Şimdi Ara

ESKİ DERECELER NEREYİ TERCİH ETTİ(SAYISAL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flynn5

quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

sinir kelimesi aklımdan bile geçmemişti Ben sadece durumu onayladım. Mühendisliklerde Tıptan dolayı puan düşüsü var ama bu mühendislik eğitiminin türkiye'de düştüğü anlamına gelmez sadece puan. boğaziçi haricinde oran nerdeyse hep 4 kat. bu da ilginç. o da boğaz manzarasındandır

evet bilkent elektronik 250den 900e düşmüş:/ ama bi yandan da iyi 250den alsaydı giremiyodum

zaten önceden puanı bilkent-itü-odtü-boğaziçi'nde ehm-ee-bilgisayar bölümlerine yetmeyenler açıkta kalmayayım diye cerrahpaşa filan yazıyormuş.
    aslında bu yıllar mühendislik okumak isteyenler için bir fırsat. puanlara bakıp konuşanlar var ya bitiriyorlar beni. mühendisliklerde çok büyük düşüş var artık iyi bir mühendislik eğitimi alamassın diyorlar. oysa değişen bişi yok belki türkiyede bu üniversitelerdkei mühendislik eğitimi 2000 li yıllardan daha iyi durumda.

• yukarı
  • quote:

sinir kelimesi aklımdan bile geçmemişti Ben sadece durumu onayladım. Mühendisliklerde Tıptan dolayı puan düşüsü var ama bu mühendislik eğitiminin türkiye'de düştüğü anlamına gelmez sadece puan. boğaziçi haricinde oran nerdeyse hep 4 kat. bu da ilginç. o da boğaz manzarasındandır

İşin açıkçası biraz düşme var genelinde.
    Mesela ben bizim Mühendislik eğitimimizin Avrupa'da ki bir çok ülkeden daha iyi olduğunu düşünüyordum ama erasmus olarak olsun çalışmak için olsun giden tanıdıklarım hem akademik olarak hem iş sahası olarak Avrupa'daki eğitim seviyesinin daha yüksek olduğunu söyledi ve zorluk çektiklerini belirtti.

Ama Tıp eğitimi olarak gerçekten Dünya markası olduğumuz pek tartışılmaz.Özellikle devlet Tıp fakultelerine gerçekten çok büyük imkanlar veriyor,hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

İnşallah kendin için hayırlı olanı seçmişsindir dostum.Ben de olsam itü yü seçerdim.
    İTÜ yü araştırmıştım kalite, şehir yönünden vs bence bir adım önde bence.
    Bu arada hangi bölüm?

elektronik ve haberleşme mühendisliği

puanım bilkent ee ye yetmiyordu ama odtü ee ye yetiyordu. odtüden son 2 yıldır hiç proje haberi başarı ve ya atılım gelmezken itü bu sürede hiç gündemden düşmedi. Bilkent Endüstri ya da Bilgisayarda İTÜ elektronik ve haberleşmenin gerisinde gibi ne kadar puanları aynı olsada. O yüzden İTÜ tercihinde bulundum.

sende mi İTÜ?

Hayır.Mimarlık düşünüyodum ama tutmadı.Beklemeyi düşünüyorum 1 sene.

• quote:

quote:

Onların değil,önemli olan bizim nereyi tercih edeceğimiz:D

aynen ben de tıpla mühendislk arasında kaldım mühendisliğe kara verirsem bilkent ee tıpa karar verirsem çapa veya ege yazıcam. ama bilkent elektroniğin karizması da başka sözlüklerde "şampiyonların tercihi" diye geçiyor

Sıralaman kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgural

2006 say 1 birincisi odtü bilg. yazdı

söz1 1.si olmasın o? bizim liseden de kendisi.. ayrıca bilkentin üstünlüğünün sebebini anlatayım, her ne kadar şehir efsanesi gibi görünse de puanlar açıklanmadan önce ösym sıralamaları dağıtır bilkent sabancı gibi üniversiteler de ilk sıralardaki adamları kapmak için ciddi paralar teklif ederler bi nevi bonservis gibi. pazarlık bile yapılır gerisi de tercihe kalır bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caut -- 4 Ağustos 2011; 11:20:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caut

quote:

söz1 1.si olmasın o? bizim liseden de kendisi.. ayrıca bilkentin üstünlüğünün sebebini anlatayım, her ne kadar şehir efsanesi gibi görünse de puanlar açıklanmadan önce ösym sıralamaları dağıtır bilkent sabancı gibi üniversiteler de ilk sıralardaki adamları kapmak için ciddi paralar teklif ederler bi nevi bonservis gibi. pazarlık bile yapılır gerisi de tercihe kalır bu.

evet ea-1 ve söz-1 birincisiymiş şimdi internetten baktım
    (http://www.uludagsozluk.com/k/server-cimen/)

• quote:

quote:

quote:

Adından belliymiş zaten yazacağı bölüm

• İTÜ varken Odtü yazılmaz....
  • emra kaçar 1 saat erkenden mi bitirmisti sınavı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

emra kaçar 1 saat erkenden mi bitirmisti sınavı?

Kaçar değil kacar
  • quote:

tam 56 dk önce bitirdim sınavı
  • quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

quote:

Bizde yedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

quote:

Bizde yedik

Hadi ya yemedin mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn

quote:

İşin açıkçası biraz düşme var genelinde.
    Mesela ben bizim Mühendislik eğitimimizin Avrupa'da ki bir çok ülkeden daha iyi olduğunu düşünüyordum ama erasmus olarak olsun çalışmak için olsun giden tanıdıklarım hem akademik olarak hem iş sahası olarak Avrupa'daki eğitim seviyesinin daha yüksek olduğunu söyledi ve zorluk çektiklerini belirtti.

Ama Tıp eğitimi olarak gerçekten Dünya markası olduğumuz pek tartışılmaz.Özellikle devlet Tıp fakultelerine gerçekten çok büyük imkanlar veriyor,hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

Açıkcası türkiyedeki tıp fakültelerinin akademik açıdan çok üst düzey olduğunu söylemek çok doğru değil çevremde onlarca tıp öğrencisi var babam hastanede çalıştığı için pek çok doktor tanıdığımzda var.hacettepe cerrahpaşa dığında hatta bunlar bile tartışılır çünkü çok fazla kontenjan artışı oldu tıpların eğitim kalitesinde çok büyük düşüş var.birkaç tıpın dışında uygulama eğitimi denen bişe yok sadece kitaptan okuyup ezberliyolar her bölümde yüzlerce öğrenci var artık. 4 yılda nerdeyse %100 kontenjan artışı oldu.İzmirde okuduğum için ege ve deü tıptakileri de iyi biliyorum onlar bile eğitimden çok şikayetçi altyapı yetersiz fln diyolar.Çoğunuz tıp puanlarının yükseldiğinden bahsetmişsiniz bunun en büyük nedeni sanırım anadolu ajansının pratisyenler 6bin tl maaş alıyor şeklindeki abartı haberidir.Daha sonra bunun 3 aylık maaş olduğunu fln söylediler ama ilki kadar ilgi görmedi açıkcası.Bildiğim kadarıyla pratisyenler 2 bin tl alırlar uzmanlar çok daha fazla kazanabilir ama tus u kazanma oranı çok düşüktür ki kazansan bile 4-6 sene daha asistan olmak gerekir.Ayrıca kontenjan artışlarına bakılırsa 6 sene sonra mezun olan doktorlar kpss sınavıyla karşılaşabilirler yada çok yüksek ihtimalle ömürlerinin büyük bölümün doğuda dağ başında sağlık ocaklarında geçirebilrler.

Mühendislik eğitimine gelince önceki yıllara göre kalite düşmedi tam aksine çok daha arttı.9 EYLÜL bilgisayar mühendisliğinde okuyorum.ÖSS giriş puanı tıp nedeniyle düştü ancak eğitim kalitesi her geçen sene dahada artıyor.Örneğin önceki senelerde proje dersi yokken şuan yüzlerce satırlık projeler yazdığımız dersler var bölümüzle ilgisi olmayan fizik tarih gibi dersleri geçmek bile çok zor.Bu nedenle daha 1.sınıfta öğrencilerin yarısı sınıfta kaldı.Mezun olan arkadaşlar turkcell vodafon aselsan gibi yerlerde 1-2 hafta içinde iş buldu zaten çoğu 3 sınıftan itibaren veripark vb şirketlerde çalışmaya başlamıştı.

Sonuç olarak sadece puana bakarak meslek seçmeyin biraz kafanızı kullanın 90ların başında itü tekstil müh. ege tıptan yüksekti itü matematik genetik müh.lerine öss şampiyonları giderdi fizik öğretmenlikleri anadoludaki tıplardan daha yüksekti şimdide tıp ve ftr de balon yükselişi var 6 sene sonra yüksekova sağlık ocağında 2 bin tl maaşla kendinizi bulursanız iş işten geçmiş olur

• quote:

quote:

quote:

öyle artık herşey hızlı değişiyor. Puanlar dereceler pek fazla şey ifade etmiyor. İTÜ bana daha hızlı koşuyor gibi geliyor. ODTÜ'den artık bir adım önde gibi. Bİlkent olabilir mi bilmiyorum ama ben İTÜ'yü tercih ettim.

hocam bence bilkente puanın yetiyosa kesinlikle bilkenti tercih etmeliydin. tabi bu benim düşüncem, sen kararını vermişsin tebrik ederim

ulan kazma her yerde bilkentin reklamını yapma komisyonmu veriyolar!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isletmekonomist -- 5 Ağustos 2011; 1:54:42 >

• quote:

quote:

aynen ben de tıpla mühendislk arasında kaldım mühendisliğe kara verirsem bilkent ee tıpa karar verirsem çapa veya ege yazıcam. ama bilkent elektroniğin karizması da başka sözlüklerde "şampiyonların tercihi" diye geçiyor

bu paytağın dediklerine inanmayın bilketin paralı adamı inceleyin profilini hep bilkentin reklamını yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isletmekonomist -- 5 Ağustos 2011; 1:55:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Raist]

quote:

quote:

quote:

Adından belliymiş zaten yazacağı bölüm

inan aynı espri milyonlarca kez yapıldı.. ama ikizi odtü bilgisayara gittiği için o da orayı yazmıştı 4.00la mezun olmuş sanırım

• İTÜ Kesinlikle uluslararası alanda kendini Türkiye'de en iyi kanıtlamış Üniversite...
    Başbakan ve cumhurbaşkanı mezunları Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, şimdiki enerji bakanı Taner Yıldız vs. vs.. saymakla bitmez. Birde Mezunları hep birbirini tutar piyasada. 1773'ten beri faaliyet gösteren Türkiye'nin en güzide Üniversitesi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.