Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Binlerce yıldır insanlık durdu son 100 yılda mı gelişti?

Olasılıksız [Adam Fawer] adlı kitaptan alıntı :

"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasığı milyonda bir.
    İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."

O hesabı yapanın matematik hocasına tüküreyim

Her yıl meteor düşme olasılığı sabitse yani milyonda birse yüzde yedi yüz nasıl çıkıyor

Ayrıca  ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foleyisgod -- 19 Mart 2015; 10:38:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Binlerce yıldır insanlık durdu son 100 yılda mı gelişti?

Olasılıksız [Adam Fawer] adlı kitaptan alıntı :

"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasığı milyonda bir.
    İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."

Tamamen yanlış bir hesap; her yıl dünyaya goktaşı çarpmama olasılığı 999.999/1.000.000 ise, 7 milyon yıl boyunca dünyaya goktaşı çarpmama olasılığı (999.999/1.000.000)^7.000.000'dur. Yani goktaşı çarpmama olasılığı halen ezici oranda yuksektir.

Tarih öncesinde yaşamış ve şu anki teknolojiye sahip herhangi bir medeniyetin olma ihtimali yok, 5 bin yıl önceki kerpiç evin bile kalıntılarını keşfediliyorken böyle bir medeniyeti bulamama ihtimalimiz sıfıra yakın. Ancak okyanus tarafından yutulmuş olabilir -okyanus tabanları bizim için hala muamma-, ancak öyle bir şey olsa bile illaki çevre medeniyetler tarafından haklarında yazılmış bazı metinler bulurduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tviskony

quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

quote:

quote:

quote:

Bilmiyormuyum ki? neden bilmediğim şeye karşı çıkayım! böylemi sanıyorsun sen? dini savunanların evrimi bilmedikleri içinmi savunduklarını sanıyorsun? Dini savunanlar ikisinide bilip karşı çıkıyorlar! bir hiç uğruna neden kavga edelim dimi!

Sen kuran okusana, objektif olarak tabi! evrimi haklı çıkartmaya çalışarak değil! (birşeyi nasıl görmek istersen öyle görürsün, gerçeği sadece objektif olarak bulabilirsin)

İrtidad etmenin cezası nedir?http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0rtidad
    nisa 34 ü hiç okudun mu ?http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

sayfalarca yazabilirim aklıma geldi bunları atıyorum. Kısa öz

Müslümanlıktan çıkanların öldürülmesi gibi birşey dinde yok! Hiçbir yerde görmedim ve hiçbir hocadan duymadım! wikipediye isteyen istediğini yazıyor çiziyor fakat ben kuranda böyle birşey kesinlikle görmedim! İslam asla ve asla dayatmaz! herkez kendi görüşünde özgürdür!

2.si için :https://www.youtube.com/watch?v=4l7VAxLMTIc

1. İslamda müslüman iken dinden dönersen öldürülürsün! dinini öğren de gel.

2. zakir naik denilen adam sübyancının tekidir gördüğüm gibi kapattım. aşağıda linkini verdiğim videoda görebilirsin ama video ingilizce

https://www.youtube.com/watch?v=pQPweyjLGDk

ayrıca edit:https://eksisozluk.com/entry/38475335

ve birşey daha: ben en başta dedimki evrim bilimsel değildir ve sen buna cevap veremedin unutma! konuyu saptırdın. zaten bir kanıt beklemiyorum senden bilimseldir diye; çünkü zaten bilimsel olan birşeye teori denmiyor!..

Yahu bir kere de bilmediğiniz bir konuda ahkâm kesmeyin, "bilmiyorum" deyin geriye çekilin. "bilimsel olmayan bir şeye teori denmiyor" ne demek? Bu cahiliyetle bu lafları nasıl sıralayabiliyorsunuz yahu hayret.

Evrim hakkında "acaba evrim yok mudur" tartışmasının bilimsel çevrelerde kapanışı bir asır oldu. Artık Cambridge'te Yale'de kimse çıkıp "evrim yok adem'in ensestle tureyen çocuklarıyız" demiyor merak etmeyin. Ha yine de siz "bilimsel" (yani kendi içinde tutarlı bir model oluşturan, gozlem ve orneklemeye yatkın) bir teori geliştirebilirsiniz evrim'e karşı, bilim arap'ın karşı çıkıldığında sonsuz ateşle cezalandırılan dinine benzemez, oturur inceleriz teorinizi. ama bu karşı bilimsel teziniz "biz ademden geldik" olamaz zira içsel tutarlığığa haiz olamayan bir iddiadır bu.

• Yıllardır ben de kahve dayısı mantığıyla düşünüyorum.Bana da öyle geliyor.Bakarsanız Amerikanın kurulduktan 50 yıl sonra aniden süper güç olması,ne ülkeye yerleşen zenginlerle ne de kölelikle,ham maddeyle vs tamamen alakalı gelmiyor bana.Bu olanaklar dünyanın bir çok yerinde fazlasıyla var.Bölgenin yerel halklarının(İnka,Maya,Aztek,İroquois v.s) bilimde,teknolojide ortaçağdaki klise baskısı tarafından geri kalmış Avrupadan üst düzey olduğunu düşünüyorum.Kovboy filmlerini falan hatırlarsanız,o dönem kızılderililer tıp alanında gayet başarılılar.Yaraları falan rahatlıkla iyileştiriyolardı
    Belki çok saçma ama ben böyle düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzole Bant -- 20 Mart 2015; 19:20:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhur beste

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmiyormuyum ki? neden bilmediğim şeye karşı çıkayım! böylemi sanıyorsun sen? dini savunanların evrimi bilmedikleri içinmi savunduklarını sanıyorsun? Dini savunanlar ikisinide bilip karşı çıkıyorlar! bir hiç uğruna neden kavga edelim dimi!

Sen kuran okusana, objektif olarak tabi! evrimi haklı çıkartmaya çalışarak değil! (birşeyi nasıl görmek istersen öyle görürsün, gerçeği sadece objektif olarak bulabilirsin)

İrtidad etmenin cezası nedir?http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0rtidad
    nisa 34 ü hiç okudun mu ?http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

sayfalarca yazabilirim aklıma geldi bunları atıyorum. Kısa öz

Müslümanlıktan çıkanların öldürülmesi gibi birşey dinde yok! Hiçbir yerde görmedim ve hiçbir hocadan duymadım! wikipediye isteyen istediğini yazıyor çiziyor fakat ben kuranda böyle birşey kesinlikle görmedim! İslam asla ve asla dayatmaz! herkez kendi görüşünde özgürdür!

2.si için :https://www.youtube.com/watch?v=4l7VAxLMTIc

1. İslamda müslüman iken dinden dönersen öldürülürsün! dinini öğren de gel.

2. zakir naik denilen adam sübyancının tekidir gördüğüm gibi kapattım. aşağıda linkini verdiğim videoda görebilirsin ama video ingilizce

https://www.youtube.com/watch?v=pQPweyjLGDk

ayrıca edit:https://eksisozluk.com/entry/38475335

ve birşey daha: ben en başta dedimki evrim bilimsel değildir ve sen buna cevap veremedin unutma! konuyu saptırdın. zaten bir kanıt beklemiyorum senden bilimseldir diye; çünkü zaten bilimsel olan birşeye teori denmiyor!..

Yahu bir kere de bilmediğiniz bir konuda ahkâm kesmeyin, "bilmiyorum" deyin geriye çekilin. "bilimsel olmayan bir şeye teori denmiyor" ne demek? Bu cahiliyetle bu lafları nasıl sıralayabiliyorsunuz yahu hayret.

Evrim hakkında "acaba evrim yok mudur" tartışmasının bilimsel çevrelerde kapanışı bir asır oldu. Artık Cambridge'te Yale'de kimse çıkıp "evrim yok adem'in ensestle tureyen çocuklarıyız" demiyor merak etmeyin. Ha yine de siz "bilimsel" (yani kendi içinde tutarlı bir model oluşturan, gozlem ve orneklemeye yatkın) bir teori geliştirebilirsiniz evrim'e karşı, bilim arap'ın karşı çıkıldığında sonsuz ateşle cezalandırılan dinine benzemez, oturur inceleriz teorinizi. ama bu karşı bilimsel teziniz "biz ademden geldik" olamaz zira içsel tutarlığığa haiz olamayan bir iddiadır bu.

Hocam yazdıklarınız için teşekür ediyorum :) bu cahille uğraşmak istemediğim için cevap yazmadım.

• 2005 yılında, ABD Michigan Eyalet Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının hazırladığı ve gelişmiş ülkeler seviyesindeki 34 ülkeyi içeren bir çalışmada, "evrimi doğru kabul edenlerin oranı" yaklaşık %27 ile en düşük Türkiye'de bulunmuştur.[286] Türkiye'den sonra ise %40 ile, akıllı tasarım akımının ortaya çıktığı ABD yer almaktadır. Yine aynı araştırmaya göre, özellikle insanın evrimi en fazla Türkiye’de % 51 ile reddedilmişken ardından Türkiye’yi % 39 ile ABD izlemektedir.

Gelişmiş Avrupa devletlerinde evrimin doğru kabul edilme oranları Türkiye'den ve ABD'dan çok daha yüksektir. İzlanda'da halkın %80'inden fazlası, Danimarka, Fransa, İngiltere, Japonya'da yaklaşık %80'i evrimi kesin olarak doğru kabul etmektedir. Geri kalanların büyük bir kısmı ise emin olmadığını belirtmiştir.

kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

bak yukarda sana evrimi anlatmadım sadece kafanda bir fikir oluşsun diye gösteriyorum bunları.

• Çok basit bir açıklaması var.

Kur'an-ı Kerim'de sapkınlaşan toplumların lağvedildiğini yazar.Hem de bir çok kere...Bu da demek oluyorki insanoğlu ilerliyor ve olaylar gerçekleşince en baştan başlıyor doğal olarak.Hz.Nuh olayını hatırlayın en basitinden.
    Konu güzel.En azından tipim nasıl ss'li bir konu değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cileviathan

araştırmacı bir güdüyle, sizlere dayatılan resmi tarihin dışındaki alternatif tarif araştırmalarınıza saygı duyuyorum.

ancak alternatif tarih hakkında topladığınız bulgularda, resmi tarihin size dayattığı "olanı olduğu gibi kabul etme" güdüsünden sıyrılamamanıza da açıkcası çok şaşırıyorum. bunu da konudışı forumlarının 15-16 yaş ortalamasına -en azından öyle umuyorum- bağlıyorum.

kristal kafatası yalanı

bunun bir kandırmaca olduğu zaten günümüz araştırmalarıyla kanıtlanmıştır. kristal kafatası, 19. yüzyılın ikinci yarısında modern insan teknolojisiyle üretilmiştir. bu konu hakkında fazla durmaya bile gerek yok, isteyenlerhttp://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_skull tamamını, üşenenler ise sadece bu bölümü okuyabilirler;

"In November 2007, Homann took the skull to the office of anthropologist Jane MacLaren Walsh, in the Smithsonian's National Museum of Natural History for examination.[37] Walsh carried out a detailed examination of the skull using ultraviolet light, a high-powered light microscope, and computerized tomography. Homann took the skull to the museum again in 2008 so it could be filmed for a Smithsonian Networks documentary, Legend of the Crystal Skull and on this occasion Walsh was able to take two sets of silicone molds of surface tool marks for scanning electron microscope (SEM) analysis. The SEM micrographs revealed evidence that the crystal had been worked with a high speed, hard metal rotary tool coated with a hard abrasive such as diamond. Walsh's extensive research on artifacts from Mexico and Central America showed that pre-contact artisans carved stone by abrading the surface with stone or wooden tools and in later pre-Columbian times, copper tools, in combination with a variety of abrasive sands or pulverized stone. These examinations led Walsh to the conclusion that the skull was probably carved in the 1930s, and was most likely based on the British Museum skull which had been exhibited fairly continuously from 1898."

bağdat pili mevzusu

dış formunun çömlek olması, sabit bir elektrik üretememesi, pile ait yazılı bir kanıtın olmaması v.s. bunlar bu pilin deneysel bir ürün olduğunun kanıtı. eski insanlar, bu başlığın ana teması olmakla birlikte, düşünüldüğü gibi halen daha küçümsenmektedirler. statik elektrik zaten antik yunan'da bilinen bir olaydı. kimyasal yollarla elektrik üretmeleri de açıkcası bana şaşırtıcı gelmiyor. çünkü ürettikleri şeyin ne olduğunu zaten bilmiyorlar -bilseler günümüz medeniyeti çok daha önceden başlardı ve bunu yayarlardı-. muhtemelen kutupları birleştirdiklerinde elde ettikleri ısı dikkatlerini çekiyordu. çünkü bu pille hem çok düşük voltlarda elektrik üretirler, hem de ürettikleri elektrik sabit olmadığından herhangi bir cihazda da kullanamazlar.

Antikythera Düzeneği

antik yunan'ın ve eski mısır medeniyeti'nin gök cisimlerinin hareketleri ve konumları üzerine başarıları malumunuz. bu düzenek de, antik yunan medeniyeti'nde bilinen 5 gezegen merkür, venüs, mars, satürn, jupiter'in hareketleri ile ay ve güneş'in konumlarını veriyordu. antik yunan'lıların tutulmaları v.s. hesaplayabildiklerini de, bu mekanizmayı yorumlarken unutmamanız gerektiğini belirtmek istiyorum. hakkında güzel bir yazı;http://www.gercekbilim.com/2200-yillik-gizemli-antikitera-duzenegine-iliskin-yeni-kanitlar-bulundu/

hiyeroglif şarlatanlığı

buna affınıza sığınarak şarlatanlık diyeceğim, çünkü şarlatanlığa benim hatırladığım kadarıyla türk televizyonlarında yiğit bulut'dan tut da pelin çift'e kadar bütün tartışma programlarında yer verildi ve herkes de ağızları açık inandı.

vereceğim kaynak link;http://www.catchpenny.org/abydos.html

özet: o bulduğunuz helikopter, ufo, uzay mekiği şekilleri 2 farklı firavun döneminde yazılan üst üste gelen hiyeroglif kabartmalarıyla oluşmuş şekiller..

250 milyon yıllık çip için daha güvenilir kaynaklar lazım. bu haberi yalnızca bazı blog sitelerinde gördüm. insanları trollemek, hele ki günümüzde bu kadar oltaya gelecek varken, inanın çok çok kolay.

65 Milyon yıllık çekiç

bazı haberleri yorumlayabilmek için, bu iddiaları ortaya atan kişileri tanımamız gerekir. bu savı ortaya koyan kişi carl baugh. peki kimdir carl baugh?http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Baugh hristiyan bir genç dünya yaratılışçısı (young earth creationist). young earth creationist'lerin savunduğu görüş, dünyanın 4000 ile 6000 yaşları arasında olduğu ve bu tarihlerden önceye denk gelen bütün kanlıntıların dünyaya hristiyan tanrıları tarafından insanları kandırmak için yerleştirildiği inancıdır. bu çekiç'le vurgulamak istedikleri de, günümüzdeki carbon-14 testlerinin güvenilir olmadığı, evrim için yapılan bütün fosil çalışmaları v.s. de aslında gerçek olmadığıdır. carl baugh'un bu çekice carbon 14 testi yaptırtmak istememesi de, her şeyi özetliyor sanırım.http://en.wikipedia.org/wiki/London_Hammer

özetle bu tarz konulara merakınız varsa, araştırma güdünüzü sonuna kadar kaybetmemenizi tavsiye ediyorum. çünkü sizin merakınız üzerinden nemalanan şarlatan sayısı malesef azımsanamayacak kadar çok.

piramitler, nazca çizgileri, Sacsayhuaman (perudaki kusursuz yerleştirilmiş devasa taş bloklar), paskalya adası (şili'den 3000 km açıkta küçük bir ada ve devasa taş heykeller var) mesela bunların mantıklı bir açıklamasını bulamadım. en büyük gizem bu saydıklarımda..

Mantıklı bir açıklama.Teşekkür ederim.

• bence eskiden gelen teknolojiler bizden gelişmişlerdi amerikanın area 51'inde eskiden kalma teknolojik gelişmeleri incelediler ve en sonunda daha yeni bir teknoloji çıkardılar mesela önceden buhar motoru varsa şimdi elektrik motoru var olması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 22 Mart 2015; 15:49:08 >
  • Bence son 100 yılda bu kadar gelişmemizin sebebi.Dünya savaşları.Sonrasında soğuk savaş.Savaş sırasında teknoloji çok gelişiyor.
    2. dünya savaşının başındaki teknoloji ile sonundaki teknoloji arasında bile bayağı fark var.
    1.ve 2. dünya savaşı arasındaki uçurum fena zaten.(teknolojik açıdan)
  • Mayalar çok enteresan bir toplulukmuş, 2-3 sene önce ayna programında izlemiştim mayalardan kalma bi duvarı gösteriyordu çimento vs yok 10 kişinin zar zor taşıyacağı büyüklükteki taşlar oyularak tam tamına birbirine geçirilmiş, tam olarak anlatamadım ama görseniz hak verirsiniz piramit yapmak falan hikaye onun yanında. Kaldı ki amerika kıtasına yerleşimin 50bin yıl önce sibirya üzerinden gidilerek olduğu kesin olarak biliniyor, 50bin yıl az buz bi zaman değil ben şahsen o adamların 50bin yıl boyunca kös kös oturduklarına inanmıyorum, dünyanın geri kalanından kopuk bir şekilde kendi kendilerine 2012ye kadar ulaşan bi takvim yapabiliyorlarsa diğer her şeyi de beklerim.
  • quote:

quote:

2005 yılında, ABD Michigan Eyalet Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının hazırladığı ve gelişmiş ülkeler seviyesindeki 34 ülkeyi içeren bir çalışmada, "evrimi doğru kabul edenlerin oranı" yaklaşık %27 ile en düşük Türkiye'de bulunmuştur.[286] Türkiye'den sonra ise %40 ile, akıllı tasarım akımının ortaya çıktığı ABD yer almaktadır. Yine aynı araştırmaya göre, özellikle insanın evrimi en fazla Türkiye’de % 51 ile reddedilmişken ardından Türkiye’yi % 39 ile ABD izlemektedir.

Gelişmiş Avrupa devletlerinde evrimin doğru kabul edilme oranları Türkiye'den ve ABD'dan çok daha yüksektir. İzlanda'da halkın %80'inden fazlası, Danimarka, Fransa, İngiltere, Japonya'da yaklaşık %80'i evrimi kesin olarak doğru kabul etmektedir. Geri kalanların büyük bir kısmı ise emin olmadığını belirtmiştir.

bak yukarda sana evrimi anlatmadım sadece kafanda bir fikir oluşsun diye gösteriyorum bunları.

Bir çocuğa dini anlatırsan dindar olur. Evrimi anlatırsan dinsiz...

Avrupada hristiyanlık artık sadece yaşlıların ilgi alanı çünkü; gençler hristiyanlıktaki yanlışları görüyorlar. Tüm avrupa medyası müslümanlar üzerinde spekülasyon haberler yaparak müslümanlarıda terorist ilan edince: insanlar ne hristiyan, ne müslüman; dinsiz oluyorlar. Müslümanların gelişmesini, çoğalmasını zazaten istemiyorlar bunu biliyorsun + papanında güçlü olmasını istemiyorlar çünkü; devletlerini kendi başlarına yönetmek istiyorlar! Yani; okullarda evrim anlatıyorlar ve çocuklar inanıyor, müslümanlar zaten terorist ilan edilmiş, kimse açıp kuran neymiş diye bakmıyor ve hristiyanlıktaki saçmalıklar ortada; bu yüzden çoğunluk evrimci!

Anne babalarımızın söylediği bir söz vardır, kalabalık gerçeği yansıtmaz. Çok insan birşeyi destekliyor diye o şeye doğru diyemezsin!

Ayrıca avrupadaki evrimcilik gitgide; ateistliğe ve satanizm'e kayıyor! Bir kaç tane konu ile alakalı kitap okursan avrupada heryıl binlerce kişinin ateist ve satanist olduğunu görürsün! Aynen söyle: "sen zaten evrimcisin gel bide ateist ol!" ondan sonra "bak satanizm işte böyle birşey" Bir inancı olmayan birey, insan kanı içmekten zevk alacak hale geliyor...(getiriliyor!)

Avrupadan ve süper güçlerden daha yüksek bir akıl, evrimi devletleri bitirmek için kullanıyor! Önce dini siliyorlar, sonra iyiliği ve sonra yaşasın cehennem!

NOT: Bu arada bana cevap vermemiş konuyu değiştirmişsin bravo... Viki'nin linkini 2 dir atıyorsun ama ben zaten biliyorum diyorum! Evrimci bir arkadaşım bana anlattı birsürü zaten, herşeyi biliyorum evrimle alakalı! Benim bu yazdıklarım; okumadan yorum yapan birinin yazdıkları değil yani!

Evrimi anlayanın satanist olması.... sana cevap yok

• Takipteyim güzel konu.

• Her konuyada dini açıdan yaklaşmayın az kafanızı çalıştırın

• Abi bazen bende durup dusunuyorumm ya bize anlatilan insanlik tarihi yanlışsa veya gercekler anlatilmiyosa kim bbilir bizim bilmedigimiz baska neler var adamlar kose bucak sakliyo valla mesela bi magra var nerde oldugunu bilmiyorum o mağarada anormal sekiller var diye acmiyolar sadece ozel olarak secilmis bir kac kisi var sonra uzayli sorunsali var eski insanlar cizmis beyaz tebesirle duvara iki uzayli kafasi bu resmi gorunce dedim bismillah 1900 lerde cikan bilimm kurgu konumuz adamlar bunu m.o. cizmusler cok garip ates olmayan yerden duman cikmaz yani sonra misir hierogliflerindeki ucan daire gibi duran sey adamlar daha yazi yazmayi bilmiyo kalkmislar 21. Yylin ucan dairesini cizmisler sonra bi küçük uzay giysisi giymiş heykelcik var abi bunlar giysi giymiyo dogru durust astronot? ?!! Kiyafeti tasarlamislar nasill ya diyo insan bunlar ilkel yassmak icin yasayan iletisimi bile zor kuran insanlar deilmi nasil oluyoda bunlari yapabiliyorlar sonra kusursuz sipreller war mk biz bu gun bile bu kadar kucuk kysursuz sipreller yapamiyoz? Sonra kurecikler var nerden geldigi belli olmayan irili ufakli 10larca kusursuz yontulmus kurecikler yine misir hierogriflr
    Mesela bize ogretilen insanlık tarihiyle ilgili bir yanlış var bize dedilerki insanlarla dinozorlar ayni devirde yasamadi hatta 1900 lere kadar ne oldukları bike bilinmiyodu YANLIS bunun ysnlis olduğuna dairde kanitlar war eski insanlardan m.o. 800 den m.o. 200e kadar ki döneme kadar yyapılmış ve 33.000 tane bir suru kusursuzca tasvir edilmis heykeller var bi insan gormedigi bir seyi nasil tasvir edebilir ki? Bir diyer kanit ise duvar resmi olarak karsimiza cikiyo duvar resminde dinozorun ustune oturmus iki inssn var artik siz dusunun devamini
    Yani bunların hepsi bana belkide aslinda evren ve dunya daha eski belkide bizden once baska insanlar yasadi onlarin basinada bi felaket geldi hersey yokoldu yasam sona erdi kim bilir kac milyon yil sonra tekrar yassm basladi (ilk insanlar) bunlar gelistikce yeni seyler ogrendiler ve şimdiki gelismislik duzeyine ulastilar yani olasi bi durum bunlari bilim aciklayamiyo belkide tum tarih yanlis ates tekerlek elektirik cok eskiden bulundu ama unutuldu? Cok olsi bi durum
     ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME]

• quote:

quote:

quote:

quote:

2005 yılında, ABD Michigan Eyalet Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının hazırladığı ve gelişmiş ülkeler seviyesindeki 34 ülkeyi içeren bir çalışmada, "evrimi doğru kabul edenlerin oranı" yaklaşık %27 ile en düşük Türkiye'de bulunmuştur.[286] Türkiye'den sonra ise %40 ile, akıllı tasarım akımının ortaya çıktığı ABD yer almaktadır. Yine aynı araştırmaya göre, özellikle insanın evrimi en fazla Türkiye’de % 51 ile reddedilmişken ardından Türkiye’yi % 39 ile ABD izlemektedir.

Avrupada hristiyanlık artık sadece yaşlıların ilgi alanı çünkü; gençler hristiyanlıktaki yanlışları görüyorlar. Tüm avrupa medyası müslümanlar üzerinde spekülasyon haberler yaparak müslümanlarıda terorist ilan edince: insanlar ne hristiyan, ne müslüman; dinsiz oluyorlar. Müslümanların gelişmesini, çoğalmasını zazaten istemiyorlar bunu biliyorsun + papanında güçlü olmasını istemiyorlar çünkü; devletlerini kendi başlarına yönetmek istiyorlar! Yani; okullarda evrim anlatıyorlar ve çocuklar inanıyor, müslümanlar zaten terorist ilan edilmiş, kimse açıp kuran neymiş diye bakmıyor ve hristiyanlıktaki saçmalıklar ortada; bu yüzden çoğunluk evrimci!

Anne babalarımızın söylediği bir söz vardır, kalabalık gerçeği yansıtmaz. Çok insan birşeyi destekliyor diye o şeye doğru diyemezsin!

Ayrıca avrupadaki evrimcilik gitgide; ateistliğe ve satanizm'e kayıyor! Bir kaç tane konu ile alakalı kitap okursan avrupada heryıl binlerce kişinin ateist ve satanist olduğunu görürsün! Aynen söyle: "sen zaten evrimcisin gel bide ateist ol!" ondan sonra "bak satanizm işte böyle birşey" Bir inancı olmayan birey, insan kanı içmekten zevk alacak hale geliyor...(getiriliyor!)

Avrupadan ve süper güçlerden daha yüksek bir akıl, evrimi devletleri bitirmek için kullanıyor! Önce dini siliyorlar, sonra iyiliği ve sonra yaşasın cehennem!

NOT: Bu arada bana cevap vermemiş konuyu değiştirmişsin bravo... Viki'nin linkini 2 dir atıyorsun ama ben zaten biliyorum diyorum! Evrimci bir arkadaşım bana anlattı birsürü zaten, herşeyi biliyorum evrimle alakalı! Benim bu yazdıklarım; okumadan yorum yapan birinin yazdıkları değil yani!

koskoca yazıdan bir kelimeyi, inanılmaz derecede yanlış anlamak

birader devamını okumadım zaten :) konuyu değiştiriyorsun diyorsun konuyu değiştiren sensin. çok tartışmak istiyorsan özelden facebook unu at?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

koskoca yazıdan bir kelimeyi, inanılmaz derecede yanlış anlamak

birader devamını okumadım zaten :) konuyu değiştiriyorsun diyorsun konuyu değiştiren sensin. çok tartışmak istiyorsan özelden facebook unu at?

yazının nerdeyse sonunda yazmışım, başında değil. Yeni sen zaten ana bölümü okumuşşsun. artı: konuyu değiştirmeyide okumuşsun (ki onu en sona yazmışım) yani tüm yazıyı okumuşsun... yani çıkan sonuç: hem doğruyu yazmış hemde yanına yalan yazmışsın

mesaj geçmişine fulden bakarsan; "konuyu değiştiren sensin" gibi bir suçlamayı bana nasıl yaptığını kendinde anlamazsın heralde.

ve son bişey daha: tartışmak iki tarafın söylediklerini masaya yatırıp üzerinde düşünmesi ve fikirlerini paylaşmasıdır. Ve tartışmanın olumlu bir sonuca ulaşabilmesi için; objektiflik gereklidir! (kendine bakıp objektif diyorsan yanılıyorsun..) face var ama kullanmıyorum, sen olumlu bir tartışma yapmak istiyorsan buyur burdan yaz...

Tartışmayı severim de sen yazmak için yazıyorsun senle tartışmaya değmez birde oraya gezegen resmi koymuşsun tatlı su müslümanı

• bence hatta bence degil einstein'a göre zamanda yolculuk mümkün (izafiyet)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinin xian bölgesindeki piramitleride bi araştır beyaz piramitler diye geçiyo kullanılan teknik ,yapım yılı ve içeriği hakkında bir sürü ilginç bilgi var
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.