Şimdi Ara

EPSON YAZICI ALMAYIN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
40.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende epson cx3650 (hem tarayıcı hem yazıcı) var. Yazıcıyı yaklaşık 2 aydır hiç kullanmadım. İlk aldığımda gelen 4 kartuş (demo kartuşlar) tan 3ü (renkli olanlar) bitti gösteriyor makine. Ama aldığımdan beri ben daha sadece 1 tane renkli baskı aldım o da yarım sayfaydı. En son kullandığımda 3te1 i doluydu bütün kartuşların. Kartuşları çıkardım salladım baya da dolu geliyo sallanıyo içindeki mürekkep belli bitmiş olamaz uçmuş da olamaz. Ama bu epson yazıcı sadece siyah mürekkepi de kullandırmıyor. Kitapçığında "kartuşları illegal yoldan doldurtmayın kartuşlardaki chip gibi başlıktan yazıcı ne kadar kullanıldığını hesaplayıp kartuş dolu olsa bile boş göstericektir" gibi bi ifade var. Sizce ne yapmalıyım? Yok mudur bi çaresi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxxer -- 10 Eylül 2006; 11:19:09 >

• Garantiye Götür anlat olayı valla kötü bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0nkey D. Luffy

Garantiye Götür anlat olayı valla kötü bir durum
    EPSON ARTUŞ ÇİPLERİNİ SIFIRLAYAN CİHAZLAR VAR KARTUŞÇULARDA.
    Rica edip sıfırlatabilirsin. İşini kolaylaştırmak için siyah kartuşunu da doldurmak istediğini ekleyebilirsin. 5-6 YTl falan isterler, hem siyah dolar hem de renklilerini kurtarırsın.

EPSON makinemde ben de aynı sıkıntıları yaşadım. Gıcık bu adamlar. Sen bir de renklileri doldurduktan sonra gör eğlenceyi. Bu bir iki hafta içinde yazdığım mesajlardan durumu anlarsın, yani başına gelecekleri.

.oO°Oo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

EPSON ARTUŞ ÇİPLERİNİ SIFIRLAYAN CİHAZLAR VAR KARTUŞÇULARDA.
    Rica edip sıfırlatabilirsin. İşini kolaylaştırmak için siyah kartuşunu da doldurmak istediğini ekleyebilirsin. 5-6 YTl falan isterler, hem siyah dolar hem de renklilerini kurtarırsın.

EPSON makinemde ben de aynı sıkıntıları yaşadım. Gıcık bu adamlar. Sen bir de renklileri doldurduktan sonra gör eğlenceyi. Bu bir iki hafta içinde yazdığım mesajlardan durumu anlarsın, yani başına gelecekleri.

.oO°Oo.

Alıntıları Göster
    Saol Mesudum valla uğraştırcak belli. Peki bu kartuşlar bi kere resetlenince istediğim kadar doldurtabilir miyim yoksa her dolumda resetlenmesi mi gerekicek??

• quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Saol Mesudum valla uğraştırcak belli. Peki bu kartuşlar bi kere resetlenince istediğim kadar doldurtabilir miyim yoksa her dolumda resetlenmesi mi gerekicek??

Alıntıları Göster
    @maxxer

Dostum bu hususta çok çok bilgi sahibi değilim ama yanlış anlamadıysam printeri iki ay hiç kullanmamışsın ve iki ayın sonunda renkli kartuşlar bitti göstermeye başlamış. Bana HP teknik servisinde çalışan bir arkadaşım, kartuşların açıldıktan sonra yazıcıya takılması ve makinenin fişte takılı kalması gerektiğini, aksi taktirde makine fişte değilse kartuşların kuruduğunu söylemişti. Sen de bu iki ay boyunca makineyi fişte tutmadıysan içindeki kartuşlar kurumuş olabilir mi acaba? Bu sebepten dolayı bitti olarak gösterme ihtimali olabilir belki.

Yazımın başında da dediğim gibi kartuşlu yazıcılardan pek anlmıyorum ama belki bir fikir verebilir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavus78

@maxxer

Dostum bu hususta çok çok bilgi sahibi değilim ama yanlış anlamadıysam printeri iki ay hiç kullanmamışsın ve iki ayın sonunda renkli kartuşlar bitti göstermeye başlamış. Bana HP teknik servisinde çalışan bir arkadaşım, kartuşların açıldıktan sonra yazıcıya takılması ve makinenin fişte takılı kalması gerektiğini, aksi taktirde makine fişte değilse kartuşların kuruduğunu söylemişti. Sen de bu iki ay boyunca makineyi fişte tutmadıysan içindeki kartuşlar kurumuş olabilir mi acaba? Bu sebepten dolayı bitti olarak gösterme ihtimali olabilir belki.

Yazımın başında da dediğim gibi kartuşlu yazıcılardan pek anlmıyorum ama belki bir fikir verebilir.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Epson a bende güvenmiyorum benim kuzenim aldı modeli tam aklımda deil tarayıcı yazıcılı falan ama ilk kartuş bitti doldurttu kendisi we makinaya taktıktan sonra makinadan garip garip sesler derken alet infilak etti nese garantiye werdiler adamlar demezmi kullanıcı hatası biz karışmıyoruz anlayacağınız epson a güvenmiyorum sadece bu olay yüzünden deil daha niceleri war

• quote:

Orijinalden alıntı: Bést

Epson a bende güvenmiyorum benim kuzenim aldı modeli tam aklımda deil tarayıcı yazıcılı falan ama ilk kartuş bitti doldurttu kendisi we makinaya taktıktan sonra makinadan garip garip sesler derken alet infilak etti nese garantiye werdiler adamlar demezmi kullanıcı hatası biz karışmıyoruz anlayacağınız epson a güvenmiyorum sadece bu olay yüzünden deil daha niceleri war

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paus3Break

Geçmiş olsun..

Alıntıları Göster
    mürekkep kurumuş olabilir arkadaşım 2 aydır kullanmıyorum diyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaLaAnToR

mürekkep kurumuş olabilir arkadaşım 2 aydır kullanmıyorum diyosun

Alıntıları Göster
    Mürekkep kurumuştur, deneme yazısı çıkar 5-10 sayfa kartuşlar kendine gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyy

Mürekkep kurumuştur, deneme yazısı çıkar 5-10 sayfa kartuşlar kendine gelir.

Alıntıları Göster
    Dogrudur belki kartuşlar kurumuştur ama bu kurumayı nasıl anlıycaz. Çünkü kartuşları salladığımda baya bi sıvı sallanıyo içinde. (Siyah kartuş ta sorun yok işin ilginci.)Tamamen kurumuş olamaz di mi? Ben de bilmiyorum ilk yazıcım zaten. Bi de deneme yazısı dahi çıkaramam çünkü bu adi yazıcı sadece siyah varken çıkartmıyo illa 4 kartuş da dolu olcakmış. Nasıl bir iştir geri zekalı epson şerefsiz bi marka ya.

• quote:

Dogrudur belki kartuşlar kurumuştur ama bu kurumayı nasıl anlıycaz. Çünkü kartuşları salladığımda baya bi sıvı sallanıyo içinde. (Siyah kartuş ta sorun yok işin ilginci.)Tamamen kurumuş olamaz di mi? Ben de bilmiyorum ilk yazıcım zaten. Bi de deneme yazısı dahi çıkaramam çünkü bu adi yazıcı sadece siyah varken çıkartmıyo illa 4 kartuş da dolu olcakmış. Nasıl bir iştir geri zekalı epson şerefsiz bi marka ya.

Alıntıları Göster
    bende de var epson şu 4 özelliği bir arada olanlardan...bende çok şikayetçiyim kartuş konusunda..kutusunda 300 sayfa basar diyordu babam gitmiş orjinal kartuş almış bi ton para verip 200 bile çıkarmamıştır..birde rengli bitince siyaha neden izin vermez onuda bi türlü anlamış deilim..birde benim kartuşlar kullan at gibi bişey..yani dolmuyor..ALLAH a şükür çin malları var piyasa da ondan olmasa batmıştım..walla epson u çok iyi bir marka olarak bilirdim ama görüntüsüne dizaynına bakarak çok çok yanılmışım..öğrenci adam a göre deil bu epson.

• quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

bende de var epson şu 4 özelliği bir arada olanlardan...bende çok şikayetçiyim kartuş konusunda..kutusunda 300 sayfa basar diyordu babam gitmiş orjinal kartuş almış bi ton para verip 200 bile çıkarmamıştır..birde rengli bitince siyaha neden izin vermez onuda bi türlü anlamış deilim..birde benim kartuşlar kullan at gibi bişey..yani dolmuyor..ALLAH a şükür çin malları var piyasa da ondan olmasa batmıştım..walla epson u çok iyi bir marka olarak bilirdim ama görüntüsüne dizaynına bakarak çok çok yanılmışım..öğrenci adam a göre deil bu epson.

Alıntıları Göster
    Genelde doldurma olayı olamıyor epsonlarda..

O yüzden ben de hiç tavsiye etmiyorum epson'u..

• Bence de Epsondan uzak durun.. baskısının diğer markalara göre iyi olmasına karşın, bib o kadar da kulllanıcı düşmanı makineler

başlııngııç kartuşları yarı doludur

renklerden biri bittiği zaman diğerleri de badkıı vermez yani printer kilitlenir

kartuşları pahalıdır ve çok az sayıda baskı verir (bi takım yaklaşık 50-60 civarında 10x15 baskı veriyor ve 70€ aşkın fiyatı var)

ve çok yavaş baskı veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: boracanon

Bence de Epsondan uzak durun.. baskısının diğer markalara göre iyi olmasına karşın, bib o kadar da kulllanıcı düşmanı makineler

başlııngııç kartuşları yarı doludur

renklerden biri bittiği zaman diğerleri de badkıı vermez yani printer kilitlenir

kartuşları pahalıdır ve çok az sayıda baskı verir (bi takım yaklaşık 50-60 civarında 10x15 baskı veriyor ve 70€ aşkın fiyatı var)

ve çok yavaş baskı veriyorlar
    bnde de epson rx425 var.İlk kartusumda en fazla 50 sayfa yazdırmısımdır kartusları sallayınca icinde birazda oldugunu anlıorum ama epsonun programında kartuslar bos die gosterigi icin yazdırmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiki

bnde de epson rx425 var.İlk kartusumda en fazla 50 sayfa yazdırmısımdır kartusları sallayınca icinde birazda oldugunu anlıorum ama epsonun programında kartuslar bos die gosterigi icin yazdırmıyor.

Alıntıları Göster
    Chip resetle(t)mek ilk adım. Ama yetmeyeceğini göreceksiniz.

Bunlarda hazne ne durumda olursa olsun nozüller ayrı ve baskılar arasını çok açmayacaksınız. Yoksa nozüller kuruyor, kartuşlar sıfırlanmı ve yazılımda tam dolu bile gösterse yazmıyor. Kafa temizlemenin de işe yaradığı yok. 4-5 temizlemeden sonra o kartuşlar da bitiyor.

Yani tam

.oO°Oo.

• quote:

Chip resetle(t)mek ilk adım. Ama yetmeyeceğini göreceksiniz.

Bunlarda hazne ne durumda olursa olsun nozüller ayrı ve baskılar arasını çok açmayacaksınız. Yoksa nozüller kuruyor, kartuşlar sıfırlanmı ve yazılımda tam dolu bile gösterse yazmıyor. Kafa temizlemenin de işe yaradığı yok. 4-5 temizlemeden sonra o kartuşlar da bitiyor.

Yani tam

.oO°Oo.

Alıntıları Göster
    Muadil alıcam 4 tane kartuş bakalım onlarda da sorun çıkarırsa HP1500 serisi alıcam. Muadil kartuşlardan umutluyum eğer iş görürse buraya yazarım.

• quote:

Muadil alıcam 4 tane kartuş bakalım onlarda da sorun çıkarırsa HP1500 serisi alıcam. Muadil kartuşlardan umutluyum eğer iş görürse buraya yazarım.

Alıntıları Göster
    Anlatamadım !

Sorun kartuş değil, nozül, yani haznenin oturduğu yuvanın altında kalan ve kağıtla temas eden yer, hatta oradaki gözenekler. Ben kendi kartuşlarımı değiştirdim, doldurdum, çiplerini resetlettim ve şimdi hepsi elimde kaldı. Daha öncesinde siyah bitince doldurtmuştum ve yazmaya haftada bir kez de olsa ara vermediğim için, sıkıntım olmamıştı.

Canon MP170 siparişi verdim hepsiburadadan. Nefis kampanya yapmışlar, ne Epsonla ne MP150yle uğraşmaya gerek yok. Geçen hafta 105€ olan makine şimdi 30€ düşmüş.

Kartuşçuya verdim makinayı. Solüsyonla temizlediler, uğraştılar. Sonuçta adam tamir edecek ki bana kartuş satabilsin... Olmadı! Makine sadece tarayıcı artık. Bizim çocuklara veririm tarayıp dururlar artık

.oO°Oo.

• quote:

Anlatamadım !

Sorun kartuş değil, nozül, yani haznenin oturduğu yuvanın altında kalan ve kağıtla temas eden yer, hatta oradaki gözenekler. Ben kendi kartuşlarımı değiştirdim, doldurdum, çiplerini resetlettim ve şimdi hepsi elimde kaldı. Daha öncesinde siyah bitince doldurtmuştum ve yazmaya haftada bir kez de olsa ara vermediğim için, sıkıntım olmamıştı.

Canon MP170 siparişi verdim hepsiburadadan. Nefis kampanya yapmışlar, ne Epsonla ne MP150yle uğraşmaya gerek yok. Geçen hafta 105€ olan makine şimdi 30€ düşmüş.

Kartuşçuya verdim makinayı. Solüsyonla temizlediler, uğraştılar. Sonuçta adam tamir edecek ki bana kartuş satabilsin... Olmadı! Makine sadece tarayıcı artık. Bizim çocuklara veririm tarayıp dururlar artık

.oO°Oo.

Alıntıları Göster
    Anladım da ben gene de bi şansımı deniyeyim eğer dediğin gibi olursa ben de değiştirirm yazıcıyı.
    Bu arada canon ların da doluma gelmediğini öğrendim kartuş doldurturken dikkatli olmanı tavsiye ederim.

• Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum.Siyah hariç diğerlerini boş gösteriyor ve kartuşların dolu olduğunu biliyorum eminim.Valla ne yaptıysam olmadı nozüller denen yeri temizlemeye çalışıcam ama nafile sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih2405

Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum.Siyah hariç diğerlerini boş gösteriyor ve kartuşların dolu olduğunu biliyorum eminim.Valla ne yaptıysam olmadı nozüller denen yeri temizlemeye çalışıcam ama nafile sanırım.
    Aynı sorun bendede var, keşke almadan önce biraz araştırma yapsaydım, renkliler olmadan sadece siyahı kullanmanın bir yolu yokmu, bu işi çözen var sa lütfenn yardım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.