Şimdi Ara

Entegre Ampli + Pre Ampli = ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum Marantz PM6004 entegre ampli'me kaset ve tuner katı eklemek amacıyla babamın 30 yıllık Aiwa setine el koydum. Bu sette pre ampli ve power ampli ile birlikte toplam 4 kat mevcut. Fakat işin ilginci kaset katının pre ampli'ye bağlantısını 8-pin kablo ile yapılıyor olması. Başka çıkış da yok malesef. PM6004'te ise 8-pin girişi yok.

Sorularım ise şunlar; öncelikle entegre ampli'ye pre ampli bağlarsam (iki pre ampli olacak neticede) birşeyler yakar mıyım? (Daha taksitleri bitmedi )

Olmadı 8-pin to RCA kablo nereden bulunur (ya da var mıdır?)

Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpamukcu -- 29 Nisan 2013; 16:45:13 >

• Marantz PM6004'e pre amp takmanız çok anlamsız ve kötü sonuç doğuracak bir işlem. Hele taktığınız bu pre birde Aiwa ise Marantz PM6004'ü resmen katletmiş olacaksınız.

Şayet elinizde kaliteli bir pre-amp olsaydı; Marantz PM6004'de main amp olarak kullanabilme özelliği olmadığı için ton kontrolleri ve giriş hassasiyetlerinden doğacak birçok sorun ile karşılaşırdınız. Bence entegre ampliniz gayet iyi, seste farklılık arıyorsanız kaynak ile araya lambalı buffer, DAC, eq vs.. bağlamanız daha mantıklı.
  • Cevabınız için teşekkürler hilhan. Açıkçası ben de dediğiniz gibi bir sonuçla karşılaşacağımı tahmin ediyordum sadece denemeye çekiniyordum; PM6004'e herhangi bir zarar verirsem diye.

Ama benim pre ampli kullanmak istememdeki asıl amaç seste farklılık aramak değil. Amaç kaset çaları bağlamak için başka bir yöntem bulamamam. 8-pin > RCA kablo temin edebileceğim bir yer bilen var mı acaba?
  • Aiwa deck sistemin modeli nedir? Bütün deck katları kendi trafoları üzerinden mi besleniyor yani elektrik fişleri var mı? Eğer bağımsız deck ise 8 pin RCA'dan kastın alman tipi bağlantı soketi olabilir. malum ikinci el sitelerinde dönüştürücü satılıyor. Tahmin ettiğim şekilde ise; dönüştürücü kablo ile tuner ve tape katlarını pre olmadan Marantz'da kullanabilirsin. Aiwa'nın modelini belirtirsen net bir çözüm bulabiliriz.
  • Set "Aiwa mini component series 22" olarak geçiyor. "Stereo cassette deck L22" ise kaset katının tam adı. Evet her kat kendi trafosu üzerinden besleniyor ve evet (muhtemelen) alman tipi soket (8-pin DIN olarak geçiyor birçok yerde).
  •  Entegre Ampli + Pre Ampli = ?

5 Pin DIN Erkekten 2 RCA Dişiye Çevirici kabloya ihtiyacınız var.5 Pin DIN soketi elektronik malzeme satanlardan veya tamircilerden bulabilirsiniz. Dişi RCA soket zaten bulunabilen bir malzeme. Hali hazırda satılıyor malum ikinci el sitelerinde ama fiyatı bence yüksek.
  • Pre-ampli yada power ampli katında LINE OUT çıkışı varmı.. Yada set çalışırken kaset bölümüne (8 pin uçlu RCA kablonun, eğer RCA tarafı preamlıye giriyorsa, RCA tarafını, erkek yada dişi Rca kablo ile, Marantz anfisinin LINE IN girişine bağlama imkanınız varmı..
  • pre ampli kullanmadan bağlamak için 5-pin DIN to RCA lazım hilhan'ın dediği gibi fakat henüz bulamadım (ikinci el siteleri hariç)

Emin-Fırtına sizin sorunuz için de şu şemayı hazırladım, bilmem yardımcı olur mu?

Entegre Ampli + Pre Ampli = ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpamukcu -- 8 Mayıs 2013; 11:39:53 >
  • Emin-Fırtına, yukarıdaki şemadaki pre amplinin "output" çıkışı "line out" sayılmaz herhalde değil mi? sonuçta pre ampli sinyali işleyip çıkış veriyor. bu çıkışı PM6004 entegre ampliye "line in"den bağlarsam sinyal 2 kere işlenmiş olacak. yanılıyor muyum?

gerçi yıllanmış kasetin ses kalitesi ne kadar yüksek olabilir ki, ses zaten çok kaliteli olamayacaktır. benim endişem, daha önce de bahsettiğim gibi, PM6004'e zarar vermek. o yüzden denemekten çekiniyorum. bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum.
  • Şuanda en oluru; Kaset bölümünü preanfiye bağlayıp, preanfi out dan; marantz anfinin lıne ın girişine girmek.

Şimdi ses seviyesini deneme amaçlı; Marantz entegreanfinin audıo out çıkışını, aıwanın poweramp katına girin. bu sefer tam tersi marantz preamp, aıwa power amp olacak..
    Aıwanın anfi setinden normal seviyelerde (lıne out/lıne ın) kıyasla nasıl bir çalışma olacak..

Biraz karışık oldu ama; Şimdi birde şöyle durum var; normalde piyasadaki anfi ve preamnfi katlarının giriş ve çıkış seviyeleri belli bir standart içerisinde olduğunu düşünürsek.. Aıwa power anfinin çalışması için, preanfi sinyal gönderiyor.. Siz aıwa power anfiyi uydualıcı-pc veya mp3 cihazına bağlayın.. normal anfi gibi çalışacaktır.
    Budurumda preanfi katı sinyalide bu normaller içeisindedir.. Ben bir sakınca olacağını düşünmüyorum, yalnız hem marantz anfinin hemde aıwapreanfi ve power anfinin bass/treble tonlarını çok açarsanız sesler üstüstebiner ve seste bozulmalar olur,, ton katlarından birisini pass modunda kullanmalısınız..

• En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.