Şimdi Ara

EPSON YAZICILAR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 3 ay önce epson dx9400f modeli yazıcısını aldım.

içinden çıkan kartuşlar bir süre sonra bitti , ilk uyarı veren mavi kartuş oldu.

ben siyah çıktı alacağımdan siyah kartuş alırsam sorun çözülür zannettim.

birkaç dolumcu ile görüştüm bana verilelen yanıt epson yazıcı kartuşları çipli olduğundan kesinlikle dolduramadıklarını söylediler.

ben de gidip 50 ytl ye orjinalk siyah kartuş aldım ancak birşeyi hesap etmemiştim bu alet tümrenkler dolu olmadan çalışmıyordu , illa dieğer renkler dolu olmalıydı ki siyah çıktı alabilmeliydim.

bu duruma isyan ettim . yazıcıdan soğudum .

ancak internette aramalarım sonucu gittigidiyordan kendi kendini resetleyen üstelik defalarca dolum yapılan kartuşlar gördüm cescesor marka mürekkep ve kartuş takmı 66 ytl idi

sipariş verdim ertesi gün elime ulaştı , kartuşları bir güzel doldurup taktım. heycanla yazıcı açtım fakat o da ne kartuşlar yazıcıyı tanımadı . tam iade düşünürken sekreterim kutunun içinden çıkan kağıtta bu sorunun yanıtını gösterdi önce orjinal kartuş takılıyor sonra açıp kapatılan yazıcıya muadil kartuş takılıyordu . sekreterim bu işlmleri yaptı ve sonuç harika şimdi sorundsuz çalışıyor.

bir kaç çıktı aldım orjinaline çok yakın sonuç verdi. kısacası epson yazıcısı olanlar üzülmesin . kartuş sorunu artık çözüldü . tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim sorusu olanlara yardımcı olmaya hazırım.

• saol hoca bende düşünüom oto reset kartuşlardan almayı
  • Benim bildiğim epson yazıcılarının kartuşları ucuz zaten her biri 15 ytl diğer kartuşlara bakınca bence çok fazla sorun olmayacak diye düşünüyorum...
  • arkadaslar bende rx 685 var bende dolan kartus kullanıyorum yazıcıyı alalı bir yıl olmak uzere eger resim basmak istiyorsanız ve zengin degilseniz orjinal kartus ile basa cıkabileceginizi sanmıyorum cunku murekkebi muthis harciyor birde orjinal kartusta belirli bir seviyenin altına dusunce bitti gosterdigi icin basa cıkamazsınız oto reset kartus ile kendi doldurdugum murekkep ile iyi kagıt kullandıgınız zaman fotografcının bastıgı resimlerden bir farkı olmuyor kalitesi gayet guzel
  • arkadaslar gecen gun 10x 15 ebadında 100 civarında 13x 18 ebadında ise 15 adet foto bastım birer dolu kartus ve ondansora doldurdugum kartuslarında ortalama olarak hepsinin yarısını tuketti orjinal kartus alsaydın kartusun tanesi ni 15 ytl den yaparsak 15 x 6 = 90 ytl 90+ 45= 135 ytl lik murekkep kullanacaktım fakat oto reset kartusların tanesi 2 ytl ye doluyor 2x 6 =12 ytl 12+ 6= 18 ytl aradaki fiyat farkı 135-18=117 ytl benim deneme sonuclarim bunlar ilgilenen arkadaslarin dikkatine
  • ewt reset kartuşlar piyasada mewcut fakat cihaz arızalanırsa kötü oluor ama cihazda problem olmasa ii bişey ama epson kalite acısından süpeer kartuşlarıda hangi yazıcı olursa olsun cabnuk biter ama epsonun kartuşları bence ideal baskı werrio ve hemen bitmio ben bizzat denedim
    ayarlarından secim yaparsanız daha az kartuş harcıo
  • nereden alıyorsunuz bu kartuşları internet dışında.Oto reset diye belirli mi üzerinde yazıyor mu yoksa bunlar zaten garanti dışı bırakan ürünler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift -- 15 Ağustos 2008; 22:36:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BEn de yaklaşık 7-8 aydır 35 ytl ye aldığım EPSON STYLUS DX4050 model yazcımı kullanıyorum..İlk aldığımda ben de epson yazıcıların kartuş sorunu olduğunu duydum fakat nette kısa bir araştırma yaptım ve önce SBS sistemini düşündüm fakat o sistemde de sürekli haval alma kaçırma gibi problemlerin çok olduğunu duyunca dolan kartuşlara yöneldim..8 aydır kullanıyorum hiç bir sorunum yok.. 300 ml lik 4 renk mürekkebi 40 ytl ye alıyorum ve kullandığım mürekkep ve yazıcının çok düşük kalitede olmasına rağmen harika fotoğraf baskıları alıyorum..Fotoğraf baskısında zaten en önemli detay ayarları iyi yapmanız ve hangi kağıdı koyduysanız yazıcınızın programından onu seçmenizdir...Kartuşlar zaten otomatik olarak kendini resetliyor..ORtada böyle bir sistem varken kalkıp orjinal kartuşlara para yedirmek çok mantık dışı ve enayilik den başka bir şey değil bana göre..İlgili arkadaşlara her türlü yardımcı olurum..

Garanti dışı ney
    bırakacak biraz daha açıklarsan yardımcı olurum..

• arkadaşlar ben de Epson marka yazıcı almayı düşünüyorum. Bunu da en çok ''Mürekkep Beslemeli Sistemler'' ile olan uyumluluğından istiyorum. elimde birkaç bin sayfa e-kitap var, bunları yazdırmak istiyorum. Bilgisayarcıda gördüm doldurulabilir mürekkep sistemini ve bu işimi görür dedim. Başlıkta yapılan yorumlara bakılırsa oldukça da ekonomik bir sistem.
    Bu sistemi kullanmayan birkaç bilgisayarcı arkadaşa sordum. Onlar Mürekkep Doldurmalı Sistemin bir süre sonra arıza vediğini ve bu sisteme harcayacağım paranın boşa gideceğini söylüyorlar. Çünkü uygun mürekkebi bulmakta sorunlar yaşayacağımı falan...Ben de bunu teyit etmek için başlığa mesaj gödermeyi uygun buldum. Gerçekten işe yarayan bir sistem mi? (Aslında yapılan yorumlardan oldukça ikna oldum ama...)
  • eğer güvenilir mürekkep alırsan öyle bir sorun olmaz Lastcoder_tr arkadaşım,

Bu forumda bir_bilen adlı arkadaş
    bu forumda ve nette cescesor adlı firma
    ya da dolan kartuş bu üç kişi ile gözün kapalı alışveriş yapabilirsin ama ben rx585 alacağım için vede rx685 ile tek farkı baskı hızı olduğu için rx685 dolum testlerini inceledim orjinal mürekkep dolan kartuş ve cescesor a göre sarımtırak çıkarıyor renkleri.. dolan kartuş ile cescesor mürekkepleri orjinal resime çok yakın çıkarıyorlar ama çok ince renk farkları(çok detaylı incelenmedikçe belli olmuyor) var.... bence ikisini de alabilirsin ama cescesor daha ucuz galiba...

Dolankartuş ETA COLOR mürekkepleri
    1. kalite mürekkep fiyatları (Tek renk/Şişe)

60ml : 10 YTL 120ml : 15 YTL 280ml : 25 YTL

Cescesor mürekkep fiyatları;(hangisinin işine yarayacağını bilmiyorum sadece tek rengin fiyatını veriyorum diğerleri de aynı)

http://www.cescesor.com/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=134609&CatID=6447&tabId=183 EPSON DURABRITE SİYAH CESCESOR MÜREKKEP - 100 ml 13,33

http://www.cescesor.com/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=134598&CatID=6447&tabId=183 EPSON SİYAH CESCESOR MÜREKKEP - 115 gr 6,46 ytl

• Selam
    Arkadaşlar dx 7450 ile dx 4450 arasında e fark var

bu iki modelle foto çıktısı alan arakadaş varmı kalite olarak nasıl acaba biliglendirirlerse seviniriz.
    Ucuz yolla çok fonk bi printer araştırıyorum bu ikisi ve hp 4280 modelini düşünüyorum

epsonun hp ye göre + ve - nelerdir

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: fdemirkol

Selam
    Arkadaşlar dx 7450 ile dx 4450 arasında e fark var

bu iki modelle foto çıktısı alan arakadaş varmı kalite olarak nasıl acaba biliglendirirlerse seviniriz.
    Ucuz yolla çok fonk bi printer araştırıyorum bu ikisi ve hp 4280 modelini düşünüyorum

epsonun hp ye göre + ve - nelerdir

teşekkürler

var tabi olmaz mı 1. nozül sayılarında farkvar bu da baskı hızını etkiliyor 2. 4450 4pl 7450 3pl damlacık teknolojisine sahip buda baskı kalitesinde çok önemli (nekadar düşük olursa okadar iyi ) 3. taramada 4450 600/1200 dpi 7450 1200/2400 dpi

yazıcı ucuz ama kartuşlarının takımı yazıcıyla aynı fiyatta bu orjinal kartuşlarda doldurulamıyor çünkü çipli. özetle seni daha çok masrafa sokacak alternatif çözümlere yöneleceksin mesela kendini otomatik resetleyen kartuşlar ve bunlar için mürekkepler

bence iyi araştır sarfmalzemelerini teknik servinin yaygınlığı falan bunlarıda göz ardı etme ona göre birmarka yazıcı al

• Erkan kardeş teşekkür ederim
    açıklamaların gayet aydınlatıcı oldu yanlız epsonlar artık kartuş olarak çip problemi kaldığını sanmıyorum
    evde kendin bile doldurabiliyorsun artık bu yüzden epson tercihim
  • quote:

Erkan kardeş teşekkür ederim
    açıklamaların gayet aydınlatıcı oldu yanlız epsonlar artık kartuş olarak çip problemi kaldığını sanmıyorum
    evde kendin bile doldurabiliyorsun artık bu yüzden epson tercihim

kendin doldurmayı araştırmışsındır ki biliyorsun ki çok daha ucuza geliyor. arkadaşın demiş ki
    quote:

yazıcı ucuz ama kartuşlarının takımı yazıcıyla aynı fiyatta bu orjinal kartuşlarda doldurulamıyor çünkü çipli. özetle seni daha çok masrafa sokacak alternatif çözümlere yöneleceksin mesela kendini otomatik resetleyen kartuşlar ve bunlar için mürekkepler

birkere 9.9 euro kartuş başına 4 kartuştan 72 ytl yapacak...
    4*10ml şırınga 1,4ytl
    t700 serisi 4 oto reset kartuş 46 ytl
    cescesor standart epson mürekkkepleri 6,7*4=26,8ytl

TOPLAM 74YTL EPSON T7 ve t8 serisi kartuşlar yaklaşık 8 ml alıyor bu 115 ml mürekkepler ile yaklaşık 14 kere hatta 14,3 kere(israf,dökülme vs saymıyorum) doldurabilyorsun, istersen 10 kez orjinal kartuş almayı dene... Ayrıca rx 585/685 modellerdeki mürekkep testlerinde(ki bu forumun kullanıcıları yaptı) Cescesor ve dolankartuş mürekkepleri yakın performans gösterirken(cescesor öneririm çok zor farkedilecek kadar daha iyi kalite ve daha ucuz) epson kartuşları(orjinal kartuşlar) resimi oldukça sarımtırak çıkarmıştır.Kİ araştırıp sizde o testi forumlarda bulabilrsiniz..

Ayrıca bence eğer parana kıyabilyorsan epson rx585 gibi bir model almanı tavsiye ederim.. nozül boyutu 1,5 pl, ve 6 renk kartuşu var yani cyan ve magenta renklerinin açık renk versiyonları da var ve buda daha çok detay demek.. şahsen bende 4450 alıp idare deyim diye düşünüyordum ama vermişken iyi birşey para vermek lazım diye düşünüyorum. ayrıca 80-90 ytl kartuş vs parası ödemn gerekecek, 6 oto reset kartuş +6 renk 115ml mürekkep..

Ama tavsiye ederim tamam HP'nin de rahat dolan kartuş modelleri var dolankartuş hata kampanya adı altında satışını da yapıyor, ama o kartuşlar bana çok küçük göründü o kartuşları daha sık doldurman gerekeck gibime geldi... ama yine de karar senin, unutma almışken en iyisini al, birde rx685 var ama gördüğüm tek teknik farkı 3 sayfa daha hızlı yazdırması rx585 e göre..

İyi günler... Orhan

• arkadaşlar.epson 7450 almayı düşünüyorum.paket içeriğinde acaba kartuş geliyormu.ayrıca bu orjinal kartuşlar tam dolu mu yoksa demo mu.kaç sayfa çıktı verirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80

Ayrıca bence eğer parana kıyabilyorsan epson rx585 gibi bir model almanı tavsiye ederim.. nozül boyutu 1,5 pl, ve 6 renk kartuşu var yani cyan ve magenta renklerinin açık renk versiyonları da var ve buda daha çok detay demek.. şahsen bende 4450 alıp idare deyim diye düşünüyordum ama vermişken iyi birşey para vermek lazım diye düşünüyorum. ayrıca 80-90 ytl kartuş vs parası ödemn gerekecek, 6 oto reset kartuş +6 renk 115ml mürekkep..

İyi günler... Orhan

Selam
    peki bu epsonlarda nozül boyutu 1,5 pl olması avantajmı sence çünkü orjinal kartuş kullanmayı düşünmüyorum.Tıkanıklık yaparmı ?Birde dolan kartuş sistemiyle orjinal kartuşları ayrı kullansak herhangi bir arızada garantiye yollasak dolum yapıldığı anlaşılırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdemirkol -- 10 Eylül 2008; 10:22:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ferguc

arkadaşlar.epson 7450 almayı düşünüyorum.paket içeriğinde acaba kartuş geliyormu.ayrıca bu orjinal kartuşlar tam dolu mu yoksa demo mu.kaç sayfa çıktı verirler

Pm attım ama ulşamadı buradan yazıyorum, ben zamanında 4450 düşündüm 1 ay önce gold pc ye bahçeli evler şubesine(Kadir has yanı) sordum.. Sorularını ona göre cevaplayacağım 7450de farklı olabilir bazı cevaplar...

1.si alabilirsen rx585 yine öneririrm..
    2.si paket içerisinde geliyor....
    3.sü gelen kartuşlardan emin değilim ama golddaki görevlinin demesinden anladığım kadarıyla demo galiba...
    4.sü 60-100 galiba verir tabi kaliteye göre değişir.. mesela ElektroWorld'da rx585 için %5 draft modunda 300 baskı diyor sen eğer en kaliteli de kullanırsan bu sayı 50-60 a bile düşebilir...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80

İyi günler... Orhan

Selam
    peki bu epsonlarda nozül boyutu 1,5 pl olması avantajmı sence çünkü orjinal kartuş kullanmayı düşünmüyorum.Tıkanıklık yaparmı ?Birde dolan kartuş sistemiyle orjinal kartuşları ayrı kullansak herhangi bir arızada garantiye yollasak dolum yapıldığı anlaşılırmı?

ilkin tüm sorularını kısaca cevaplayayım sonra bi iki ayrıntıya değineyim....
    1.si tabiki avantajlı aşağıda ayrıntılı anlattım.
    2.si kaliteli mürekkep kullanırsan tıkanıklık yapmaz, ama dolan kartuş, cescesor yada bu forumlardaki bir bilen adlı arkadaştan mürekkep teminini öneririm, dolan kartuş ve cescesor kendi sitelerinde mürekkeplerine garanti veriyorlar, Bir bilen adlı arkadaşında bu sitede çok referansıvar hiç biride şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla "ondan mürekkep aldım, makineyi bozdu" dememiştir, ki bu kadar saygıyı kazanan bir kimsede üç kuruş daha fazla kazanmak için itibarını tehlikeye atmayı dahi düşünmez.....
    eğer aşağıda önerdiğim gibi yapar düzenli olarak mürekkepleri kullanırsan, kafa kuraması ihtimalini sıfıra indirirsin, mesela 4 ana rengin olduğu bir sayfa hazırla kendine 3 haftada bir onu bir nüsaha bas...
    3.sü o konu da bir bilgim yok GARANTİ konusunda ama zaten ya aynı anda tüm orjinaller takılı olacak ya da hepsi oto reset olacak... Ama dolum yapıldığı anlaşılmayabilir, çünkü oto reset kartuş mürekkep belli bir seviyeye indikten sonra yeni kartuşmuş gibi gösteriyor kendini.... Yani benim tahminimce Servisin bunu anlaması hele hele Türkiye şartlarında biraz komplo teorisi olur.... AMA TABİ KULLANAN birine sormanı tavsiye ederim benim garanti den şansım yaver gitmediği için Garanti ile ilgilenmiyorum.... Ama başka bir kullanan kesinlikle garanti olaylarını araştırmıştır.. tek şey garantiye gittiğin zaman(kafa kurutmazsan ve dolum talimatlarına dikkat edersen, ve nazik kullanırsan hiç bir zaman gitmeyeceğini düşünüyorum) OTO KARTUŞLARI O YAZICININ İLGİLİ yerinden çıkarıp, orjinal kartuşları takman dolum yaptığını anlamalarını engelleyecektir.....

bu nozül boyutu kartuş ile alakalı değil kartuşun oturduğu yerde ayrı bir püskürtme bölümü var, yani yazıcı kafası deniyor ya Epson için.. Hatta eğer en az ayda bir kullanmassan ve kalitesiz mürekkep kullandığında tıkanabilen yer burası, Buradaki açıklığın püskürttüğü en küçük damlanın hacmini belirtir. yani 1.5 pikolitre. ki bu ne kadar küçük olursa o kadar ince detayları basabilir, olayı şuna benzetebilirsin...

4450 4 piko litre olduğu için minimum bu boyutta mürekkep püskürtüyorsa = rx585 1.5 pikolitre olduğu için : bu boyutta mürekkep püskürtebilir. yani renk detaylar ı çok daha iyi olacaktır...

nozül boyutu sadece yazıcı kafasıyla alakalı olduğundan takılan kartuşa bağlı değil, anladığım kadarıyla sen Eski HPcilerdensin, bende 7-8 yıl kadar önce hp kullanırdım hp deskjet 690c vardı bende... onda yazıcı kafası yani püskürtme bölgesi kartuşa entegreydi... ama Epsonlarda bu kafa ayrı olduğu için kartuş farketmiyor, yanlışım varsa düzeltin ama 4450 ve 7450 de aynı kartuşlar ( t700 serisi kartuşlar) kullanılıyor ama 4450 de nozül boyutu 4 pl 7450 de ise 3pl olması lazım.....

Umarım yardımcı olabilmişimdir, henüz yazıcıyı bırakın 22" monitör bile alamadım ama şimdiye kadar o kadar araştırdım ki 3 epson yazıcı eksitmiş gibi oldum, umarım fiziksel deneyimim olmadığı için güven konusunda şüpheye düşmezsiniz.... Tabi epson yazıcı kullananlara/kullanacaklara en az ayda bir kez yazdırma yapmanızı öneriyorum, böylece bu kafası kurudu gibi şikayetleriniz olmaz...(ki öyle güzel makineye sahip olupta kullanmadan durulabilirmi bilmiyorum, şahsen bende bir iki tane silent hill çizgi romanı var onların tamamını bulup kuşe kağıda falan basmayı düşünüyorum arşivlik erbabında)

Ayrıca Topkapı Vatan bilgisayarda rx585 a4 kenarlıksız baskılarına baktım resmin kalitesiz çekilmiş olmasına rağmen çok deli fotoğraflar çıkarmış ve orjinal mürekkepleri ile( yazdığım gibi orjinal mürekkepler biraz sarımtırak çıkarıyor anladığım kadarıyla.)

İyi günler, Orhan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 10 Eylül 2008; 16:56:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Drift

nereden alıyorsunuz bu kartuşları internet dışında.Oto reset diye belirli mi üzerinde yazıyor mu yoksa bunlar zaten garanti dışı bırakan ürünler mi?

Arkadaşım bende pson dx 3850 var 70 Ytl'e aldım orjinal kartuş 18 Ytl 18*4=72 Ytl eder isterse garanti dişı kalsın kartuşla yazıcı aynı para sayten
  • Bu dolankartuşcular şaşırmışlar. Kartuş alana yazıcıyı bedava veriyorlar.
    Epson 4450 ve Hp 7160
    Kartuşları da mürekkepleri de eski fiyat yani üzerine birşey koymamışlar.
    Alan var mı? Gerçekten dedikleri gibi mi?
    www.DolanKartus.com adresi
  • 6 Ay önce epson dx 4400 yazıcı aldım benim için yeterli oranda kaliteli çıktılar aldım, orjinal kartuş bitince cecessor marka mürekkep aldım 4 lü set halinde, dolan kartuşlarla beraber. Sadece siyah kartuşa mürekkep doldurdum diğer orjinal kartuşları son damlasına kadar kullandım. Siyah oto resetli kartuş resetleme işlemini yaptı.10 x 15 cm 50 adet foto baskısı aldım. Daha sonra diger oto resetli kartuşları doldurdum. Foto çıktılarında mavileşme oldu, sebebi her seferinde ilk çıktı almadan kafa temizleme işlemi yaptırmak gerekiyormuş. Daha sonra çıktılar orjinale yakın çıktı. Burada kağıt özelliğine göre programdan ayar yapmak önemli.
    Daha sonra bir hafta yazıcıyı kullanmadım siyah kartuş yazmaz oldu, fotokopi çekemez oldum. Kafa temizleme işlemleri işe yaramadı. Kafa tıkanmış. Çok uğraştım düzelmedi, sebebini çeşitli forumlardan araştırdım. Kafa tıkandıysa çoğu kişi yazıcıyı kenara koymuş başka yazıcı almaktan bahsediyorlardı. Kafanın tıkanma sebebi, bana gelen 4 lü mürekkep setindeki sadece siyah mürekkep pigment bazlıymış. Pigment bazlı mürekkeplerin partikülleri büyük olduğu için kafayı tıkamış. Mürekkep dye bazlı olması gerekiyormuş.
    Kafayı temizlemek için çeşitli yöntemler denedim olmadı. Daha kafayı temizlemeyi başardım. Bunun için büyük bir şırınganın ucuna iç çapı 2 mm olan bir hortum monte ettim diğer ucunuda kartuşun geçtiği uca taktım biraz zorlayarak taktım. Şırıngayla vakumladım. İçindeki pigment bazlı mürekkebi temizledim. Dolan kartuşuda temizleme sıvıyla temizledim. İçine dye bazlı mürekkep koydum birkaç sefer kafa temizleme işlemi yaptıtan sonra düzeldi. Şimdi sorunsuz çalışıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.