Şimdi Ara

eset differentia.ru/diff.php engelledi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
10.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşım bilgisayarıma oyun yükledi.. usb bellekten virüs bulaştı.. nod 32 yüklü arada bir '' İşletim belleği = msiexec.exe(1704) - Win32/Bundpil.CS solucan türevi - silinerek temizlendi [1]'' yazıyor ve her dakika başı differentia.ru/diff.php engelledi yazıyo kafayı yemek üzereyim aradım taradım hiç bişey bulamadım bu ne illet bi virüs kaspersky yükledim hızlı tarama yaptım bişey çıkmadı tam tarama 7 saat yazınca iptal ettim format atmak üzereyim ama uğraşmak istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: dölavua

arkadaşım bilgisayarıma oyun yükledi.. usb bellekten virüs bulaştı.. nod 32 yüklü arada bir '' İşletim belleği = msiexec.exe(1704) - Win32/Bundpil.CS solucan türevi - silinerek temizlendi [1]'' yazıyor ve her dakika başı differentia.ru/diff.php engelledi yazıyo kafayı yemek üzereyim aradım taradım hiç bişey bulamadım bu ne illet bi virüs kaspersky yükledim hızlı tarama yaptım bişey çıkmadı tam tarama 7 saat yazınca iptal ettim format atmak üzereyim ama uğraşmak istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Merhaba. Dedigin exe dosyasina gòrev yöneticisinden bakip, karsiliginda System32 mi SysWOW64 mu yaziyor.? Soyler misin. Ve gorev yoneticisinin resmini cekip koyabilir misin. Tum islemleri goster tarzinda yazan kutucuga tik atip bir de oyle cek ama olur mu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizden cevap beklerken bir yandan da cozum uretelim. Once wisecare 365 programini kullanarak cerez yarim kalan indrmeler onbellek dosyalari temp klasorunde bulunan yerli yersiz copler birikintiler gitsin. Temizleyelim silelim etrafi once.

Sonra emsisoft anti malware kuralim. Yada zahmetin az olmasi icin portable yani kurulumsuz olan emsisoft emergency kit i acip guncelleme sonrasi tarayalim.

Sonra makwarebyts anti malware kurup tarayalim.

Sonra adwcleaner ile oylesine bir temizlik yapalim tarayici da temizlenmis olsun nolur nolmaz.

Sonra herdprotect indirelim. 68 guvenlik yazilimi ile tarama yapar ve cogunlukla halleder.

Ve sonra superantispyware ile tarayalim. Kayitlara nolur nolmaz diye baksin cunku regedit gibi yerlere yerlestiyse kokten cozum saglayabilecek yazilimdir. Bilgisayarin saglamsa(i3 i5) g data internet security 2015 Veya bitdefender internet security kuralim sana zahmet.

Ekstradan combofix cekebilirsin ama benim bilgisayari kullanilamaz hale getirerek beni cok sasirtti. Sistem geri yukleme yaptim duzeldi. Bir daha kullanmam.

Hala sorun devam ederse guvenli moddan yeni cozumler ile ilgilenirim. Tesekkurler.

• Dostum dediklerimi sirasina gore yapmalisin. Sorununun durumu şudur. Temp klasörunde bulunan zararlilat var. Ve diger hersey silinmeli onbellek cerez dosyalari hersey. Temp kladoru temizlenince zararli kendino tekrarlamicak ve eset temizledim sildim dese bile zararli temp de yuvalanir en basta ve silinmez anti tarafindan. Senin Ccleaner veya Wisecare365(önerim)gibi programlarla antiye yardimci olman lazim temizleyerek.Elinle de bosaltabilirsin temp klasorunun icini. orda bulundugu surece anti onu temizleyemeyecek. Ondan sonra programlar geregini yapacaktir fakat gerek de kalmayacaktir diye tahmin ediyorum. Ve benden sana oneri. Ne kurarsan kur.. antivirus degil smart security, internet security olanlari kur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloomEsk -- 18 Haziran 2015; 5:06:20 >
  • BloomEsk kullanıcısına yanıt
    kardeşim uğraştığın için çok teşekkür ederim.. biraz aceleciyim ve en fazla 1 gün bekleyebildim bilgisayara dünden beri iki kez format attım :) bu süreçte yaptığım işlemleri paylaşıyım:

bu virüs usb belleğin C:/ deki görünümünün aynısını belleğe tıkladıktan sonrada içeride de taklit ediyor.. arkadaş tıklar tıklamaz nod 32 uyarılarını verdi ve belirttiğim şekilde uyarmaya devam etti.. önce nod 32 kaldırıp karspersky yükledim hızlı taramada sonuç alamadım bu sefer bitdefender ile system taraması açıp dışarı çıktım geldiğimde yine bi sonnuç çıkmamıştı.. nod 32 yi yeniden yükledim ve aynı uyarıları tekrar almaya başladım aynı zamanda boşta işlemci hızım arada bir artıyodu gerçi sebebi autocad in arka planda çalışan uygulamasıymış.. format sırasında usb bellek ve harddiskimi kullanmam gerektiği için bunları taktım evet virüs silinmemişti kendini hemen usb belleklere kopyaladı ama önemli olan onları tıklamamak bu yüzden sıkıntı çıkmadı korkum format sırasında biosa bulaşabilme ihtimaliydi allahtan böyle bişey olmadı... sanırım :)...

win 8.1 pro kullanıyodum win 7 ultimate yükledim.. kullandığım bi çok programı yükledikten sonra oynadığım oyunda işlemcinin daha çok ısındığını zorlandığını farkettim ve yeniden format atarak win 8.1 yükledim bi ara office 2010 kurarken elektrik gitti şimdi kurulmuyor eve taşındığımızdan beri daha önce hiç atmayan şalter attı :) kaç gündür bi terslik var saçma sapan şeyler oluyor anlamadım zaten :) .. neyse daha sonra usbileri biçimlendirdim şimdi temizler.. harddiske tabikide bi müdahlede bulunamadım ama virüsün yaptığı belirtiler onda yok sadece arada bi dosya belirip gidiyo... nod 32 yükledim şu anda bi uyarı yok.. arkadaşta da durumlar şu şekilde : eve gitmiş bilgisayara antivirüs yüklemiş sanırım seninde önerdiğin bi programlada usbdeki virüsleri silmiş işlemci boşta % 1 le çalışıyo cillop gibi dedi..

combofix daha önce benimde sistemimi çökertmişti aynı şekilde advanced system care onları kullancağıma formatlarım daha iyi diyorum bende... bu arada combofix win 8.1 de çalışmıyor en son win 8 için var sanırım

aklıma gelenler bunlar sorun olursa yanıtlamaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dölavua -- 18 Haziran 2015; 8:33:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dölavua

kardeşim uğraştığın için çok teşekkür ederim.. biraz aceleciyim ve en fazla 1 gün bekleyebildim bilgisayara dünden beri iki kez format attım :) bu süreçte yaptığım işlemleri paylaşıyım:

bu virüs usb belleğin C:/ deki görünümünün aynısını belleğe tıkladıktan sonrada içeride de taklit ediyor.. arkadaş tıklar tıklamaz nod 32 uyarılarını verdi ve belirttiğim şekilde uyarmaya devam etti.. önce nod 32 kaldırıp karspersky yükledim hızlı taramada sonuç alamadım bu sefer bitdefender ile system taraması açıp dışarı çıktım geldiğimde yine bi sonnuç çıkmamıştı.. nod 32 yi yeniden yükledim ve aynı uyarıları tekrar almaya başladım aynı zamanda boşta işlemci hızım arada bir artıyodu gerçi sebebi autocad in arka planda çalışan uygulamasıymış.. format sırasında usb bellek ve harddiskimi kullanmam gerektiği için bunları taktım evet virüs silinmemişti kendini hemen usb belleklere kopyaladı ama önemli olan onları tıklamamak bu yüzden sıkıntı çıkmadı korkum format sırasında biosa bulaşabilme ihtimaliydi allahtan böyle bişey olmadı... sanırım :)...

win 8.1 pro kullanıyodum win 7 ultimate yükledim.. kullandığım bi çok programı yükledikten sonra oynadığım oyunda işlemcinin daha çok ısındığını zorlandığını farkettim ve yeniden format atarak win 8.1 yükledim bi ara office 2010 kurarken elektrik gitti şimdi kurulmuyor eve taşındığımızdan beri daha önce hiç atmayan şalter attı :) kaç gündür bi terslik var saçma sapan şeyler oluyor anlamadım zaten :) .. neyse daha sonra usbileri biçimlendirdim şimdi temizler.. harddiske tabikide bi müdahlede bulunamadım ama virüsün yaptığı belirtiler onda yok sadece arada bi dosya belirip gidiyo... nod 32 yükledim şu anda bi uyarı yok.. arkadaşta da durumlar şu şekilde : eve gitmiş bilgisayara antivirüs yüklemiş sanırım seninde önerdiğin bi programlada usbdeki virüsleri silmiş işlemci boşta % 1 le çalışıyo cillop gibi dedi..

combofix daha önce benimde sistemimi çökertmişti aynı şekilde advanced system care onları kullancağıma formatlarım daha iyi diyorum bende... bu arada combofix win 8.1 de çalışmıyor en son win 8 için var sanırım

aklıma gelenler bunlar sorun olursa yanıtlamaya çalışırım..

Hm.. Güzel olmuş yine de en az zararla kurtarmışsın. Wisecare365 i format sonrası kurmanı tavsiye ediyorum. bunun dışında pek bir programa güvenmem. Combofix den uzak durulması için yeni konular açmayı düşünüyorum. Kardeşim senin de ne bitmez çilen varmış. Eset Endpoint Security kurmanı öneriyorum bu arada. geçmiş olsun..

• BloomEsk kullanıcısına yanıt
    çok saol :) bu bilgisayar işleri bunalttı daha öncede uğraştırdığı için konular açmışımdır mesela benim bilgisayar hp ve termal macun sürmek için bilgisayarı paramparça yapman gerekiyo .. yeni modellerini bilmiyorum ama 2010 da almıştım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hic sorma. Been de cok bunaldim. Yoruldum. Ama benim sıkıntilarim cekilmesin diye ugrasiyorum burda hep. Insanlara yardimci olmaya calisiyorum. Koskoca fotograf video arsivim gitmisti. Yarisina yakin kurtardim. Ve kurtardiklarim da bozuk cikti. Tekrar album album duzenle ayir siniflandir vs vs. Anlarsin ya iste klasik seyler...

Hp ye bulasmamak lazim. Isiniyor cok :D

Bende de 2010 model Asus var. Kapagi yerinde durmuyor sallaniyor. Kapanmiyor:D bir gun dusecek diye korkuyorum ekran.

Evlat iste.. atsan atilmiyor. Satsan satilmiyor..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloomEsk -- 20 Haziran 2015; 6:06:57 >
  • bilgisayarda herhangi bir oyun yüklü değil.
    yabancı forumları araştırdığımda TARAYICI EKLENTİLERİnden bulaşan bir virüs/trojan olarak tanımlanıyor.
    Kaspersky small office secuirty 4 lisanslı kullanıyorum sadece url engellendi diyor.
    bu urlyi hangi uygulama açmaya çalışıyor bilmiyorum.

chrome firefox bütün eklentiler kaldırıldı sıfırlandı tekrar yüklendi.sorun devam ediyor.
    kaspersky ayarları sıfırlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 15 Mayıs 2017; 19:1:7 >

• sadistica kullanıcısına yanıt
    Tarayıcı virüsü olabilir.

Gerçek zamanlı koruması kapalı olarak Zemana Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware kullanmanı öneririm. Malwarebytes AdwCleaner, Malwarebytes Junkware Removal Tool, HitmanPro kullan ve tarayıcıyı sıfırla çözülmezse.
    Link:https://www.virustotal.com/tr/url/1ed9c04be06f75a819250ba8cde8874b8959cd8c741f23a48d01b94b4f5fe7a5/analysis/1494864209/
    İndirilen Dosya:https://www.virustotal.com/tr/file/4be9b4e7327041a75853cbe8abedf15ab049ceb16fa98f63b03a3b9aaa9b5075/analysis/1494834791/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 15 Mayıs 2017; 19:4:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Tarayıcı virüsü olabilir.

Gerçek zamanlı koruması kapalı olarak Zemana Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware kullanmanı öneririm. Malwarebytes AdwCleaner, Malwarebytes Junkware Removal Tool, HitmanPro kullan ve tarayıcıyı sıfırla çözülmezse.
    Link:https://www.virustotal.com/tr/url/1ed9c04be06f75a819250ba8cde8874b8959cd8c741f23a48d01b94b4f5fe7a5/analysis/1494864209/
    İndirilen Dosya:https://www.virustotal.com/tr/file/4be9b4e7327041a75853cbe8abedf15ab049ceb16fa98f63b03a3b9aaa9b5075/analysis/1494834791/

zemana: buldu ama çözemedi
    malwarebytes am: bulamadı
    adwcleaner: bulamadı
    JRT: bulamadı
    hitmanpro: bulamadı

tavsiyelerin için teşekkürler

• sadistica kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözemediysen HerdProtect raporu oluştur:https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-herdprotect-txt-raporu-olusturma.87332/
    Raporu okumak kolay zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.