VDSL'den fiber altyapıya nakil
Halihazırda Türk Telekom VDSL abonesiyim. Yakın zaman sonra fiber altyapı olan bir adrese taşınacağım. Nakil ile ilgili birkaç sorum olacak:
1) Nakil başvurusu nereden yapılıyor?
2) Nakil ortalama kaç günde gerçekleşiyor?
3) Nakil ücreti ödüyor muyum?
4) Kendi modemim var ama fibere geçince modemi kendileri veriyor diye biliyorum. VDSL'den fibere nakil yaptırdığım için modem kirasından muaf olma durumum olabilir mi?
5) Kendileri zorla modem verse bile kendi modemimi kullanma imkanım var mı?
Orijinal Tuşlu Telefon Önerisi
Tuşlu telefon lazım. İnternette Nokia, Samsung marka ürünler satılıyor ama yorumlarda hep çakma olduğu belirtilmiş. Orijinal tuşlu telefon nereden temin edilebilir?
Su Tasarrufu Konusunda Anlamadığım Husus
Malumunuz su tasarrufu yapılması konusunda yoğun çağrılar var. Ancak benim anlamadığım bir husus var.
Bildiğim kadarıyla özellikle büyük şehirlerin büyük bölümünde şebeke suyu, ırmaklar üzerindeki barajlardan sağlanıyor. Yani ırmakta akıp denize giden su, önüne kurulan bir set sayesinde şehirdeki insanlara ulaştırılıyor. İnsanlar bu suyu kullanırsa kullanılan su, kanalizasyona gidecek. Oradan da arıtma tesisine gidecek, arıtılan su tekrar doğaya verilecek. Yok, insanlar bu suyu hiç kullanmazsa ırmakta akıp giden su direkt denize ulaşacak ve yine doğayla buluşacak.
Su tasarrufundan kasıt; şehir şebekesine sağlanan suyun şehirdeki nüfusa yetmemesi veya insan tarafından kullanılan suyun temizlik maddeleri vb. kimyasal maddeler tarafından kirletilmesi olsa konuyu anlayacağım. Ama ırmakta akıp giden suyun insan kullanımından geçtikten sonra doğaya kavuşmasının, su kaynaklarını hor kullanmak veya sınırlı kaynaklardaki suyu tüketmek ile ilgisi nedir?
Umarım düşüncemi doğru şekilde ifade edebilmişimdir.
E-postaları otomatik olarak yönlendirmek
Bir sebepten dolayı birden fazla Gmail ve Hotmail hesabı kullanıyorum. Hotmail hesaplarına gelen postaların tek bir Hotmail hesabında, Gmail hesabına gelen postaların da tek bir Gmail hesabında toplanmasını istiyorum. Yani postaları kontrol etmek için her hesaba tek tek bakmak durumunda kalmak istemiyorum. Thunderbird, Outlook tarzı programlar kullanmadan bu işi halletmek istiyorum. Gelen bütün e-postaları otomatik olarak bir hesaba yönlendirmek mümkün mü? Mümkünse bunun tarifinin yapıldığı bir adres verebilir misiniz?
TV Plus Andoid TV uygulamasında kumanın ortasında yer alan OK (Okey) tuşuna basınca tıpkı uydu kanal listesinde olduğu gibi kanal listesi çıkıyor mu?
Bende bir tane lisanslı Android TV ve bir tane de lisanslı Android TV Box var. Kumanından OK tuşuna basınca kanal listesi çıkmıyor. Aşağı yön tuşuna basınca kanal listesi çıkıyor. Fakat bu forumda açtığım bir konuda arkadaşın birisi kendi Android TV'sinde OK tuşuna basınca kanal listesinin çıktığını, hatta uydu kanal listesini nasıl kullanıyorsak TV Plus'ta da kumandanın aynı işlevleri gördüğünü söylemiş.
O arkadaşın Android TV'sinde böyle olurken benimkinde olmamasının sebebi ne olabilir diye merak ediyorum.
Başlık pek anlaşılır olmamış olabilir. Malum, uydudan TV izlerken kumandanın OK tuşuna basınca kanal listesi gelir, liste açıkken sağ-sol yön tuşları ile listenin sayfaları arasında gezinilir. Sonra bir kanalın üstüne gelip OK tuşuna basınca kanal açılır.
Yine herhangi bir kanalı izlerken yukarı ve aşağı yön tuşlarına basıldığında bir üst veya bir alt sıradaki kanal geçilir.
Ülkedeki bütün yasal Android TV uygulamalarını (Tivibu, TOD TV, D-Smart GO, TV Plus, Artı Dijital Medya, Blu TV) kullandım. Hiçbirinde bu işlevsellik yok. Kanal değiştirmek, tam bir işkence.
Özetle internet üzerinden TV izleme hizmeti sunan platformlar neden uydudan TV izleme alışkanlığına uygun olacak şekilde kumanda komutlarını tasarlamıyorlar? Yazılımla yapılabilecek bir şeyi ısrarla neden yapmıyorlar? Korsa IPTV alınsa bu özellik var. Ama yasal IPTV hizmetlerinde maalesef yok.
Vadeli mevduat hesabının faizi yıllık olarak söylenirken kredinin faizi neden aylık olarak söyleniyor?
Aşağıdaki fotoğrafını verdiğim ucuz, basit dikey süpürge alıp araç süpürmek istiyorum. Bu ürünlerin ucundaki üçgen aparat çıkarılıp ince boru gibi süpürge başlığı takılabiliyor mu? Malum, üçgen uç ile araç süpürme işi yapılamaz. Ayrıca arkasındaki metal sap sökülebilir mi? Araç içinde pratik çalışabilmek için metal sapı da sökmek istiyorum.
Aslında bende bu tarz şarjlı el küçük el süpürgesi var ama şarj işi sıkıntı oluyor. Arabayı baştan sona tam süpüremeden şarj bitiyor. O yüzden kablolu küçük bir araç süpürme süpürgesi almak istiyorum. Sinbo, Kiwi, CVS gibi ucuz ürünlerden birini tercih edeceğim.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Ülkede internete erişim, nüfusun büyük kısmı için gerçekten büyük sorun. Birkaç büyükşehirdeki belli başlı mahallerde binalara neredeyse her firma kendi kablosunu çekiyor. Aynı binada birkaç firmanın altyapısı varken ülkenin geri kalanı ADSL altyapıya devam etmek zorunda kalıyor. Hatta ADSL altyapıyı bulamayanlar bile var. Ülkenin küçük bir kısmı 1Gb hız alırken büyük bir kısmı 10Mb hız alıyor.
Aynı mahalleye, binaya birden fazla altyapının gitmesi diğer bölgeleri geride bıraktığı gibi israfı beraberinde getiriyor.
Bunun önüne geçmek için devletin ciddi bir düzenleme yapması gerekir. Her şehir için altyapı sağlayacak firmalar ihale ile belirlenmeli. O firmanın işi altyapı döşemek ve bunu işletmek olmalı. Altyapıdan sorumlu firmanın kendisi veya yan firmasının perakende internet satışı yapması kesinlikle yasak olmalı. Toptan satış fiyatları BTK tarafından belirlenmeli. Tek altyapıdan çeşitli İSS firmaları rekabet içinde hizmet sunmalı.
Böylece hem israf önlenecek hem altyapı yayılımı düzenli hale getirilecek hem de "yerleşik operatör"ün alternatif İSS müşterilerine sorun çıkarmasının da önüne geçilecektir.
Tivibu'nun Parayı Çekip Üyelik Oluşturmama Sorunu
Tivibu Go üyeliği almak için Vodafone mobil ödeme yaparak işlem gerçekleştirdim. Ücret kesildi. Go'ya giriş yapmak için tek şifreyi kullandığımda H-300 kodlu üyelik bulunamadı hatası verdi. Müşteri hizmetlerini aradım, üyelik bulunmadığını ama şikayetim üzerine kayıt oluşturduğunu söyledi.
Bu görüşmenin arkasından bu sefer de kredi kartı ile ödeme yaparak üyelik oluşturmak istedim. Yine aynı sorun oluştu.
Bu kronik sorunun sebebi nedir? Üyelik almak istediğim telefon numarası Vodafone diye mi üyelik oluşmuyor yoksa?
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.747
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.054
Konularının görüntülenme sayısı: 74.715 (Bu ay: 1.156)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.856 (Bu hafta: 7)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar