Şimdi Ara

ERCİYES TIP MI ÇUKUROVA TIP MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enes1694

Eğitim kalitesi konusunda bir fikrim yok ama şehrin imkanları bakımından Kayseri'yi öneririm

Kayseri güzel ama adana da güzel 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • busebused B kullanıcısına yanıt
    adananın yaşanilacak bir şehir oldugunu düşünmüyorum ama siz bilirsiniz
    bölümümü şehri mi
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    her ikisini de öven çok oldu. öyle haberlerdeki gibi yerlerle sizin yaşayacağınız yerler çok farklı yerler, oralara uğramazsınız bile dediler.

• Eğer ikisinden birisi olacaksa Çukurova derim. Ama şehir olarak Adana öndedir diye düşünüyorum. Bir de Mersin diye bir seçeneğin olsun, derslerde çok zorluyor deniyor ama şehir olarak ikisinden de iyi.

Ayrıca tercih yaparken illerin seçim sonuçlarını da göz önünde bulundur derim.

• Ne farkeder sanki biri Cerrah pasa biri hacettepe. 4 5 üni dışında hepsi ayni dir devlette. Şu sıralaması iyi diye uni daha iyidir mantığını geçin bi. O sıralamayı üniversite değil sen belirliyorsun. 1 sene öğrenciler anlaşsa herkes çukurova yazsa çukurova hacettepe den yüksek puana gelse. İyi.olduğunu mu gösterecek bu

Erciyes tıpta final olmaması büyük avantaj adanada var mı bilmiyorum ama komitelerin zorluğu aşağı yukarı aynıdır ve sınava göre değişen bir durum bu bazı komitelerde 100 kişi kalıyor bazılarında 2-3 kişi biraz düzenli çalışınca sınavlar kolay oluyor ama son haftalara kadar bırakıp sonradan çalışınca zar zor geçiliyor

• Fiziki yeterlilik varda devlette farketmez. Hangisinin adini beğendiysen yakin hissediyorsan yaz o zaman.

• çukurovada 80 üstü finalsiz geçiş hocam. erciyeste olmaması gerçekten çok iyi

• Öyle olacak büyük ihtimalle

• Sakarya tıp ta falan final falan var mi zor mu

Öncelikle soruna cevap vereyim; insanları kanser edebilir.

Konya dönersem, Adana'da yaşıyoruz biz, bir abim Mersinde diğer abim Çukurova da bizim yanımızda okudu. Onların yalancısıyım ben, Mersinde okuyan abim okul olarak mersinin daha zorlayıcı olduğunu söylüyordu. Kendisi 6 buçuk senede bitirdi, Çukurova da okuyan abim 6 senede bitirdi. Şehir olarak ise Mersinin son 10 yılda çok geliştiğini güzelleştiğini, adanadan daha iyi olduğunu söylüyordu.

Bana soracak olursan, puanın yetiyorsa Antalya, Mersin, Adana arasında tercihini yap, kıyıdan fazla uzaklaşma.

Ve son olarak, birisi 10k ile almış diğeri 8k diye dert etme, iki abim de mezun olduktan sonra tamamen aynı konumdalardı.

Adanadan yaşayan biri olarak neden böyle düşünüyorsunuz merak ettim

• fantilatör F kullanıcısına yanıt
    haber bültenlerinin %80 ini oluşturdugu icin hocam
    Geçen gün birisiyle iddiaya gitmiştik show tv haber bülteninde Adana ile ilgili haber çıkacak mı diye. Çıkmamıştı. Adana böyle bir şehir işte

• Adana sosyal medyada çok abartılıyor. Kendi şehrim diye demiyorum, yaşanması gereken bir şehir. Bu arada tabii ki de Çukurova tıp. Tartışmasız.
  • Çukurovaya gelen öğrenciler istemeye istemeye gelir ama mezun olunca bu sefer gitmeyi istemezler

• Çukurovadan yeni mezun oldum. Erciyes hakkında çok bir fikrim yok. Çukurovada intörnlük cidden zor ve yoğun, tus çalışmaya vaktin az kalıyor. Bunun dışında sınavların zorluk derecesi yüksek. Kalma ihtimalin en yüksek olduğu dönem, 1.sınıf, 2.sınıf ve 4.sınıfta dahiliye-pediatri stajı. Bunlarda kalmazsan, diğerlerinde de kalmazsın kolay kolay. Kalmamak için sınıfın en az %20 sinden daha iyi olman, daha iyi çalışman lazım.

Finalsiz geçiş için ilk 3 sene 80 ortalamayı tutturman lazım, bizim dönemde ilk sene 4, ikinci sene 10 civarı, üçüncü sene 25 civarı kişi finalsiz geçti. Ben 62-65-65 ile geçtim, büte de kalmadım. Bence finalsiz geçmeye çalışmak yerine gezebildiğin kadar gezmek, kulüplere katılmak çok daha önemli.

Hastane olarak çoğu hastayı görebilirsin, vizitlerin öğreticiliği güzel, hastaların yarısı şehirdışından geliyor, çözüm bulamayıp buraya gönderiyorlar ya da bulunduğu şehirlerde bölümün yandalı olmadığı için geliyorlar.

Şehir olarak da bence Türkiye'nin yaşanılabilir şehirlerinde ilk 10dadır benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

Çukurovadan yeni mezun oldum. Erciyes hakkında çok bir fikrim yok. Çukurovada intörnlük cidden zor ve yoğun, tus çalışmaya vaktin az kalıyor. Bunun dışında sınavların zorluk derecesi yüksek. Kalma ihtimalin en yüksek olduğu dönem, 1.sınıf, 2.sınıf ve 4.sınıfta dahiliye-pediatri stajı. Bunlarda kalmazsan, diğerlerinde de kalmazsın kolay kolay. Kalmamak için sınıfın en az %20 sinden daha iyi olman, daha iyi çalışman lazım.

Finalsiz geçiş için ilk 3 sene 80 ortalamayı tutturman lazım, bizim dönemde ilk sene 4, ikinci sene 10 civarı, üçüncü sene 25 civarı kişi finalsiz geçti. Ben 62-65-65 ile geçtim, büte de kalmadım. Bence finalsiz geçmeye çalışmak yerine gezebildiğin kadar gezmek, kulüplere katılmak çok daha önemli.

Hastane olarak çoğu hastayı görebilirsin, vizitlerin öğreticiliği güzel, hastaların yarısı şehirdışından geliyor, çözüm bulamayıp buraya gönderiyorlar ya da bulunduğu şehirlerde bölümün yandalı olmadığı için geliyorlar.

Şehir olarak da bence Türkiye'nin yaşanılabilir şehirlerinde ilk 10dadır benim için.

Çok zor olması iyi bir şey mi kötü bir şey mi insan onda kararsiz kalıyor. Tip tiptir deniyor böyle olunca da insan kolay yeri tercih etmeyi mantikli buluyor. Erciyeste hic olmaması çok cazip geliyor bana tabi bir başkası nasıl düşünür bilemem

• wedsaz W kullanıcısına yanıt
    eğer böyleyse çok güzel

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.