Şimdi Ara

Erasmus sınavı için öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba eylül ortasında erasmus için dil sınavına girecem hazirandaki sınavdan 50 küsur puan aldım (geçme notu 60) ingilizce altyapım az çok var ama gramerde eksiğim çok. Önümde bir buçuk aylık bir süreç var bu süreci en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim tavsiye verebilir misiniz. Sınav 4 bölümden oluşuyor : reading, use of english, writing ve listening. Beni en çok zorlayan kısım writing ve use of english kısmı açıkçası.

Örnek sınavın linki:
    yabancidiller.ibu.edu.tr
    Örnek Yeterlik Sınavı
    https://yabancidiller.ibu.edu.tr/ornek-yeterlik-sinavi

Elimde oxford english grammar course intermediate kitabı ve ingilizce bir tane okuma kitabi var.

Yani 60 puan alsam yeter bana :D. Önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Internetten normal ielts e calisiyormus gibi calis her gun farkli bir bolume ya da iki bolume ayir duzenli calisilmak zaman ayirmak onemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    Hocam internetten önerdiğiniz site var mı

• Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem, günlük olarak ingilizce makaleler, haberler, yazılar paylaşan sitelerden bir veya birkaçını belirleyip okumaya çalışmanız. Tureng sözlük kullanmanızı öneririm. Sözcüklerden deyimlere, atasözlerine vs. ulaşmak için çok güzel ve yeterli bir kaynak. Ekranın bir yarısında okumak istediğiniz yazı bir yanda Tureng sözlük açıp ger gün okuyacağınız 3-5 makale size çok şey kazandırır. Ve bunlar hep türlü türlü konulardan paylaşılacağından konu çeşitliliği de olmuş olur. Önereceğim siteler :https://curiosity.com/ ( Google Play Store'da uygulaması da mevcut. Çok beğeniyorum yazılarını.) , BBC gibi haber siteleri ( Bu arada BBC 'nin "Learning English" uygulaması var. Her seviyeden konular işliyorlar. Oldukça eğlenceli ve öğretici.) vs. , bir çok alternatif de mevcut. Ayrıca Reddit gibi yabancı forumlarda hesap açıp dolaşmanız ve konuşmalara katılmanız inanılmaz faydalı olur görüşündeyim. Ve açıkçası böyle öğrenmenin bence en iyi yanı ilginizi çekecek konularla uğraşıyorsunuz hep. Sıkıcı dersler gibi değil yani. Bu arada sözlükte bulamadığınız sözcükleri, deyimleri vs. internette "..... meaning" tarzında aratarak yabancı sözlüklerden bulabilirsiniz. ( Aslında Türkçe sözlük kullanmadan direk ingilizce sözlük de kullanabilirsiniz.) Grammer'ları da anlamaya çabalerken araştırarak öğrenmiş olursunuz. (BBC'nin grammer dersleri güzeldir.)

Aslında kısaca demek istediğim, durmadan etkileşim içinde olmak, özellikle çaba içinde olmak çok yararlı öğrenme aşamasında. Videolar izlemek vs. de tabii ki iyidir ( Kaynak iyiyse tabii) ancak işin içinde bizzat uğraşmak daha verimli sonuçlar kazandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefiriKebir -- 27 Temmuz 2019; 16:31:28 >

• SefiriKebir kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için. Güzel yöntemmiş uygulayacam

Siteler için de ayrı teşekkür ederim :)

Hocam merhaba iyi günler bu önerdiğiniz siteler hakkında birkaç sorum olacaktı. Hocam bbc den çalışmaya başladım ama tamamen ingilizce oldugu için anlamakta zorlaniyorum videolari faln izlerken. Bunun için önereceğiniz bir şey var mıydı

• Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt
    Videoların seviyelerine dikkat edin. Mesela The English We Speak Fat chance bölümü var. " INTERMEDIATE LEVEL " olarak geçiyor. İzlerken anlamakta zorlanmanız doğal. Konuşmaları akıcı ve günlük şekle yakın. Bu videoların en güzel yanı alt kısımlarında Transcript bölümü bulunmakta. Neler dedikleri yazıyor bu bölümde. Videoyu başlatıp oradan takip etmeniz ; hem kulağınızın alışmasına, tecrübe kazanmasına, hem de anlamadığınız yerleri Transcipt kısmında görme şansınız var. Bazı videoların altında gizli şekilde durabiliyor. Show Transcript'e basarak görebilirsiniz. Bu transciptlere bakarak bilmediğiniz yerleri , anlamadığınız yerleri bularak çevirebilirsin.www.ted.com sitesinden TedX konferansları videolarını takip etmenizi de öneririm. Hem Türkçe dil seçeneği olan videolar da var hemde ingilizce alt yazılı şekilde de izleyebiliyorsunuz. Konuşulan konular ilgi çekici, bilgilendirici aytıca gerçekten başarılı insanlar tarafından yapılan çok fazla konuşma mevcut. Alt yazılardan takip ederek izlemenizi tavsiye ederim. Alt yazılara vs. bakmadan anlamıyorum diyerek sakın vazgeçmeyin. Emin olun bu şekilde çabalayarak bir süre geçirdikten sonra farkı göreceksiniz. Ayrıca konuşmalara katılmayı unutmayın. Gerek Reddit gibi yabancı forumlardaki konulara, gerek YouTube'da yabancı videoların altındaki yorumlara katılın. Konuşma ve yazma çabası içinde olmak gerçekten çok şey kazandırır size. Ve sanal ortamın da iyi yanı bu ; heyecanlanmadan strese girmeden konuşmalara katılabilirsiniz.
    TEDx Talksyoutube
    Why people believe they can’t draw - and how to prove they can | Graham Shaw | TEDxHull
    https://www.youtube.com/watch?v=7TXEZ4tP06c
    = gibi güzel videolara bakmanızı öneririm :)

Anlamadığınız yerler olursa mesaj atmakta çekinmeyin. Yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefiriKebir -- 29 Temmuz 2019; 12:38:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok sağolun hocam :))

• Sorulara bir baktım da gerçekten çok güzeller ve hiçte zorlayıcı gelmedi. Sana önerim her gün 40 sayfa kitap oku, seviyeli kitaplar ile başla 1,5 ay boyunca yap bunu, sonuçlarını emin ol göreceksin. ileri seviye değil makalaler emin ol değil, seviye seviye oku bunları havada yaparsın.

• Hocam eylülde oldugundan emin misiniz çogu üniversite kasım-aralık ayında bu sınavı yapar sonraki dönem mart ayinda da başvurular olur

• 06madiba06 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam eylülde. 3 dönem de oluyor sınav eylül başı şubat ocak arası bir de haziranda.

• erencan000 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam tavsiyeniz için. Writing için öneriniz var mıydı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Neil Patrick Harris

Sağolun hocam tavsiyeniz için. Writing için öneriniz var mıydı ?
    Bir kız bul ve sürekli yazış :)) ben öyle yaptım baya katkısını gördüm. Normal yoldan için ise makale yazmak veya İngilizce yazmaya iten uygulamalar kullanmak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.