Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El Fuego

escinsel olmayi Siz sectiniz. pekala kadinlarla da yatip, iliskiye girebilirdiniz. siz bunu yeglemediniz.

insan dogasi degistirilemez.

Evet ben 9-10 yaşımdayken de kadınlarla yatıp ilişkiye girmeyi düşünecektim öyle mi? Eşcinsel duygularım 5 yaşında da farklı şekilde vardı,10 yaşında da farklı şekilde vardı 15 yaşında da farklı şekilde vardı.Sen düşün bakalım erkeklerle yatmayı işte senin hissettiğini aynı şekilde ben kadınlara karşı hissediyorum.Zaten böyle bir ülkede niye eşcinsel olmayı "seçeyim" ki? Bir de senin gibiler tutturmuş "insan doğası insan doğası" diye.Siz doğanın neyi gerektirdiğini,neyi istediğini çok mu iyi biliyorsunuz? Eşcinsellik insanlığın varoluşundan beri olan bir şey.Bana göre de senin gibiler insan doğasına aykırı,hadi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 27 Eylül 2011; 19:29:17 >
  • 10 yaşındaki bir çocuğun cinsel eğiliminin hemcinslerine kayması için anormal bir hayatı olması gerekli değil midir? 5 yaşındaki bir çocuk pipisiyle oynamaktan başka nasıl bir cinsellik yaşar?

Bu ülkede, ben eşcinsellerin çok rahat olduklarına inanıyorum. Askerlik yaptığım karakolda iki eşcinsel asker bile vardı. Banyoda basıldıklarında aldıkları en ağır ceza, aynı ilçede başka bir karakola gönderilmek oldu. Fiske dahi vurulmadı.

Yaşamınızın bazı kısımlarında karanlık dönemeler varsa ve bu bir şekilde sizi cinsel sapmaya yönelttiyse yapacak bir şey yok.
  • quote:

10 yaşındaki bir çocuğun cinsel eğiliminin hemcinslerine kayması için anormal bir hayatı olması gerekli değil midir? 5 yaşındaki bir çocuk pipisiyle oynamaktan başka nasıl bir cinsellik yaşar?

Bu ülkede, ben eşcinsellerin çok rahat olduklarına inanıyorum. Askerlik yaptığım karakolda iki eşcinsel asker bile vardı. Banyoda basıldıklarında aldıkları en ağır ceza, aynı ilçede başka bir karakola gönderilmek oldu. Fiske dahi vurulmadı.

Yaşamınızın bazı kısımlarında karanlık dönemeler varsa ve bu bir şekilde sizi cinsel sapmaya yönelttiyse yapacak bir şey yok.

Yaşamımın hiçbir kısmında "karanlık dönem" falan yok,anormal hayatım falan da olmadı.Ailemle öyle aman aman sorunlarım hiç olmadı,en azından beni etkileyecek ve "karanlığa" sürükleyecek kadar.Ayrıca eşcinseller senin sandığın kadar rahat değil.Verdiğin örnek sadece bir örnek.Ben tüm eşcinsellerin ne gibi sorunlarla yüzleştiğini biliyorum,bana öğretme bunları.
  • quote:

escinsel olmayi Siz sectiniz. pekala kadinlarla da yatip, iliskiye girebilirdiniz. siz bunu yeglemediniz.

insan dogasi degistirilemez.

Arkadaşım bu bir seçim olayı değildir.Sen hissedeceğin şeyleri seçemezsin.Ben şurada korkacağım şurada korkmayacağım diyebilir misin?İmkanı yok,elimizde olmayan bir şey.Bu durumun insan doğasına aykırı olduğu kesin ve bir bozukluktan dolayı oluşuyor.Bence psikolojik etmenler,çevre ve genetik olarak ayrılıyor.Psikolojik etmenler ve çevre bir yere kadar etkilidir(bir çocuğun eşcinsel dizisi izlemesi gibi) olgun ve normal bir insan illaki karşı cinse ilgi duyar.Ama eğer genetik olarak bir sorun varsa bu durum kendiliğinden düzelmez.Düşün bir çocuk doğuştan özürlüyse sen bu çocuğu küçümseyip,dışlayıp, aşağılar mısın yoksa bu çocuğa daha mı çok sahip çıkarsın?Dediğim gibi eşcinsellik bana göre bir hastalık.Hastalık kelimesinden rahatsız olanlar varsa anormal bir durum, bozukluk gibi aynı türdeki istediği kelimeyi kullanabilir.Bir hasta hastalığı yüzünden dışlanmamalı bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 27 Eylül 2011; 20:08:13 >
  • Orijinalden alıntı: I Love Cookies
    .

Bana göre de senin gibiler insan doğasına aykırı,hadi bakalım.

Sizi dünyaya getiren anne / babanız da benim gibi. Hatta soyağacınızın en eskileri de... Doğaya aykırı olan sizlersiniz. İnsanlığın ilk başlarında yaşayan eşcinseller de aykırıydılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS
    Arkadaşım bu bir seçim olayı değildir.Sen hissedeceğin şeyleri seçemezsin.Ben şurada korkacağım şurada korkmayacağım diyebilir misin?İmkanı yok,elimizde olmayan bir şey.Bu durumun insan doğasına aykırı olduğu kesin ve bir bozukluktan dolayı oluşuyor.Bence psikolojik etmenler,çevre ve genetik olarak ayrılıyor.Psikolojik etmenler ve çevre bir yere kadar etkilidir(bir çocuğun eşcinsel dizisi izlemesi gibi) olgun ve normal bir insan illaki karşı cinse ilgi duyar.Ama eğer genetik olarak bir sorun varsa bu durum kendiliğinden düzelmez.Düşün bir çocuk doğuştan özürlüyse sen bu çocuğu küçümseyip,dışlayıp, aşağılar mısın yoksa bu çocuğa daha mı çok sahip çıkarsın?Dediğim gibi eşcinsellik bana göre bir hastalık.Hastalık kelimesinden rahatsız olanlar varsa anormal bir durum, bozukluk gibi aynı türdeki istediği kelimeyi kullanabilir.Bir hasta hastalığı yüzünden dışlanmamalı bana göre.

Belki küçük bir detay ama koyu karakter yaptığım kısma katılmıyorum. Bir şekilde eşcinselliğe eğilimi olmayan bir birey eşcinsel içerikli bir yayın izelemesi ya da kitap okuması ile eşcinsel olamaz. Eğer bu tip bir yayının etkisinde kalıyor ve ilgi duyuyorsa zaten eğilimi vardır demektir.
  • Arkadaşım bilimsel kanıt mı? Al sana en basit fizik kuralı.
    Daima '-', '+' yı çeker.
    '+'nın '+'yı çektiği nerede görülmüştür. '+' '+' yı çekerse bir gariplik vardır. O '+'larda bir problem vardır. Bu bir tutarsızlık, doğal olmayan bir durumdur.
  • öncelikle "zıtlar çeker" "benzerler benzerleri ile beraber bulunur" gibi geçersiz argümanlarla değil, akla yada itikada göre yaklaşmanız lazım.

"Eşcinsellik, biseksüellik ve heteroseksüellik gibi insanda tanımlanan üç yönelimden biridir. Her şeyden önce bir hastalık değil, yönelim farklılığıdır. Eşcinselliğin bir hastalık olduğu yaklaşımı 40 yıl önce terk edilmiş ve psikiyatrik hastalık tanı listelerinden çıkarılmıştır. Uluslararası ve ulusal hekim örgütlerince eşcinsellik, heteroseksüellik gibi sağlıklı bir durum olarak kabul edilmektedir"
    Türkiye Psikiyatri Derneği

"Cinsellik hakkında yetkin olmayan kişilerce basına yanlış bilgiler verilmesi ülkemizde ciddi bir sorundur. Bu konu ile de ilgili olarak uzman kisvesi altında bilimsel gerçeklere aykırı bir şekilde eşcinselliğin hastalık olduğu yönünde demeçler verilmekte, onarıcı terapi gibi yıllar önce terk edilen bazı tedavi yöntemleri bilimsel veriymiş gibi sunulmaktadır. Bu açıdan özellikle kamuoyunun yanlış bilgilenmesinin engellenmesi için basınımızı uzman görüşü alırken alanında yetkin hekim örgütlerini tercih etmeleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.
    Sonuç olarak eşcinsellik bir hastalık değil toplumun çoğunluğunu oluşturan heteroseksüellik gibi bir yönelimdir. Aksi yönde düşünce ancak kişisel inanış olabilir. Kişisel inanış toplum ile paylaşıldığı andan itibaren bazı sorumlulukları doğurmaktadır. Kamu görevlisi olan ve devlet erkini temsil eden bireylerin açıklamaları ise sonuçları açısından çok daha hassas bir zeminde değerlendirilmelidir. Ayrımcılığa uğradığı bilinen eşcinseller ile ilgili onların hasta oldukları şeklinde bir ifade sonuçları ciddi hak kayıplarına neden olabilecek uygulamaları doğurabilir."

Doç. Dr. Doğan Yeşilbursa
    Merkez Yönetim Kurulu Adına
    Genel Başkan

Dr. Ejder Akgün Yıldırm
    Cinsellik ve Cinsel sorunlar
    Bilimsel Çalışma Birimi koordinatörü

Prof. Dr. Doğan Şahin
    İnsan Hakları ve Etik
    Bilimsel Çalışma Birimi Koordinatörü

Dr. Nesrin Yetkin
    Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD)
    Yönetim Kurulu Adına

“Bütün dünya, hem Amerikan Psikiyatri Birliği hem de psikoloji birlikleri eşcinselliği 40 senedir hastalık olarak kabul etmiyor. Eşcinselliğin bir hastalık olduğuna dair kanıtlanabilmiş bir şey yok. Dolayısıyla tedavi edilebilir bir şey değildir. Heteroseksüellik neyse eşcinsellik de o. Arasında hiçbir fark yok. İkisi de aynı normallikte.İnsanların neden eşcinsel olduğu konusunda bilimsel bir saptama da yok. Tek yumurta ikizlerinde bile farklı olabilen bir şeyden bahsediyoruz. Ama toplum daima azınlıkta olanı dışlama, kötüleme eğilimindedir.”
    Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (ÇETAD) Başkanı Psikiyatr Dr. Nesrin Yetkin

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Eşcinsellik bir hastalık ya da değil, bu hiç önemli değil.
    Eğer iki yetişkin bireyin hür iradesiyse bize susmak düşer.

insani saygınızdan ötürü tebrik ederim...

diyanet işleri de bu konuda hassas ve buradaki gibi keskin açıklamalrdan kaçınıyor, eşcinsellik üzerine bir kaç doktora çalışması var, bitmek üzere...

klasik anlayışla bir ve sıfır olarak görenler müdahele etmezlerse tüm islam dünyasında ve tarihinde olduğu gibi yurdumda da kendi evladına insani muameleye uygun bir netice ortaya çıkacaktır...

Nisan 2008

Endonezya'da düzenlenen Dinler ve Barış Konferansı'nda "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 27 Mart'ta düzenlenen Endonezya Dinler ve Barış Konferansı'ndan "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı.
    Endonezya içinden ve dışından pek çok İslam uzmanının katıldığı toplantıda konuşan ilahiyat akademisyeni Dr. Siti Musdah Mulia, Kuran'daki Hucurat Suresi'ni esas aldığını ve eşcinselliğin yalnızca şehvetten kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Eşcinselliğin Allah'tan geldiğinin, doğal olduğunun göz önüne alınması gerekir. Allah'ın gözünde insanlar dindarlıklarına göre değerlendirilirler" dedi. Pek çok katılımcı da bu görüşe destek verdi.

---------------

İNANCIN EŞCİNSELİ OLMAZ
    Prof. Dr. Beyza Bilgin: "Nisa Suresi'nde kadın kadına ve erkek erkeğe her türlü fuhuş kötüleniyor ve cezalandırılıyor. Asıl olan, insanın insana onurunu koruyacak şekilde davranmasıdır. İnancın heteroseksüeli, eşcinseli olmaz."

-------------

bu kadar ifadelerden sonra burada sırf yazmış olmak için yazan, uzaktan bile tanımadığı birisinin eşcinsel diye kimliğine hakaret edenler ne kadar kul hakkına giriyorlar.

-------------

bir de bu forumda başlık açmayın diyenler var... burası sosyal bir platform. sosyal her türlü olay yorumlanabiliyor. sosyal olaylar içinde en etkili olanlar dini milli ve cinsel kimliklere temas eden olaylardır. burada her birey onuru ile kendini ifade edebilmelidir. o sebeple başlık açınca hakaret yazanlara "aferin" deyip; "yaa arkadaşlar bu böle değil" deyince "ahlakımızı bozuyorlar" yakınışı tutarlı olamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 28 Eylül 2011; 14:35:18 >
  • Verilen yazılarda hep psikolojik açıdan ele alınarak ulaşılmış sonuçlar yazıyor.Biz burada genetik alanındaki en son gelişmelerden söz ediyoruz.

Dini olarak ele alırsak genetik olan bir şeyin günah olması söz konusu bile değildir.Dinde erkeğin erkeğe veya kadının kadına cinsel açıdan yaklaşması günahtır ama bu yaklaşma kendi kontrol edebildiği arzusuyla olursa.Yani bir insan "erkek veya kadın fark etmez zorda kaldığımda delik olsun yeter" gibi bir mantıkla yaklaşıyorsa o zaman günahtır.

Bir erkekle erkeğin ilişkiye girmesi tıbben zararlıdır.Anüsten ilişki yaşamak zararlı bunu tıp söylüyor.Yani burada aykırı olan bir olay söz konusu.Bu durumu kimse normalmiş gibi gösteremez.

Verilen yazılarda genetik uzmanlarının görüşü yok hep psikolog psikiyatrist.Konuşulan şeyleri tekrar tekrar alıntı yazılarla gündeme getirmek saçma.Bir şey söyleniyor cevabı veriliyor tekrar aynı konuyu açıyorsunuz.Varsa yeni bilgi onu tartışalım.

@Previous Tune

Bir çocuk süpermen çizgi filmini izleyip onun gibi olmak istiyorsa sen "çocuğun içinde süpermen olma eğilimi olduğu için süpermen olmak istiyor" diyemezsin.Çocuklar gördükleri şeylere özenebilir gördükleri şeyleri örnek alabilir.Zaten belirttim zihinsel olgunluğa ulaşınca eğer başka bir sorunu yoksa normale dönecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 28 Eylül 2011; 16:40:58 >
  • Hala hur iradeden felan bahsedenler var
    o zaman neden intihar etmek suc sayiliyor?
    İnsan iradesini bu kadar kutsamayin
    Bu seyi savunanlara soruyorum
    bahsettiginiz olay yayginlastiginda insan irkinin sonu geliyor mu gelmiyor mu?
    Bundan haber verin siz
    hayvanlardada escinsellik gorulebiliyor gibi komik ifadelerde bulunmayin
    hayvanlarda grip olabiliyor oyleyse grip hastalik degildir mi diyecegiz?
    Zaten burada kimse escinsellere olum felan demiyor
    bu bir hastaliktir ve tedavi edilebilir tezini savunuyoruz
    psikoloji bilimi vasitasiyla biliyoruz ki bugun birtakim operasyonlar ile indanlarin ahlak yargilari bile degisebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman niye erkek ve kadın gibi iki farklı cins var. İnsanın soyunu sürdürmesinin temelinde üreme varsa bunun için sperma ve yumurta hücrelerine gereksinim var. Sperma erkekten, yumurta kadından gelir. Şimdi kalkıp eşcinsellerde çocuk sahibi oluyor demeyin. Y-A-P-A-Y. Doğal değil.

Neslin devamı için üremek gerekiyorsa ve senden sperma ondan sperma geliyorsa ne oluyor?? Yumurta bakkaldan mı geliyor?
  • @eflatoon;

Bahsettiğiniz konferansı tertipleyen kimlermiş? Bilmediğim için soruyorum.

Eğer diyalogçularsa küllüm yalandır. Asla hükmü falan da yoktur, kanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

Hala hur iradeden felan bahsedenler var
    o zaman neden intihar etmek suc sayiliyor?
    İnsan iradesini bu kadar kutsamayin
    Bu seyi savunanlara soruyorum
    bahsettiginiz olay yayginlastiginda insan irkinin sonu geliyor mu gelmiyor mu?
    Bundan haber verin siz
    hayvanlardada escinsellik gorulebiliyor gibi komik ifadelerde bulunmayin
    hayvanlarda grip olabiliyor oyleyse grip hastalik degildir mi diyecegiz?
    Zaten burada kimse escinsellere olum felan demiyor
    bu bir hastaliktir ve tedavi edilebilir tezini savunuyoruz
    psikoloji bilimi vasitasiyla biliyoruz ki bugun birtakim operasyonlar ile indanlarin ahlak yargilari bile degisebiliyor

Eşcinselliğin yaygınlaşması derken? Hala bu olayın yaygınlaşabilen bir şey olduğunu sanan insanlar var,hem de onca açıklamaya rağmen. Bence dünyanın sonu ancak senin gibi insanların yaygınlaşması sonucunda gelir.Araştırmadan yoksun insanların olduğu,cehalet fışkıran bir dünya,iğrenç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 29 Eylül 2011; 15:39:56 >
  • Kültür-bilim forumunda eşcinsellik tartışılacaksa bilimsel açıdan tartışılmalı. Ama çoğunluk sunulan bilimsel verileri görmeyip ailelerinden öğrendiklerini burada tekrarlıyorlar. Halbuki çok ilginç bir konu, evrimsel açıdan da incelenebilir. Buna rağmen mesajlar konu dışına yazılmış gibi. Hayal kırıklığı...
  • keşke biraz burada ne dendiğini dinleseniz, insafla okusanız...

gözlerini kapamış avazı çıktığı kadar bağıran çocuklar gibi görünmemek için ;

esas olanın insan hayatına saygı olduğunu,
    terapiler ve muskalar altında semiren bir sektöre yem edilenlerin kardeşleriniz olduğunu,
    bu zorlamalar karşısında yalan söyleyerek evlenmiş aile kurmuş görünen eşcinsellerin aslında hayatında hiç bir şey değişmediğini,
    bu yalanın yurduma çok ağır bir yük olduğunu,
    eşcinsel nüfusun genel oran içinde yüzde onu aşmadığından hiç bir zaman korkulmaması gerektiğini,
    bastırmak ve yok saymayı seçerek yalnızca kandırılmayı seçtiğinizi,
    oğlunuz, abiniz , yeğeninizin sizi kandırmasındansa onun her özelliği ile onun yanında olmanın ne büyük aile saadeti olduğunu
    ahirette gizliler ortaya döküldüğünde şeref duyacak bir doğrunuz kalmamış bir millet içinde yaşamış olmaktan önce farkına varmayı,
    itibar ve miras yüzünden kişiliğini entrikaya kurban etmenin çirkinliğini,

anlamanızı ve idrak etmenizi dilerdim.

ben samimi araştırdığımı burada paylaşıyorum. kaynak ta veriyorum. isim isim sayıyorum... bunun cevabı "bence.." diye başlamaz. başlamamalı...

kıtaları elinde tutan şerefli devletleri tarihine yazdırmış, bir fetvası ile portekiz armadasına hind okyanusunu dar getirmiş onlarca kudretli şeyhülislamlar "bence.. " demezdi. "bu islamda yoktur" der ve temizleyin emretseydi, eşcinsel kelimesinin esamesi kalmazdı. onlar bunu dememiş aksine sahip çıkmışlar... oysa siz nasıl bir kimliği yoketmekten terapiden iyileştirmekten bahsedecek cürreti bulabiliyorsunuz. kişiliğinizdeki dini milli yada cinsel kimlik özelliği tüm formülü ile tanımlanmış ve isminiz olmuştur. değişirse siz, siz olmazsınız. bunu illa kabul ettirmek için sıra sıra eşcinsel kimliğini eserlerinde belirtmiş hatta yaşamış, pek çok değerli insanın adını dökdüğümüz de, siz de bunlara küfür mü edeceksiniz? kişinin kendini nasıl tarif ettiği değil, topluma katkısının ne olduğu önemlidir...

itiraz etmek problem değil, gözünü kapayan yalnızca kendine gece yapar. "bence.." der durursunuz. işin fakihleri de eserlerini verir durur.. işte bu yüzden agresifim... burada durup durup aynı başlık açıldıkça inançsızca ehl-i sünnete meallerle saldırıldıkça, ehl-i beyte ahlaksızca saldırıldıkça, türk kimliğine faşist anlamlar yüklenip yokedilemeye çalışıldıkça, kürt kimliği de nerden çıktı denildikçe, eşcinsellik için hala "bence hastalar" denildikçe, kadın dendiğinde hala mal anlaşılıp kadınlar öldürüldükçe, tekrar etmeye devam edeceğim... çünkü hepsinde ortak olan, insan paydasını artık algılamış olmamız lazım. yoksa ondört asırdır tekrar edilen bir dersten istifade edilmemiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 29 Eylül 2011; 0:38:48 >
  • @eflatoon;

Size bir soru sordum. Uzun ama ici bos bir yazi yazmissiniz. Gereksiz olmus.

"Bence"... Seyhulislam degilim. Hain Mustafa Sabri seyhulislamdi. Escinsellik dinen yasaktir. Referans Kuran'dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Eşcinsellik bir hastalık ya da değil, bu hiç önemli değil.
    Eğer iki yetişkin bireyin hür iradesiyse bize susmak düşer.

Olayin en salt hali kesinlikle bu.

Hayattaki yegane amacimiz üremek ve cogalmakmis gibi dusunuyor ve "dogal" kavramini bunun uzerine kuruyorsunuz. Istemedigi icin cocuk yapmayan heteroseksuel bir cift halk icinde ayiplanmali mi o halde? Ya da hayati boyunca cocuk sahibi olmamis bir insan üretim hatasi mi?

"Travesti" adi altinda surekli ulkemizde aktuel kalan basligin neden bu kadar populer oldugunu dusunen oldu mu acaba? Bastirilmis bu duygular bir sekilde aciga cikartiyor kendini. Cunku birey istedigi gibi yasayamiyor egilimini ve kendisine toplum tarafindan yuklenmis bir rol var. Aile babasi olmali, karisi olmali, cocuklari olmali gibi ve nihayetinde böyle cozumlere yoneliyor. Sonucta elimizde mutlu olmayan bir aile var. Ne erkek ne kadin ne de o ailenin diger bireyleri mutlu olamiyor.

Dinler tüm insanlari baglayamaz, islama göre söyle ya da yahudilige göre böyledir demiyorum tabi ama bunlari kistas olarak almak yanlis. Cok daha garip talepleri olan ve bizim inandigimiz dinden cok daha fazla mensubu olan dinler var ve onlara göre de bizim yasam tarzimiz hatali. Yani dinlere göre hayatimizi yasarsak her durumda birilerine göre yanlis yapiyoruz.
  • Gariptir ki meseleyi surekli "iki erkek" seklinde ele aliyoruz. Cunku diger durum kendi zevklerimizi bozan bir durum olmadigi icin tehdit gibi gelmiyor insanlara sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madshadow

Arkadaşım bilimsel kanıt mı? Al sana en basit fizik kuralı.
    Daima '-', '+' yı çeker.
    '+'nın '+'yı çektiği nerede görülmüştür. '+' '+' yı çekerse bir gariplik vardır. O '+'larda bir problem vardır. Bu bir tutarsızlık, doğal olmayan bir durumdur.

Konu kapansın lütfen...
  • quote:

@eflatoon;

Size bir soru sordum. Uzun ama ici bos bir yazi yazmissiniz. Gereksiz olmus.

"Bence"... Seyhulislam degilim. Hain Mustafa Sabri seyhulislamdi. Escinsellik dinen yasaktir. Referans Kuran'dir.

Bence gayet güzel ve yerinde bir cevap vermiş.İlk önce senin mesajlarının ne kadar "dolu" olduğunu tartışalım.Bu arada Kuran'da eşcinsellik hakkında çok da kesin bir açıklama yok,hatta bence orada cinsel ilişkiden bahsediyor.

Bir de hep görüyorum,çoğu kişi eşcinsellik diye bir şey bizim geleneklerimize ve ahlakımıza uygun değil,kabul edilemez,vuralım,dövelim vb. şeyler söylüyor.Yalnız eşcinselliği dünyada ilk serbest bırakan devletlerden biri Osmanlı'dır,Osmanlı eşcinselliği 1858 yılında serbest bırakmıştır.Bence homofobik kişiliklerinizi hiç gelenek,örf ve adet kavramlarının arkasına saklamayın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.