Eski anakartıma SSD olur mu?Yardımcı olursanız çok memnun olurum
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
sata ssd takabilirsin.
-
Teşekkür ederim yanıtınız için, 11 yıllık pc az da olsa yükseltme yapmak istiyordum. Storage kısmında ATA görünce pek anlayamadım belki eski sistemdir, ssd takılmıyordur diye düşündüm. Bu konulara biraz fransız kalıyorum.
-
Anakartınızın sata soketi ve desteği var Lga775 sokettir, ssd'yi takınca anakartta bios ekranında hdd seçeneğinde mod kısmına girip IDE olanı ACHI olarak değiştirip formatlıyorsunuz diski, web'te ilgili kaynakları bulabilirsin.
-
Teşekkürler, çok yardımcı oldunuz. Bir soru daha sorabilir miyim? eğer cevaplayabilirseniz tekrardan müteşekkir olurum :) Bende PSU olarak 250W Everest markalı PSU var. Bende şu an Pentium E6600 var, bu sisteme Xeon E5450(modlu) takmayı düşünüyorum. Eğer mesaj yoluyla sistemi size atsam PSU buna yeterli olur mu yazma imkanınız var mı? veyahut sistemin kaç watt tükettiğini nasıl hesaplarım yazabilirseniz çok iyi olur.
-
250w Everest psu sanırım 180w civarı sürekli güç verebilir.
E5450 80w tdp'li işlemcidir, her türlü sistemi çalıştırır kullanırsınız, ekran kartınız önemli burada ama en az Fsp, Highpower, Cooler Master, Aopen gibi markalı 350/400w gibi bir psu'ya geçmenizi öneririm.
-
Ekran kartı 512mb ati radeon hd 4300/4500 şöyle bir şey. İlk olarak yarın ram almayı düşünüyorum ondan sonra ssd veya işlemciyi değiştirmek istiyorum.Eğer işlemci değiştirdiğimde güç tüketiminde herhangi bir sorun olmazsa fevkalade olur benim için.
-
Hocam bence yetmez, ekran kartınıza bağlı olarak en az 350w öneririm. İnternete psu calculator yazarsanız bunun için siteler bulabilirsiniz. -
O tür kartlar (55nm üretim) harici güç girişi gerektirmeyen türden ama pcie-x slottan beslenmesi lazım en az 350w bir psu gerekiyor ki kaliteli bir 300w o da 12v kanalından en az 280w veren bir psu olmalı, güç kaynağını değiştirmeniz iyi olur.
-
Tamam teşekkür ederim o zaman ilk iş ram ile ssd halletmek olacak. Ondan sonra işlemci değiştireceksem psu ile birlikte değiştirecem.
-
@LEON-X , @buraya ne yazcaz ki Sağolun yanıtlarınız için tekrardan, İyi günler dilerim sizlere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayloap9 -- 1 Şubat 2021; 23:39:8 > -
İyi günler hocam, rica ederim. -
Çok hızlı bir ssd almanıza gerek yok uygun yollu alın sata 2 sınırına takılacak ssdniz pc niz yine hızlı olacaktır ancak sata 3 deki kadar okuyup yazamaz.
-
Önereceğiniz kaliteli ssd varsa yazabilir misiniz? :) max. 240 gb , min. 120 gb yeterli bana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X