Şimdi Ara

EPSON YAZICILAR HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    EPSON DX 5050 yazıcı aldım.
    ilk orjinal kartuşları bitince 4 lü kendinden resetli kartuşlara dolum yaptım tabii kısa sürede kafa tıkandı.
    Servis dahil herkez yeni yazıcı almamı önerdiler.( bu arada HP D1560) siparşi verdim
    yazıcıyı gözden çıkarıp kendim söktüm.
    bugün sabahtan beri kafa suyun içinde duruyor. çok defa vakumladım,temizleme solusyonu ile tamizledim
    (şu anda suyun içinde sabaha kadar duracak) bisürü işlemden sonra sadece siyah açıldı mavi,yarı açık,kırmızı ve sarıdan hiç umut yok.
    birde kartuş iç temizleme solusyonu getirtip bir daha deneyeceğim.
    Olmadı balkondan aşağı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ernurtam

Arkadaşlar merhaba..
    EPSON DX 5050 yazıcı aldım.
    ilk orjinal kartuşları bitince 4 lü kendinden resetli kartuşlara dolum yaptım tabii kısa sürede kafa tıkandı.
    Servis dahil herkez yeni yazıcı almamı önerdiler.( bu arada HP D1560) siparşi verdim
    yazıcıyı gözden çıkarıp kendim söktüm.
    bugün sabahtan beri kafa suyun içinde duruyor. çok defa vakumladım,temizleme solusyonu ile tamizledim
    (şu anda suyun içinde sabaha kadar duracak) bisürü işlemden sonra sadece siyah açıldı mavi,yarı açık,kırmızı ve sarıdan hiç umut yok.
    birde kartuş iç temizleme solusyonu getirtip bir daha deneyeceğim.
    Olmadı balkondan aşağı

mürekkepleri nerden aldın
  • microer bilişim den
  • quote:

Orjinalden alıntı: ernurtam

microer bilişim den

şimdi bakttım mürekkeplerine senin mürekkepler büyük olasılıkla pigment bazlı olduğu için tıkama yapmış büyük ihtimalle kafayı aça bilirsen bu mürekkepleri değilde dye bazlı mürekkep kullan çünkü dye bazlarda rengini veren maddeler pigment boyalara göre çok daha küçük böylelikle nozüllerden geçişi daha kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 4 Kasım 2008; 0:11:09 >
  • Saol arkadaşım.mürekkepleri alırken epson istedim,ben pigmen olduğunu sanıyordum.demekki yanlışmış,siyah mürekkep daha önce HP dekullandım dye idi siyah açıldı
    suda duruyor sabah tekrar bakacağım.
  • epson stylus dx 8450 pigment bazlı mı yoksa dye bazlı mı nerden öğrenebilirim. Bir de epson makineler tarayıcıyı her kapatıp açtığınızda süngere biraz mürekkep sıkar dendi bana. ben de makineyi hiç açık tutmadım, gerektiğinde açtım ve toplam 4-5 baskı yaparak kartuşların yarıya geldiğini gördüm. Acaba bu doğru mudur. Devamlı açık mı olması gerekemekte bu yazıcının?
  • arkadaşım ben de pigment diye biliyorum ama kafayı tıkadı.Yazıcının teknik sorunlarını yetkili servisten sorsan daha akıllıca.
    mürekkepleri öğrenmek için birden fazla kartuş dolumcuya mail at
  • quote:

Orjinalden alıntı: basarozcan

epson stylus dx 8450 pigment bazlı mı yoksa dye bazlı mı nerden öğrenebilirim. Bir de epson makineler tarayıcıyı her kapatıp açtığınızda süngere biraz mürekkep sıkar dendi bana. ben de makineyi hiç açık tutmadım, gerektiğinde açtım ve toplam 4-5 baskı yaparak kartuşların yarıya geldiğini gördüm. Acaba bu doğru mudur. Devamlı açık mı olması gerekemekte bu yazıcının?

orjinal mürekkepi pigment bazlı ama dolankartuşlarda dye bazlı mürekkep kulanılır sıklıkla. Mürekkep israfı yazıcı kapatılıp açılınca yaptığı doğrudur ama her açıpkapamada olmuyor bunu yazıcı kendisi belirliyor mürekkep seviyelerinin taryıcı ile ilgisi yok zaten çok mühim bir mürekkep atmıyor ben yazıcının arka kapağından hortumla atık mürekkepi şişeye naklediyorum oradan net bişekilde gözüküyor mürekkep israfı hele bide kafa temizleme yapınca sanki kusuyor mübarek bu yüzden makinayı açık bırakmakta fayda var zaten elektirik sarfiyatı standbye da çok düşük 3watt mıydı neydi

size tavsiyem atık mürekkep olayı ile ilgili yazıcının içinde biriktirme sakın uygun bir yol bulup dışarı aktar videosunu ekledim atık mürekkep hortumunun nerede olduğunun
    http://rapid share.com/files/148834281/at__305_k_muerekep__hortumu.mp4

bide ilerde lazım olacak olan programı vereyim bu yazıcının atık mürekkep seviyesinin sıfırlanması gerekiyor program cx8300 için ama dx8450 i'de destekliyor sadece eeprom yazan üsteki iki yeri kurcalama sonra yazıcının modeli değişir
    http://rapid share.com/files/151114376/resimli_anlat__305_m2.rar

linkleri (rapid share) yazdım siz birleştirirsiniz

• teşekkür ederim çok yararlı oldu bunlar
  • kesinlikle epson almayın hp fln alın , dolan kartuşlu olsun ;) ayrıca renkli almayın mürekkepleri kuruyunca hata veriyor..yazıcı moralimi bozdu gece gece ,, :S
  • Bu videohttps://www.youtube.com/watch?v=u3pc89SFQ84 gözleri tıkalı olan kartuşları açmak için size yardımcı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.