Bildirim
eos350d d70s
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sevgili @erkane,
D70S'in daha büyük LCD ekranı haricinde, D70'in firmware update ile D70S olduğunu düşünürsek üst konumuz içerisinde Canon 350D ile Nikon D70'in ayrıntılı kıyaslamasını inceleyebilirsen, faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca forumumuz içerisinde bir arama yaparak da bu yönde açılmış konulara/mesajlara ulaşabilirsin. Nikon'dan örnek verecek olursam (ilk aklıma gelenler); Macro çekimler için NIKON AF Micro 60mm f 2.8D ya da NIKON AF Micro-Nikkor 105mm f/2.8D satın alabilirsin. Manzara fotoğrafları için de (eğer D70S'e karar verirsen ve kit halinde satın alırsan) makine ile birlikte gelen NIKON AF-S DX 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED kesinlikle yeterli olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 12 Kasım 2005, 11:38:34 > -
Sanırım aşağıdaki link işinize yarayacaktır:
http://www.tomshardware.com.tr/consumer/20050927/index.html -
aynı soruyla bende karsı karsıyayım. ben Karar verdim gibi . D70s diyorum cunku daha net sonuclar verior.. Yalnız bende nerden almam gerektiğini bulamadım.. Uygun almak istiyorum. senin düşündüğün bir yer var mı?
D70s dememin bir sebebi de kit halinde verilen lensin canonun 18-55 lensinden cok daha iyi oldugunu düşünmem.. Genel kanı da boyle..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allroad -- 13 Kasım 2005, 13:00:42 > -
Ama karar verirkenki kriterin yanında verilen lensler değil makinaların kendisi olsun bence. Lens ilerde değiştirilebilir sonuçta.. Ben bu şekilde düşünerek 350D'de karar kıldım ve aldım. Çok da memnunum.. -
sevgili ozgur77
lensler tabiki deiştirilebilir. fakat istediğim lensin fiyatı 400 dolar civarında .bu yuzden ilk etapta idare edecek bir sey almak daha mantıklı geliyor. Ayrıca genel olarak portre ve macro calısmalarda d70s daha agir basıyor.cünkü daha net görüntü veriyor.
Benim secim sebebim bu..
350d de cok iyi bi alet.. belli olmaz para durumum iyi olmazsa 350d ye gecebilirim fakat almısken içime sinsin istiyorum..
Ayrıca genel olarak gözlemlediğim birşey var. 350 kullanıcıları aletlerini satarken d70s ile takas yapabilirim diyor. bu da bende bi soru işareti
Iyi akşamlar.. -
350 d ve d70 arasında büyük farklar da yok. gelen objektifler aynı sayılır. eos 350 dah seri bir alet ama d70 hiç kullanmadım.. -
quote:
Orjinalden alıntı: allroad
sevgili ozgur77
lensler tabiki deiştirilebilir. fakat istediğim lensin fiyatı 400 dolar civarında .bu yuzden ilk etapta idare edecek bir sey almak daha mantıklı geliyor. Ayrıca genel olarak portre ve macro calısmalarda d70s daha agir basıyor.cünkü daha net görüntü veriyor.
Benim secim sebebim bu..
350d de cok iyi bi alet.. belli olmaz para durumum iyi olmazsa 350d ye gecebilirim fakat almısken içime sinsin istiyorum..
Ayrıca genel olarak gözlemlediğim birşey var. 350 kullanıcıları aletlerini satarken d70s ile takas yapabilirim diyor. bu da bende bi soru işareti
Iyi akşamlar..
Ben de Canon 350D ile Nikon D50/D70s arasında kararsız kalmıştım. Canon 350D'nin taksit imkanları bütçeme daha çok uyuyordu fakat ekstradan tele objektif almak istiyordum. Canon lenslerin fiyatları 400-500 YTL'den başlıyor ama Nikon'da daha ucuz (tabi kalite farkı olduğunu kabul etmek lazım) lens bulma imkanı oluyor. Ayrıca Nikon'un resimleri Canon'a göre daha canlı..O yüzden ben tercihimi NikonD50'den yana kullandım.
-
bersoy merhaba,
Ben de D70s ile D50 arasında kararsız kaldım. D50'nin Türkiye fiyatı da 150-200$ düşürülünce biraz daha ağır basmaya başladı. Senin fikrini öğrenmek isterim; 990$' a D50+18-55mm lens+1GB SD kart mı, yoksa 1300$'a D70+18-70mm lens+1GB CF kart mı? -
@immortal
Merhaba.. 1300 dolar kdv dahil fiyatı mı mı? eger öyleyse nerde buldugunu ögrenebilir miyim? -
bu fiyat kdv hariç taksitli fiyat. kdv hariç nakit fiyat 1200$ civarında. -
Eos 350d
Nikon d70s
Olympus E500
Bu üçünden hangisini alacağıma karar veremedim ben de.. -
quote:
Orjinalden alıntı: @immortal
bersoy merhaba,
Ben de D70s ile D50 arasında kararsız kaldım. D50'nin Türkiye fiyatı da 150-200$ düşürülünce biraz daha ağır basmaya başladı. Senin fikrini öğrenmek isterim; 990$' a D50+18-55mm lens+1GB SD kart mı, yoksa 1300$'a D70+18-70mm lens+1GB CF kart mı?
18-55 mm. ile 18-70 mm. lens arasındaki fiyat farkı ne kadar??
Eğer 250 $'dan fazla ise D70s almak daha mantıklı olacaktır. Bence D70s ile D50 arasında 50 $'lık fark var çünkü
Ama her halükarda D70s ve 18-70 mm. daha iyidir.
Eğer D50+18-70 mm. kaç paraya geldiğini söylersen daha kolay yardımcı olabilirim.
-
nikon un standart lensi (18-70) in fiyatı 366dolar + KDV
digeri bu lense göre biraz basit kalıyor.. -
Sevgili allroad,
D70s'in 350D'ye göre daha net görüntü verdiğini söyleyemeyiz. Belki daha kontrast olduğunu düşünebiliriz. Ancak kaliteli görüntünün tek ölçütü bu değil. Nikon'un bir çok modelindeki keskinlik biraz aşırı ve doğallıktan uzak göründü bana. Canon'da ise renkler arasında geçişler daha yumuşak, daha doğal gibi sanki.. Kırmızının olduğundan daha kırmızı, mavinin olduğundan daha bir mavi olarak fotoğrafa yansıması daha iyi yapmaz ki fotoğrafı. Bence doğalına en yakını en güzelidir ve ben bunu Canon'da buldum, belki sensöründen kaynaklanıyordur. Ancak birşeye dikkat çekmek isterim, iki makina arasında yapılan birçok karşılaştırmada 350D'nin geliştirilmiş CMOS algılayıcısına, D70s'in CCD sensörüne göre daha çok puan veriliyor ve bence bu en önemli konulardan birisi.. Yine önemli bir konu, Canon'daki lens çeşitliliği daha fazla, fotoğrafta oldukça amatörüm ama birçok profesyonelin bunu kabul ettiğine şahit oldum.. 350D'sini D70s ile değiştirmek isteyenlerle karşılaşman da rastlantısal bir durum olabilir. Çünkü ben de D70s'den 350D'ye ya da Nikon'dan Canon'a geçmek isteyenlere hatta geçenlere çok defa rastladım.. Belki tercihlerle ilgili bir olaydır.. Yani kimilerine renklerin kontrastlığı kimilerine ise renkler arasındaki yumuşak geçiş -ki ben buna doğallık diyorum- daha hoş görünüyordur.
Sonuç olarak her ikisi de kendi sınıflarında oldukça iyi makinalar, birisini diğerinden üstün tutmak oldukça zor, hangisini alırsan al pişman olacağını sanmam, hayırlı olsun şimdiden..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 14 Kasım 2005, 23:37:31 >
-
ikimizin yorumları da kişisel.Kesin bir kanıt sunmuyor..Cunku senin asırı netlik dediğin bana göz kusuru olmayan bir insanın netliği ile aynı geliyor..
zevkler ve renkler tartısılmaz derler ya sanırım dogru. Tamamen göreceli oluyor bi yerden sonra..
Bana alma sartları ve fiyat olarak en uygun 350d. Fakat gonlumde d70s var.bir de d200 etkisinin piyasaya nasıl yansıyacagini merak ediyoruö. yurt dısı tahmini fiyat 1600 dolar civarı..hal böyleyken biraz beklemeli mi diye düşünüyorum.. yıllardır bekliyorum biraz da canım sıkıldı artık..Kararsızım :)
İyi geceler.. -
ben 350d kullanıyorum ve çok memnunum. d70 kullanan bir arkadaşım da var 350d 8mp, d70 6mp. 350d bariz daha hızlı.
deneyimlerimi aktaracak olursam; d70 small modunda ve tüm koşullar idealken saniyede 3 kare çekiyor ama 350d raw da dahi san
iyede 3 kareye yaklaşıyor.
Tabii d70'in görüntüsü daha güzel. insanı tatmin ediyor -ki bence önemli. nikon un geçmişten bugüne tüm lensler her nikon a uyuyor. ikinci el alırken çok büyük avantaj. Canon şerefsiz, mesela 18-55mm kit lens analog makinelere uymuyor ve daha fazla nasıl para harcatırımın hesabını eksiksiz yapıyor.
görüntü kalitesine gelince 350d de keskinlik, kontrast, renk ayarlarını bir kademe yükselttim ve çok başarılı olduğuna inanıyorom. yüksek iso da noise düşüklüğü de çok iyi.
ikisi de oldukça başarılı aletler. pişman olmazsın. yine de d70s alacagına d70 al derim. bunu Nikon yetkili servisinden bi eleman söyledi. d70s'e boşuna para vermeyin, d70 ile aynı...
-
birde d70s 'in enstantene hızı 1/8000 350d ise 1/4000 bu fark hareketli fotoğraf yakalamada ne kadar etkili olur. -
Sevgili bersoy,
18-70 mm lens nakit 300$ fakat 18-55mm lensin fiyatını bilmiyorum. Olsa olsa 100-150$ arasında bir fiyatı vardır. D50+18-70mm+1GB SD kart almak istediğimde nakit olarak 1300$+kdv gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Satıcılar da böyle bir konfigürasyonun D70s kitten daha pahalıya geleceğini ve çok anlamsız bir seçim olacağını söylemişlerdi. Bu aradawww.macrofoto.com.tr'de nakit alımda D70+18-70mm+1GB kart 1210$, D50+18-55mm+1GB kart 902$ civarında. Ayrıca objektif fiyatları da uygun.
Sevgili ozgur77,
Nikon'un birçok modelindeki keskinlik insan gözünün algıladığı ya da görmek istediği keskinliğe yakın. Bunun nedeni, algılayıcılarında zayıf Anti-Aliasing filtre kullanıyor olması. Tabi bunun birkaç götürüsü var; Moire bozulması ve gürültünün fazla olması. Yoksa Nikonlardaki keskinlik kamera içi keskinlik arttırmayla olan bir keskinlik değil. Ama şu bir gerçek ki; Nikon mu yoksa Canon mu sorusuna nesnel bir cevap vermek genelde yetersiz kalıyor. Bence bu seçim makineye sempati duyma ve yakın hissetme ilgili. Önemli olan elimizdeki makine bizim üretkenliğimizi önleyecek ya da kısıtlayacak özelliklere sahip mi? Bence her iki makine de üst seviyede ve yaratıcılığımızı kısıtlamayacak nitelikte.
-
quote:
Orjinalden alıntı: erkane
birde d70s 'in enstantene hızı 1/8000 350d ise 1/4000 bu fark hareketli fotoğraf yakalamada ne kadar etkili olur.
1/2000 enstanteneyle bile bir cok hareketli objeyi dondurabilirsin. Mesela 1/1000 degeri ile bir helikopterin pervanesi buyuk oranda dondurulabilir. Bendeki makinada 1/10.000 enstantene degeri var bu degere gercekten ulasiyormu ne tur cekimlerde kullanilir bilmiyorum. Belki ender durumlar icin gereklidir. Sanirim burda en yavas enstantene degeri daha onemli. Uzun pozlama cok daha fazla kullanilacak bir fonksiyon.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Kasım 2005, 17:16:29 >
Benzer içerikler
- fotoğraf dpi ayarlama
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- keysmart ne malı
- basılı bir belgeyi dijital ortama aktarmak için neler yapabiliriz
- dc 5v ne demek
- çocuk fotoğraf makinesi tavsiye
- yapay zeka fotoğraf düzenleme
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X