Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dini baz alırsak eger; eşcinsel ilişki haramdır ve bu yüzden bir kavim helak olmuştur. gelenekler,örf ve adetler baz alınırsa; yine yanlıştır ve sapkınlık olarak tanımlanır. biyolojik olarak ele alınırsa; insan dogasına yine aykırıdır. bu sadece bir tercihtir. bir erkegin, cinsel bir birleşim için kadın degil de bir erkegi tercih etmesi eger hormonal bir bozukluk varsa eleştırilmemeli. ama keyfi olarak tercih ediyorsa bir psikolojik rahatsızlıktır ve tedavi edilmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

@eflatoon;

Size bir soru sordum. Uzun ama ici bos bir yazi yazmissiniz. Gereksiz olmus.

"Bence"... Seyhulislam degilim. Hain Mustafa Sabri seyhulislamdi. Escinsellik dinen yasaktir. Referans Kuran'dir.

Direk olarak escinsellik degil de escinsel iliski, erkek erkege iliski vb. turunden belirtiyor sanirim. Yani escinsellik degil de escinsel iliski yasak diye biliyorum ben. Bu konuda bilginiz var mi ?

Sonucta her escinsel kisi cinsel iliskiye girmek zorunda degil.

Evet ilişki yasak . Eşcinsellik kişinin elinde değil sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Dini baz alırsak eger; eşcinsel ilişki haramdır ve bu yüzden bir kavim helak olmuştur. gelenekler,örf ve adetler baz alınırsa; yine yanlıştır ve sapkınlık olarak tanımlanır. biyolojik olarak ele alınırsa; insan dogasına yine aykırıdır. bu sadece bir tercihtir. bir erkegin, cinsel bir birleşim için kadın degil de bir erkegi tercih etmesi eger hormonal bir bozukluk varsa eleştırilmemeli. ama keyfi olarak tercih ediyorsa bir psikolojik rahatsızlıktır ve tedavi edilmelidir.

• Eşcinsellik değil ama "homofobi" bir sosyal davranış bozukluğu olarak kabul görüyor. Buradan duyurulur.
  • Gene toplanmışsınız bizleri asıp kesmeye, kolay gelsin. (:
  • Zamaninda yine bu foruma bir yazi yazmistim. Sanirim onu buraya da eklemem hos olur. Buyrun:

22 Agustus 2010

Öncelikle hepinize iyi sabahlar,

Konuyu kapatmanızın ya da en azından üzerinde konuşmamanızın üstünden bir aydan fazla süre geçmiş olsa da burada benim ya da benim gibi olan insanların hasta olup olmamasından bahsediliyorsa, sanırım ne zaman olursa olsun yorum yapmaya hakkım vardır.

Size uzun belki de sıkıcı bir yazı okutmadan söylemek istediğim bir şeyler var. Tartışmalarınızı yaklaşık 15 - 20 gün önce tesadüfen okudum, o anda girip bunları yazmak geldi içimden ama küfrettim, ne uğraşacaksın dedim ve sayfayı kapattım. Şu an hem tüm gecenin hüznünün üstümde olması hem de kafamın bana çok iyi gelmesi nedeniyle yazıyorum bunları sanırım.

Çok açık ve net konuşacağım ve öyle konuşmaya da başlayayım. Kendimi bildim bileli kadınlara ilgi duydum. Birinden nefret edeceksem de (hani sizin aşkla nefret ne yakınsın felsefeniz) kadınlardan nefret ettim. Bunun ne bir travma ne de buna benzer bir şey yüzünden olduğunu sanmıyorum ve şimdi diyeceğim şeye dikkat edin, eğer bu bir travma sonucu meydana geldiyse (benden habersiz (:) ve ben gerçekten hasta isem, hep "ben bundan nasıl kurtulurum?" yerine "ben bununla nasıl yaşarım?"ı düşündüm. Nitekim de - ister inanın ister inanmayın - büyük zorluklar atlatıp yaşamayı başardım ve başarmaya devam ediyorum.

Şimdi benim bu söylediklerimden sonra aranızda hala eşcinselliğin kişinin elinde olduğunu düşünen varsa... Neyse, ağzımı bozmaya gelmedim buraya. En iyisi şöyle açıklayayım; şayet eşcinsellik elimde olan, kontrol edebileceğim bir durum olsaydı ben önce orta okul yıllarımda rezil olmamayı dilerdim. Sonra, 3 yıl gözünün içine baktığımda eridiğim insanın en yakın arkadaşım ayağına benim omzumda ağlamasını engelleyebilirdim. Inanın şu an küfür basmamak için kendimi zor tutuyorum, eğer siz hala bunun insanın elinde olduğunu düşünüyorsanız (hastalık olduğunu düşünenlere - dikkat edin - hala bir şey demiyorum, dilediğinizi düşünebilirsiniz)

Forumda dini konularda tartışmanın yasak olduğunu okudum. Buna rağmen; siz coşmuşsunuz, birileri tutmasa beni/bizi yakmaya geliyormuşsunuz ya, neyse. (: Öncelikle çok açık yüreklilikle şunu söyleyeyim ve bu satıları kolay kolay bir eşcinselden duyamazsınız. Size ilkleri yaşatıyorum, daha ne istiyorsunuz? (:
    "Islam dinine inanıyorum. Bununla gurur duydum, duymaya da devam ediyorum." Ha bu noktaya gelene kadar yeterince acı çektim mi, evet. Yeterince uykusuz gece geçirdim mi, evet. Inan arkadaşım, çok nöbet bekledim ben gelecek, beni mahvedecek diye. (: Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; rica ediyorum beni yukarda Islam'ı "asmak kesmek" terimlerinden öteye götüremeyenlerle karıştırmayın. Islam yıkıcı değil, yapıcı bir dindir. Her din öyledir. Sizin inandığınız din buysa, üzgünüm ama boşa yaşamışsın arkadaşım. Senin dinin astırıyorsa Yunus ne anlattı yıllarca? Mevlana ne anlattı? Daha da ötesi; sen yaktırdın beni, (kimsenin dinini araştırmak bana düşmez ama, düşüreyim şu anlık) sana demezler mi ne biçim Müslümanlık bu diye? Nerde güzelim senin hoşgörün?

Inanın anlatılacak/konuşulacak daha çok şey var. Yalnız dini konuları kastetmiyorum; "hastalıktır, tedavi edelim!" diye ahkâm kesenlerle ama bununla yaşamanın zorluğunu gram bilmeyenlerle de sabaha kadar konuşacak sabrım var benim. Kimse kimseyi kandırmasın arkadaşım, Türkiye'de yaşıyoruz. Ben yarın bir gün ülkeme sağladığım yararlardan çok eşcinselliğimle konuşulacağımı adım gibi biliyorum. Bunu benim gibi olan herkes biliyor.

Sen sevgilini alıp yolun ortasında yiyişirken, ben aşık olduğum kadının gözlerine bakamıyorum bile, acaba biri anlayıp laf edecek mi, tip tip bakacak mı diye. Haa benim umrumda mı? Tabiiki değil, sadece hep yanımdakini düşündüm. Ben nasıl olsa toplum görüşlü yaşayan biri değilim ve asla da öyle olmadım. Ama bilin ki toplum da adamım diye gezen binbir erkekten daha adam gibi yaşıyorum. Bunu da çok net söyleyebilirim.

Neyse, çok büyük ihtimalle bana ait görüp görebileceğiniz ilk ve son mesajdır. Sanırım uyumam gerekiyor artık. Biliyor musunuz, sevgilim çok kızıyor bana böyle gecem gündüzüm birbiriyle raks ediyor diye. Kesin yine tartışacağız bu yüzden. Selamı var demek isterdim ama burada olduğumu görse bir fırça da bu yüzden yerim.

Gitmeden; eğer fikrinizi biraz olsun değiştirdiysem, acaba'larınızı biraz olsun giderdiysem gerçekten sevinirim. Hayır, değiştirmediysem; zaten umrumda değildi ne düşündüğünüz, hala da değil. (:

Iyi sabahlar.
  • @bukullaniciadikullanimda daha önce sokakta el ele tutuşan arkadaş kızları kimsenin garipsemediği ile ilgili msj yazmıştım. aşağıda alıntıladığım mesaj(ekşi'den alıntıdır) gibi düşünüyorum yani. Bu konuda bir görüşünüz var mı?
    quote:

"bu konuda erkek(to erkek)
    gibi keskin kalıplar yok. kadınlar kadınları beğeniyor, boynuna
    omuzlarına saçlarında beline gülüşüne bacaklarına bayılıyor. bazen o
    kadar beğeniyor ki erkeklerin olmadıkları alanlarda gidip elliyor. güzel
    bir elbise gördüğünde seksi olmuş diyor, hatta eriyor. birbirine
    sırnaşıyor, bazen sürekli öpmek geliyor içinden. bunlar erkeklerde asla su götürmüyor(iğrenç geliyor) ama kadınlarda neredeyse tamamen gündelik eylemler
    oluyor. bunları yapınca lezbiyen olmuyorlar. çünkü kadında eşcinsellik
    farklı birşey, daha farklı tanımlanması gerekiyor."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

@bukullaniciadikullanimda daha önce sokakta el ele tutuşan arkadaş kızları kimsenin garipsemediği ile ilgili msj yazmıştım. aşağıda alıntıladığım mesaj(ekşi'den alıntıdır) gibi düşünüyorum yani. Bu konuda bir görüşünüz var mı?
    quote:

"bu konuda erkek(to erkek)
    gibi keskin kalıplar yok. kadınlar kadınları beğeniyor, boynuna
    omuzlarına saçlarında beline gülüşüne bacaklarına bayılıyor. bazen o
    kadar beğeniyor ki erkeklerin olmadıkları alanlarda gidip elliyor. güzel
    bir elbise gördüğünde seksi olmuş diyor, hatta eriyor. birbirine
    sırnaşıyor, bazen sürekli öpmek geliyor içinden. bunlar erkeklerde asla su götürmüyor(iğrenç geliyor) ama kadınlarda neredeyse tamamen gündelik eylemler
    oluyor. bunları yapınca lezbiyen olmuyorlar. çünkü kadında eşcinsellik
    farklı birşey, daha farklı tanımlanması gerekiyor."

Haksızsınız diyemem aslında. Bu belki de en basit örnekleri. Ancak erkeklerin böyle olmaması belirli tabulardan da kaynaklanıyor olabilir. Bilemiyorum tam olarak. Ve bunun yol açtığı bazı şeyler de var. Lezbiyenlerin kimi insanlara seksi gelip gaylerin iğrenç gelmesi. Bazı erkekler ne yazık ki böyle düşünüyor. Her neyse, dağıtmayayım.

Çoğu insana göre oldukça absürd gelse de "her kadının lezbiyenliğe yatkınlığı vardır, kimileri yalnızca bunun farkında değildir" lafına katılmıyor değilim. Ama farklı tanımlanması gerekliliği çok daha büyük bir düşünce. Sonuçta kadın ve kadın vücudu her canlının isteyebileceği güzellikte.
  • Ayrıca bir de şey, konudaki birkaç kişi, hatta birisinin şuna benzer bir şeyi savunduğu gördüm.

Demiş ki eşcinsellik küçük yaşlarda yanlış yönlendirmeler yüzünden oluyor. Erkek gibi giydiriyorlar kadınları ve o da öyle hissediyor. Peki bunu savunan kişi lipstick lezbiyenler hakkında ne düşünüyor? Bu insanlar ne erkek gibi giyiniyor ne de öyle davranıyorlar.

Bunlar ne ara travma geçirdi de böyle hastalandı? (:
  • Bu konuya yazan arkadaşların %95 i üstüne alınabilir.

Bu kadar cahil ve birikimsiz olmanıza rağmen tam olarak neye güvenip böyle yazabiliyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredici

Çok kısa bir sorum olacak. Günlerdir kafamı kurcalıyor.

Eşcinsellik eğer kalıtsal bir meseleyse, milyonlarca yıllık süreçte üreme yetisinden ırak olan bu insanlar genetik özelliklerini günümüze kadar nasıl taşımışlar?
    Seçilime uğramaları beklenmez miydi?

Teşekküler.

Eşcinsellik cinsiyet değildir, piskolojik hastalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaos25 -- 5 Kasım 2011; 21:48:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

quote:

Eşcinsellik eğer kalıtsal bir meseleyse, milyonlarca yıllık süreçte üreme yetisinden ırak olan bu insanlar genetik özelliklerini günümüze kadar nasıl taşımışlar?

Teşekküler.

Cinsiyetle ne alaka ?

Kalıtlsal olmadığı için alakası yok

Psikolojik rahatsızlık ??
    Bunun tanımınada Googleden bak

• quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

quote:

Teşekküler.

Bu piskolojik rahatsızlığımız nasıl geçer yahu, bir de ona akıl verseniz. Hani bilgi seviyeniz aşmış durumda ya. ^^
  • Freud okuyan psikolog olmuşa benziyor. Oturup genel çaplı bir araştırma yapmışlar, uzun vadeli incelemerde bulunmuşlar ve eşcinselliğin psikolojik bir rahatsızlık olduğu kasına varmışlar. Ya da homofobik oldukları için kendi ruhsal rahatsızlıklarının dürtüsüyle homoseksüel kişilerin hasta olduklarını iddia ediyorlar. Bu iki ihtimalden hangisiyle karşı karşıya olunduğunu aşikar ama, hiç biri kabul etmeyecektir kendi hastalığını.

Bu arada olayın psikolojik olduğunu, küçük yaşlardaki travmalar sonucu oluştuğunu iddia eden arkadaşlar; Cinsiyet seçiminiz tamamen bu travmalara mı bağlı? Şu an bir erkek olarak kadınlardan ya da kadın olarak erkeklerden hoşlanıyor olmanızın sebebi yaşadığınız travmalar mı? Veyahutta yaşayacağınız herhangi bir olayın sizi hemcinslerinizle ilgilenmeye iteceğini düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 6 Kasım 2011; 5:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Freud okuyan psikolog olmuşa benziyor. Oturup genel çaplı bir araştırma yapmışlar, uzun vadeli incelemerde bulunmuşlar ve eşcinselliğin psikolojik bir rahatsızlık olduğu kasına varmışlar. Ya da homofobik oldukları için kendi ruhsal rahatsızlıklarının dürtüsüyle homoseksüel kişilerin hasta olduklarını iddia ediyorlar. Bu iki ihtimalden hangisiyle karşı karşıya olunduğunu aşikar ama, hiç biri kabul etmeyecektir kendi hastalığını.

Bu arada olayın psikolojik olduğunu, küçük yaşlardaki travmalar sonucu oluştuğunu iddia eden arkadaşlar; Cinsiyet seçiminiz tamamen bu travmalara mı bağlı? Şu an bir erkek olarak kadınlardan ya da kadın olarak erkeklerden hoşlanıyor olmanızın sebebi yaşadığınız travmalar mı? Veyahutta yaşayacağınız herhangi bir olayın sizi hemcinslerinizle ilgilenmeye iteceğini düşünüyor musunuz?

Hayır cinsiyet seçimi travmalara bağlu değil, çünkü seçilen şey cinsiyet değil. İnsan cinsiyet seçemez, doğduğunda neyse odur(ameliyat olup değiştirmek konu dışında).

Eşcinsellik doguştan geliyorsa hastalıktır. Soyunu devam ettirmeyen bir ilişkileri olacaktır. Aynen katır gibi, doğar yaşr ve ölür; ama üreyemez. Ayrıca anüsten ilişki bile başlı basına zarar bir durumken, bu durumu savunmak zor olsa gerek.

Doğuştan gelmediyse, sonradan geldiyse eğer psikllojik rahatsızlıktır. Dünyadaki çocukların büyük çoğunluğu büyüdüklerinde kaeşı cinse ilgi duyarken küçük bir azınlık kendi cinsine ilgi duyuyorsa, bu sonradan gelişmiş psikolojik rahatsızlıktır.
  • Yok dogaya aykiriymis, yok hastalikmis.Maalesef doganin kurallarini da insanlarin koydugu bir dunyada yasiyoruz.Hayir simdi bu olayi arastirip, calismalar yapip bunun bir hastalik olmadigini, sadece dogustan gelen bir ozellik oldugunu soyleyen bilim adamlari var.Sizin ise tek dayanaginiz "UREYEMİYOOAAR".Ya da bu konu hakkinda detayli calismalariniz var da biz mi bilmiyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

Yok dogaya aykiriymis, yok hastalikmis.Maalesef doganin kurallarini da insanlarin koydugu bir dunyada yasiyoruz.Hayir simdi bu olayi arastirip, calismalar yapip bunun bir hastalik olmadigini, sadece dogustan gelen bir ozellik oldugunu soyleyen bilim adamlari var.Sizin ise tek dayanaginiz "UREYEMİYOOAAR".Ya da bu konu hakkinda detayli calismalariniz var da biz mi bilmiyoruz?

Hangi bilim adamları? Sadece tezden ibaretse kabul görmemi beklemeyin, ispatlanmadığı sürece sadece söylemdir.

Doğuştan geliyorsa zaten hastalıktır Ama ben doğuştan gelmediği kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Yok dogaya aykiriymis, yok hastalikmis.Maalesef doganin kurallarini da insanlarin koydugu bir dunyada yasiyoruz.Hayir simdi bu olayi arastirip, calismalar yapip bunun bir hastalik olmadigini, sadece dogustan gelen bir ozellik oldugunu soyleyen bilim adamlari var.Sizin ise tek dayanaginiz "UREYEMİYOOAAR".Ya da bu konu hakkinda detayli calismalariniz var da biz mi bilmiyoruz?

Hangi bilim adamları? Sadece tezden ibaretse kabul görmemi beklemeyin, ispatlanmadığı sürece sadece söylemdir.

Tip literaturunde yillar once hastalik statusunden cikarildigina gore demek bir seyler arastirilmis.He bu arada soyleyeyim, bu dogustan gelen bir sey.Kendimden biliyorum.Ayrica bir psikiyatriste gidiyordum, escinselligin gayet normal bir sey oldugunu soyluyordu kendisi.
  • quote:

quote:

quote:

Tip literaturunde yillar once hastalik statusunden cikarildigina gore demek bir seyler arastirilmis.He bu arada soyleyeyim, bu dogustan gelen bir sey.Kendimden biliyorum.Ayrica bir psikiyatriste gidiyordum, escinselligin gayet normal bir sey oldugunu soyluyordu kendisi.

Ben hastalık demedim ki, doğuştan geliyorsa hastalıktır dedim(Doğuştan gelmediği kanaatindeyim) Doğuştan gelip de zararı olan şeylere tıp literatüründe genetik hastalık denir.(Örn: Anüsten ilşki, başlıbaşına zarar)

Ben bu zana kadar hiç bir psikiyatrisin müşterisinin tercihlerine anormal dediğini görmedim, ya siz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 6 Kasım 2011; 17:12:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Freud okuyan psikolog olmuşa benziyor. Oturup genel çaplı bir araştırma yapmışlar, uzun vadeli incelemerde bulunmuşlar ve eşcinselliğin psikolojik bir rahatsızlık olduğu kasına varmışlar. Ya da homofobik oldukları için kendi ruhsal rahatsızlıklarının dürtüsüyle homoseksüel kişilerin hasta olduklarını iddia ediyorlar. Bu iki ihtimalden hangisiyle karşı karşıya olunduğunu aşikar ama, hiç biri kabul etmeyecektir kendi hastalığını.

Hayır cinsiyet seçimi travmalara bağlu değil, çünkü seçilen şey cinsiyet değil. İnsan cinsiyet seçemez, doğduğunda neyse odur(ameliyat olup değiştirmek konu dışında).

Eşcinsellik doguştan geliyorsa hastalıktır. Soyunu devam ettirmeyen bir ilişkileri olacaktır. Aynen katır gibi, doğar yaşr ve ölür; ama üreyemez. Ayrıca anüsten ilişki bile başlı basına zarar bir durumken, bu durumu savunmak zor olsa gerek.

Doğuştan gelmediyse, sonradan geldiyse eğer psikllojik rahatsızlıktır. Dünyadaki çocukların büyük çoğunluğu büyüdüklerinde kaeşı cinse ilgi duyarken küçük bir azınlık kendi cinsine ilgi duyuyorsa, bu sonradan gelişmiş psikolojik rahatsızlıktır.

Eşcinsellik, eşcinsel ilişki demek değildir. Eşcinselliğin anormalliği hastalık olduğuna işaret etmez, verdiğiniz örneklerin hiç biri psikolojik bir tabana dayandığı ispat etmiyor. Çoğunluğu normal görmek sadece işinize geldiği gibi hareket etmenizdir. Çoğunluk olayına şöyle yaklaşalım isterseniz; Tıp dünyasında çok büyük çoğunluk eşcinselliğin ne psikolojik ne de genetik bir hastalık olduğunu söylüyor bunun aksini iddia eden siz bir hasta olarak homofobik misiniz?

Eşcinsellik denince aklınıza sadece ilişkiye girmenin gelmesi çok garip, yazımda ilgi duymak tabirini kullandım çünkü. Bu arada ufak bir bilgi katırlar hasta değildir. Sadece öyleler. Aynı eşcinseller gibi.

Bir de eklemek istediğim bir soru mevcut. Eçcinsel hayvanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Onların bu psikolojik rahatsızlıklarının sebebi ailelerinin zamanında kız çocuk istemeleri ve onu bir kız gibi yetiştirmeleri mi yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 6 Kasım 2011; 19:42:09 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.