Şimdi Ara

eos350d d70s (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: erkane

birde d70s 'in enstantene hızı 1/8000 350d ise 1/4000 bu fark hareketli fotoğraf yakalamada ne kadar etkili olur.

1/2000 enstanteneyle bile bir cok hareketli objeyi dondurabilirsin. Mesela 1/1000 degeri ile bir helikopterin pervanesi buyuk oranda dondurulabilir. Bendeki makinada 1/10.000 enstantene degeri var bu degere gercekten ulasiyormu ne tur cekimlerde kullanilir bilmiyorum. Belki ender durumlar icin gereklidir. Sanirim burda en yavas enstantene degeri daha onemli. Uzun pozlama cok daha fazla kullanilacak bir fonkiyon.

Söylediklerinde haklısın ikarahal. 1/4000'den ötesi spesifik uygulamalar için kullanılır nitelikte. Sanıyorum senin makine S7000. Tahminim doğru mu.

• Bende 350XT,D70 ve D50 yi yuksek iso değerlerinde verdikleri noise miktarları bakımından karşılaştırabilirim;

350Xt ile D70 neredeyse aynı noise miktarını cıkartıyorlar,
    ama D70ın cıkardıgı noise biraz daha yeşil kanalında ağırlıklı oldugu için daha cok göze batıyor.
    (photoshopta noise reducion filtresiyle yeşil renk kanalında düzeltme yapılırsa 350xt ile aynı temizlikte goruntu veriyor.)

D50 in cıkardıgı noise ise genellikle kırmızı kanalında,dolayısıyla goze batmıyor,ve bence bu üç makina arasında ISO1600 de en temiz goruntuyu veriyor.

D70i bizzat kendi çekimlerim ile,D50 ve 350Xt yi isewww.dpreview.com dan aldıgım ornek fotoları ile değerlendirdim.

• Sevgili @immortal,

Nikon modellerindeki keskinlik insanın gözünün algıladığından daha çok görmek istediği keskinliğe yakın gibi geliyor bana. Kusursuz bir gözün dış dünyayı algılarken nesnelerin ve nesneler üzerindeki renklerin bu kadar keskin olarak ayrılmadığını düşünüyorum. Aşırı keskin görüntüleri doğallıktan uzak bulmam da bu yüzden. Ressamlar bile resimlerini yaparken gerçeğine daha çok benzetmek için renkler arasındaki geçişleri olabildiğince yumuşatmaya çalışırlar. Yani keskinliğin makina içi bir yazılımla sağlanmıyor olması bile bu keskinliği doğal bir algılama olarak düşündürmüyor bana. Anlatmak istediğim bu. Ancak belirttiğin diğer hususlara sonuna kadar katılıyorum. Nikon mu Canon mu sorusuna nesnel bir cevap vermek çok zor, ve her yaratıcılığımızı kısıtlamayacak kadar üst seviyede..
  • biraz konu dışı belki ama neden Canon EOS 20D yi almıyorsunuz ki...Altı üstü amerikadan getirebilirseniz 400-500 dolar daha fazla. Ama burada bahsetiğiniz her bir makineye fark atar. Veya yeni çıkan Nikon 200D. Eğer paraya kıyabilireniz full frame yani gerçek 35mm fotoğraf çeken Canon EOS 5D.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.