Ram miktarıyla hiç bi alakası yok.Vista ise 2gb'dan az olmadıkça hiç bi oyun takılmaz.4 gb ne işine yarar? Oyun oynarken internet explorer photoshop msn fln açık durabilir.Aşağı indirip kullanabilirsin.Anca bu... Ha eğer 1 gb koyarsan tabiki kullanamazsın.2 gb şuan her oyuna yetiyor.
Emin Misiniz GTA Rahat 2.5GB Ram Kullanıyor.
İkisi de önemlidir ama şu da bir geçek ki 9800 GTX ya da HD4870 kullanan biri gidip 1 gb ram kullanmaz. Oyunlarda verim almak için en az 2 gb ram olmalı tabii bunun yanında iyi bir de ekran kartı olmalı. Zaten xp ya da vista'yı 64 bit kullanmıyorsanız bilgisayarınız 4 gb rami 3,25 gb olarak görür.
quote:
Orjinalden alıntı: thermalshock
mc.kork senin yorumun daha yanlış.
benim yorumumdan farklı bişey söylememişsin.ayrıca boşta 700 mb tüketiyor o yüzden kasar yorumunda bilgisizlikten kaynaklanıyor.vista boştayken rami verimli kullanmak adına sık kullanılan programları yüklüyor.crysis 1,6 gb kullanmaya başlarsa o 700 mb ramden silinir merak etme.şuan 32bit oyunların 2gbden fazla kullanmadığını düşünürsek oyun açısından 2gb ile 4gb hiçbi farkı yok.sadece dediğim gibi daha çok program açık durabilir ve sizi fazladan tıklama ve kasma derdinden kurtarır.
Hocam mc.kork'un dediği yanlış falan değil. İnsanlara bilgisiz demeden önce 2 kez düşün lütfen.
Resimden göreceğin üzere sistemimde 4GB ram var. Kullanılan ne kadar görülüyor? 1.88GB değil mi? (OYUN VS AÇIK DEĞİL, torrent, firefox, daemon tools, norton, 2 tane msn açık)Bu programların aktif kullandığı bellektir. Crysis açınca bellek yetmezse aktif kullanılan bellekten açabileceği maksimum miktar zaten 100MB'yi geçmez. Açık programı mı kapatacak?
Ancak 1.88GB kullanılırken bile boş yer olarak 39MB gösteriyor. Bu ne demek? Hızlı çalışması için kullanılan SuperFetch özelliği 4057MB - 1880MB = 2177MB yeri kullanıyor. (4096-39=4057'den 4057 yazdım) Yer açacak olsa burdan açıyor.
Vista için 4GB FARZDIR
2GB'den 4GB'ye geçin farkı anlarsınız. Anlayamayanlar için de 2GB bellekleriyle mutluluklar Bize bir şey demek düşmez.
Vista için kesinlikle 4 gb zorunlu. Yoksa performans çok düşer. Yanlış bilgilerden uzak duralım hatta koşarak kaçalım
quote:
Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***
quote:
Orjinalden alıntı: thermalshock
mc.kork senin yorumun daha yanlış.
benim yorumumdan farklı bişey söylememişsin.ayrıca boşta 700 mb tüketiyor o yüzden kasar yorumunda bilgisizlikten kaynaklanıyor.vista boştayken rami verimli kullanmak adına sık kullanılan programları yüklüyor.crysis 1,6 gb kullanmaya başlarsa o 700 mb ramden silinir merak etme.şuan 32bit oyunların 2gbden fazla kullanmadığını düşünürsek oyun açısından 2gb ile 4gb hiçbi farkı yok.sadece dediğim gibi daha çok program açık durabilir ve sizi fazladan tıklama ve kasma derdinden kurtarır.
Hocam mc.kork'un dediği yanlış falan değil. İnsanlara bilgisiz demeden önce 2 kez düşün lütfen.
Resimden göreceğin üzere sistemimde 4GB ram var. Kullanılan ne kadar görülüyor? 1.88GB değil mi? (OYUN VS AÇIK DEĞİL, torrent, firefox, daemon tools, norton, 2 tane msn açık)Bu programların aktif kullandığı bellektir. Crysis açınca bellek yetmezse aktif kullanılan bellekten açabileceği maksimum miktar zaten 100MB'yi geçmez. Açık programı mı kapatacak?
Ancak 1.88GB kullanılırken bile boş yer olarak 39MB gösteriyor. Bu ne demek? Hızlı çalışması için kullanılan SuperFetch özelliği 4057MB - 1880MB = 2177MB yeri kullanıyor. (4096-39=4057'den 4057 yazdım) Yer açacak olsa burdan açıyor.
Vista için 4GB FARZDIR
2GB'den 4GB'ye geçin farkı anlarsınız. Anlayamayanlar için de 2GB bellekleriyle mutluluklar Bize bir şey demek düşmez.
Farz
***CoNDoR***
Birincisi 64 vista ile zaten 4gb kullanılır en az.Ben 32 bite göre konuştum.64 bitte ram kullanımı daha fazladır. İkincisi 2gb ramin olsaydı superfetch o kadar fazla ram kullanmazdı.Eğer ramde yeteri kadar yer yoksa ramdeki veriler silinir ve oyunun kullandığı veriler yüklenir.Bu sırada kasma oluşabilir.Oyun gibi yüksek ram kullanan programlar çalıştırıldığında zaten o bahsettiğin programları açmazsın.Açarsan elbette kasılır.Benim dediğim gibi 4 gb sadece fazla programı aynı anda açmaya yarar.Bu da ayrı bi kolaylıktır.Benim dediğimden farklı bişey söylememişin yani.Ama sadece oyun çalıştırılacaksa 2gb bugün herşekilde yeter.
Bu arada gta 4'ün 2,5gb ram kullanması imkansız bilmeden sallamayın.Maksimum 2gb kullanır.Ben henüz 2gb'dan fazla kullanılan uygulamaya rastlamadım.O çok kastırıcı GTA4 32 bitlik sisteme göre yazılmıştır.Düşünün yani en yeni oyun bile 64 bit değil.Dediğim gibi fazla ram superfetchin daha verimli çalışmasına ve aynı anda daha fazla program açmaya yarar.Oyunlarda hiç bi getirisi yok.
Ben de 4gb kullanıyorum bu saydığım faydalarından dolayı ama gerçeklerin de farkındayım.
ikiside önemli ama ekran kartı daha önemli dene bilir
full ayar oyun oynarken bir süre sonra oyunda takılmalar oluyor sorun ekran kartındamıdır (sparkle 8800 gts) yoksa bellektemi (2*1 gb 800 mhz bellek) veya neden kaynaklandığı konusunda başka fikri olan varsa yorumlarına sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: zafertete
full ayar oyun oynarken bir süre sonra oyunda takılmalar oluyor sorun ekran kartındamıdır (sparkle 8800 gts) yoksa bellektemi (2*1 gb 800 mhz bellek) veya neden kaynaklandığı konusunda başka fikri olan varsa yorumlarına sevinirim...
+1
Ekran Kartı, işlemci, ram hepside önemli parçalar.Biri kötü olup diğerleri çok çok iyi olsa bir işe yaramaz.Bir vücud gibi düşünün.İşlemci kalp'dir onsundur yaşayamazsın.Ayaklar ram yani ramsiz pc hareket edemez.Ekran kartı da gözdür.Görmeden bir iş yapmak çok zordur.Yani kısaca bu mantık..
her parçanın birbiriyle uyumlu olması gerekir
i7 965 gtx295 6gb ddr3 ram
20 gb ide hdd okuma hızı 30 mb
al gta4 oyna bakalım performans merformans hissedecekmisin
Kesinlikle Ram de bitiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme