Şimdi Ara

Eski Bilgisayarıma Linux Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slitaz dene hocam.İnternetten de bakabilirsiniz en hafif linux dağıtımları diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denediniz mi? diger hafif surumlerden farki nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Hocam denedim ancak sanal olarak denedim ve hoşuma gitti.2006 yada 2008 den kalma çok eski tek çekirdekli bir bilgisayar var ona kurmayı düşünüyorum.

Diğer sürümlerden farkı olarak işlemci ve ram i oldukça az kullanıyor.Kurduktan sonra keyif alabilirsiniz hocam.En azından memnun eder.

• Hafif surumlerin hepsi oyle zateN. Yoksa bu daha da az mı ram tuketiyor? Lubuntu veya puppy ile karşılaştırabilir misiniz acaba?

• mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Slitaz benim bildiğim en az ram tüketen distrodur.Puppy ve Lubuntu dan da az ram tükettiğini söyleyebilirim
    Düzenleme:Şöyle tekrar inceledim de distroları,evet en hafifi her türlü anlamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 10 Aralık 2017; 12:28:39 >
  • Xubuntu

Lubuntu veya daha hafif distrolae deneyebilirsiniz

• bende eski bir laptoba kurmayı düşünüyorum win 10,7-8.1 de çok hızlı değil ,daha akıcı olurmu linuxda performans?

sadece intnet amaçlı kullanacağım

wireles ve ekran kartı sürücüleri konusunda sorun yaşarmıyım otamatik tanırmı windows gibi yada windows sürücülerini hazır etsem konsol galiba kurmak çok zormudur?

msıpr200
    Intel Core 2 Duo T7500 (2.2 GHz 4MB L2 Önbellek 800 MHZ FSB)
    - Intel 965GM Express dahili ekran kartı
    -4 gb ddr 2 ram 667 mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asrin43

bende eski bir laptoba kurmayı düşünüyorum win 10,7-8.1 de çok hızlı değil ,daha akıcı olurmu linuxda performans?

sadece intnet amaçlı kullanacağım

wireles ve ekran kartı sürücüleri konusunda sorun yaşarmıyım otamatik tanırmı windows gibi yada windows sürücülerini hazır etsem konsol galiba kurmak çok zormudur?

msıpr200
    Intel Core 2 Duo T7500 (2.2 GHz 4MB L2 Önbellek 800 MHZ FSB)
    - Intel 965GM Express dahili ekran kartı
    -4 gb ddr 2 ram 667 mhz

Linux Mint 18.3 MATE sürümü deneyebilirsiniz. Bu sistem özellikleri ile fena sayılmayacak bir performans yakalauabileceğnizi düşünüyorum. İnternet amaçlı kullanacaksanız zaten çok büyük bir kullanım zorluğu yaşamazsınız.

https://www.linuxmint.com/edition.php?id=248

Kablosuz ağ sürücülerini genellikle otomatik tanır. Sorun olursa bir konu açarsanız yardım edebiliriz. Intel GPU için ayrıca bir sürücü kurmanıza gerek yok. Windows sürücülerini Linux'ta kullanamazsınız.

Başlangıç/geçiş aşamasında Windows'un yanına kurabilirsiniz. Aşağıdaki rehberi kurulum öncesinde inceleyebilirsiniz.

http://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest

• Ubuntu amatör kullanıcılar için iyi bir başlangıçtır zaten linux mint te ubuntu türevidir. Ben ubuntuyu denemenizi öneriyorum. iso dosyasını usb ye burn etmek için etcher diye bir tool var onu öneriyorum.

• Minumum ram ve işlemci tercihlerine göre arzu ettiğin distroyu bu sayfada bulabilirsin

https://thishosting.rocks/best-lightweight-linux-distros/
  • tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar linux mint kurdum

ama laptop klavyem bozuk takılı kalıyor rastgele sayı harf basıyor, windowsta iptal edip kullanabiliyordum harici klavyemi

linuxta çözüm bulamadım tekrardan lite win 8.1 döndüm mecburen
  • p4 2,66 ghz cpu
    50 gb hdd
    NVİDİA GT 705 ekran kartı
    3gb 667mhz ddr2 ram
    Masa üstü Pc

İnternette gezinmek amacıyla kullanmayı düşünüyorum.Xubuntu ile Lubuntu arasındaki fark nedir.?
  • azata A kullanıcısına yanıt
    Lubuntu, Xubuntu'ya göre daha hafiftir. Lubuntu LXDE, Xubuntu Xfce masaüstünü kullanır. Aralarındaki farklar bunlar. Masaüstü ortamları dışında ikisi de benzer sistemler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asrin43

tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar linux mint kurdum

ama laptop klavyem bozuk takılı kalıyor rastgele sayı harf basıyor, windowsta iptal edip kullanabiliyordum harici klavyemi

linuxta çözüm bulamadım tekrardan lite win 8.1 döndüm mecburen

Klavyeyi sökmek çok zor değil. İnternette çok videosu var. Görüntü bozulmasın istwrseniz bağlantıyı söküp yerine tekrar takabilirsiniz.

Lubuntu çok düşük RAM'li bilgisayarlarda bile çalışan Ubuntu sürümüdür. 2005 Mac mini'mde 512MB DDR RAM vardı ve aluminyum kasası geçmeli olduğundan hemen terfi yapamamıştım, ona Lubuntu son sürümünü kurdum gayet sorunsuz çalıştı.

• Lubuntu kurmaya karar verdim.Kararlı sürüm hangisi torrent linkini verirmisiniz.3 gb ram var sanırım 64 bit desteklyor..
  • Lubuntu için torrente gerek yok; lubuntu.net 'ten istediğin sürümü indirebilirsin.

Burada indirme linkleri mevcut:
    https://lubuntu.net/downloads/
    Lubuntu 16.04.3 LTS sürümü daha kararlıdır. Galiba Nisan 2018'de de 18.04 sürümü çıkacak. Torrent bağlantıları, verdiğim bağlantıda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delainn

Senin ilacın openbox, openbox yüklü olarak gelen dağıtımlara bakabilirsin, sana önerebilecegim şu var mesela.

https://www.bunsenlabs.org

Xfce ve lxde yı ele, Chrome da bir sekme acınca yavaşlamaya başlıyor..

OpenBox baya düzgün görünüo, bana hafiften MorphOS'u hatırlattı. Chrome ise en geniş RAM'li bilgisayarda bile Linux Win OSX fark etmez bilgisayarı zorlayan bir tarayıcı. Tarayıcı dediğin 400 sekme açsan bile RAM'ı cok zorlamayacak. Şu anda OSX 7 kurulu 4GB RAM'li Lenovo N500'ümden yazıoyorum, çalışmalarım dolayısıyla (troubleshooting amaçlı Google'da search) bazen 300+ sekme açık kalıyor buna rağmen RAM'i kilitlemiyor. Chrome için yeni Internet Explorer denilio artık, kelimenin anlamını bilen bilir.

• Benim zamanımda (MANDRAKE) LİLO vardı.Şu an Grup kullanılıyor.Grup kaldırmak için fdisk /mbr yeterli mi ???
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.