Şimdi Ara

Erzurum'a tayinim çıktı, nasıl bir yerdir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erzurumluyum. Yillardir gitmiyorum ama dayim merkezde memur memleketim oldukca guzeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav kardeş hele bas git hele bas git

• yemekleri güzeldir

insanını sorarsan bir bardak buzlu su iç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: patchl

quote:

Orijinalden alıntı: YalamaYapanCivata

Tayinim ne ya ? Şu cümleleri diğru kurmayı nezaman öğreneceksiniz ? Tayin değil TAHİNİM ÇIKTI.

tahini çıkmak die bir sözcük türkçede yok oldu olucak tahinli helvam çıktı diye düzeltseydin bi anlamı olurdu en azından

Şu "olucak" yazanların kafasına kürekle vurasım geliyor. Türkçede böyle bir kelime mi var?

• Çok modern bir şehirdir hocam. Meydanda kız arkadaşına sarılıp içkini yudumlayabilirsin mesela. Farklı dini ve siyasi görüşlere saygılı olduklarını duymuştum

• Bol AVM'si var başka da birşey yok zaten.

• Hastanenin olduğu yer çok sıkıntı değil, ama rezidans yok gerçi ne beklediğine bağlı. Hastaneye çok yakın da güzel evler var. Hayırlı olsun

• YalamaYapanCivata kullanıcısına yanıt
    Algılayamadım pardon

• 1+1 zor bulursun. Dadaskentte bodrum katlari felan ancak. O da sehir disinda ama. 6 senemi gecirdim orda universite icin sonra arkama bakmadan kactim. Simdiden kolay gelsin

• Jorah Mormont kullanıcısına yanıt
    Sen erzurum değil başka yere gitmişsin hocam araç konusunda kısmen haklısın ama türkiyede her ilde var o sorun oraya özgü değil ama insanlığı ve esnafına hiç bir laf diyemezsin
  • Kışın Palandöken'e gider kayak yaparsın. 3 tane büyük avm var. Ne de olsa büyükşehir. Rezidans bulabileceğini sanmıyorum. Ben Kars'ta öğretmenim. İzmir'den geldim buraya insan soğuğuna alışıyor dert etme zaten Kayseriliymişsin çok kolay olur alışman Erzurum'a.

• Hocam onu bunu bırakında doktorların ego niye yüksek açıklarmısınız

• İnsanlarına laf atanlar bir Erzurumlu'yla bir Dadaş'la konuştu mu acaba? Neye dayanarak kıyaslama yapıyorsunuz. Yani yaptığınız genelleme Kastamonu'lulara ayı denmesiyle eş değer kusura bakmayın.

Erzurum gayet temiz bir yerdir, orada yaşayan, doğal beslenen insanlar 100 yaşını dahi görüyor. Yağan karı bile alıp yersin o derece temiz bir iklimi var. Hemen olayı siyasi olaya bağlamaya bayılıyorsunuz. Türkiye'den yüzde bilmem kaç evet çıktı o zaman Türkiye'yi de terkedin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 7 Haziran 2017; 10:57:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

quote:

Orijinalden alıntı: patchl

quote:

Orijinalden alıntı: YalamaYapanCivata

Tayinim ne ya ? Şu cümleleri diğru kurmayı nezaman öğreneceksiniz ? Tayin değil TAHİNİM ÇIKTI.

tahini çıkmak die bir sözcük türkçede yok oldu olucak tahinli helvam çıktı diye düzeltseydin bi anlamı olurdu en azından

Şu "olucak" yazanların kafasına kürekle vurasım geliyor. Türkçede böyle bir kelime mi var?

olacak o kadar ben değil mi diye sorarım başkası diğil mi der ben geliyorum derim

başkası geleyrum der elbette yazım dili istanbul türkçesidir ama olucak demek diğilmi demeninde lehçede yeri vardır türkçeyi katletmiş gibi atar yapmana bı fırsattan istifade atarlanmaya shows dönüştürmeye hiç gereği yok o kürek senden önce benim elime de geçedebilir

• Aslen Erzurumluyum. Çok fazla Erzurum'a gittiğimi söyleyemem ancak birkaç şey söyleyebilirim hakkında. Konuda da birçok kişi zaten halkın siyasi görüşünden söz etmiş, doğrudur. Bu yüzden buna ekleme yapmıyorum. Ramazan aylarında oruç tutmayanlara dayak atılması ile de adı çıkmıştır ki bir Erzurumlu olarak beni son derece rahatsız eden bir durumdur. Ancak bunu yapanların da sıradan Erzurum halkı değil kendini bilmez üç beş kişi olduğunu düşünüyorum.

Bunları saymazsak halkı çok cana yakın ve misafirperverdir. Doğunun en yaşanılası şehridir diye düşünüyorum. Guzel ilçeleri de vardır. Diğer yandan Erzurumlu olduğumdan değil ama bence Erzurum ağzı ülkemizin kulağa en hoş gelen ağzıdır. Yaşlıları böyle tatlı bir ağızla konuşunca insanın sevesi gelir. Birçok ilimiz gibi tarihi mekanları, güzel lezzetleri vardır. Cağ kebabı yiyip de beğenmeyen görmedim.

Erzurum'da yaşamadığım için şehrin düzeninden vs. çok söz edemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 8 Haziran 2017; 6:13:11 >

• Babam Erzurumlu, valla ne kendisinden hazzederim ne de diger dogululardan

• YalamaYapanCivata kullanıcısına yanıt
    Biliyormuş gibi kirliliği yapan insanlara ayar oluyorum.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=TAYİN

• Soğuk kelimesinin anlamı senin için değişecek, bu soğuksa bugüne kadar gördüklerim neydi diyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Babam Erzurumlu, valla ne kendisinden hazzederim ne de diger dogululardan

Bu nedir yaa!!! Evlat olsan sevilmezsin

Umarım ironidir
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    Bende istesem bilmemne.com'da haber yaptırabilirim, zart zurt yerlerden kaynak atıp post atmışsın bir de. İnsanlar o coğrafyada yaşayana mı inanır yoksa senin attığın site gibi ne üdüğü belli olmayan sitelere mi inanır? Birazcık mantık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 19 Haziran 2017; 13:44:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.