Şimdi Ara

eski b ehliyetle m ve b1 kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eski b ehliyetimi değiştirmeden m ve b1 gibi kullanabilir miyiz?

araştırdığım kadarıyla eski ehliyetimi (2013'te aldım) 2020 ye kadar kullanabiliyorum ancak bir çok yorumda b1 yada m gibi kullanmak için değiştirmem gerekiyormuş.
    bu doğru mu? ehliyetimi değiştirmeden yeni yasayla kapsadığı sınıflarıda kullanabilir miyim?
    bir de bu kapsamda 4000 watta kadar olan elektrikli scouterlarda ve atvlerde(istisna varsa yazın lütfen) sorun yaşamam değil mi?

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih069 -- 25 Ocak 2017; 14:9:48 >

• Kullanmak istediğin aracın sınıfı neyse sürücü belgesinde yazması lazım. 15 TL verip değiştirebiliyorsunuz. Benim bildiğim 5 yıl içinde değiştirmek zorunlu zaten. Eski tip B ehliyeti ile yakalanırsanız ceza yiyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.