arkadaşlar özellikle AX100 kullannalar yansıttıkları perde boyutlarını yazarlarsa memnun olurum .büyük çaplı perdelerde görüntü sorunu varmı ? yokmu ? onu merak ediyorum.
Dostum SONY VPL-WV40 Full hd projeksiyonda ortanın biraz üzeri kalitede 2 adet HDMI kabloyu 10 ar metre kullandım hiç sorun yaşamadım. Ancak sen 12 metre kablo bulamazsın 15 veya 20 metrelik üretimler var sanırım, birde TR de fiyatları uçuk olabilir yurtdışına bir bak imkanın varsa..
quote:
Orjinalden alıntı: sry2002
Arkadaşlar Ben de Şubat tan berri kullanıyorum ve çok memnunum, PANASONIC PT-AX100 su anda compponent kablo ile baglantı kurdum. ancak tek HD girişi oldugu için PS3,DVD,Receiver dan buraya HD çoklayıcı diye bir cihaz ile gidebileceğimi söylediler ama kaliteli güzel kullanışlı bir cihaz alamadım. önerileriniz olabilir mi? Bir de arada 12 mt lik HD için kablo almam gerekiyor bu kablo uzadıkca bir sorun olur mu?
resimleri cektim... hddvd transformers ve xbox360 da denemeleri yaptim,sadece filmlerde cinema 1 modundan cok memnun degilim ekran soluk gibi duruyor,karanlik sahneler dahada bi karanlik oluyor ve renkler cok goze batiyor bu nedenden... karanlik olmasimi iyidir bilmiyorumki?
wallpaper
xbox360
resimler için teşekkürler görüntü gayet güzel .bu üçüncü soruşum olacak umarım cvp alabilirim görüntüyü yansıttığınız perdenin boyutlarını rica edebilirmiyim ?? birde kaç m den yansıttığınızı lütfen.
perde yerine beyaz mat zeminli bir duvarda düşünebilirsiniz..
perde almak istedim fakat istedigim boyutta bulamadim...buldugumda cok pahaliydi zaten tr de degilim suaanda,calistigim ulkeden tr ye goturemiyecegim icinde almaktan vazgectim kocaman perde sonucda...
bunun yerine duvarimin tonu yansitmaya uygun mat beyazda degil parlak beyazda degil arasi bir ton...gorundugu gibide yeterli gibi... sadece yanlara serit yaptim siyah ... ama ekran oldukca buyuk... yansittigim mesafa 4.5 metre uzak sayilir aslinda
Yalnız şeritler acayip güzel görünüyor... Ben de duvara yansıtıyorum, memnunum ama şerit çok hoş olmuş... Ama bazen görüntüyü büyütüyorum veya küçültüyorum, sabit şerit bu şekilde sorun olabilir... Ax100 kullanıcılarına mat beyaz duvar varsa, perde gereksiz bir harcama bence...
katiliyorum perdeye gerek yok bencedee... senin ayarlar ne durumda siyahtemas ?
ben cinema 1 modundan memnun degilim cok soluk ayarlardanmi diye dusunuyorumdaa cozemedim daha...? sen filmleri hangi modda izliyorsun...
Arkadaşlar resimler çok güzel olmuş yanlız burada dikkat çeken bir durumu atlıyorsunuz. Perdelerin bir özelliğide yüzeylerinin ışığı absorbe etmeyi sağlayacak girintilerle dolu olmasıdır. Yani parlak sahnelerde perdeden ışık yansıması en az olması gerekir. Ekranda parlak ve siyah alanların olduğu bir sahnede duvara yansıtıldığında yansıyacak ışık odanın içini doldurur buda sizinle perde arasına istenmeyen ışık girmesine neden olur bence %50 nin üzerinde contrast kaybı olacaktır.Siyah alanların daha gri görünmesi anlamına gelir.
Resimlerde de brightness'ın çok olduğu anlarda odanın duvarlarından gelen yansıma görünüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: doubtful1
katiliyorum perdeye gerek yok bencedee... senin ayarlar ne durumda siyahtemas ?
ben cinema 1 modundan memnun degilim cok soluk ayarlardanmi diye dusunuyorumdaa cozemedim daha...? sen filmleri hangi modda izliyorsun...
buda dogru...sadece perdenin kumasini bulabilsem ayni olculerde alicam... ama butunleme bi perde almak istemiyorum...
cunku tr ye donucegim zaman yanimda getirmek istersem nasil tasiycam ole bi sorunda var... sadece kumasini bulurumda alirim umarim...
doubful bey ben hep dynamic modunda kullanıyorum...
dynamic mod goruntuyu ekstra fazla parlaklastiriyor ve lambanin omrunu tuketiyor diye biliyorum banada ole solemislerdi,bence lambayi ecomod a alip goruntu modunuda normal yaptiktan sonra cok guzel oluyor...dynamic e gerek yok hic,bosu bosuna goz yorar...
Şuanda nerede olduğunuzu bilmiyorum ama özellikle amerikada DIY (do it youself) çok moda olduğundan kendilerine özel sinema duvarları yapıyorlar.Önce duvarınızı güzelce düzlüyorsunuz (astar işlemi galiba) daha sonra özel bir rulo ile alt kaplama malzemesini sürüyorsunuz. Sonra başka bir özel rulo ile özel duvar boyasını sürerek mükemmel bir sinema duvarı elde ediyorsunuz. Bunun için adamlar piano cilalı özel çerçeveler yapmışlar onlarıda kenarlarınaekliyorsuz ve perdeye gerek kalmıyor. Eğer Amerika'daysanız bunun boyasını getirerek çözüm bulabilirsiniz.
The Paint: Behr "Silver Screen" (770E-2) mix using Ultra Pure White (UPW) flat latex
Generic Formula of Behr SS: 1 gallon flat white latex base 20/48ths of Lamp Black 20/48ths of Raw Umber (a dark, murky yellow/orange-based pigment) 2/48ths of Red
NOTE: Wait for it to cure enough (about 2 weeks) before judging it. If you do it while it's still wet, you may see hot-spotting. It's like brewing a good lager beer, let it mellow a while, then decide. -------------------------- The Materials: Foam Roller Extension Pole Paint mixing attachment for a hand power drill
quote:
buda dogru...sadece perdenin kumasini bulabilsem ayni olculerde alicam... ama butunleme bi perde almak istemiyorum...
cunku tr ye donucegim zaman yanimda getirmek istersem nasil tasiycam ole bi sorunda var... sadece kumasini bulurumda alirim umarim...
kaynak ve bilgi icin tesekkurler( hi def )
amerikada degilim afrika kitasindayim,insaat sektorunun kotulugude bu olsa gerek buralara surukleniyoruz surekli :(
bu dediginiz seyi arastircam mantikli geliyor ama illaa ayni astar ve boya olmasi sart degil sanirim,kaliteli bi boya ve astarla ayni uygulamayi yapabiliriz sanirim...
tabi perde bulamazsam bunu yapicam,ama perde kumasi bulursam gerek kalmaz sadece kumasini yaptiririm yada alirim...
biraz bile fark olucaksa buna deger gibi...
tesekkurler...
Bu verdiğim linkte aradığınız herşeyi fazlasıyla bulursunuz.
quote:
kaynak ve bilgi icin tesekkurler( hi def )
amerikada degilim afrika kitasindayim,insaat sektorunun kotulugude bu olsa gerek buralara surukleniyoruz surekli :(
bu dediginiz seyi arastircam mantikli geliyor ama illaa ayni astar ve boya olmasi sart degil sanirim,kaliteli bi boya ve astarla ayni uygulamayi yapabiliriz sanirim...
tabi perde bulamazsam bunu yapicam,ama perde kumasi bulursam gerek kalmaz sadece kumasini yaptiririm yada alirim...
biraz bile fark olucaksa buna deger gibi...
tesekkurler...
Thai-Fun Arada kulandıgın bir HD çoklayıcı var mı? nerden kaça aldın vemarkası nedir? :)
hi-def bu boya olayini inceledimde biraz uzun is gibi geliyor....bukadar ugrasmak acikcasi biraz usendirdi beni...bide tam yapamazsam duvari berbat etme olayi var:)
burda istedigim perdeyi bulamiycam gibime geliyorr...
duvara yansitmaya devam ozaman suanlik sanirim...
Boyayı zaten duvara yapmıyorsun arada FOAM dedikleri köpük malzemesi var.
önce tahtadan bir çerçeve üstüne köpük yerleştirip köpüğü boyuyorsun .
neyse bana da zor geldi şimdi
En iyisi büyük ve ucuz bir perde alıp onun kumaşını 16:9 kesip duvara sabitlemek çevresine de siyah band geçirmek.
tembel adamlar olmasak, sinemaya giderdik, sinemayı evimize getirmezdik ben de acayip üşeniyorum böyle şeylere:) hidef usta yazarken bile üşenmişsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme