Şimdi Ara

Eski honda city yol tutuş problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende 2006 model düz vites city var, sıfır almıştım. Aracın pek çok şeyinden memnunum, ancak uzun yolda hiç güven vermiyor. Birkaç kere 110-120 km hızla rüzgardan şerit değiştirdikten sonra artık uzun yolda 100 km'yi pek geçemiyorum.. Virajlarda 80-90 km hızla bile arkadan kayma eğilimi var.. Araç 37000 km'de, üzerinde orjinal yokohama 175/65/14" lastikleri var. Servis, lastiklerde aşınma olmadığı için değişim önermemişti. Lastik çapını büyütmemi de önermediler. Titiz olduğum ve ayda yılda bir (genellikle yaz tatillerinde) uzun yola çıktığım için öncesinde lastik havalarını ve rot-balansı kontrol ettiriyorum, ama sanırım bu problem bunlarla alakalı değil. Jant büyütme işi pahalı kaçacak gibi, orjinal lastikleri daha genişleri ile değiştirsem faydası olur mu sizce? Ya da spor yay diye bir şey duydum, bu arabalara uygulanabiliyor mu? Önerir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• Üzerindeki lastikler kaç yıllık? Umarım 2006'dan kalma değildir Lastiklerde aşınma olmasada yıllar içerisinde lastiğin hamuru sertleşiyor, bu da tutunmayı direkt olarak etkiliyor. Öncelikle lastiklerinizi gözden geçirin.
    Yol tutuşu artırmak için -limitler dahilinde olmak üzere- lastik tabanını genişletebilirsiniz (175 olan rakam yani sizin lastiğin yere basan kısmı 17.5cm), lastik çapını jantla beraber artırabilirsiniz. Ya da aracı yere yaklaştırabilirsiniz, yani yerden yüksekliğini azaltabilirsiniz. Spor yay da işte bu işe yarar.. 3cm 5cm gibi modelleri var, bunlar aracınızın yerden yüksekliğinin 3cm 5cm kadar alçalacağını ifade eder. Tabi bunu kaliteli bir marka ile işinin ehli ustalara yaptırmak lazım. Tüm bu uygulamalar yol tutuşu artırırken konforu törpüler, yakıt tüketimini bir miktar artırır, spor yay ile aracı çok alçaltırsanız aracın altı yere sürtebilir, hem aracı çok alçaltıp hemde çok geniş jant-lastik takarsanız ön lastikler dönüş esnasında çamurluklara sürtebilir. vs.vs.
    Özetle herşeyi limitler dahilinde uygulamak gerekli..
    Kolay gelsin..

• Çok teşekkurler. Maalesef aracın lastikleri 2006'dakiler.. Ancak dedigim gibi; 2 kez servise, 1 kez de bir lastikçiye sormuştum, şöyle bir bakıp "daha dişleri iyi, değiştirmeye gerek yok" demişlerdi... 175/65/14 olan lastikleri 185/60/14 veya 185/65/14 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Jantı da büyütmek isterim, ama şu sıralar maddi gücüm elvermez. Bu aracın aynı kasasının elite donanımında 16" jant var, sanırım bu lastik boyutlarıyla oynayabileceğimi gösteriyor

Jantı değiştirmeden maksimum yol tutuşu elde edebileceğim (yakıt sarfiyatı ve konfor falan önemli değil, çünkü cidden güvende hissetmiyorum) bir lastik boyutu ve markası önerebilir misiniz? İsterse ömrü 2-3 yıl olsun lastiğin, yumuşak falan olabilir - yeter ki yere yapışsın, yağmurda çamurda kaymasın. Bununla düzelmezse de ikinci planda -her ne kadar aracın orjinal ayarlarıyla oynamaya karşı olsam da- spor yay taktıracağım.

• lastik boyutlarını değiştirerek belki bir miktar düzelme olabilir ancak o kasa city ler şekil itibari ile özürlü olarak nitelenebilecek cinsten.Bu nedenle lastik değişiminden sonra bile sizi güvende hissettirecek yol tutuşu sunacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neurosurgeon

Çok teşekkurler. Maalesef aracın lastikleri 2006'dakiler.. Ancak dedigim gibi; 2 kez servise, 1 kez de bir lastikçiye sormuştum, şöyle bir bakıp "daha dişleri iyi, değiştirmeye gerek yok" demişlerdi... 175/65/14 olan lastikleri 185/60/14 veya 185/65/14 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Jantı da büyütmek isterim, ama şu sıralar maddi gücüm elvermez. Bu aracın aynı kasasının elite donanımında 16" jant var, sanırım bu lastik boyutlarıyla oynayabileceğimi gösteriyor

Jantı değiştirmeden maksimum yol tutuşu elde edebileceğim (yakıt sarfiyatı ve konfor falan önemli değil, çünkü cidden güvende hissetmiyorum) bir lastik boyutu ve markası önerebilir misiniz? İsterse ömrü 2-3 yıl olsun lastiğin, yumuşak falan olabilir - yeter ki yere yapışsın, yağmurda çamurda kaymasın. Bununla düzelmezse de ikinci planda -her ne kadar aracın orjinal ayarlarıyla oynamaya karşı olsam da- spor yay taktıracağım.

O lastiklerden biran önce kurtulun. Benim lastiklerde hiç aşınmamıştı ama arabanın ABS'si en küçük frende devreye giriyordu. Şu an Michelin Energy Saver lastik var. Taktığım günden beri ABS devreye girmedi. 70-80'de virajdada kayarsın, frenlerde tutmaz. O lastikler çok sertleşmiştir nerdeyse 6 yıl olacak Allah aşkına araba ne yapsın. Bencede jantla felan oynama al 175-65-14 adam gibi lastik gitsin. Bizim araba ile uzun yolda 140 sabit hızla rüzgarlı havalarda gidemezsin. Araç yüksek, süspansiyon yumuşak, adı city.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

lastik boyutlarını değiştirerek belki bir miktar düzelme olabilir ancak o kasa city ler şekil itibari ile özürlü olarak nitelenebilecek cinsten.Bu nedenle lastik değişiminden sonra bile sizi güvende hissettirecek yol tutuşu sunacağını sanmıyorum.

Bu konuda size hak veriyorum.. Şimdiye dek genellikle şehir içinde kullanmıştım, pek problem yaratmıyordu. Ama artık sık sık şehirlerarası gitmem gerekecek, ilk fırsatta değiştireceğim aracı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.