Şimdi Ara

BDDK'den tüm temassız kartlar için şifre kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BDDK'den tüm temassız kartlar için şifre kararı
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız ödeme işlemi için yeni bir düzenlemeye gitti. Bankalara gönderilen yazı ile tüm kartlardan ilk temassız ödeme işlemi için şifre istenmesi talimatı verildi.

BDDK’dan bankalara iletilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür.”

Ayrıca Bkz.FAST limiti 20 bin TL'ye yükseldi

Kullanılmış kartlardan da ilk kullanımda şifre isteyecek

Söz konusu karar sadece OHAL ilan edilen illerdeki müşterileri değil tüm müşterileri ve tüm kartları kapstıyor. Enkazlarda ele geçirilen kartların haksız kullanımının önlenmesi için böyle bir düzenlemeye gidildi. Mevcut kartınızla daha önce temassız ödeme yapmış olsanız dahi bugün itibarıyla ilk temassız ödemelerinizde şifre istenecek. Sonraki işlemlerde şifre istemeyecek.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/temassiz-kartlarin-ilk-kullaniminda-sifre-istenecek/2818393

• Bankacılık şifreleri 3-6-9-12 ay gibi aralıklarla zorunlu olarak değiştirilmesi istenildiği gibi temassız ödeme sistemide buna dahil edilebilir aslında şifreye bağımsız veya bağımlı olarak
    BDDK'den tüm temassız kartlar için şifre kararı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 14 Şubat 2023; 18:13:30 >
  • Bence de. Sifre degisikligi degil de belli araliklarla, mesela ayda bir, sifre girilmesi istenebilir.

• Çokta gerekli değil sabah saat 8'de xx dükkandan kahvemi aldım şifremi girdim yarı temaslı ödememi yaptım daha sonra kartımı düşürdüm akşama kadar fark etmedim gibi gibi.. gereksiz uygulama günlük temassız çekim limiti kafi

• O da ayrı problem. Birden fazla kart kullanınca, şifre yenilemeleri de eklenince, hangi kartın şifresi neydi, ortalık karışmaya başlıyor. Sonra yanlış giriyorsun. Sıfırlamakla uğraşıyorsun, kartını atm yutuyor. Uğraş dur.

• valla seçenek olsa bana kalsa her 24 saatte bir ilk kullanımda şifre istesin sorsun veya uygulama üzerinden izin istesin

müşteri hizmetlerini aradığımızda bankacılık şifresini girdiğimiz halde bir de ekstra mobil onay izni istiyor müşteri hizmetlerine bağlanmak için :)

yani habersiz harcama olduğunda uğraşacağıma bu şekilde uğraşırım yani özeti öyle ya da böyle bu kredi kartlarına ekstra bi önlem daha gerekiyor 2FA gibi

bu Arada kredi kartlarımı kullanacağım zaman açarım haricinde cüzdanda boşta dururken her türlü kullanıma kapatırım ve günlük kullanım limitini vs en dip limit yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 14 Şubat 2023; 19:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Editör sırf ilgi çekmek/clickbait için başlığa "tüm ödemeler" yazıp, içeriğe "sadece ilk ödeme için" yazdıysa gerçekten yazıklar olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

çoluk çocuğu editör yapmışlar.

• Oo geç kalındı bunun için bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğru karar, bir süreliğine belli aralıklarla da girilebilir. Depremi yaşamış bir insanın bu yöntemle dolandırılmasından iyidir.

• şifre istemiyor ki temassız geçince red veriyor sonra kartı takmak gerekiyor. bir de milletle gereksiz muhabbete girdim bütün gün kartı isteyince

• Aşırı mantıklı ama geç kalınmış bir hamle. Yağmacılar buldukları kredi kartlarıyla temassız işlem yapabilirler. Bu sayede çalıntı kartların kullanımının bir nebze önüne geçilmiş olur.

• Bir çok sitede detay bulamadım , buradan buldum, haber için olumsuz yorum yapılmış ama gayet net. Biraz önce kasiyer kız temasız tamamen iptal edildi dedi, haberlerde ise ilk okuma diyor. Yani şöyle gençler; kartınızı bir kere cihaza takarak şifre girmeniz gerekiyor markette, ondan sonra temassız kullanabilirsiniz. Bunun amacı; deprem bölgesinde çalınan bir kartın kullanımını engellemek

• Ne duyuru, ne bir şey. kod 009.

• Dün nereye gitsem şifreli işlem istiyordu işletmeler. İlk işlemimi şifreli yaptım, sonra Bim'de temassız denemesini istedim onay verdi, sorun çıkmadı.

• Değerli editör arkadaş, başlığı “tüm temassız ödemeler” yerine neden “ilk temassız ödemeler” olarak atmıyorsunuz ?

• Kullanıcıları sık sık şifre değiştirmeye zorlamak sanıldığı kadar güvenli değil. Sık sık değiştirilen bu şifreler beraberinde sık sık unutmayı da getirmektedir. Bu faktörler insanları bir yerden sonra kolay hatırlanabilir, görece basit şifre kullanmaya itmekte. Bu basit şifrelerin kırılması da kolay olmaktadır. Özellikle yaş ilerledikçe insanın bir şeyleri ezberleme hafızada tutma yetisi zayıflar.
    İnsanları sık sık şifre değiştirmeye zorlamak yerine, IP tabanlı kontroller, çok faktörlü doğrulama gibi ilave yöntemler geliştirilmelidir. Sık sık şifre değiştirmek çözüm değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Şubat 2023; 10:8:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem bölgesinden çalınan kartlar başka illerde temassız olarak kullanılıyor diye alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 14 şubatta bankanın kendi pos cihazı ile 2 farklı kartımız hata verdi. Şifre sormadı. Çipli alışveriş yaptık. Bugün 15 şubat başka bankanın pos cihazında çipli bile ödemeye izin vermedi.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Benim bugün temassız kabul etmedi, şifreli çipli kullanımda kabul etti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.