Şimdi Ara

eski bilgisayardaki sorunu anlayamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elime eski bir pc geçti söylenene göre zamanında evi su basmış o zamandan beri bilgisayarı hiç açmaya çalışmamışlar, güzelce parçalarını çıkartıp temizledim ve çalıştırmayı başardım, bilgisayarın 10 senelik olduğunu göz önüne alarak bazı denemeler yaptım, programlarla ekran kartı ve ramleri test ettiğimde hiç bir sorun gözükmedi, klasik world,excel, browser üzerinde yine bir sorun çıkmadı, ufak tefek oyunlarla test yapmaya çalıştığımda sorunlarla karşılaştım.

farklı oyunlarda farklı farklı problemler çıkarttı, mesela lol açtım 15dk sonra ekran karıncalanmaya başladı, emin olmak için başka bir ekran kartıyla denedim, kablolarını değiştirdim yine sorun değişmedi, başka bir oyuna giriyorum spesifik noktalarda oyundan atıyor, optimizasyonundan emin olduğum zorlamayacak oyunlarda bile benzer sorunlar çıkıyor.

ramlerin temiz olduğundan emin olmak için ramleri çıkartıp tek tek denedim, aynı sonuç, power suplly lısa devre yapmıştır diye başka bir tanesini koydum yine aynı sonuç, harddiskler tertemiz hatta sıfır ssd ile denedim yine değişen bir şey olmadı.

elimde ana kart ve işlemci ihtimalleri kaldı, evi su bastığından ana kartın oksitlenme ihtimali üstünde duruyorum fakat elimde bir anakart olmadığı için deneme yanılma yapamıyorum.

sorunun hangisinde olduğunu anlamam için başka bir yöntem önerebilirmisiniz? yada gözden kaçırdığım bir şey olabilirmi?

not: biosu güncelledim, bios pilini de taktım, ekran kartı soketi değiştirdim fayda etmedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.