Şimdi Ara

ENPARA/SOSYAL MEDYA DOLANDIRILARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 gün önce instagramda karşıma çıkan sahte olduğunu fark edemediğim bir enpara çekiliş bağlantısına tıkladım. tıklar tıklamaz enpara ile birebir dizayn edilmiş bir web giriş şubesi açıldı ve giriş yapmayı denedim. Doğrulama kodu da gelince cep telefonuma sahte oldugunu fark edememeye devam ettim. 3 kez giriş yapmayı denedim. Meğer gelen doğrulama kodları Dolandırıcılar tarafından ödeme sırasında gelen doğrulama kodu imiş. sonuç olarak hesabımdan 3 kez ust uste 5396879548 turkcel numarasına 180 tl tutarlı toplamda tl yukleme yapılmıs. Enpara uygulamasını acınca fark ettım tabı. Derhan çozum merkezını aradım ve yardım ıstedım. Bi gün sonra kendilerinde bir suç olmadıgını ve zararımın karşılanamayacagını belırtıp suc duyurusunda bulunmamı tavsıye ettıler. Tabıkabul edıyorum dikkatsızlık benım. Fakat bu kadar kolay kopyalanabılır bir sisteme sahıp enpara da hiç mi suç yok...Tabı en kotusu tc no ıle gırıs yaptıgımdan tc numaramı da kımlere kaptırdımkım bılır...

Aynı cekılıslere garantıde defalarca katıldım basıma boyle bısey gelmedı. Enpara açıkçası biraz pişmanlık artık. Ve son günlerde bu konudan oldukça fazla mağdur var.

Araba cekılısı, telefon cekılısı gıbı bağlantılara tıklamayın lutfen.. ben zarara ugradım sız de ugramayın.

Bu konuyla ilgili tavsiyesi olan varsa yardımlarını ve önerılerını rıca ederım

• Geçmiş olsun.

"Fakat bu kadar kolay kopyalanabılır bir sisteme sahıp enpara da hiç mi suç yok." Maalesef hiç suçu yok. Bir web sayfasının birebir aynısını yapmak birkaç dakikalık iş. Fakat dolandırıcıların kopyalayamayacağı şey, adres satırındaki adres ve sitenin sertifikası. Mesela tıkladığınız sayfa enparaweb.com, enqara.com gibi küçük farklılıklar içerebilir. Hatta bazı örneklerde (man-in-the-middle attack gibi) enpara.com adresi de görebilirsiniz ama adres satırında yer alan sertifika bilgisine dikkat etmeniz gerekir.

'Phishing' yöntemi ile dolandırıcılık deniyor buna, umarım tekrar yaşamazsınız.
  • smartdark S kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim hocam.
  • olta adi verilen sisteme düşürülmüşsünüz hocam keşke dikkatli olup googlede bir kere aratsaydınız.
  • yapıkredidende çok kişinin canı yandı. sadece en para değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enpara'da hiç mi suç yok ? Evet hiç suçu yok bu konuda. Garanti, Yapı Kredi, Halk Bankası,Ziraat her bankada böyle dolandırılma yöntemi oluyor. 180 TL zarar unutulur bir şekilde, geçmiş olsun. Hesabınızda çok daha yüksek meblağlar da olabilirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar 50 kere dedi tıklamayın giriş yapmayın o tür şeylere enparanın tek kampanya sistemi ayın enparalisi olma olayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende dun ayni hatayi yaptim.normalde dikkat ederim boyle seylere ama bu kez fena oltaya geldik.sms fln gelince hic suphesiz giris yaptim aninda kredi kartindan 1000tl nakit avans cekildi. Gelen sms i e dikkatli okumadan direk sifreye baktim.orda anlatmis halbuki Dikkat diye baslamis...

Canim yandi gercekten savciliga da gidicem belki hicbisey cikmiycak ama ders oldu gercekten.

Birdaha asla ne link ne cekilis tovbe....

Mobil app haric hicbiyerden giris yapmayin tek harfi degistirip fake siteye yonlendiriyorlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.