Şimdi Ara

Erasmus sonrası sendromu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
4
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten çok kötüyüm.Derdimi yazmak istedim

22 yaşıma kadar iyi kötü geldim,hayatım çok kötü değildi.Ama eğlenceli de değildi.Ortalama bir hayat işte.

5 ay boyunca Erasmus ile Polonya'da kaldım.Arkadaşlar hayatımın toplam 22 yılından daha güzel geçti.Özgürdüm,istediğim herşeyi sorgulamadan yaptım.Para sıkıntı olmuyor Polonya'da zaten.Kızlar,arkadaşlar,eğlenceler vs vs.

Yaptığım avrupa turunu,amsterdam gecelerini,otostop çekmelerimizi falan saymıyorum.

1 hafta önce döndüm.Arkadaşlar evin içi bana dar geliyor.Hava çok sıcak dışarda da durulmuyor.Arkadaşlarımın çoğu ya memlekette ya stajda.Yaz okulu başlayacak 1-2 güne.Ama gerçekten o kadar kötüyüm ki.2-3 arkadaş sağolsun,oturdu sohbet ettik onlarla epeyce.

Ülkeme bişey söylemek istemiyorum ama Avrupa'nın küçük bi şehri bile İstanbul'dan güzel.Evet,çok şaşalı değil.Evet çok büyük değil.Fakat o kadar mutluydum ki.Mutluyduk ki diyelim.Samimi oldugum Türk arkadaşların hepsi Post erasmusta sendromunda.

Orada bulduğum kız hakkında zaten bir konu açmıştım,o ayrı mesela.onun derdi başka.

Arada google maps'i açıyorum kaldıgım yurda falan bakıyorum.Çok kötü oluyorum.Gittiğim yerlere bakıyorum,daha kötü oluyorum.Belki de Türkiye'de o kadar iyi bir hayatım yoktur.

Ama ailem bunda çok etkili.Ailem gerçekten çok garip.Abim işi gücü ders olan biri,1 kız arkadşı bile olmadı yaş 23.Annem ciddi anlamda psikolojik sorunları var.git-geller yaşıyor evde.Babam da dindar-eğitimli biri olmasına rağmen bazen saçma salak baskılar yapıyor.Evde bu yüzden boğuluyorum.

İş buldum,eylülde kız arkadaşımın yanına gitmek için polonya'ya.Ne biçim iş diyorlar.Köpek gezdircem tuvalet için,ve çok iyi para alıcam.Ona bile kulp buluyorlar.'ismimize yakışmıyor' diyorlar.Biz kimiz be kardeşim,kafama hedef koymuşum para kazanıcam.'Aileye yakışmıyor',Sabancı mıyız,Koç muyuz ben anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApolikaWUT -- 11 Temmuz 2014; 11:33:23 >

• Bu ismimize, soyadımıza yakışmıyor olayı kaçıncı yüzyılda kalmıştı. Eğer orada mutlu olacaksan gidip orada yaşa dostum.

Sanırsın hanedanlık. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 11 Temmuz 2014; 11:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bu ismimize, soyadımıza yakışmıyor olayı kaçıncı yüzyılda kalmıştı. Eğer orada mutlu olacaksan gidip orada yaşa dostum.

Orada yaşayabilirim aslında da,türkiyedeki okulum daha iyi.Yani lisans eğitimini burada tamamlamak istiyorum.zaten son sınıfa geçtim.bu sene mezun olabilirim.sonrasına bakıcam.

anlayışın için teşekkürler ama anlamıyor işte benim ailem.Osmanlı torunuyuz ya sanki
  • Sebze meyveciler konuya bekleniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanımadığın memleket, tabi seveceksin. Ben şahsen istanbulun bütün duvarlarını ezberledim artık gezecek yer kalmadı bende yurt dışına çıksam aynı şeyleri söylerim. Bir kaç yıl kaldığında, ülkeyi tanıdığında orda istanbuldakinden daha fazla sıkılıcaksın. Bizim insanımız gibisini hangi memlekette bulursun ki :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

tanımadığın memleket, tabi seveceksin. Ben şahsen istanbulun bütün duvarlarını ezberledim artık gezecek yer kalmadı bende yurt dışına çıksam aynı şeyleri söylerim. Bir kaç yıl kaldığında, ülkeyi tanıdığında orda istanbuldakinden daha fazla sıkılıcaksın. Bizim insanımız gibisini hangi memlekette bulursun ki :))

Aslında olay gezilcek yer değil.Orada güzel bir ortam kurmuştum ve şimdi o ortamı özlüyorum.Türkiyede öyle bir ortamım yok sanırım.Var ama kesinlikle bu kadar samimi değil.Tek sıkıntım bu
  • inşallah bende gideceğim Polonya'ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r10semih

inşallah bende gideceğim Polonya'ya.

Hangi şehir ? ve erasmus için mi
  • Habsburg soyundan geldiğinizden ayak işleri yapmanı istememişler Avrupa'yı görenler Türkiye'nin maddi ve sosyal sefaletini görüp kendi hayatına acımaya başlıyor cidden var böyle bir sendrom. Türkiye'den sağlıklı bir insan çıkması mümkün değil, ailelerimiz de böyle, arkadaşlarımız da. Şehirlerimiz şehir değil zaten ahır. Her şey insanı mutsuz etmek üzerine kurulu sanki şu ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cavor

Habsburg soyundan geldiğinizden ayak işleri yapmanı istememişler Avrupa'yı görenler Türkiye'nin maddi ve sosyal sefaletini görüp kendi hayatına acımaya başlıyor cidden var böyle bir sendrom. Türkiye'den sağlıklı bir insan çıkması mümkün değil, ailelerimiz de böyle, arkadaşlarımız da. Şehirlerimiz şehir değil zaten ahır. Her şey insanı mutsuz etmek üzerine kurulu sanki şu ülkede.

Tamamen katılıyorum.Sosyal olarak avrupa çok ilerde,herkes bir şekilde mutlu olabiliyor.Türkiyede artık sistem yüzünden mi bilmiyorum,herkesin suratı 5 karış.kafayı yicem
  • baban ne gibi baskı yapıyor ki?
  • Hocam ben 19 yasindayim ve tek hedefim erasmus . Senin dedigin gibi erasmustan sonra da bi is bulup orda kalmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

baban ne gibi baskı yapıyor ki?

Oruç tut,kendine gel.orada yaşadıkların oldu bitti
  • baban kısmen haklı , orda yaşadıkların oldu bitti. (oraya yerleşme gibi bir durumun yoksa tabi.)

iş konusunda baban ailemize yakışmıyor vs laflar ederse baba ya para ver ya da para kazanmama karışma , hırsızlık yapmıyoruz , dolandırıcılık yapmıyoruz alnımızın teriyle para kazanmak ne zamandan beri suç oldu de ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmnn11

quote:

yanlış mı söylüyor sence?
  • kardeş azıcık iyi yönünden bak güzel bir tecrüben oldu işte ne güzel. bazı şeyleri kabul etmek lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mmnn11

quote:

yanlış mı söylüyor sence?

yanlış yada doğru değil ki sorun.sorun 1 kere söyle bırak.yok sürekli bi baskı var

tecrübe ettim evet,çok güzeldi.ama ben gittiğim yerlere bir daha gitmek görmek istiyorum.gideceğim de zaten.ama ailem bu konuda arkadam durmuyor.deseler ya,'oğlum seni anlıyoruz,tabi ki gidebilirsin' olay bitecek.para falan istemiyorum.arkamda dursalar yeter.ama yapmıyorlar.buldugum işe dahi laf atıyorlar

• benimde en büyük hayalim bu yıl üniversiteye başlayacağım Erasmus'u kazanırsam benimde ilk tercih edeceğim ülke Polonya, ben lisedeyken öğrenci değişim programlarıyla İzmir'e birçok Polonyalı arkadaşları misafir ettik hepsi çok sıcakkanlı iyi insanlar eğer ileriki zamanlarda gidersem onları da görmeyi çok istiyorum
  • Amma mızmızlanıyorsun ya utanmasa ağlıcak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bu ismimize, soyadımıza yakışmıyor olayı kaçıncı yüzyılda kalmıştı. Eğer orada mutlu olacaksan gidip orada yaşa dostum.

KÖPEK BOKU TEMİZLEMEK HERKESİN HAYALİ ZATEN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 11 Temmuz 2014; 15:24:07 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.