Şimdi Ara

Erzurum'a tayinim çıktı, nasıl bir yerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hepsi toplansa bir optimum eder mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurumluyum. 18-27 yaşlarım arasında Erzurum'da yaşadım. İyi ve kötü yanlarının hepsini yazacağım.

1+1 meselesini kafadan unutun hocam. 3+1 merkeze yakın 170-180 metre kare evlerin kirası 1000-1200 TL arası. Yıldızkent ve otogar caddesi sizin için ideal yerlerden. Oradan güzel bir daire bulup tutabilirsiniz. Maddiyat sizin için çok önemliyse yanınıza öğrenci alıp kiraya ortak edebilirsiniz öyle yapan bir çok bekar memur var. Ben tavsiye etmiyorum.

Kış aylarında soğuk olması mesele değil. -40 ı gördüğü zamanlarda oluyor. Daha sıkı giyinirsin, evinden çıkmazsın vs bir şekilde idare edersin. Sıkıcı olan uzun sürmesi. Sürekli soğuk bir yer düşün. Yıl boyunca akşamları açık havada oturabileceğin gün sayısı maksimum 15 dir.

İnsanları iyi kalplidir. Samimidir. Bunun yanında gergin insanda çoktur. Her ramazan dövme hikayeleri çıkar. Bazıları doğrudurda. Oruç tutmayanların rahat rahat yiyip içtikleri yerler bellidir. Kimsede karışmaz. Erzurumda bedavaya en çok bulacağın şey çaydır. İlginçtir en yüksek fiyatı olan şeyde çaydır. Erzurumda herkes çayı çok sever. Herhangi bir yerde sana sormadan çay getirilip önüne koyulur. Cafelere falan gidersen bardağı 3.5 - 4 tl den çay içersin.

Doktor olduğun için baştan söyleyeyim en az erzurumlu hastan olur :) İşin espirisi bir yana Erzurum un bir özelliğide komşu illerinin hepsine mesafesi 170-180 km dir. Bölgenin sağlık açısından merkezi konumundadır. Muş, Bayburt, Kars, Ağrı, Bingöl, Ardahan gibi illerinden çok fazla hasta gelir.

İstanbul , Ankara vs yerlerdeki trafiği unut. Erzurum bambaşka bir dünya. Her an her yerden araç çıkabilir, sinyal yok, kural yok, ışıklara uymak yok. Yolun ortasında park eder, çaprazlama sokak girişini kapatır vs bir çok şey olur gün içerisinde. Trafik konusunda çok kötü. Hatta tayin ile gelmiş polis bir abimizin tabiri ile, " Erzurumda arabayı park etmiyorlar, terk ediyorlar." Gerçektende öyle.

Toplu taşıması bir çok ile göre iyi durumdadır. Otobüsler biraz dolandırır ama erzurum içerisinde herhangi bir yerden başka bir yere gidecek otobüs bulabilirsin. Aktarma yaptığımı hiç hatırlamıyorum.

Sen burada at gözlüklü ergenlerin yorumuna bakma. Çok kaliteli insanlarla arkadaşlıklar kuracağına ve Erzurum'dan ayrılırken çok özleyeceğine eminim. Bir sorun olursa çekinmeden sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arteon

Hepsi toplansa bir optimum eder mi

Butik AVM den filan bahsetmiyorum Forum'a kadar var. MNG Mall ve büyük bir AVM daha var..

• berbattır.türkiyede yaşanılacak kaç şehir var boşuna sormayın.
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    1+0 rezidans buldum hocam hem de kira,yakıt, aidat, fatura, internet hepsi içinde :)
  • adam gibi adamdır erzurumlular gezicileri pkklıları vs barındırmazlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be reyiz kayserili misin? bende kayseriliyim erzurumda çok bulundum kışı kötüdür :) Ama doğuda ki en gelişmiş şehirdir kayseriden sonra sıkılırsın ama trabzon rize falan yakın boş zamanında gidersin deplasmanlara.

• Havası sert insanı merttir. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden Gezmek, okumak veya askerlik için gidenler dönerken 1 Oltu taşı tesbih, onlarca da dadaşlara yaşadığı güzel anılar getirir anlatır. İnsanı muhafazakardır, milliyetçidir. 1-2 ilçesinde Kürt nüfus fazladır onun dışında tamamı Türktür. Kafanın estiği bir dükkana girip burda misafirim karnım aç de seni doyurmazlarsa ben de bişey bilmiyorum. Ama referandumda %70 evet çıktı ya bunları okumamış say diğer vasıfsız elemanlar gibi çamur at geç istersen.

• Lincoln Burrows. kullanıcısına yanıt
    Kayserili değilim sayın hocam ama epeydir burdayım :) iş gereği Erzurum'a gidiyorum çok sosyal bir insan sayılmam pc başında geçer günler muhtemelen:)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.