Şimdi Ara

Erasmus öğrencisi olarak Polonya'ya geldim soruları alayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
9.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heisenmert

Hocam pasaportum zaten vardı benim. Ama öğrenci pasaportunun pahalı olmadığını biliyorum internetten daha güzel bilgi edinirsin bu konuda.

onun dışında uçak biletlerine gelirsek, İstanbul'dan Ukrayna hava yolları Kiev aktarmalı olarak uçuyor. Aktarmasız Türk Hava Yolları uçuyor. Biletini erken halledebilirsen gerçekten ucuza uçabilirsin. Ben 1 hafta sonrasına uçak bileti almıştım aktarmasız ve baya pahalıya gelmişti.

Vize için 71 dolar ödüyorsun.

Yurtta kalıyorum aylık 120 euro gibi bir fiyatı var.

Öğrenciysen otobüs,metro bilet fiyatı 55 zloty civarında aylık sınırsız kullanabiliyorsun.

Henüz ikinci günüm yavaş yavaş öğrenince bilgilendiririm.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim dostum takipteyim. Bu arada kendimce bir gider tablosu çıkartınca şöyle oldu (ilgilenen arkadaşlar da faydalanır belki)

2 ay erken alınmış uçak bileti (tek yön ve kalkış İzmir'den) = 500-1000 Lira arası (Tabi dönüşü de hazır etmek lazım 1000-2000 tutar o yüzden)
    Öğrenci pasaportu = 108 lira
    Vize ücreti = 71 dolar (Şimdiki kur ile 450 lira)

Bunlara göre ortalama 1550-2550 Lira arası cepte para olması öğrenci açısından rahat olur gibi.

• Kızlar teklif ediyor mu? Etmiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Unsullied

Kızlar teklif ediyor mu? Etmiyor mu?

Ahaha kardeşim henüz kimse teklif etmedi ama hepsi erasmus öğrencisi olduğu için hepsi sıcak kanlı. genelde herkes kendi ülkesinden arkadaşlar edinmiş. ama ben henüz Türk görmedim görsemde burda yabancı arkadaş edinmek için geldim. Bu yüzden gruplara hep ben kendimi atıyorum gidip tanışıyorum. Kİmse garipsemiyor. 15-16 kişiyle tanıştım 2 günde. Çoğunun ismini hatırlamıyorum ama sima olarak gördüğümüzde birbirimizi hep muhabbet ediyoruz gün içinde denk gelirsek. Gördüğüm herkesle tanışmaya gayret ediyorum kız veya erkek.

• Hangi okul? club 70 bira gecesi iyidir hala 10 zlty mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zubrowka dan başka vodka içme hemen shot bardağı al

• Mesajım bulunsun.
  • erasmus stajına nasıl başvuruluyor istediğimiz firmalara başvurabiliyor muyuz şartlar genel olarak neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum_m

Hangi okul? club 70 bira gecesi iyidir hala 10 zlty mi?
    Awf. Dediğin yeri henüz keşfetmedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF8F31CE3

erasmus stajına nasıl başvuruluyor istediğimiz firmalara başvurabiliyor muyuz şartlar genel olarak neler?
    Okul ayarlıyor hocam onu. Tam olarak bilgim yok onunla ilgili. Okulla görüşürsen daha bilgilendirici olur senin için.
  • okul harici ayarlayabilir miyiz peki erasmus+ dedikleri staj mı oluyor
  • quote:

Awf. Dediğin yeri henüz keşfetmedim :)

Alıntıları Göster
    Turizm otelcilik okuyorsan doğru yere gitmişsin beden eğitimi ve fizyoterapist biraz kasinti kapının önünde dönerci Pakistanlı duruyor mu iyi çocuktur yurttan sakin çıkma yurtta kalan hala 400 zlty mi ? Tam hatırlamıyorum ama club 70 ye gitmek için önce metroya biniyorsun sonra inip 1 km falan içeri yuruyordun pek ayık gidip gelnedigimiz için hatırlamıyorum

• quote:

Turizm otelcilik okuyorsan doğru yere gitmişsin beden eğitimi ve fizyoterapist biraz kasinti kapının önünde dönerci Pakistanlı duruyor mu iyi çocuktur yurttan sakin çıkma yurtta kalan hala 400 zlty mi ? Tam hatırlamıyorum ama club 70 ye gitmek için önce metroya biniyorsun sonra inip 1 km falan içeri yuruyordun pek ayık gidip gelnedigimiz için hatırlamıyorum

Alıntıları Göster
    Turizm rehberliği okuyorum. şişko bitane adam duruyordu kapıda dün paki değil ama polonyalıydı dünkü bugünde bir amca duruyor. 3-4 tane yurt var sanırım belki senin dediğin başka yurttadır. Şuanda 700 zloty civarında yurt parası. Okul filan başlasın oryantasyon daha başlamadı belki daha sonra denk gelirim o mekana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF8F31CE3

okul harici ayarlayabilir miyiz peki erasmus+ dedikleri staj mı oluyor
    Onun hakkında bir bilgim yok hocam. Emin değilim yani hayır desem bile yanlış yönlendirmiş olurum. en iyisi internetten araştırman.
  • quote:

Turizm rehberliği okuyorum. şişko bitane adam duruyordu kapıda dün paki değil ama polonyalıydı dünkü bugünde bir amca duruyor. 3-4 tane yurt var sanırım belki senin dediğin başka yurttadır. Şuanda 700 zloty civarında yurt parası. Okul filan başlasın oryantasyon daha başlamadı belki daha sonra denk gelirim o mekana.

Alıntıları Göster
    Yurt okulun içindeydi o zaman ama tabi değişmiş olabilir ben 2010 2011 arası gitmiştim çok güzel yer Varşova hala anarim Turizm işletmeciligi Akdeniz mezunuyum club 70 güzeldi o zaman her gün bir yerde free beer night vardı giriste 10 20 zlty arası para ödüyordun sonra icebildigin kadar iç bira derken öyle çok iyi bekleme carrefoursadan hemen bir zubruwka al yurttan birilerini çağır icin

• quote:

Yurt okulun içindeydi o zaman ama tabi değişmiş olabilir ben 2010 2011 arası gitmiştim çok güzel yer Varşova hala anarim Turizm işletmeciligi Akdeniz mezunuyum club 70 güzeldi o zaman her gün bir yerde free beer night vardı giriste 10 20 zlty arası para ödüyordun sonra icebildigin kadar iç bira derken öyle çok iyi bekleme carrefoursadan hemen bir zubruwka al yurttan birilerini çağır icin

Alıntıları Göster
    Hala kampüsün içinde hocam. Bugün kapalı her yer yarın gittiğimde alacağım :)

• Market giderlerinden bahseder misiniz özellikle tavuk ve kırmızı et fiyatlarından. Bende bialystok a gideceğim 28 inde. Bölümüm bilg müh

• @NitizeC

Hocam bir de tavuk ve kırmızı et fiyatları hakkında bilgin var mı ? Varsa yazabilir misin aşağı yukarı fiyatları
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0the1emre

@NitizeC

Hocam bir de tavuk ve kırmızı et fiyatları hakkında bilgin var mı ? Varsa yazabilir misin aşağı yukarı fiyatları
    Et fiyatları bayaa ucuz. Henüz alışveriş yapmaya başlamadım ama 3 gün sonra oda arkadaşım geliyor onu bekliyorum. Aldığım zaman hepsini yazacağım.
  • Dostum ben bialystoktayım 2 gündür alışveriş yaptık.

20 yumurta = 10 zloty
    1 kg tavuk göğüsü = 16 zloty
    6 lt su = 4 zloty

kırmızı etlere baktım fakat fiyatları öyle çok ahım şahım ucuz değildi diye hatırlıyorum.
  • Hocam polonya hakkında hiç bilgin yok sanırım avrupada bile avrupanın ezik fakirleri diye dalga geçiyolar polonyayla. Sen gittin süper güçle kıçı kırık polonyayı bir tuttun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.