Şimdi Ara

Enpara Kullananların Dikkatine! Hesabınız BLOKE Edilebilir!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir Enpara müşterisiydim. Ta ki 5 gün önceye kadar. Ben son 2-3 ayda sıklıkla bitcoin sitelerine para yatırıp çekerim. Vebitcoin.com, Koineks.com ve Kraken gibi siteler. Bunlar binlerce insanın para yatırıp çektiği TÜRKİYE'de yasal bir şirkete sahip kripto alım satım işlemine aracılık eden websiteleri. Zaten yasal olmasa adamlar al satta yaptığımız işlemler için KDV ödeyemezler.

Neyse gelelim asıl konuya 2 hafta önce aranıp bu işlemlerin ticari olduğu ve bunu yapmamam gerektiği belirtildi. Israrla olayın Dolar altın alıp satımından farksız olduğunu ve sadece 3 aydır yaptığımı düzenli bir gelir elde etmediğim içinde Ticari faliyet olmadığını olayın yasadışı bir durumsa incelenip benim hakkımda suç duyurusu yapabileceklerini belirttim. Her şeye rağmen bunun uyarı olduğunu tekrar etmezsem sıkıntı olmayacağını söyledi.

Bende bu işlemlere ara verdim ve tekrar etmedim. 5 gün önce ne cep şubeye, ne internet şubesine giriş yapamadım. Hiçbir şey söylenmeden kafalarına göre hesabım bloke edilmiş ve engellenmiş. Hadi engellediniz, ne bir telefon var ne bir şey. Aradım ve konu hakkında bilgileri olmadıklarını ilgili birimin beni arayacağını söylediler. Tam bir komedi. İlgili birim 3 gün sonra zahmet edip aradı ve hesabımın kapatıldığını tüm nakitimi çekmemi istediler.

Arkadaşlar bu bahsettiğim olaylar 10bin - 20bin TL gibi küçük paralar. Gördüğüm muamele ise merdiven altı bir muamele. Gerçekten ülkede bu kadar dengesiz bir politika olmasına şaşırdım. İş yasa dışıysa bu siteler 2-3 senedir açık ve şirketleri var hesapları var. Her şey kayıt altında neden yasaklanmıyor?

A bankası engellerken B bankası neden müsade ediyor. Bir iş ya yasaldır ya yasadışıdır. Herkes kafasına göre böyle iş yapmaya devam ederse vay halimize.

Kendini şubesiz bankacılık diye tanıtan bu bankanın bu olaylar için sizi arama hızı 3 gün ve gayet normal bir şekilde her şeyi kapatabilirler. Çağdaş diye geçinen bir bankanın kripto para teknolojisine bakış açısı kısmına hiç girmiyorum.

Neyse bir musibet bin nasihatten evladır. Ben bu vesile ile bu tekelci zihniyetle ilişiğimi kesmiş oldum. Size de kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zira sık havale eft yapıyorsanız, terorist, silah kaçakçısı veya herhangi bir suçlu muamelesi görebilir hesaplarınız sizden habersiz kapatılabilir ve günler sonra aranabilirsiniz. Ben halen sözümün arkasındayım açıklayamadığım tek transferim yok, bitcoin alıp satıyorum bu suçsa kanun göstersinler, değilse de öyle kafalarına estiği gibi hesap kapatamazlar. Bu ülkede bir nizam bir kanun düzeni var her banka kendi kanununu yaratamaz.

Buradan sizlere sesleniyorum, bunların istediği müşteri sınıfı fatura ödeyen ay boyunca parasını orada tutan faiz ödeyen standart bir vatandaş. Herhangi bir işlem fazlalığı gördüğü anda kapatıyorlar hesabı. Sizde kendinizi kullandırmayın bir sürü banka alternatifi var.

• Test 1-2-3
  • Önce uyarmışlar demi....Siz işlemlere devam etmişsiniz.....Gayrt normal kapatmaları....ENPARA candır.....

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım nasıl okuyorsun bilmiyorum ama uyarıldıktan sonra bir daha işlem gerçekleştirmedim diyorum?
  • ttiklaus T kullanıcısına yanıt
    İşlem gerçekleştirilse bile kapatılması çok saçma ki. Bununla ilgili bir düzenleme var da bizim mi haberimiz yok?
  • Bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu yozlaşmış bankacılık zihniyetini bile savunan çıkıyor. Kaldı ki şubesiz bankacılık iddiasıyla ortaya çıkan bu yapının seni bu olay için araması 3 iş günü sürüyor. Bu kadar rezillik üst üste.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.