cevap vermeyin devir tehlikeli herkes aç millet tokat peşine düşmüş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Belirli durumlarda karakoldan siber suçlarla mücadele birimine de başvurmanız gerekebilir. Ek olarak bankanın bir suçu var ise araştırılması için BDDK ya da basvurabilirsiniz. Her banka olması gereken seviyede guvenlidir. Bu güvenlik seviyeside hem banka hem de bağımsız kuruluşlar tarafından sorgulanir, takip edilir. Bahsi geçen bilgileri kart teslimi yapan kargo sirketlerinden tutun kartınızla alışveriş yaptığınız sitelere kadar paylasiyoruz. Olayın tek bir yanı varmış gibi düşünmek yanlış olacaktır.

• Ters ibraz başvurusu yapıp paranızı alın niye uğraştınız kü bu kadar?

• seyru kullanıcısına yanıt
    hak etmişsiniz
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun.. paradır kazanılır. Allah sağlık sorunu vermesin.

Bazı arkadaşlar kendi canı yanmadığı için "suç sende" v.s cümleler kullanmış... İnsanın basireti bağlanıyor, ülkemizde adalet olmadığı için gün geçtikçe dolandırıcılık siradanlasiyor.

Benzer olay 2 yıl önce benimde başıma geldi. Bı anlık basiretimin bağlanması gaflet ile yüksek meblağ da borçlandım.
    Hala bedelini ödüyorum. Kendimi şöyle teselli ediyorum "o paranın benden çıkacağı varmış."

Size nacizane tavsiyem.
    Hukuki olarak, tüm hakkınızı arayın.

Kkarti extrenizde yazan, Polonya asıllı vakıf ne zikkimsa detaylı araştırın. Belli ki paravan bı yapı ve visa master card bunun farkında değil, lisansı devam ediyor. Siz gerekli yerlere şikayet edin ki bu hırsızlık devam etmesin.

Ayrıca şunları lütfen uygulasin herkes.

Bankaların çağrı merkezi numaraları rehbere kaydedin.
    Kişisel bir işleminiz olmadığı sürece MH. Çağrılarını açmayın. Cevap vermeyin. Yüzlerine kapatın.
    Sizin bir talebiniz v.s varsa ona göre konuşun.

Kkarti limitlerinizi dusurun & sinirlandirin.

Guvenmediginiz ve yurtdışı harcamalarınızda mutlaka sanal kart kullanın.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
    Allah yardımcın olsun.

İnşallah paranı geri alırsın. Süreç hakkında bizlere paylasirsan bizde süreç hakkında bilgi sahibi olur. Tedbirlerimizi artiririz.

Tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Enpara geçen sene hediye usb bellek falan gönderiyodu sanırsam. Benide aradılar size hediye göndericez vs onay için annemin kızlık soyadını istemişlerdi galiba bende yok istemiyom hediye deyip kapattım.Bu devirde çok uyanık olmak lazım.
  • Yıllardır EnPara kullanıyorum ve açıkçası memnunum. Ama bu olayı görünce aklımda büyük şüpheler uyanmaya başladı. Sizce ne yapmalı dostlar?
  • Ben kapattırdım Geçen hafta içi.. Hatta üstüme Akbank kredi kartını..
    İptal edemiyorsanız Limitleri düşürün..
    Kredi kartı
    Para transferleri VS. Gibi...

• AKLİNİZDA OLSUN BANKA SİZİ ARAMASIN. SİZ BANKAYİ ARAYİN. SİZİ KİM ARARSA ARASİN KİMLİK BİLGİLERİNİZİ SİFRENİZİ VERMEYİN.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Ben kapattırdım Geçen hafta içi.. Hatta üstüme Akbank kredi kartını..
    İptal edemiyorsanız Limitleri düşürün..
    Kredi kartı
    Para transferleri VS. Gibi...
    Kredi kartım yok zaten ama isterse banka personeli dahi arası bir şeyi onaylamayacaksın ben onu anladım. Eğer bir şey yapacaksan kendin arayıp yapacaksın. Bir de CepteTeb hakkında bilginiz var mı?
  • Hasırttttt zenginsen üzülme fakire girmiştir

• İnternet alışverişe kapatın kartları olsun bitsin bu kadar korkacak abartacak bir durum yok. Mobil şubeden 5 saniye de kapatabilirsin. Vadesiz hesaptan EFT yapılmasın istiyorsanız da günlük transfer limitini 1₺ yapın lazım olunca arttırırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

İnternet alışverişe kapatın kartları olsun bitsin bu kadar korkacak abartacak bir durum yok. Mobil şubeden 5 saniye de kapatabilirsin. Vadesiz hesaptan EFT yapılmasın istiyorsanız da günlük transfer limitini 1₺ yapın lazım olunca arttırırsınız.
    İnternet alışverişine kapat diyorsun ama internet üzerinden EnPara kartım ile neler neler aldım şimdiye kadar. Kapatsam nasıl alışveriş yapacağım?
  • Finanasbakta ciddi bu sıkıntılar var benzeri başıma gelmişti bu banka ile çok çalışmamak lazım
  • Daha önce bir arkadaşımın başına hemen hemen benzer bir olay geldi. Arkadaşımın kredi kartı yok sadece enpara kartı var ve hesabında parası da yok. Bu arkadaşla aynı şekilde arıyorlar. Enpara dan aradıklarını bir güncelleme olduğunu söylüyorlar. Arkadaştan şifreyi onlara söylemeden sisteme girmesini söylüyorlar. Neyse uzatmayım arkadaşa birşeyler yaptırmaya çalışıyorlar cep telefonu üzerinden güvenlikle ilgili arkadaş uğraşıyor yapamıyor yada olmadığını söylüyor telefondaki kişi o zaman ben size bir sms yolluyacam o şifreyi bana söyleyin ben buradan halledeyim diyor ve sonuç. Gelen şifre bankamatik için işlem yapma sifresiymis. Şahıs 1 dakika içerisinde arkadaşa 1000 TL ekhesap tanımlıyor ve bu para izmirde bir bankamatikten çekiliyor. Enpara sorumluluk kabul etmedi arkadaş parayı ödedi ve durumu savcılığa taşıdı ama sonuç ne oldu bilmiyorum...

Bu olayla birlikte enpara hakkındaki şüphelerim arttı. Kimin enpara kullanıcısı olduğu nereden tespit ediliyor. Kişinin sadece banka ile paylaştığı bilgileri ellerine nereden geçiyor... @seyru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardayyan -- 12 Mayıs 2019; 19:20:11 >

• Alışveriş yapmadan önce açarsınız işlemi yapar geri kapatırsınız. 5 saniye sürüyor hepi topu. 5-6 senedir enpara kullanıyorum ve bu şekilde kullanıyorum. Zor değil yani

• Geçmiş olsun...
    Gelen SMS de işlem tutarı yazıyorsa hak iddaa edemezsiniz...
    Boş anınıza denk gelmiş...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.