Şimdi Ara

Erasmus yazılı sınavından geçtim fakat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kimse bahane üretmesin. Yurt dışına gitmeden de ingilizce öğrenilebilir. Youtubeda bol bol videolar var. Kendi kendine kelime öğrenip, cümle ezberleyebilir, bunları kağıda yazıp paragraf haline getirip bunları ezberleyip kendi kendine pratik yapabilirsin. Müslümanlar sadece bahane üretiyor. Bence bu ingilizce öğrenememe konusunun ardında islam dini yatıyor. Ateist ve deistlere bakıyorum hepsi çatır çatır ingilizce konuşuyor. Ama bir de müslümanlara bakıyorum. Hep bahane, mazaret. Yok yurt dışına gitmek gerekiyor da, yok bilmem ne de. Geçin bu ayakları.

Yahu okulda lise mezunu olana kadar zaten 5 sene ingilizce görüyorsun. Temeli alıyorsun. Cep telefonları androidler kapış kapış. Yükle kelime ezberleme programını. Her gün 30 kelime ezberlesen 300 günde 9000 kelime yapıyor. Her gün 1 saat ingilizce çalışsan bir çok şey yapıp bir senede dil öğrenebilirsin. Müslüman ülkelere bakıyorum ingilizce bilme oranları çok düşük. Bir de ateist, deist ülkelere bakıyorum, İsveç,Norveç, Hollanda gibi ülkelere adamlar 7 den 70 e herkes ingilizce biliyor. Bence islam dini öğrenmeye engel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 11 Mart 2020; 13:39:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Hayırlı olsun hocam. Umarım gidersin

Rusça öğrenmeye başladığım için Letonya ve Estonya arasında kalıp Letonya/Riga seçmiştim. En büyük baltık sehri olmasından dolayı gittiğim için memnunum. Tabi kiralar vs Estonya ve Litvanya'ya göre biraz yüksek.

Bunun dışında İtalya, Almanya vs vardı sanırım ama cüzdanıma pek güvenmediğim için seçmedim. Polonya olsa ilk tercihim belki o olabilirdi (bizim bölüm için anlaşmamışlar). Polonya cidden çok uygun bir ülke.

Bu arada hibe konusuna da değineyim. Letonya için aylık 300€ veriyorlar ve ben aşağı yukarı 450€ civarı harcadım aylık (kira dahil - kira 140€). Aylık sınırsız öğrenci toplu taşıma bileti 16€ , haftalık sınırsız int mobil paket 2.5€, sigaram yok ama merak eden varsa paketi 3-3,5€

Alıntıları Göster
    Ben Ingiltereye gideceğim ama vize işleri biraz sıkıntıymış. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da gidebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Keşke demek ile olsa.
    Ben geçen sene zar zor çalışarak 80 e yakın puan alarak erasmusu kazandım. Geçen dönem erasmusa gittiğimde Türkiyenin diğer okullarından, milletin ne şekilde sınavı kazanıp geldiklerini duyunca ağzım açık kalmıştı.

Size abartmıyorum çocuk 2 cümle ingilizce cümle kuramaz ama sınavı geçip erasmusa gelmiş. Aklım almıyordu nasıl yani? Yabancılar ile İngilizce konuşmaya başladığımda şaşırıyorlardı iyi bir İngilizceye sahip Türk gördükleri için.

Not: Özellikle Türkçe bölümlerin erasmus yapma kriterlerinin değişmesi lazım. En azından ciddi bir sınav şartı eklenmeli.

Alıntıları Göster
    Benim erasmus arkadaşımda böyleydi . Hitit üniversitesinden gelmiş ingilizce 0. Daha basic cümle kuramıyor am is are'ın kullanımından habersiz. Çocuk için genellikle ben translate ediyordum millete

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Josepth kullanıcısına yanıt
    minimum 10kişi genelde 15kişi oluyor.
    Hangi üniversitedesiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 47 ile gidersen dersi de anlamazsin, sosyal cevre ile de sikinti yasarsin. Keza 47 aldigina gore sozlu mulakatin da cok iyi gececegini soyleyemem. Buna basit bir ornek vermem gerekirse, ben suan Erasmus ile Hollanda'ya geldim. Birkac Turk ogrenci ile tanistim ve cidden Ingilizceleri cok kotu, konusurken asiri zorluk cekiyorlar. Benim sahsi gorusum bence biraz Ingilizcenizi gelistirip seneye tekrar denemeniz yonunde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyoda -- 11 Mart 2020; 15:43:33 >
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim, bende anlamadım acıkca söyledim zaten biraz şans ile sözlü mülakata girmeye hak kazandım, niye bu triplere girdi millet anlam veremedim
    Sadece biraz tavsiye istemiştim sözlü mülakatta muhtemelen kalıcam fakat denemek istiyorum sadece bu

• quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Ben Ingiltereye gideceğim ama vize işleri biraz sıkıntıymış. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da gidebilirim.

Alıntıları Göster
    İngiltere'nin vize süreci meşhur zaten. Öyle duyuyorum hep. Hatta bir ara muhabbet geçmişti İngiltereden vize alabilen her ülkeden alır diye

Umarım bir aksilik çıkmadan gidersin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalperestpanda

Eyvallah kardeşim, bende anlamadım acıkca söyledim zaten biraz şans ile sözlü mülakata girmeye hak kazandım, niye bu triplere girdi millet anlam veremedim
    Sadece biraz tavsiye istemiştim sözlü mülakatta muhtemelen kalıcam fakat denemek istiyorum sadece bu
    Merhaba hocam bir de senin için yorum atayım dedim. Kusura bakma unutmuşum diğer yorumları cevaplarken. En azından bu 2 gün içerisinde belli başlı fiillere ve conjunction lara baksan işine yarar. Kelime bilgin zaten en düşük seviyede bile olsa vardır.
    Bunun dışında anlamadığın veya cevaplayamayacağın bir soruyla karşılacağın zaman kullanacağın kalıplara bakabilirsin. En azından soru sorulunca sessiz kalmazsın bunun yerine anlamadığını veya bilmediğini belirten bir kalıp kullanırsın. Bu avantajlı olur.

Not: Bu sene kazanırsan en erken diğer dönem eylül'de gideceğini varsayıyorum hocam. Kafana takma düzenli bir çalışma ile o tarihe kadar ilerletirsin İngilizceni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 11 Mart 2020; 22:44:12 >

• Arastmustla mı gidiyon karşiim ooo h.o.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

İngiltere'nin vize süreci meşhur zaten. Öyle duyuyorum hep. Hatta bir ara muhabbet geçmişti İngiltereden vize alabilen her ülkeden alır diye

Umarım bir aksilik çıkmadan gidersin hocam

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hahahahahhaahhahahahahaah amma kıskanmıslar

Kardesm 2 gunde yapabilecegin bir sey yok akisina birak.

Ya da kendini tanıtmayı çalış. 5 10 cumle.

Umarım gidersin. Zorlanirsin diyenleri takma. Gittigin ulke ingilizce konusmuyorsa seni anlamiyorlar zaten.

Arkadas cevresi icin de i go you go we go

Eat drink beer sex ... kelime kelime konussan yeter.

Ha dersler sorun olur bak onu soyleyeyim.

• Sınavdan cıktım, 13 almam gerekiyordu sanırım 15 puan aldım, bu çarşamba acıklanıyor, doğru gördüysem eğer çarşamba günü tavsiyelerinize ihtiyacım olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperestpanda -- 13 Mart 2020; 11:14:28 >
  • hayalperestpanda H kullanıcısına yanıt
    Sınav sonucları acıklandı 15 değil, tam gereken puan olan 13 alarak toplam da 60 puan ile başarılı sayılarak gitmeye hak kazandım, bundan sonra ki işlemler neler olacak bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• Tavsiyem gitmemen

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt
    Neden

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.