Şimdi Ara

Enteresan bir deneme !! hiçbiyerde bulamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar o kadar araştırdım hiç bir yerde göremedim.. benim amacım ekran kartına takılan bir monitör yapabilmek. Yani normal bir monitör gibi ama küçük misal 500 * 400 pixel ebatlarında olabilir örneğin böyle bir monitör yapabilmek... amaç ekran kartından görüntü alıp kendi yapabileceğim ufak bir monitöre aktarmak bunun için gereken örnekler yazılımlar vs... aklınıza gelebilecek fikirlere dosyalara ihtiyacım var.. çalışan yapar arkadaşlar hadi yapalım

• var zaten küçük mönitörler 10inc falan yetmezmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: titanyum_06

var zaten küçük mönitörler 10inc falan yetmezmi
    dostum bu konuyu modifikasyon bölümüne açmalısın.. konu kilitlenmiştir.. saygılarla!! birden kendimi mod sanıp konu kilitlemeye çalıştımda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLacKy

amaç ekran kartından görüntü alıp kendi yapabileceğim ufak bir monitöre aktarmak bunun için gereken örnekler yazılımlar vs... aklınıza gelebilecek fikirlere dosyalara ihtiyacım var.. çalışan yapar arkadaşlar hadi yapalım

1 - Çok şey istiyorsun.
    2 - Kendi kendine monitör yapmak ?
    3 - Bunun için örnek - yazılım (böyle bir yazılım mevcut olsa bile yazılımla ne yapacağını merak ediyorum.)
    4 - Çalışan yapar. Şimdiden zıplamaya başla, 50 yaşında aya gidersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: YBAGCI

quote:

amaç ekran kartından görüntü alıp kendi yapabileceğim ufak bir monitöre aktarmak bunun için gereken örnekler yazılımlar vs... aklınıza gelebilecek fikirlere dosyalara ihtiyacım var.. çalışan yapar arkadaşlar hadi yapalım

1 - Çok şey istiyorsun.
    3 - Bunun için örnek - yazılım (böyle bir yazılım mevcut olsa bile yazılımla ne yapacağını merak ediyorum.)
    quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

1 - Çok şey istiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: GENÇFIRAT

quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

1 - Çok şey istiyorsun.

Alıntıları Göster
    1 - Çok şey istiyorsun.

siz bir halttan anlamıyosanız ben ne yapayım , çok şey istenmeyen yapan yapmış internette var kaynakları ama bana Türkçe bir şeyler lazım... siz hazırcısınız benimle sizin aranızdaki fark bu.....

• quote:

Orijinalden alıntı: BLacKy

1 - Çok şey istiyorsun.

siz bir halttan anlamıyosanız ben ne yapayım , çok şey istenmeyen yapan yapmış internette var kaynakları ama bana Türkçe bir şeyler lazım... siz hazırcısınız benimle sizin aranızdaki fark bu.....

Alıntıları Göster
    al resim ekliyorum.. adam kendi wireless anten yapmış wireless alıcı olarak kullanıyor... kafayı çalıştıramazsan yapamazsın , öyle salakça yorum yazarakta bir yere varamazsın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

al resim ekliyorum.. adam kendi wireless anten yapmış wireless alıcı olarak kullanıyor... kafayı çalıştıramazsan yapamazsın , öyle salakça yorum yazarakta bir yere varamazsın...

Alıntıları Göster
    quote:

Buraya böyle salakça konular açarsan, salakça yorumdan başka bir şey alamazsın.

Hazırcı asıl senin gibilere denir. Hazırcı olmasan olmayacak bir şey için olmayan bir kaynak aramazsın.

Her şeyden anladığını sanıp, hiç bir halttan anlamayan, üstelik wireless anten ile monitörü kıyaslayan salak. Saçma sapan konularını git başka yere aç. Burasını kirletme.

• quote:

Orijinalden alıntı: YBAGCI

quote:

Buraya böyle salakça konular açarsan, salakça yorumdan başka bir şey alamazsın.

Hazırcı asıl senin gibilere denir. Hazırcı olmasan olmayacak bir şey için olmayan bir kaynak aramazsın.

Her şeyden anladığını sanıp, hiç bir halttan anlamayan, üstelik wireless anten ile monitörü kıyaslayan salak. Saçma sapan konularını git başka yere aç. Burasını kirletme.

Alıntıları Göster
    Hazırcı olmasan olmayacak bir şey için olmayan bir kaynak aramazsın.

olmayan bir şey olsaydı şimdi karşında monitöre bakacağına tahtaya bakıyor olurdun.. monitör kendiliğinden icat edilmedi bunuda bir insan buldu ve elektronik bilen çoğu kişi monitör yapabiliyor. bir halttan çakmıyorsun. yardım etmek bilgi paylaşmak isteyen olursa diye konu açtım madem bir haltı bilmiyorsun yorum yazıp mesajıda kirletme...

• quote:

Hazırcı olmasan olmayacak bir şey için olmayan bir kaynak aramazsın.

olmayan bir şey olsaydı şimdi karşında monitöre bakacağına tahtaya bakıyor olurdun.. monitör kendiliğinden icat edilmedi bunuda bir insan buldu ve elektronik bilen çoğu kişi monitör yapabiliyor. bir halttan çakmıyorsun. yardım etmek bilgi paylaşmak isteyen olursa diye konu açtım madem bir haltı bilmiyorsun yorum yazıp mesajıda kirletme...

Alıntıları Göster
    http://www.olimex.com/dev/images/pic-pg1-sch.gif

isteyen baksın aradığımı gerekli bilgiyi aldım.. bu çok bilen arkadaşta dalga geçeceğine biraz araştırsa kafası çalışsa aşağıılamaktan böyle bişi olmaz demektense gider bir google olsa dahi açar arardı ve BÖYLE BİRŞEYİN OLDUĞUNU görürdü... dalga geçeceğine araştır sende bir haltlar öğren forumda boş boş gezme

• quote:

http://www.olimex.com/dev/images/pic-pg1-sch.gif

isteyen baksın aradığımı gerekli bilgiyi aldım.. bu çok bilen arkadaşta dalga geçeceğine biraz araştırsa kafası çalışsa aşağıılamaktan böyle bişi olmaz demektense gider bir google olsa dahi açar arardı ve BÖYLE BİRŞEYİN OLDUĞUNU görürdü... dalga geçeceğine araştır sende bir haltlar öğren forumda boş boş gezme

Alıntıları Göster
    Bravo, seri porttan mikroişlemci programlayacak basit bir devre bulmuşsun.

Ama bununla monitör arasında bağlantı kuramadım???

Senin yapmak istediğin şey o kadar kolay değil. İstersen yapmanın yolunu detaylıca anlatırım ama yapmayı bilsen de, çok vakit + çok para + çok çaba gerekir. Forumda sorarak yapılacak birşey değil. Profesyonellerin yapabileceği bir şey. İnternette boşuna arama bence. Ama sen illaha yapacağım diyorsan bu işi yapan bir entegre ismi vereyim SAA7118. Ama bu entegreyi kontrol edecek bir mikroişlemci ve çıkan sinyali elindeki LCD nin anlayacağı hale getirmek için bir sürücü ve/veya FPGA kullanman gerekir.

Kolay gelsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: Bleach

Senin yapmak istediğin şey o kadar kolay değil. İstersen yapmanın yolunu detaylıca anlatırım ama yapmayı bilsen de, çok vakit + çok para + çok çaba gerekir. Forumda sorarak yapılacak birşey değil. Profesyonellerin yapabileceği bir şey. İnternette boşuna arama bence. Ama sen illaha yapacağım diyorsan bu işi yapan bir entegre ismi vereyim SAA7118. Ama bu entegreyi kontrol edecek bir mikroişlemci ve çıkan sinyali elindeki LCD nin anlayacağı hale getirmek için bir sürücü ve/veya FPGA kullanman gerekir.

Kolay gelsin....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bleach

Kolay gelsin....

Hocam bu anlattıklarından Normal VGA çıkışından LCD ye bağlantı anlıyorum doğrumu. Acaba bu işi yapan bi dönüştürücü vs varmı. Bide bütün LCD ler aynı bağlantı yapısına mı sahip. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba.

Benim merkak ettiğim şey şu normal masaüstü bilgisayardan herhangi bir LAPTOP tan sökülmüş LCD ye görüntü aktarımı mümkünmüdür.

Mümkünse bunun maliyeti ne kadar olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

quote:

Orjinalden alıntı: Bleach

Kolay gelsin....

Hocam bu anlattıklarından Normal VGA çıkışından LCD ye bağlantı anlıyorum doğrumu. Acaba bu işi yapan bi dönüştürücü vs varmı. Bide bütün LCD ler aynı bağlantı yapısına mı sahip. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba.

Benim merkak ettiğim şey şu normal masaüstü bilgisayardan herhangi bir LAPTOP tan sökülmüş LCD ye görüntü aktarımı mümkünmüdür.

Mümkünse bunun maliyeti ne kadar olabilir.

Alıntıları Göster
    Çıkma laptop ekranlarını kullanmak pek çok kişinin aklındaki bir fikir. Bende bu konuda biraz uğraştım. Yapmak istediğimiz şey aslında bir monitörün devresi.

LCD lerden başlamak gerekiyor sanırım. Laptop LCD lerinde en çok karşılaştığım problem dökümantasyon eksikliği oldu. Yani elinizdeki LCD ile ilgili hiçbir bilgi bulamıyorsunuz. Bazı firmalar ise güzel dökümante etmişler ama genellikle elimizdeki LCD eski bir laptoptan çıkma eski bir LCD olduğu için çoktan tarihe karışmış ve dolayısıyla üretimde olmadığı için dökümantasyonu silinmiş oluyor. Pekçok LCD için sonuç hüsran.

Detaylı bilgilerine ulaştıklarımız için ise VGA veya DVI üzerinden sürmek mümkün. Fakat bunun için hazır bir devre satılmıyor. Tasarlamak ve üretmek gerekiyor. Bu ileri seviyede bilgi gerektiriyor. Bu bilgiye sahip insanların da işlerinin yoğunluğundan dolayı, bununla ilgilenmeye vakti kalmıyor.

Maliyeti ise tamamen üretim miktarına bağlı. Ben TDA8754 diye bir entegre kullandım. 0,2mm kalınlığında 150 küsür bacağı ve bacak aralıkları var. Böyle minyatür ve yoğun parçalarla uğraşmak çok zor ve maliyetli. Parça maliyeti 50$ ı bulmazken, baskı devre, dizgi, tasarım vs... maliyetleri ile yüzlerce doları geçer. Ancak adetli bir sipariş üzerine mantıklı bir fiyata çekilebilir. Fakat eksik dökümantasyon, uyumsuz bacak bağlantıları, uyumsuz güç gereksinimleri ve 2-3 ayrı iletişim şekli olduğundan dolayı bu iş sıfır LCD almaktan pahalı ve uygulaması zor olacaktır.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bleach -- 17 Ağustos 2006; 2:29:26 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kardesim forumda yenisin.yazdıklarına dikkat et.burası kaliteli bi forumdur.bole cocukca laflar burada kullanılmıyor.

aynı anda 4500 tane kullanıcının online oldugu bi forumdasın yazılarına biraz daha dikkat et.
    monitor konusunda bilgi istersen modifikasyon bolumune acmalısın konuyu.oradaki arkadaslar yardımcı olabilir sana

• quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

quote:

kardesim forumda yenisin.yazdıklarına dikkat et.burası kaliteli bi forumdur.bole cocukca laflar burada kullanılmıyor.

aynı anda 4500 tane kullanıcının online oldugu bi forumdasın yazılarına biraz daha dikkat et.
    monitor konusunda bilgi istersen modifikasyon bolumune acmalısın konuyu.oradaki arkadaslar yardımcı olabilir sana

Alıntıları Göster
    Düşündüğünüz ,yapmak istediğniz fikirler ne olursa olsun yapamazsanız bile en azından bilgi ve deneyim edinilir,düşündüğünüz uçuk projede olsa bile başlangıç sizi bir yere götütür.Sizin yapmak istediğniz ise bilinen yapılmış şeyler bu yüzden bu işle iştigal eden kişi veya kişilerle karşılıklı diyalog halinde bilgi edinip projenizi yapmaktır.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Düşündüğünüz ,yapmak istediğniz fikirler ne olursa olsun yapamazsanız bile en azından bilgi ve deneyim edinilir,düşündüğünüz uçuk projede olsa bile başlangıç sizi bir yere götütür.Sizin yapmak istediğniz ise bilinen yapılmış şeyler bu yüzden bu işle iştigal eden kişi veya kişilerle karşılıklı diyalog halinde bilgi edinip projenizi yapmaktır.Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    bunu yapmak için 4 yıllık lisans okumalı ve üstüne televizyon yayın sistemleri üzerine araştırma yapmalı ve ekran tüpü içinde bir üretim yeri açman şart daha kısasını istersen araştırıp devrelerini bulabilirsin ama bunları da yapabilmen için lehim yapmayı ve baskı devre çıkarmayı bilmen gerekiyor yaptığın monitor çalışır mı çalışır ama hem çok daha büyük hemde çok pahalıya gelir uzun lafın kısası elektronik çocuk oyuncağı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

bunu yapmak için 4 yıllık lisans okumalı ve üstüne televizyon yayın sistemleri üzerine araştırma yapmalı ve ekran tüpü içinde bir üretim yeri açman şart daha kısasını istersen araştırıp devrelerini bulabilirsin ama bunları da yapabilmen için lehim yapmayı ve baskı devre çıkarmayı bilmen gerekiyor yaptığın monitor çalışır mı çalışır ama hem çok daha büyük hemde çok pahalıya gelir uzun lafın kısası elektronik çocuk oyuncağı değil

Alıntıları Göster
    lehim yapmak , baskı devre kurmak gerekli elektronik becerisi var. daha öncedende bilgisayar kontrollü robotlar falan yaptım elektronik yapısı , bilgisayar kontrollü devreler vs.. bu konularda bilgi sahibiyim yeterince... bir şeyi başarmak için çalışmak lazım , maliyet falan önemli değil benim için.. gerekli devreleri illa alıp gerçek hayatta birleştircem diye bir şeyde yok.. bilgisayarda gerekli elektronik programları var , gerekli devre şekillerini orada deneyip çalışıp çalışmadığını bulabilir ve daha sonra gerçek hayata geçirebilirim. bu işte bilgili olmasam sormam zaten arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kardeşim ben bana nasıl davranılırsa öyle davranırım , bir forumda nasıl yönetim yapılır , ne nedir , nasıl davranılır biliyorum ÇÜNKÜ benim işim bu zaten... karşımdaki laflarına dikkat etmeli zıplaya zıplaya çalışırsam 50 yıl sonra gidermişim ay ' a böyle bir terbiyesizlik olmaz. monitörlerde insan üretimi sonuçta , gerekli mali desteğimde bilgimde var ama eksiklerim çıkabilir diye sordum burada... gerekli arkadaşlarda yardım etti çok teşekkür ederim. büyük bir forumsa üyeleride gerekli saygıyı yerinde göstermeli , bir şey sorduysak alaylı şekilde cevap vereceğine hiç cevap vermesin daha iyi.... ilgilenen arkadaşlar diğer mesajda gözüktüğü gibi çıkıyor.

ayrıca forumdaki mesaj sayısına bakıp yeni olup olmadığıma kimse karar veremez.. burada gerekli bilgi paylaşımını yapmıyorum ve bazı üyelerden dolayıda yapmam. istesem bir günde yüzlerce binlerce mesaj atabilirim ama yardım etmeye gerek yok bu saatten sonra görüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKy -- 17 Ağustos 2006; 15:50:09 >

• quote:

quote:

kardeşim ben bana nasıl davranılırsa öyle davranırım , bir forumda nasıl yönetim yapılır , ne nedir , nasıl davranılır biliyorum ÇÜNKÜ benim işim bu zaten... karşımdaki laflarına dikkat etmeli zıplaya zıplaya çalışırsam 50 yıl sonra gidermişim ay ' a böyle bir terbiyesizlik olmaz. monitörlerde insan üretimi sonuçta , gerekli mali desteğimde bilgimde var ama eksiklerim çıkabilir diye sordum burada... gerekli arkadaşlarda yardım etti çok teşekkür ederim. büyük bir forumsa üyeleride gerekli saygıyı yerinde göstermeli , bir şey sorduysak alaylı şekilde cevap vereceğine hiç cevap vermesin daha iyi.... ilgilenen arkadaşlar diğer mesajda gözüktüğü gibi çıkıyor.

ayrıca forumdaki mesaj sayısına bakıp yeni olup olmadığıma kimse karar veremez.. burada gerekli bilgi paylaşımını yapmıyorum ve bazı üyelerden dolayıda yapmam. istesem bir günde yüzlerce binlerce mesaj atabilirim ama yardım etmeye gerek yok bu saatten sonra görüyorum..

Alıntıları Göster
    Bleach arkadaşımızın yaptığı yardıma teşekkür ediyorum mesaj sayısı az ama binlerce mesajı olandan daha iyi bir paylaşımcı..

[TUTH_ANKH_AMON] gibi daimi üye olupta salakça mesajlar yazmaktan daha faydalı bir mesaj yazmış.. madem o kadar çok üyesi var bir üye eksilmesinden bişi olmaz..

yönetici arkadaşlardan ricamdır bu konuyu silsinler ve benide banlasınlar.... gereksiz kişilerle paylaşım yapamam simonee...

• quote:

Bleach arkadaşımızın yaptığı yardıma teşekkür ediyorum mesaj sayısı az ama binlerce mesajı olandan daha iyi bir paylaşımcı..

[TUTH_ANKH_AMON] gibi daimi üye olupta salakça mesajlar yazmaktan daha faydalı bir mesaj yazmış.. madem o kadar çok üyesi var bir üye eksilmesinden bişi olmaz..

yönetici arkadaşlardan ricamdır bu konuyu silsinler ve benide banlasınlar.... gereksiz kişilerle paylaşım yapamam simonee...

Alıntıları Göster
    konuyu kitliyorum cok saptırılmış

BELKİ BUNA KANIP DAHA COK BİRBİRİNİZİ KIRMAZSINIZ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.