Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.707
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben çalıştığım bankaların numaralarını rehbere kaydettiğim için aradıklarında hemen anlıyorum. Geçen beni de enparadan arıyoruz dediler, bir şaka yapıyor sandım meğer bunlarmış. Tabi yemedim😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişisel bilgiler olayını geçin abi bilgileriniz her yerde ana baba adınız anne kızlık soyadınız vs bunlara dolandırıcılar çok kolay ulaşabiliyor

geçmiş olsun ama mahkemeye de versen senin lehine karar çıkmaz bankadan kaynaklı bir durum değil güvenlik tamamnen senin elinde,telefona yüklediğin uygulamalardan da bilgilerini çalmış olabilirler sms şifresini de kendim girdin diyorsun,üzücü bir durum
  • Uyarı için çok teşekkürler. Keşke boş bulunup dolandırılmasaydınız. Neyse geçmiş olsun. Kodlama olmasa parayı kesin alırdınız ama şimdi biraz zor. İnşallah tekrar paranızı iade alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 12 Mayıs 2019; 21:19:26 >
  • haldunser H kullanıcısına yanıt
    +1
    Ben de az daha dolandırılıyordum, millet olarak karşımızdakine çok kolay güveniyoruz, ama bu gidişle bu güven de kalmayacak gibi?
    Enpara tc ile girişi iptal ettirdim, sonra adamları da eski telefonumda engelli listesine aldım, daha da aramadılar.
    Ama çok dikkatli olsak da boş bulunup dolandırılabiliriz.
    Anladığız an hemen bankanızı arayıp, bilgilendirin.

• Geçenlerde benide aynı kişiler aradı fakat benim hemen jeton düştü ve verdim ayarı onlara telefonda.
    Siz nasıl düştünüz bu tongaya geçmiş olsun valla.
    Bu numarayı enparaya bildirdim hemen ve kurum olarak gerekli işlemi yapıcaz diye mail atmışlardı.

Enpara kullananlar dikatli olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı durum benimde başıma geldi. arkadaşın anlattığı gibi herşeyi biliyorlardı. internet şube şifremin girilmesi istendi. bekledim. her hangi bir bilgisayar sistemine aktarılmadım. böyle olunca şüphelendim ve ben işlemi kendim arar yaparım dedim görüşmeyi sonlandırdım.

çok şükür ucuz yırtmışız ama şundan eminim ben kimseye sms şifremi vermezdim.
  • Enpara hakkında ben de bir şey söyleyim. Herkes gibi ben de mobil uygulamasıyla kullanıyorum. Geçenlerde uygulamayı açtım giriş yaptım karşıma bozuk bir sayfa çıktı hesap sahibi bi arap ismiydi. 3 4 kez sayfayı yeniledim düzelmedi hatta adamın para miktarı görünüyordu. Çıkıp girince düzeldi.

Twitterda enpara için çok fazla sahte reklam var. Sadece benim şikayet edip kapattırdığım 20 hesap vardır siz düşünün. Buna rağmen bankanın bu kadar rahat davranması müşterisini korumaması kabul edilemez bir durum.

Bankayı savunmanız da çok saçma istese o parayı geri alır banka. Provizyon denen bişey var. Sanırım müşteri hizmetleri bununla uğraşmak istemiyor sorumluluk almıyor.

• Böyle şeyler icin aranirsaniz ben kendim şubeden hallederim diyin kapatin tlfnunuzu devam etmeye çalışıyorlarsa dolandirici zaten

• Yabancı hiçbir numarayı açmıyorum. Umrumda değiller

• İnsanın boşluğuna gelebiliyor ve size adres bilgileriniz ve kurumsal dille konuşunca inanabiliyor maalesef.Bunun senin eğitimli cahil olmamanla alakalı değil bir defa 100 üni bitir yine kanabilirsiniz,kimse kibirli kibirli ben inanmam ben kanmam ben yabancı numaraya açmam demesin.

• Gecmis olsun. Bilgilendirme icin tesekkurler. Umarim bi an once cozulur.

• Konuyu açan arkadaş bir öneri bunu ekşisözlük sitesinde paylaşılmasını sağla ve change.org tan bi kampanya başlat ya da bu konu hakkında genel bi yazı hazırla kullananlar olarak şikayetvara topluca yazalım.

Son çarede show ana haber whatsapp hattına yazıp ulusal basınla paylaşmayı sağlayın.

• kaç yıldır tanımadıgım telefonlara cevap vermedım..daha basıma gelemedı bu sebeple

sadece kart kapatma yaptıgım zaman arayacak numara da bellı garantı akbank onlara acıyorum

en guzel onlem budur

hele kı trafıkte actım dıyen arkadaslar ellerıne almasalar daha ıyı arac kullanırken
  • Bunu okuyacakları için öneri:

Bankanın resmi numarasını telefonunuza kaydedin ve onun haricindekileri açmayın. Numarayı kaydettiğinizi unutmamak için beyninize iyice empoze edin.

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Numara taklit edebiliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    adı içinde hem türk hem kuveyt geçen ne idüğü belirsiz banka. iki yıl sonra fetöcü ilan edilmeyeceğinizin garantisi yok dikkat edin derim :)
    güvenlik isterseniz bankaya gidip güvenlik seviyesini arttırın derseniz tüm bankalar size her işlemde sifre doğum tarihi hesaptaki yaklaşık bakiye gibi adımları sorar merak etmeyin :)
  • Sms bankayı korur

Ancak bütün mastercard Visa Amexlerde fraud protection vardır bu işlem benim değil diyebilirsiniz itiraz edebilirsiniz bank of americada internetten form dolduruyorsun ama Türkiyede yokuşa sürüyorlar şifre kullanmışsa bir şey yapamayız sms olduysa bir şey yapamazız inanma harcama itiraz formu doldur hatta dava aç smsler açıklayıcı değil benim bilgilerimi söyledi bu posun sahibi kim diye

Birde artık telefonlarda dolandırılmayın yeter artık biri ararsa kapatın hangi banka arıyosa onu kendiniz arayın
  • cptANGRIST C kullanıcısına yanıt
    Bu kadar paranayo ruha zarar hocam. İş oraya varırsa tüm bankalar mağazalar iş yerleri okullardan şüphe edip hepsinden uzak durmak gerek

• Bu yasadiginiz her bankada basiniza gelebilirdi. Cok gecmis olsun.

O bilgiler arasinda spesifik olarak enpara hesap bilgilerinize ait bilgiler varsa ve sizin hataniz sonucu baskasinin eline gecmediyse, yani enparanin bilgileri koruyamamasi veya sızdırması sonucu olduysa mahkemede sansiniz olabilir.

• cptANGRIST C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz bankanın %18,72'lik hissesi Vakıflar Genel Müdürlüğüne, yani kamuya ait.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.