Şimdi Ara

Erasmus öğrencisi olarak Polonya'ya geldim soruları alayım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
9.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Heisenmert

Hocam pasaportum zaten vardı benim. Ama öğrenci pasaportunun pahalı olmadığını biliyorum internetten daha güzel bilgi edinirsin bu konuda.

onun dışında uçak biletlerine gelirsek, İstanbul'dan Ukrayna hava yolları Kiev aktarmalı olarak uçuyor. Aktarmasız Türk Hava Yolları uçuyor. Biletini erken halledebilirsen gerçekten ucuza uçabilirsin. Ben 1 hafta sonrasına uçak bileti almıştım aktarmasız ve baya pahalıya gelmişti.

Vize için 71 dolar ödüyorsun.

Yurtta kalıyorum aylık 120 euro gibi bir fiyatı var.

Öğrenciysen otobüs,metro bilet fiyatı 55 zloty civarında aylık sınırsız kullanabiliyorsun.

Henüz ikinci günüm yavaş yavaş öğrenince bilgilendiririm.

Alıntıları Göster
    Şans eseri erasmusu araştırırken geçen sene bu konuya attığım yorumu gördüm.

Erasmus sınavına dediğim gibi girdim ve kazandım; fakat Letonya yazdım. Riga'yı araştırınca daha bir hoşuma gitti. Hem Rusça'ya başladım. Orda da Rusça kursuna gideceğim

Neyse konuya gelirsek neler yaptın hocam nasıl geçti merak ettim. Özellikle masraflar nasıldı? Letonya ile kıyaslayacağım. Hiç zorluk çektin mi fiyatlar bakımından?

Ben Riga'da öğrenci hosteli diye bir yerde kalmayı düşünüyorum. 4 kişilik oda 140€ aylık. En uygunu buydu. Onun dışında 300€ gibi bir miktar olacak elimde. Başka ülkeleri veya şehirleri gezme gibi bir amacım yok; fakat Riga'yı bol bol gezmeyi ve her gün yeni insanlarla tanışmayı düşünüyorum yabancı dilimi geliştirme amacıyla. Böyle hesaplayınca günlük 10€ gibi bir şeye geliyor. Kulağa az gibi geliyor ama asgari ücret 430€ gözüküyor bilemedim.

Not: Sigaram yok, alkol olarak da %99 bira içerim. Sarhoş olma alışkanlığım pek yok.

• The Management kullanıcısına yanıt

Hocam siz cevap alamamışsınız ama belki bana cevap verebilirsiniz.. Ben de bu sene Litvanya - Vilnius'a gidiyorum. Arkadaşlar yurt masrafıyla birlikte 400-450 euro arasına rahat şekilde yaşanabilir dedi bana. Doğru mudur bu? 500 euroyu aşarsa maliyet fazla olur çünkü karşılayamayabilirim o yüzden kararsızım feragat edip etmemek konusunda.

• Striptiz club a girmeden dönme çekya da güzel mekanlar var yakın sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.