Merhabalar, 15 yıl önce Sharp marka buzdolabı aldık. Hala ilk günkü gibi maşallah .Çok memnunuz. Babamlar yeni buzdolabı aldı. ve dedi ki oğlum,ne kadar elektrik tasarrufu yaparsan yap buzdolabını değiştirmedikçe rakam düşmez dedi benim faturam 50 tl civarı düştü...Ne yani memnun olduğum buzdolabını gerçekten değiştirmedikçe elektrik faturam düşmez mi.yada buzdolabında ne bileyim bir aparat takarak yada işlem görerek vs..yok mu çözümü... Fiyatlara baktık yazık günah 6.000 tl'den başlıyor fiyatlar... Tavsiyenize ihtiyacım var. Birde,önceden izlemiştim işte bir aparat vardı takıyorsun prize sonrada buzdolabının fişini ona takıyorsun yakıt değeri düşüyor diye satıyorlarda hala varmı piyasada bilmiyorum ama yorumlarda hep sahtekarlık denilirdi. birde ne kadar elektrik tükettiğimizi yani ayrı ayrı neyin ne kadar tükettiğini ölçen aparat var mı? elektrik taraffuru yapmak istiyoruz..ama buzdolabını değiştirmeden mümkün olsun istiyorum. |
Eski buzdolabı elektriği çok harcatır mı gerçekten?
-
-
Aparattan başlayalım. direk sahtekarlık öyle bişi mümkün olabilir mi :)
asıl soru buzdolabınızın enerji verimliği nedir biliyormusunuz? A B C gibi sınıflardan hangisinde. ona göre yardım edebiliriz
-
sınıfı yazmıyor..resimleri attım...birde anlık enerji tüketimini ölçen aparat yok mu piyasada..mesela babamlar yeni aldı onlarınki ile bizimkinin enerji tüketimin farkını hesaplamak isterim...
-
bu videoyu buldum..bu aparatı nerden alabilirim.
-
İnanılmaz derecede fark ediyor. Annemin evindeki eski buzdolabıni değiştirdiğinde bunu fark ettik. Hesapladım yeni makina iki üç senede eskiye göre kendini amorti ediyor -
sizin cihazın elektrik tüketimi E sınıfı yıllık 900kw yakın buyrun link
https://www.manualslib.com/manual/915179/Sharp-Sj-48h-S.html?page=4#manual
550lt ortalama bir dolap 350kw harcasa . nerdeyse dolaptan dolayı 3te1 fatura düşer
900x0.7 : 630 tl
350x0.7: 245tl
yaklaşık senelik bu kadar çıkıyor gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 12 Kasım 2020; 15:52:14 > -
Senelik yaklaşık 400 TL fazladan elektrik parası ödüyorsun. İlk bakışta çok gibi gelebilir ancak yeni bir dolabın maliyetini düşünürsen, ben olsam, gittiği yere kadar kullanmaya devam ederim.
Kaliteli bir dolabın var. Ucuz bir dolap alsan, mutlu olmayacaksın. Yine kaliteli bir dolap alsan, fiyatlar aşırı yüksek.
-
Harcama normal. Geçen yaz temmuz ayı boyunca evde hiç kimse yokken 89 lira elektrik faturalı getirmişti 20 senelik 540 litre no frost buzdolabımız.
Tabi ki günümüze göre çok yüksek bir tüketim. Ama bu kadar uzun süre en ufak arıza vermeden çalışmış bir aleti sırf tüketim için değiştirmek hiç içime sinmiyor
Üstteki arkadaşın dediği gibi aynı kalite bir dolap şu an 10 bin liradan fazla. O yüzden gittiği yere kadar kullanın emektarı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 13 Kasım 2020; 17:34:44 > -
Bizde de SJ-55 var. 550 litrelik versiyonu. Kasa tamamen aynı. Temmuz 2002'den beri aralıksız çalışıyor. Geçenlerde ufak bir sorunu oldu onu da hallettim hemen. Bizdekinin yıllık enerji tüketimi 934kw. Sizinkide tam hatırlamıyorum ama 800 küsürlerde olması lazım. Eğer güncel dolaplarla değiştirirseniz faturanız 30 lira civarı düşer.
Bugün aynı ölçülerde en ucuz dolap 5000 TL'den başlıyor ve hızlı soğutma performansı enerji verimliliği kriterlerinden ötürü oldukça zayıf. Elimdeki canavar gibi.Tamiri mümkün olmayıp hurdaya çıkana kadar kullanmayı düşünüyoruz.
-
Tasarruf konusuna gelince;
Herhangi bir aparat takarak tasarruf etmek mümkün değil. Yeni dolaplar bunu daha verimli kompresör ve dolaşım sistemi, daha akıllı elektronik kontrol ve daha yüksek yalıtım kapasitesine sahip gövde ile başarıyor.
Tabi bu kazanımlar bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Karmaşık olduğundan bozulmaya müsait olması, verimlilik odaklı olduğu için başarımın düşmesi. (Buzdolabım yavaş soğutuyor, bulaşık makinem iyi yıkamıyor, iyi kurutmuyor vs) Yüksek yedek parça fiyatları...
Beyaz eşya değiştirirken bunları da gözönünde bulundurmakta fayda var. Ne yazık ki satarken bunlardan hiç bahsedilmiyor.
Edit: Bu arada Sharp SJ-51'lerin yıllık tüketimi 864 kwh imiş. Anlık olarak ise saatte 186 watt çekiyor. (kompresör aktifken)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 14 Kasım 2020; 13:48:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X