Şimdi Ara

Eski Bilgisayara 3070 ekran kartı taktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatların çok yükselmesi bilgisayar parçalarında, güncel ürünleri almamızın zorlaştığı bu günlerde bir kaç yıl daha eski makinamı kullanabilir miyim diye düşündüm.

Ve Rtx 3070 ekran kartı taktım.

Aslinda 4 oyun testi yapmıştım.

Pubg oyun testini kamera kaydetmemiş.

Pubg oyunundada cam gibi görüntü aldık. Fps degerleride 65-85 arasi full ayarlarda idi.

Diger videodaki görüntüler de cam gibi çalıştırdı.

Fikir amaçlı amatör videomu izlemek isteyenler için link aşağıdadır.

Rtx 3070 kutu açılımı

Oyun Testleri

Ark Survival Evolved

Forza Horizon 4

GTA V

Test Bilgisayarı

Ram : 12 gb 1600 mhz ram 4gb+4gb+2gb+2gb (corsair)

İşlemci: AMD Phenom II X6 1090T 3.2ghz (3,8 ghz O.C.)

Anakart: Gigabyte GA-880GA-UD3H v2

Disk Sürücüsü: Samsung SSD 860 EVO 500GB

Disk Sürücüsü: ST4000VX007-2DT166 4TB

Ekran Kartı: Evga RTX 3070 FTW3 ULTRA GAMING 08G-P5-3767-KR 256 Bit GDDR6 8 GB

Monitör Adı AOC 2269WM

BEN YAPARIMyoutube
    Rtx 3070 kutu açılımı Oyun Testleri Ark Survival Evolved Forza Horizon 4 Test Bilgisayarı Ram : 12 gb 1600 mhz ram 4gb+4gb+2gb+2gb (corsair) İşlemci: AMD Phenom II X6 1090T 3.2ghz (3,8 ghz O.C.) Anakart: Gigabyte GA-880GA-UD3H v2 Disk Sürücüsü: Samsung SSD 860 EVO 500GB Disk Sürücüsü: ST4000VX007-2DT166 4TB Ekran Kartı: Evga RTX 3070 FTW3 ULTRA GAMING 08G-P5-3767-KR 256 Bit GDDR6 8 GB Monitör Adı AOC 2269WM
    https://www.youtube.com/watch?v=FA6QgLmYwwU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 23 Mart 2022; 17:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende i5 4690 islemiye rtx 3060ti taktim ..dar boğaz var ama gayet oynanilir

• cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

Sizin işlemci benim işlemciden 4 5 yıl daha yeni ve iyi durumda. Siz çoğu oyunu benden daha iyi oynuyacaksinizdir

• Merhabalar, güc kaynaginin modeli nedir? (700w demissin galiba) ve normal pcie 8pin cikisi yok mu? Neden ekleme kablolar ile kullaniyorsun?

Edit: sen okumadan buldum, ocz 700w imis, 4 kanalli bir psu ve kanal basina 18A sunuyor. Pcie hatti icin iki kanal ayrilmis yani 2x18A ayrilmis, gpu ya verebilecegi max güc 324watt olabilir ama bu yillar icerisinde yipranmista oldugundan daha da düsmüstür. Üniteninde eski tasarim oldugu unutulmamali, ölcekleme sorunuda yasaniyor olabilir bu modelde... Sifir yepyeni bir ürün olsa max 525w i 4 kanaldan anca verebiliyor. Islemciye verilen güc dahil.... Yani bu ünitesinin basariminin oldukca düsük oldugunu gösteriyor. Tabi ki bunu günümüzden bakinca söyleyebiliyoruz yoksa 2006 da bu model high end idi :) iyi modeller arasindaydi.

Yerinde olsam o güc kaynagi ile kullanmazdim. Cünkü islemciye oc yaptiginda, gpu ile beraber ölcekleyemiyor büyük ihtimalle. Yani 1000w lik almaktan bahsetmissin, bu dogru degil, senin ki zaten esasen 525w lik bir model. Ama güncel degil, sistem eski, bilesenler yorgun. Suan 650w lik herhangi bir psu alsan fazlasiyla yeter. Daha düsük wattlar da yeterli lakin mantikli min watt i söyledim. Yoksa 550w 80+gold rmx falan da alsan yeterli. Islemci oc ile 200w i gecmez herhalde... Neyse...

Fps hastaligi konusunda katiliyorum, 8600k islemcisi olana islemciyi degistir, 10400f falan al diyorlar. 10400f zaten i7 8700 ün ta kendisi... Ben de diyorum ki önce al tak ve kullan ondan sonra karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 23 Mart 2022; 17:25:58 >

• hocam fantaziye kacmıssınız 3070 yerine 3060 alıp ikinci elden amd işlemci anakart ve ram alsaydın daha iyi olurdu.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.

Ocz 700 watt eski bir seri ama gold sertfika olmalı.

Power supply yetersiz olsaydı video nun ilk bölümünde monitör dahil 640 watt elektrik cekemezdi.

Ama işlemci cok ısınmıştı. 4.0 ghz den 3.8 ghz düşürünce oyun stabil oldu. Cekilen watt degeri 400 e düştü. Ark Survival oyunu genis bir fps ile oynandığı icin 45-80 fps arasında gezdi.

Gta V de fps çok stabildi. Pubg de hatirladigim kadariyla 65-85fps lerde gezdi. Forz horizon 4 oyunu da çok stabildi. Ark Survival oyunu popüler bir oyun değil. Oyun testlerindede tercih edilmiyor. Herşey on numara olsada Fps aralığı stabil değil.

Ben bu bilgisayarı 2010 yilinda topladım. Ozaman Hd 4890 kartım vardı. Sonra 660 ti kartını aldım. Şimdi yeni pc almak istiyorum ama imkanım yok. Once ekran kart alip devaminda diger bilesenleri toplamak.

• mustafa1403 kullanıcısına yanıt

Monitör gücünü psu dan almaz hocam, yanlisiniz var, monitor prize taktiginiz yerden alir ihtiyaci kadarini... Güc kaynaginizda 80+gold degil hatta 80+ dahi degil. Verimliligi %73, misal 320w icin prizden 433w cekiyor. https://www.techpowerup.com/review/ocz-gamexstream-700w/4.html

Dedigim gibi elektirikte zamlanmisken, ekran kartinizi bozma ihtimalide mevcutken, degistirirdim.

• Merak ettiğim deneysel bir konuydu. Demek ki oluyomuş.

• Ölçüm cihazı bilgisayar ile ilgili herşeyi ölçecek sekilde prize takmıştım. Yani routurun bile cektigi enerjiyi dahil ediyordu.

@kunGFu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 23 Mart 2022; 18:26:40 >

Prize ölcüm cihazi taktin, oraya wireless, monitör ve kasayi taktiysan bunu tam olarak hesaplayamayiz. Ama monitör icin 30w civae harcar tahmini, wireless a hic bakmadim 10w yazayim. Toplamda 40w desek kasaya 600w kalsin. 600w prizden ve verimlilik %73 ise sistemin ihtiyaci yaklasik 438w olur. Eger monitör ve wireless daha fazla harciyorsa bu 438w daha da azalir. Daha baska neler takili bilmiyorum. Islemci en az 125w harcar diyelim, 300w ekrankarti bana pek dogru gibi gelmedi. https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3070-ftw3-ultra/29.html

Bura göre 229w civari görünüyor. Üstelik senin sistemde darbogazdan dolayi ekrankarti %100de calismiyor, yani sadece ekrankarti 229w tan az harcamasi öngörülür. Eger gpu %100 de calissaydi, hesaplayalim, 438w - 229w = islemci + anakart + hdd ssd ve fan = 209w olur. Islemci 125w cekse 84w diger bilesenlere kalir, ama bu biraz cok, demek ki islemci daha fazla harciyor. Bilemedim eger sistem bende olsa rahatlikla söyleyebilirdim ama senin test yapman lazim. Misal bu ölcüm aletini sadece güc kaynagindan cikan kabloya tak. Sadece kasaya bakalim ne kadar cekiyor. Sonra hwinfo64 ü indir, oyun esnasinda arkaplanda acik kalsin islemci ve ekrankarti max kac watt yaziyor bir bakalim. Bu sekil daha iyi olur. Ama benim yukarda söyledigim fikrim degismez.

• İlk hesabın doğru monitör 35 watt modem 6-10 watt civari kalan kasaya ait. Gpu 250 watt cekse islemci 3.8 ghz yapinca 360-400 watt arasi guc çekmişti. 50 watt düşürsek 350 watt kalir 40 watt ta hdd +fanlar (4 fan var) vs düşsek islemci ve gpu 300 watt civari enerji çekmiş. %20 verimlilik hesabı yaparsak 240 watt oluyor. Senin dedigin gibi gpu 100/50 en fazla enerji çekmiştir.

@kunGFu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 23 Mart 2022; 22:0:51 >

Ama sorun su ki, bu islemcinin overclock ile 360w cekmesi bile imkansiz. 360w lik bir akimi kaldirabilecek anakart phenom serisinde var mi emin degilim. Anakart kaldirmaz, islemciye bagladigin eps kablosu isinir ve soket kismi yanar. Güncel islemcilerde iki adet eps cpu 8pin kablo takiliyor bu sepeble, tek kablo yetmiyor high end islemcilerde, eger overclock da yapilacaksa... Suan takili 1 adet eps kablosu o kadar ampere uygun degil, kablo bile darbogaz yapar, direnc özelligi gösterir. Bu sebeplerle hwinfo64 tavsiye ederim, bakin degerine... Fanlar genelde 1,5-3W arasi harcar, arctic f12 ler 1,5W harcar. 4 adet desek 6w yapar. Hardisk misal wd red 4tb 3-4W arasi harcar. Yani anakart takim taklavat 50-60w civari yapar yapmaz.

• Klavyeyi görünce Vietnam flashback yaşadım :D

• Bir kaç yıl daha eski makinayı kullanabilir misiniz diye merak etmişsiniz, ben de bir kaç yıl acaba bu ekran kartı bu güç kaynağı ile hayatta kalacak mı diye merak ediyorum:)

• Videonu izlediğimde ve watt durumundan bahsettiğini görünce direk aşağıda link'te ki konu geldi aklıma, ne yazıkki forum'da inceleme yapan 1'i nin dahi, psu watt değeri hakkında senin gibi düşündüğünü görmüştük.

https://forum.donanimhaber.com/rtx3080-e-650w-psu-takarsak-patlar-miyiz-corsair-cx650f-psu-incelemesi--145834944

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 23 Mart 2022; 22:55:42 >
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

O konudakileri inceledim evet aciklama yapan arkadasim dedigi dogru bilgi sanırım. Bende yeni ogrendim. 1000 watt psu %20 verim kaybi var ise prizden 1200 watt cekmis olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 24 Mart 2022; 10:28:52 >
  • Ekran kartına sıkıntı çıkarabilir aynı ekran kartını bende kullanıyorum benimde sistemim eski i7 5820k ve evga 1000w platinium var ikiside 7-8 yıllık . Sizin aldığınız fps değerlerinden çok daha fazlasını alıyorum pubg de falan iyi bi psu almanızı tavsiye ederim işlemciyi sonra degissenizde olur ekran kartına zarar vermeyin

• Atmavada kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme icin teşekkür ederim

• Phenom 1090 a 3070 takıp 15000 TL vermek mi daha efektif yoksa olanları anakart+islemci+Ram misal 1000Tl ye satıp 16 bine

10400F+B560+16Gb DDR4 3000 4500Tl verip kalan paraya da 3060Ti,3060,6700XT almak mı daha efektif?

• 3070 ekran kartini 12 bin tlye aldik newgg den @huso

Bazı şeyleri anlatamadım sanırım. Benim icin bir oyun yüksek ayarlarda 60 fps de stabil calisiyorsa sorun yok. Fps hastası değilim ddr 5 li sistemler birazda yayginlasip fiyatlar makul olduğunda onuda takip eder almaya çalışırım.

Birde bu teste ben bir bilgilendirme ve boyle bir durumda ne oluyor görmek isteyenlere paylaşımda bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 24 Mart 2022; 22:8:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.