Şimdi Ara

ERCİYES TIP MI ÇUKUROVA TIP MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: busebused

quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

Çukurovadan yeni mezun oldum. Erciyes hakkında çok bir fikrim yok. Çukurovada intörnlük cidden zor ve yoğun, tus çalışmaya vaktin az kalıyor. Bunun dışında sınavların zorluk derecesi yüksek. Kalma ihtimalin en yüksek olduğu dönem, 1.sınıf, 2.sınıf ve 4.sınıfta dahiliye-pediatri stajı. Bunlarda kalmazsan, diğerlerinde de kalmazsın kolay kolay. Kalmamak için sınıfın en az %20 sinden daha iyi olman, daha iyi çalışman lazım.

Finalsiz geçiş için ilk 3 sene 80 ortalamayı tutturman lazım, bizim dönemde ilk sene 4, ikinci sene 10 civarı, üçüncü sene 25 civarı kişi finalsiz geçti. Ben 62-65-65 ile geçtim, büte de kalmadım. Bence finalsiz geçmeye çalışmak yerine gezebildiğin kadar gezmek, kulüplere katılmak çok daha önemli.

Hastane olarak çoğu hastayı görebilirsin, vizitlerin öğreticiliği güzel, hastaların yarısı şehirdışından geliyor, çözüm bulamayıp buraya gönderiyorlar ya da bulunduğu şehirlerde bölümün yandalı olmadığı için geliyorlar.

Şehir olarak da bence Türkiye'nin yaşanılabilir şehirlerinde ilk 10dadır benim için.

Çok zor olması iyi bir şey mi kötü bir şey mi insan onda kararsiz kalıyor. Tip tiptir deniyor böyle olunca da insan kolay yeri tercih etmeyi mantikli buluyor. Erciyeste hic olmaması çok cazip geliyor bana tabi bir başkası nasıl düşünür bilemem

Bence tus herşeydir, istediğin yeri kazanabilmek çok önemli. Ancak şöyle de bir durum var, iyi bir üniversitede okumuş veya zorunlu hizmet yaptıktan sonra kazanmış bir asistan diğer sıradan bir asistana göre farkını koyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Çukurovadan yeni mezun oldum. Erciyes hakkında çok bir fikrim yok. Çukurovada intörnlük cidden zor ve yoğun, tus çalışmaya vaktin az kalıyor. Bunun dışında sınavların zorluk derecesi yüksek. Kalma ihtimalin en yüksek olduğu dönem, 1.sınıf, 2.sınıf ve 4.sınıfta dahiliye-pediatri stajı. Bunlarda kalmazsan, diğerlerinde de kalmazsın kolay kolay. Kalmamak için sınıfın en az %20 sinden daha iyi olman, daha iyi çalışman lazım.

Finalsiz geçiş için ilk 3 sene 80 ortalamayı tutturman lazım, bizim dönemde ilk sene 4, ikinci sene 10 civarı, üçüncü sene 25 civarı kişi finalsiz geçti. Ben 62-65-65 ile geçtim, büte de kalmadım. Bence finalsiz geçmeye çalışmak yerine gezebildiğin kadar gezmek, kulüplere katılmak çok daha önemli.

Hastane olarak çoğu hastayı görebilirsin, vizitlerin öğreticiliği güzel, hastaların yarısı şehirdışından geliyor, çözüm bulamayıp buraya gönderiyorlar ya da bulunduğu şehirlerde bölümün yandalı olmadığı için geliyorlar.

Şehir olarak da bence Türkiye'nin yaşanılabilir şehirlerinde ilk 10dadır benim için.

Çok zor olması iyi bir şey mi kötü bir şey mi insan onda kararsiz kalıyor. Tip tiptir deniyor böyle olunca da insan kolay yeri tercih etmeyi mantikli buluyor. Erciyeste hic olmaması çok cazip geliyor bana tabi bir başkası nasıl düşünür bilemem

Bence tus herşeydir, istediğin yeri kazanabilmek çok önemli. Ancak şöyle de bir durum var, iyi bir üniversitede okumuş veya zorunlu hizmet yaptıktan sonra kazanmış bir asistan diğer sıradan bir asistana göre farkını koyuyor.

Bu iki üniversite arasında bariz bir farkin olmaması kafamı karıştırıyor sonuçta ikisi de köklü ve iyi universiteler

• Hocam iyi günler

Benim sıralamam 6.3k.Yüksek ihtimal erciyesi tercih edeceğim.Sorularım olacak cevaplarsanız:

#Eğitim kalitesi sizce nasıl?İyi hekim yetiştiriyor mu?

#Yönetmeliği okudum fakat kafam karıştı.Ara sınav ve yarıyıl sınavı diyor.Sınav sitemi tam olarak nasıl?

#Ben 2013'te maltepe tıpta 1. seneyi okudum 2. seneye geçerken bıraktım.Bizde kurul(komite) sistemi vardı.Acaba 2. sınıfa intibak yaparlar mı?

#ERciyes üniversitesinden memnun musunuz?Sosyal imkanları bakımından kulüpler spor bakımından tatmin edici midir?

TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Arkadaşlar bilgisi olan paylaşabilir mi? Hangisini tercih edeceğim konusunda kararsızım

Şehir ile ilgili yorum yapayım,, Adanada okuyan Kayserili arkadaşım okul bittikten sonra her fırsatta kaçıp Adanaya gelirdi.
    Kayseride oturan başka arkadaşlarım keşke Adanada olsak diyorlar. Gidip gördüğüm çok şehir var, K.Maraş, Adana, Kayseri, Mersin vs vs bende olsam Adanayı tercih ederdim =)
    Fakülte kalite vs farklarını bilmem ama Adanadaki herhangi bir bölüm civar illerdeki bölümlere göre genelde daha iyidir...

Ama sen kendin seçimini yap sonra ahını almayayım =)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatrix

quote:

Arkadaşlar bilgisi olan paylaşabilir mi? Hangisini tercih edeceğim konusunda kararsızım

Şehir ile ilgili yorum yapayım,, Adanada okuyan Kayserili arkadaşım okul bittikten sonra her fırsatta kaçıp Adanaya gelirdi.
    Kayseride oturan başka arkadaşlarım keşke Adanada olsak diyorlar. Gidip gördüğüm çok şehir var, K.Maraş, Adana, Kayseri, Mersin vs vs bende olsam Adanayı tercih ederdim =)
    Fakülte kalite vs farklarını bilmem ama Adanadaki herhangi bir bölüm civar illerdeki bölümlere göre genelde daha iyidir...

Ama sen kendin seçimini yap sonra ahını almayayım =)

yok hocam olur mu öyle şey fikir alıyoruz sonuçta.Ben daha dün kaydoldum DH e önceden erciyesi daha çok dusunuyordum buraya kaybolduktan sonra adana daha çok ovuldu bilemiyorum. Tabi zor diyen de var ama daha güzel olduğunu söylüyorlar

• up

• Ikisi de hemen hemen eşit derecede tıplar .Iki sehirde guzel. Adana sosyallik açısından daha iyidir düşünüyorum sehir olarakta bi tık önde bence

Adana

• Candemir58 C kullanıcısına yanıt
    Hocam adana güzel de çok zor diyorlar kafamı karistiriyorlar

• Adana zormus gercekten mezun olan bi yakinim var tisa calismaya zamanim kalmadi dedi.Ama soyle bi sey var erciyesi de ben zor diye duydum

Ikisi de zorsa madem ben adana derdim

• Candemir58 C kullanıcısına yanıt
    Şehirleri pek bilmiyorum ikisi de zor diyorlar ondan benim için eşitler . başa dönüp duruyorum hocam bir türlü bir karara varamadım

• Ben ÇÜ Tıptayım. 1. sınıfı yeni bitirdim biraz bilgi verebilirim.

Öncelikle , zor mu evet bence zor. 2016-17 döneminde 360 kişiydik ve 110 kişi sınıfta kaldı bu yıl. Eğer geleceksen düzenli çalışmaya dikkat etmelisin. İlk yıl dinlenme gibi bir düşüncen varsa hazin bir sonla karşılaşabilirsin.

Adana'nın suç oranı gibi şeylere bende inanmıyorum 1 yıl yaşadım ve olumsuz hiçbirşeyle karşılaşmadım. Bu olaylar genelde Yüreğir ilçesinde olur öğrencilerin yüzde 90 ı yüreğirle ilişkisizdir bence oraya yolun düşmez merak etme.

Erkeksen erkek yurdu özel olarak şuanda yok diye biliyorum. Aslanlar vardı o da kapandı. Kızsan yurt fazla.

Ünv güzel mi , güzel bence. Yüzme havuzu , at çiftliği , baraj manzarası vs.

Ve eğer içkili ortam,sosyal eğlence,şehrin rahat olmas vs istersen Adana > Kayseri.

• onunickiminaj O kullanıcısına yanıt
    Yani az da olsa dinlenmek isterim ama bu mezun senemden ciktigim için böyle galiba. Zaten diğer tiplarda da calismayarak geçecegimi düşünmüyorum. Sadece biraz rahat olsa iyi olurdu ama kayseri de aşağı yukarı buna benzer. Sosyal ortam tabi isterim bakalım hayırlısı olsun daha karar veremedim hangisini önce yazacağıma

• hayırlısı olur inşallah

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.