Şimdi Ara

Epson M200 mü yoksa Samsung M2070FW mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günlük çıktı alacağım ve baskı maliyeti düşük fotokopi ve adf belge beslemesi olan bir model arıyorum şuan bu ikisi arasında kaldım farklı önerileriniz varsa çok memnun olurum.
    https://www.hepsiburada.com/epson-m200-fotokopi-tarayici-murekkep-tankli-mono-yazici-p-BD500790?magaza=Webdenal
    https://www.hepsiburada.com/samsung-sl-m2070fw-wi-fi-faks-fotokopi-tarayici-airprint-laser-yazici-ss296f-p-BD801741?magaza=Hepsiburada

• epson daha iyi biraz daha yavaş samsung a göre ama samsungda çip sorunu var birde yazılım falan toner bitince 200 tl masraf açar
  • orhanc3lik kullanıcısına yanıt
    M200 bende var, sağlam cihaz arızasız 104 000 çıktı aldım, ama ADF gerçekten yavaş. Diğer yönlerden tereddütsüz tavsiye ederim, özellikle de çok düşük çıktı maliyeti ve mürekkep doldurma rahatlığı yönünden... Mürekkebi litreyle aldım, bittikçe huniyle ekliyorum tanka. Daha ped reset uyarısı da vermedi. Çip sorunu da olmaz. ADF çok fazla kullanılmayacaksa önerebilirim. Lazere göre biraz yavaş ama çok değil. Tam dolu 11 sayfa yazdırıyor dakikada. Son olarak, mürekkepli yazıcıların düzenli kullanılması gerektiğini de hatırlatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

M200 bende var, sağlam cihaz arızasız 104 000 çıktı aldım, ama ADF gerçekten yavaş. Diğer yönlerden tereddütsüz tavsiye ederim, özellikle de çok düşük çıktı maliyeti ve mürekkep doldurma rahatlığı yönünden... Mürekkebi litreyle aldım, bittikçe huniyle ekliyorum tanka. Daha ped reset uyarısı da vermedi. Çip sorunu da olmaz. ADF çok fazla kullanılmayacaksa önerebilirim. Lazere göre biraz yavaş ama çok değil. Tam dolu 11 sayfa yazdırıyor dakikada. Son olarak, mürekkepli yazıcıların düzenli kullanılması gerektiğini de hatırlatayım.
    Hocam yorumlarınızı okudum forumda. Mürekkepli cihazlara baya bir sempatiniz, lazer cihazlarada biraz soğuk baktığınızı gördüm. Lakin her kullanıcı için yaptığınız yorumların ve tavsiyelerin hiç birine katılamıyorum. Siz her tavsiye isteyen için mürekkepli cihazın her çeşidini önermişsiniz. Fakat kişinin baskı hacmini bilmeden yaşadığı iklim koşulunu göz önüne almadan tavsiyede bulunmanızı anlayamadım. Lazer cihaz ortam koşullarından mürekkepli cihazlara göre çok fazla etkilenmediği için bir çok kişiye tavsiye edilebilir. Mesela 50 derece adana da bi kullanıcıya yada -15 derece erzurumdaki bi kullanıcıya. Lazer cihazı ayda 1 çıktı alanada günde 10000 çıktı alanada tavsiye edersiniz. Mürekkepli cihazı gözü kapalı tavsiye edemezsiniz bu koşulları bilmeden.Niyetim kesinlikle polemik filan değil. Kaş yapalım derken göz çıkarmamak gerek.

• egel2458 kullanıcısına yanıt
    Aslında konunun başında yazdım her ikisinin de avantajları da var dezavantajları da. Benimki sempatiden ziyade tecrübe. Yıllarca çeşit çeşit lazer yazıcı kullandım, hatta toneri bile kendim dolduruyordum son zamanlarda. Tanklı yazıcıda toplam 360000 çıktıyı arıza görmeden aldığım için ister istemez bir sempatim oluyor. Üstelik toner dolumu gibi zahmetli ve sağlık açısından riskli bir işten de kurtuldum. Çıktı maliyet dersen kıyas bile edilemez.

Bana genelde tanklı yazıcı modeli soruyorlar, ben de öneriyorum. Kimseyi ikna etmek gibi bir niyetim yok. Sanırım dikkatinizden kaçmış, özellikle düzenli ve çok sayıda çıktı alanlara önerdiğimi defalarca yazmışımdır. Hatta az sayıda çıktı alıp arada bir yazıcı kullananlara Brother ve Canon marka lazer yazıcı öneriyorum, toneri kolay ve sorunsuz dolduğu ve muadili de ucuz olduğu için.

Ortam koşullarına gelince, ben değişik lazer yazıcılar kullandım, 100 sayfa yazdırınca kağıtların elimi yaktığını, toner tozu yuttuğumuzu da biliyorum. Mürekkepli de ben binlerce sayfa da yazdırsam ısıdan yana bir sorun yaşamıyorum.

Sonuçta bir firmanın temsilcisi ya da satıcısı değilim, ticari bir kaygı taşımıyorum, o yüzden kimseyi ikna etme çabasında da değilim. Teknik elemen ya da konunun uzmanı olduğumu da iddia etmiyorum. Ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanc3lik

epson daha iyi biraz daha yavaş samsung a göre ama samsungda çip sorunu var birde yazılım falan toner bitince 200 tl masraf açar
    Arkadaşım konua pek vakıf değilim Çip sorunu nasıl oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

Maliyeti ne kadar tuttu hocam sana 104 . 000 çıktının ortalama ve ped reset uyarısı ne demek yazıcı mevzularına uzağım valla . Düzenli kullanım yapacağız onda sıkıntı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp mi xerox mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arabo231523 A kullanıcısına yanıt
    Tahminen 250-300 TL (muadil)mürekkep maliyeti, başka da bir harcama yapmadım. Bu sayfa doluluğuna göre değişmekle birlikte ortalama bir değerdir. Mürekkep fiyatlarının neredeyse 3 katına çıktığını varsayarak bu maliyeti çıkardım. Yoksa ben o kadar da harcamadım.

Mürekkepli yazıcılarda atık mürekkebin biriktiği pedler vardır onlar zamanla dolar. Değiştirilip yazılımla reset atılması gerekir. Daha dolmadı benimki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 28 Eylül 2018; 15:7:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabo231523

Arkadaşım konua pek vakıf değilim Çip sorunu nasıl oluyor.

Alıntıları Göster
    samsung 2070 toner bitince yazılım attırmaz isen dolum parası + çip parası vermelisin yazılım atarsalar çip iptal oluyor fakat tek seferlik yazılım parası 100 küsür lira vereceksin
  • quote:

samsung 2070 toner bitince yazılım attırmaz isen dolum parası + çip parası vermelisin yazılım atarsalar çip iptal oluyor fakat tek seferlik yazılım parası 100 küsür lira vereceksin

Alıntıları Göster
    Hcam dolujm parası ve çip parası toplam ne kadara mal olur ve kaç sayfada bir ortalama yapmamız gerekir
  • yazılım attır çip 1.800 kontör ama 1300 ünü kullanırsın yaılımda sonunkadar kullanırsın
  • quote:

Alıntıları Göster
    yaziciservis
    Samsun | Türkiye | samsungresetprint frimware reset sonsuz dolum chip
    https://orhancelik055.wixsite.com/yaziciservis
    kendi sitenizde 70 lira forumda 100 küsür lira anladım hocam

• hocam ben atacam demedim ki size ortalama fiyat verdim dolardan sonra fiyatlar değişmiştir diye burda kimseye parayla iş yapmadım verim diyenlerden bile istemedim :)
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Bana Canon pıxma e464 canon fotopi+yazıcıyı "öneri doğrultusunda" satın aldım. Ancak bu cihaz benim giderlerime ciddi bir kartuş maliyeti ekledi. Şöyle ki; haftada 5-10 yazıcı ile çıktı alıyorsak 30-40 civarı da fotokopi ihtiyacımız oluyor(Sadece siyah renk kullanıyoruz renkli ihtiyacımız yok denecek kadar az). Hal böyle olunca siyah kartuş 15 günde bitiyor ve renkliden çıktı vs. kullanıma da devam edemiyoruz çünkü oda bu esnada kullanılmadığı için kurumuş oluyor:( ki zaten kartuşun bii bitince cihaz gavur inadı şeklinde çalışmıyor ve sinir bozucu şekilde hata veriyor ve tekrar 2 yeni kartuş satın almak zorunda kalıyoruz. Çünkü renkli donduğu için siyah kartuşu yeni alsak da çalışmıyor:(( Anlayacağınız kırmama ramak kaldı.
    Neyse ben tekrar araştırmalara başladım. Dün media markt de görevli Samsung m2070 önerdi. ama emin olamadım. Çünkü toneri 479 tl dedi yani ayda bir değiştirmek gerekirse asla karşılayamam. Durum böyle bu bilgilerle sizlerin önerisini rica ediyorum.

• ezbay E kullanıcısına yanıt
    Hangi mürekkepli yazıcı olursa olsun düzenli kullanım ister. Epson markasının düşük fiyatlı modellerinde maalesef sayı tuşları olmuyor, bu da fotokopi ağırlıklı çalışanlara yaramıyor. Ben adetli fotokopi çekerken önce tartıp sonra bilgisayardan yazdırıyorum. Tuş ya da ekran bulunan modellerin fiyatı da yüksek.

Eğer sadece siyah beyaz için lazer düşünecekseniz Canon, Brother gibi markalara bakabilirsiniz, çip sorunu olmadığı için ve toner dolumu kolay ve yaygın olduğu için. Samsung için önceki mesajlarda çip sorunundan bahsedilmişti.
  • quote:

yazılım attır çip 1.800 kontör ama 1300 ünü kullanırsın yaılımda sonunkadar kullanırsın
    merhaba üstad, ben samsung m2070fw yazıcı aldım. demo toner bitti. ilk defa bir tane muadil toner aldım.sayfanın yarısı siyah diğer yarısını normal yazdırıyor. sorunun neyden kaynaklandığını anlamadım. çipte mi sorun var tonerde mi sorun var bilmiyorum. Ne yapmam gerekir tavsiye verebilir misiniz ?
  • tonerde problem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.