Ekran kartı hayırlı olsun öncelikle. Evet bütçe yüzünden sistem yüksetmesi yapılamamış anladım kadarıyla. Sistem 2010 yılının gözde sistemlerinden olmasına rağmen ( bende o zamanlar işlemcinin 1055 olan alt modeli vardı, ati hd his 5870 ile kullanıyordum). Malasef şu anda ekran kartının son iki yılın gözdesi olmasına rağmen imkansızlıklar yüznden de sistem de sıkntı yaşıyor. 12 sene öncesinin işlemcisi son iki yılın kartı ile tabi çok verimli olmuyor. O takılmalar , donmalar , atlamalar zaten sizinde bildiğiniz gibi , işlemci , anakart, ramlerin frekans hızlarının günümüz kartlarına ve sistemlerine artk yetersiz gelmesi ve de psunun artk eskimiş olmasından kaynaklanıyor. O işlemci normalde 125 wattı galiba tdp değeri, ama bazı durumlarda daha fazla çeker 150 - 170 ler gibi. Ekran kartı 3070 var bndede, yaptığım ölçümlerde firmanın belirtiği gibi 220 watt yerine en fazla 240 çektiğini gördüm. Sistemlerde aslan payını kartla birlikte işlemci çeker watt kullanımnda. O sistem ben,m düşünceme göre en fazla 450 - 470 leri çeker tüm sistem watt olarak. 700 wattı full çekemez. Çekip çekmediği çokta sorun değil zaten. Ama ben yinede öyle bir kartı o sisteme takıyorsanız 12000 ona verilbildiğine göre indirmler de, 1200 bandında iyi psular bulunuyor onlar tercih edilebilir. O psuya emanet etmezdim açıkcası. Son olarakta bütçe olması ve alma isteği oluştuğunda o sistemi elden çıkarıp belli bir edere, sistemi intelde en aşağı 10400 - 10600- 11400-11600 amd de ryzen 3600 - 5600x ile güçlendirmek olacaktır. O zaman ekran kartı tam potansiyel ve verimlilik açısından çok daha keyif verecektir. Ben konu sahibi arkadaşımızn videoda ve paylaşımda ne demek istediğini anladım . Eski sistem yeni kart mevzusunda. Benmde tavsiyem karttın o sistemde 1060 ekran kartı seviyesinde değilde, tam potansiyel olarak kullanılabilmesi için fikir sadece . Tekrar kart hayırlı olsun. |
Bildirim