Şimdi Ara

Erasmus için Polonya-Poznan ve Almanya-Chemnitz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün okulda erasmus sıralamaları açıklandı. Arasından seçebileceğimiz iki üniversite var; birisi Chemnitz Technical University, diğeri ise Adam Mickiewicz University. Başlıktan da anlaşılacağı gibi birisi Almanya- Chemnitz de diğeri ise Polonya- Poznan'da. Bu iki şehir, iki okul ve iki ülkede yaşam nasıldır, okul nasıldır ve en önemlisi masrafları ne kadardır, bana ne kadar a mal olur; bilen varsa yardım edebilir mi? 30'una kadar vakit var ama iki ülkedeki yaşam masraflarını bilmediğim için, hangisini seçmeliyim, hatta seçmeli miyim diye kararsız kaldım.

• Polonya daha uygun olur. Bende biraz araştırdım. Almanya için aylık 600€ lazım Polonya 300-400€ hibe almayacaksan Polonya ya git.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Polonya daha uygun olur. Bende biraz araştırdım. Almanya için aylık 600€ lazım Polonya 300-400€ hibe almayacaksan Polonya ya git.

Sanırım ilk gidişim olduğu için hibe alıcağım ama internette baktığım kadarıyla sadece hibe yetmiyor. Hibenin üzerine eklemem gereken parayı merak ediyorum.
  • Almanya için ne kadar hibe veriyor onu araştır bence. 325€ veriyordu Polonya için ben öyle biliyorum. Almanya için daha fazla verir sende üzerine katarsin 100-200€

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Almanya için ne kadar hibe veriyor onu araştır bence. 325€ veriyordu Polonya için ben öyle biliyorum. Almanya için daha fazla verir sende üzerine katarsin 100-200€

Almanya için 400€, Polonya içinse 300€ veriyor. Her türlü üstüne bir şeyler katmak gerekecek ama Almanya için 200-250€ yetecekse iyi. Kyk kredisinden gelen 400tl(120€) gibi bir para var zaten.
  • hangi bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

hangi bölüm

Bilgisayar Mühendisliği.

Ayrıca, Almanya-Chemnitz'i seçtim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

quote:

Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

hangi bölüm

Bilgisayar Mühendisliği.

Ayrıca, Almanya-Chemnitz'i seçtim.

Hadi ya bende Poznanı düşünüyorum da daha kesin kararimi vermedim :) hayirlisi olsun hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz fazla gidicek ama dogru secim yapmissin hayirlisi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum almanyada erasmus için almanca sınavına girmen gerekmiyor mu ?
  • Oguzhan_gfb kullanıcısına yanıt
    Yok ama sanirim Almanca sinavindan girenler icin ekstra kontejyan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 6 Nisan 2016; 16:10:47 >
  • quote:

Hocam biraz Chemnitz hakkında bilgi alabilir miyim ? Yazın dil okulu için gideceğim gitmeden birkaç bilgi alayım dedim. Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frankdal

quote:

Hocam biraz Chemnitz hakkında bilgi alabilir miyim ? Yazın dil okulu için gideceğim gitmeden birkaç bilgi alayım dedim. Şimdiden teşekkürler

İnternetten okuduğum kadarıyla:
    -250 bin nüfuslu küçük bir şehir.
    -Yaş ortalaması yüksek.
    -Sessiz sakın bir şehir. Gece hayatı filan pek yok sanırım. Pazarları şehirden çıt çıkmıyor.
    -Eski doğu almanya kenti olduğundan yaşam masrafları olarak Almanya'daki en uygun yerlerden biri.
    -Dresden ve Leipzig şehirlerine yakın. Hafta sonu eğlenmek için gidilebilir. Tren ile 1 saat filan.
    -Aynı şekilde Berlin ve Prag'a da yakın sayılır. 2.5 saat-3 saat filan. Plan yapılıp gidilebilir, aynı zamanda bu iki yerden Ryanair ile Avrupa'nın her yerine ucuza uçmak da mümkün. Kara yolu ile gitmek istersen de Avrupa'nın ortasında sayılabilecek bir şehir.
    -Sanırım Chemnitz Teknik Universitesin'de hatırı sayılır derece Hint nüfusu var.

Bunun dışında; oryantasyon toplantısı yapacaklar haftaya. O zaman daha fazla şey söyleyebilirim.

Edit: Ayrıca Almanca için gidiyosan yardımı dokunur mu bilmem de Alman Standart Almancası hatırladığım kadarıyla Chemnitz'in de içinde bulunduğu bölgede konuşulan Yukarı Sakson ağızından geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 7 Nisan 2016; 20:08:04 >

• Hocam hangi unidesiniz

• teddybear01 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan_gfb

Hocam hangi unidesiniz

Kocaeli Universitesi
  • quote:

quote:

Hocam hangi unidesiniz

Kocaeli Universitesi

otomotiv mühendisliğimi hocam ?
  • quote:

quote:

quote:

Hocam hangi unidesiniz

Kocaeli Universitesi

Bilgisayar mühendisliği. Otomotiv mühendisliği olsa keske, Otomotiv mühendisliğinin anlaşmaları daha iyi, Düseldorf, Varşova, Malaga ve Huelva var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 11 Nisan 2016; 3:25:06 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hangi unidesiniz

Kocaeli Universitesi

Bilgisayar mühendisliği. Otomotiv mühendisliği olsa keske, Otomotiv mühendisliğinin anlaşmaları daha iyi, Düseldorf, Varşova, Malaga ve Huelva var.

hocam ben otomotive yatay geçiş yapıcam süleyman demirelde okuyorum şuan.Erasmus için girdiğimiz ingilizce sınavının düzeyi nasıl

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hangi unidesiniz

Kocaeli Universitesi

hocam ben otomotive yatay geçiş yapıcam süleyman demirelde okuyorum şuan.Erasmus için girdiğimiz ingilizce sınavının düzeyi nasıl

Ingilizce seviyeni bilmediğim için tam doğru cevap veremem ama bana göre kolaydı, 98 aldım. Benim girdiğim sınavda sorun olabilecek tek şey grammeri kötü olanlar için grammer kısmıydı. Paragraflar, listening kısmı ve diğer kısımlar baya kolaydı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.