Şimdi Ara

Erzincan Tulum Peyniri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Erzincan tulum peyniri isteyen varsa benimle iletişime geçebilir.

Kilosu 15 ytl.

Msn:ibrahim-genc@windowslive.com

Tulum peyniri hakkında...

Peynir Nedir? Peynir, çok büyük bir çeşitlilikteki aroma, tat, yapı ve şekle sahip bir grup fermente süt ürünü için kullanılan genel addır.
    Peynir'in Tarihçesi;
    Dünyada 1.000’den fazla peynir çeşidi vardır. Elde somut bir tarihsel kanıt olmamakla birlikte peynirin ilk kez bundan yaklaşık 8.000 yıl önce Mezopotamya veya İndus vadisinde çobanlar tarafından üretildiği sanılmaktadır.

Erzincan Tulum peyniri
    Yapımına beşinci-altıncı aylarda başlanan ,dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı,90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip ,temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen,beyaz koyundan (karaman koyun ) alınan sütten yapılan peynire Erzincan Tulum Peyniri denmektedir.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• kardeş market fiyatı 12 ytl 15 ytl ve 16 ytl ye var uygun olsa toplu almayı düşünürdüm ama marketten almak daha cazik 5-10 yttl de kargo var
  • bu erzincan tulum ile erzurum tulumu arasında ki fark nedir ?
    bne yazın memlekete gittiğimde yayladan almıştım kendi amcamlardan bi teneke kadar
    bir de yörük deriz onlarda göçebe bizim yaylalara koyun otlatıyorlar onlara da 2 teneke beyaz peynir sipariş verdim kurban bayramında göndeririz dediler
    onlarla bu pewynir arasında ki fark nedir ?
    hayırlı satışlar
  • Hemşerim Hayırlı işler dilerim.Ne zamandır aklımdaydı böyle bir şey yapmak ilk sen oldun.Peynirimizi şiddetle herkese tavsiye ederim.Marketlerde adı peynir olanlarla kıyaslanamaz bile.
  • firstbuddy78 ; haklısın kardeş kargo işin içine girince zarara uğrarsın..sağlık olsun..

Ben çevremde iş arkadaşlarıma falan satıyorum.Bu aylarda Erzincan'dan tulum peynirleri gelir..Taze olduğu dönemlerdir yani...

Bu arada süzme bal isteyen olursa onuda temin edebilirim...

İyi Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İGENÇ -- 27 Ekim 2008; 14:38:47 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Aslen erzincah kemahlıyım bu peyiniri şiddetle tavsiye ederim;
  • Erzincan tulum peyniri çok meşhurdur. Ama Elazığın peynirini Erzincan diye yutturmaya çok kalkarlar aman dikkat. Elazığın peyniri bir işe yaramaz.

Erzincanın tulum peyniride çok güzeldir. Tavsiye ederim. Erzincanda yaşıyorum. Sakin temiz süper şehir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.