Bu mantıkla 82mm filtre çapına sahip Sigma 24-70 f2.8 Full Frame bi gövde üstünde ışığı "emer" tabiri caizse? Küçük alan diye daha yoğun ışık alması odaklanmış büyüteç mantığı gibi olmuş biraz..
muhtemelen sen mercekle güneş ışığını bir yere düşürürsün ve o alan ne kadar küçük olursa o kadar kuvvetli ışık olur ve yakar gibi düşünmüşsün.ama bu dediğin fotoğraf çekme işine gelince işe yaramaz.çünkü 1-ışığı ne kadar küçük bir alana düşürürsen düşür ışık miktarı hep aynı olacaktır 2-iyi fotoğraf çeken bir makine, o giren ışığı en kaliteli bir şekilde algılyan ve birbirine karıştırmadan aktaran makinedir.bunu yapanda sensördür.sensör ne kadar büyük olursa ışık o derece birbirine karışmadan doğal haliyle fotoğrafa yansır.
Sx200is nasıl? Benim işimi görür mü? yoksa sx10is mi alayım...
sx200 zoom iyi manuel ayarı var,sensörleri aynı fakat diyafram değeri sx10 un daha iyi.hız senin için önemli olduğundan ben sx10 tavsiye ederim
Tamam; teşekkür ederim yardımınız için...SX10 için az daha para biriktireyim
canon A570 veya A590 alsanda işini görür. 1/2000 estantane ve 2.8 diyafram ile istediğin hız limitini yakalarsın diye düşünüyorum.üstelik özel günlerin içinde seni memnun edecek makina bunlar. Fiyatıda çok uygun.bütçeni fazla kasma bence.
A590 düşündüm ama almışken daha iyibirşey olsun dedim. Bütçem fazla değil ama biraz daha bekleyebilirim (para biriktirmek için)