Şimdi Ara

Eşit Ağırlıkçılar İçin Başarı Bursları Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
11
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sonuçların açıklanmasına ramak kala burslar üzerine bir konu açayım dedim. Ben eşit ağırlıkçı olduğumdan dolayı sadece EA alanında bilgiliyim. Aslında birçok bursun şartı hem EA'cılar hem de MF'ciler aynı ama bazı istisnalar da var. (Boğaziçi, İTÜ) Bir başlık altına bu bursları toplayayım dedim. Bu bursların hepsi sınav başarınıza göre verilen burslardır.

KONUDA YER ALAN ÜNİVERSİTELER:
    Bilkent
    Boğaziçi
    Özyeğin
    Bahçeşehir
    Sabancı
    ODTÜ
    TOBB ET
    Yeditepe
    Kadir Has

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi’ne Tam Burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden başarı sıralaması EA puan türünde 10.000 veya daha iyi olanların bursu, Kapsamlı Burs’a yükseltilir.

Kapsamlı bursun içeriğinde Tam bursa ek olarak, yılda 8 ay boyunca 1.200 TL tutarında aylık katkı bursu ve Bilkent Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı vardır (İki kişilik standart yurtlar). Yurtta kalmayı tercih etmeyen Kapsamlı burslu öğrencilerin aylık katkı bursu 1.600 TL’ye yükseltilir.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Başarı Bursları için öğrencilerin dereceye girdikleri puan türü ile yerleştikleri bölümün puan türünün aynı olması ve Boğaziçi Üniversitesi’ne 1. tercihinde yerleşmek ön koşuldur.

Boğaziçi Üniversitesi Başarı Bursları öğrencinin Genel Not Ortalaması her dönem için 4.00 üzerinden 3.00'ün altına düşmediği sürece devam eder. Dil Hazırlık Okulu’nu bir yılda başarı ile tamamlamak önkoşuldur. Başarı Bursları Ekim-Haziran aylarında 9 ay süreyle verilir.

Üstün Başarı Bursu

Burs Şartları:
    YKS sonucunda, EA puan türünde ilk 15 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:
    Yılda 9 ay süreyle 600,00 TL Nakdi Burs,
    Superdorm Öğrenci Yurdunda 4 kişilik dairede tek kişilik odada konaklama,
    Yemek Bursu (aylık 100,00 TL karşılığı, 9 ay süreyle),
    Kitap Bursu (yıllık 400,00 TL),
    SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
    Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
    Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık),

Uçak Bileti Bursu

Burs Şartları:
    YKS sonucunda EA puan türünde ilk 3 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:
    Uluslararası değişim programlarında deniz aşırı ülkeler için 5.000 TL, diğer ülkeler için 2.000 TL tutarında uçak ücreti desteği verilir.

Başarı Bursu-1

Burs Şartları:
    YKS sonucunda EA puan türünde ilk 16-30 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:
    3. Kuzey ve 4. Kuzey Öğrenci Yurdunda konaklama,
    Yemek Bursu (aylık 100,00 TL karşılığı, 9 ay süreyle),
    SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
    Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
    Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Başarı Bursu-2

Burs Şartları:
    YKS sonucunda EA puan türünde ilk 31-100 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:
    3. Kuzey ve 4. Kuzey Öğrenci Yurdunda konaklama,
    Yemek Bursu (aylık 100,00 TL karşılığı, 9 ay süreyle)
    SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Özyeğin Üniversitesi

Ek burslar (nakit, yemek, yurt/ulaşım) ile ÖzÜ 10. Yıl Özel burslarının devamı için her akademik yıl sonunda sağlanması gereken genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.50’dir. Bu koşulu sağlayamayan öğrencilerin ek bursları izleyen dönem(ler) için sona erer, koşullar sağladığında ek burslar yeniden bağlanır.

Bahçeşehir Üniversitesi

Yerleşilen bölümün YKS Puan türünde ( ek puan hariç ) ilk 100’e giren öğrencilere;
    Yılda 9 ay süreyle 1.000 TL aylık nakit destek bursu ya da Hazırlık Okulu’nu Washington D.C veya Toronto kampüslerinde 1 Akademik Yıl Hazırlık Sınıfı okuma imkânı sağlanır. [YKS’de 1-100 arasında derecesi olan ve BAU Washington veya Toronto kampüslerinde eğitim görecek öğrencilerin bursu; yurtta konaklama, eğitim ve ulaşımı kapsamakta olup; öğrenci iaşesi ve sair her türlü kişisel harcamaları (sağlık vb. dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) kendisine aittir.]

Yerleşilen bölümün YKS Puan türünde ( ek puan hariç ) ilk 1000’e giren öğrencilere;
    Yılda 9 ay süreyle 600 TL aylık nakit destek bursu ya da Hazırlık Okulu’nu Washington D.C veya Toronto kampüslerinde 1 Akademik Yıl boyunca okuma imkânı sağlanır. [YKS’de 101-1000 arasında derecesi olan ve BAU Washington veya Toronto kampüslerinde eğitim görecek öğrencilerin bursu; yurtta konaklama, eğitim ve ulaşımı kapsamakta olup; öğrenci iaşesi ve sair her türlü kişisel harcamaları (sağlık vb. dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) kendisine aittir.]

Öğrenci, Hazırlık Okulu eğitimini Washington D.C veya Toronto kampüslerinde eğitim aldığı 1 Akademik Yıl boyunca nakit destek bursundan faydalanamaz.

Sabancı Üniversitesi

Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu

Koşullar: SSB ya da YB program grubuna Tam Burs kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 1000 (bin) öğrenci içinde yerleşmiş olmak.

Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 2 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmak istemeyen öğrencilere güz ve bahar dönemlerinde, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme) + Her yıl 9 ay boyunca ayda 750 TL nakit ödeme

ODTÜ

ODTÜ Geliştirme Vakfı Üstün Başarı Bursu

Koşullar: 2020 yılı YKS sonucuna göre Eşit Ağırlık puan türünde ilk 10 dereceye girmek ve ODTÜ'deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek.

Olanaklar:
    - Yılda 9 ay süreyle aylık 2.000 TL nakit destek,
    - 1 veya 2 kişilik yurt odalarında (konukevleri dâhil) ücretsiz konaklama,
    - 1 adet dizüstü bilgisayar,
    - Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti,
    - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursu

ODTÜ Geliştirme Vakfı Başarı Bursu

Koşullar: 2020 YKS sonucuna göre Eşit Ağırlık puan türünde ilk 100 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek.

Olanaklar:
    - Yılda 9 ay süreyle aylık 1500 TL nakit destek,
    - 2 veya 4 kişilik yurt odalarında (konukevleri hariç) ücretsiz konaklama,
    - 1 adet dizüstü bilgisayar,
    - Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti,
    - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursu.

ODTÜ Geliştirme Vakfı İlk 500 Başarı Bursu

Koşullar: 2020 yılı YKS sonucuna göre Eşit Ağırlık puan türünde ilk 500 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek.

Olanaklar:
    - Yılda 9 ay süreyle aylık 900 TL nakit destek,
    - Ailesi Ankara dışında yaşayanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında (konukevleri hariç) ücretsiz konaklama veya ailesi Ankara'da yaşayanlar için 250 TL nakit destek,

ODTÜ Geliştirme Vakfı İlk 1000 Başarı Bursu

Koşullar: 2020 yılı YKS sonucuna göre Eşit Ağırlık puan türünde ilk 1000 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek.

Olanaklar:
    - Ailesi Ankara dışında yaşayanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında (konukevleri hariç) ücretsiz konaklama veya ailesi Ankara'da yaşayanlar için 250 TL nakit desteği,

TOBB ETÜ

Tam burslu kontenjana giren tüm öğrenciler bu tabloya göre yaşam katkı payı alırlar. Konukevinde konaklamayı tercih eden tam burslu öğrencilerin yaşam katkı payından 500 ₺ indirilir. Öğrenim süresi boyunca verilen yaşam katkı payları, İngilizce Hazırlık sınıfında yılda 10 ay, bölüme geçen öğrencilere yılda 11 ay boyunca ödenir.

Yeditepe Üniversitesi

EA puan türünde öğrenci alan programlara yerleştirilen ve yerleştirildiği programın puan türünde,
    ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI ve NORMAL ÖĞRETİM SÜRESİ BOYUNCA, 9 AY SÜREYLE;

ilk 100’e giren öğrencilere, ayda 1 750,00 TL
    ilk 500’e giren öğrencilere, ayda 1 500,00 TL
    ilk 1 000’e giren öğrencilere, ayda 1 250,00 TL
    ilk 2 000’e giren öğrencilere, ayda 1 000,00 TL
    ilk 5 000’e giren öğrencilere, ayda 750,00 TL

Üniversitenin sosyal tesislerindeki spor imkânlarından ücretsiz yararlanma
    Üniversite yurtlarında kalmak isteyenlere iki kişilik odada ücretsiz kalma, yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere ücretsiz ulaşım olanakları

EA puan türüyle öğrenci alan programlara ilk beş tercihinde yerleşenlerden ilk 15 000’e giren öğrencilere, yukarıdaki olanakların yanı sıra 9 ay süreyle yemek bursu verilir.

Kadir Has Üniversitesi

İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 2.500 TL
    İlk 500 içinde yer alan öğrencilere 2.000 TL
    İlk 1000 içinde yer alan öğrencilere 1000 TL
    İlk 3000 arasında yer alan öğrencilere 500 TL.
    Kadir Has Bursu lisans eğitimi için öngörülen dört yıllık (zorunlu hazırlık sınıfı okuyanlar için beş yıl) süre boyunca, bursa hak kazanılan dönemdeki oran ve miktarlar değiştirilmeden her yıl dokuz ay süreyle verilir.

Kadir Has Bursu’nu kesintisiz alabilmeleri için öğrencilerin derslere kayıtlı olması, ve genel not ortalamasının 2.00’nin altına düşmemesi gerekir. Genel not ortalaması 2.00 nin altına düşen öğrencilerin bursları, ortalamaları 2.00 ‘nin üzerine çıkana kadar askıya alınır.

Kadir Has Bursu’ndan bir yükseköğretim programına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler yararlanacaktır.

İstanbul dışından gelerek Barınma imkanından yararlanmak isteyen ilk 3000’den yerleşen öğrencilere üniversitenin öğrenci konukevinde 3 kişilik odalarda ücretsiz barınma imkanı sağlanır. Yer verilememesi durumunda 500 TL aylık barınma yardımı yapılır. Barınma yardımı bir eğitim yılında 9 ay süreyle ödenir. Barınma imkanı normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, fakültelerin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 19 Temmuz 2020; 22:51:14 >

• Eksik araştırdığım yerler var, onları düzelteceğim bir edit yapabilirim. Bu yazdığım bilgilere kolaylıkla üniversitelerin normal sitelerinde de ulaşabilirsiniz fakat her şeyi bir konuya toplamanın yararlı olacağını düşündüm. Umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 19 Temmuz 2020; 21:32:25 >
  • çok sağ olun hocam uppa
  • faydalı konu hocam teşekkürler.

şunu da eklemek isterim özel ünilerin(bilkent özü sabancı vs) verdiği burs okulun içinde biter zaten extra pek kalmaz gibi.devlette yemek 2-3 lira,özelde 15 civarı.yine özelde yemekhane harici yemekler 25+oluyormuş.kantin vs de devlete göre çok pahalıymış.oda arkadaşım tobb okuyordu,arkadaşlarımdan koç,sabancı okuyan var onlar böyle söylüyor.nedenle özellerin verdiği bursu extra para değil de okul içinde ihtiyaçları görecek para olarak düşünmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

faydalı konu hocam teşekkürler.

şunu da eklemek isterim özel ünilerin(bilkent özü sabancı vs) verdiği burs okulun içinde biter zaten extra pek kalmaz gibi.devlette yemek 2-3 lira,özelde 15 civarı.yine özelde yemekhane harici yemekler 25+oluyormuş.kantin vs de devlete göre çok pahalıymış.oda arkadaşım tobb okuyordu,arkadaşlarımdan koç,sabancı okuyan var onlar böyle söylüyor.nedenle özellerin verdiği bursu extra para değil de okul içinde ihtiyaçları görecek para olarak düşünmek lazım
    Haklısınız hocam. Nakdi burslardan ziyade beni çeken yurt olanakları oluyor bu üniversitelerin. 23 yaşına kadar hiç aileden uzak yaşamamak insanın gelişimini kötü etkileyebilir diye düşünüyorum. Yurt burada bir geçiş köprüsü oluyor aslında :D.

• Bu içeriğin devlet için olanı yok mu¿

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık hocam, listeye Kadir Has ve Başkent üni de girebilirmiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadir Has'ı ekledim hocam. DH'de Başkentin konuşulduğunu görmediğimden eklememiştim, belki eklerim daha sonra.
  • Efsane konu. Umarım sayısal olanı için de yazılır
  • Faydalı konu , teşekkürler
  • Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    onu da sen yaz hocam niye baskasindan bekliyorsun

• Faydalı konu up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bahsedilen ilk 100 sıralaması ham mı yoksa yerleştirme mi? Ea yazmayan yerlerde ilk 100 için tercih edilen alan önemli mi (sözel ilk 100 olup ea tercih etmek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 19 Temmuz 2020; 23:41:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calmdownbro

Bu bahsedilen ilk 100 sıralaması ham mı yoksa yerleştirme mi? Ea yazmayan yerlerde ilk 100 için tercih edilen alan önemli mi (sözel ilk 100 olup ea tercih etmek)
    Bu başarı burslarının tamamı yerleştirme bazlı diye biliyorum. Hiçbir yerde ham yazmıyordu çünkü.

Baktıklarımın hepsi yerleştiğiniz programın alanını dikkate alıyor. Uİ'e yerleşirseniz EA mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 19 Temmuz 2020; 23:52:59 >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    keske ham olsaydi...

O zaman kyk hariç yerleştirme ve ilgili alan esaslı diyebiliriz. Teşekkürler, faydalı konu.
  • Of tekrar mezuna kalasım geldi. Ben bunları bilsem köpek gibi asılırdım derslere😎

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boun Başarı Bursu için 1 sene daha köpek gibi çalışmaya değer ya.Superdorm yurtları ha ri ka

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05FCD1E67

Boun Başarı Bursu için 1 sene daha köpek gibi çalışmaya değer ya.Superdorm yurtları ha ri ka
    Çalışılır hocam. ODTÜ'nün bursu için de çalışılır. Bazen "Phos Odtü/Boğaziçi İktisat yaz akademisyenlik için çalışırsın" diyorum kendime sırf o burslar için :D.
    hocam bilkent de.size.guzel.burs veriyor zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.