Soruyu yapamadım.Bence tüm şıklar oluyor. Salkım salkım olan bulut,karlı dağların başında benim için saçını çözüp yaşın yaşın ağlar mısın ? Olarak dizdiğimizde; Salkım salkım olan bulut => ağlamakta olan ne ? => özne Karlı dağların başında => Nerede ağlar mısın ? => Yer Tamlayıcısı (Dolaylı Tümleç) Benim için => niçin ağlarsın ? => Zarf Tümleci Saçını çözüp yaşın yaşın => nasıl ağlarsın ? => Zarf Tümleci
quote:Orijinalden alıntı: burgamer Soruyu yapamadım.Bence tüm şıklar oluyor. Salkım salkım olan bulut,karlı dağların başında benim için saçını çözüp yaşın yaşın ağlar mısın ? Olarak dizdiğimizde; Salkım salkım olan bulut => ağlamakta olan ne ? => özne Karlı dağların başında => Nerede ağlar mısın ? => Yer Tamlayıcısı (Dolaylı Tümleç) Benim için => niçin ağlarsın ? => Zarf Tümleci Saçını çözüp yaşın yaşın => nasıl ağlarsın ? => Zarf Tümleci Buyuk ihtimal soru iptal degilse de Karlı dağların başında ile salkim salkim olani kalip olarak alip zarf tumleci demis olabilir soru < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Karlı dağların başında salkım salkım olan bulut, benim için saçını cozup yasın yasın aglar mısın? ozne: karlı dagların basında salkım salkım olan bulut ağlar mısın: yuklem yaşın yaşın: zarf tümleci yer tamlayacısı yok.