Şimdi Ara

Ermeni meselesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kalkıp saçma sapan laflar yazıyorsunuz doğru dürüst Türkçesi varken? Bende Türkçesini sordum.
    Bu tavır budalaların ve ahmakların forumda çok karşılaştığım tavırlarıdır. Hiç bir halta beyinleri basmaz ve ezberledikleri Arapça, Farsça, 2000 yıllık kelimeler kullanarak önemli bir mahlukat ayaklarına yatarlar geri zekalarıyla!
    Bu yüzden benim tepki göstermem çok doğal. Tuhaf bir dille ifade etmişsiniz, sanki o dili ve dininizi bilmek bana bir katkıda bulunacak gibi! Hiçbir katkısı olmaz bana dini inançlarım yüzünden, acaip dillere de meraklı değlim.
    Türkçesini yazdığınız için teşekkür ederim.
    Bilmeye değer hiç bir şey görmediğimden, ilgilenmiyorum Dininizle, tamam?
    İşid'i " yanlış yolundan doğru yola çekmeye " gitmediğiniz iyi olmuş, sağ kalıp düşünme zamanı!
  • soykırım olmadı ama ermeniler bunu çok iyi kullanıyor reklamını yapıyor yurt dışında artık bizi dinleyen kalmadı devletler artık araştırmadan 2 tarafı dinlemeden kabul edip saçma bir şekilde anayasaya koyabiliyor.
    burada yapılması gereken en iyi şey murat bardakçının da dediği gibi artık umursamamak belki o olaylar için özür dileyebilirdik ancak bu seferde kabul etmek anlamına gelir olay soykırım mahkemelerine taşınır Almanya israile 100 milyar dolardan fazla ödedi ödemeye de devam ediyor...
  • Ortaya atılan iddialara yanıt olarak toplu mezarların olmaması zaten Ermeni soykırımın gerçek dışı olduğunu göstermeye yetiyor. Techir sırasında alınan kararlara uymayan ve askere karşı gelenlerin öldürüldüğü ise doğrudur ancak bu olay soykırım olarak nitelendirilemez. İttihatçılar kontrolünde olduğu için eğer bi suç varsa onlarındır.
  • Valla eş, dosttan duyduğum kadarıyla Ermeniler bu toprakları terk ederken altınları falan hep burada kalmış gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Valla eş, dosttan duyduğum kadarıyla Ermeniler bu toprakları terk ederken altınları falan hep burada kalmış gerçekten.

Doğrudur. Göç sırasında çoğu mal varlığını bırakman gerekebilir. Büyük dedem ve ailesi Yunanistan'dan buraya göç ederken mal varlığının önemli bir kısmını orada bırakmak zorunda kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Arkadaş ne diye her şeye konu açıyorsun elinin altında internet,kitap yok mu bir araştırmayı düşünsene.

Forumun ana temeası bu paylaşım hocam
  • Bir yerde yasayan bir halki baska yerlere tasirsan ve bu tasima esnasinda olumler olmussa anvca o zaman soykirim oluyor. yani savas esnasinda oldurduk veya onlarda bizi oldurdu,bunun cevabi kesinlikle degildir. Iste o zamanlar ermenileri vagonlara doldurup orta doguya dogru tasimisiz. Bu tasima esnsinda binlerceso olmus. Iste bu yuzden soykirim diyorlar. Ben 70 li yillarda belçikadaki eski bir kitapta resimleri gormustum. tabiki çok sasirmistim. Boyle bir seyin oldugunu bize hiç ogretmemislerdi. Neyse bu tasima esnasinda hastaliktan veya açliktan olem binlerce ermeniyi çukur açip gomerken resimler var.
  • Bundan 50 yil sonra, geberttigimiz pkk leslerini gosterip, les seviciler; turkler kurdlere soy kirim yapti diyecekler. Ne kimse teroristlerin icratlerinden bahsedecek nede bizim mesru haklarimizdan.
    Ermeni meseleside bunun gibidir..

Yukarida isidi tartismislar. Koyunu kurban ederken bile urkmesin diye gozunu baglar muslumanlar. Diri diri yakanlarin kimler oldugunu cok iyi biliyoruz. Bu adeti kimlerden ogrendiklerini.
    Hiristiyan kulturune bakin kimleri diri diri yaktiklarini gorursunuz.
    Abd nin guatanamo hapishanesinden cikarilip, iraka goturulen ve orada orgut kurdurtulan allahsizlari kimseye musluman diye yutturamazsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    Soy kirimin tanimi acikca belirtilmistir. Senin dedigin soykirima girmez.

Ermeniler, ermeni olduklari icin surulmediler. Yaptiklari yuzunden surulduler.
    Hala istanbulda kalan ermeniler oldugu gibi, benzer surgunler bir kisim araplarada uygulanmistir.

Turkleri vagonlara dolduran ve asyaya suren, pek cogunu sehit eden ruslar, onlarin ne geri donecekler diye mal varliklarinin kaydini tutmustur nede yolda onlari olduren rus personeli idam etmistir. Soy kirim budur.
    Biz turkleri idamda ettik, ermenilerin mal varliklarinin kaydinida tuttuk.

• Eskiden adam varmis. Devlete, ulkeye ihanet edenin, bas kaldiranin hesabini kesiyormus.
    Bugun olmadigi icin bunlar basimiza gelmiyor.

Sen kimsin devletime kafa tutyorsun, koylerimi basiyorsun!
    Soy kirimmis.. soyunuz yokki neyi kiralim?

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Avrupalilara ne kadar hipokrizi yapiyorsunuz ,ne kadar 2 yuzlusunuz. Once kendi yaptiklariniza bakin dedigim zaman bana verilen cevap. Biz hiç bir milleti bir yerden alip baska bir yere tasirken oldurmedik diyorlar!
  • Konuya şunuda ekleyeyim. Yahudi soykırımı olana kadar bu meseleye soykırım denmiyordu. Baktılar yahudiler soykırım piyasası oluşturup bununla toprak bile elde edebiliyorlar, ermenilerde hemen soykırıldık demeye başladılar. Soykırım var mı yok mu'dan çok ermeni diasporası yada ne haltsa, onların icraatlerine bakılmalı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.