Şimdi Ara

Eski kasa 0 Doblo yakıt tüketimi 9.2lt!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın babam 0 km doblo safeline aldı. şu anda toplam km 4800 gibi birşey bugüün baktım ortalama yakıt tüketimi 9.2 litre olmuş kilometrede 38 kuruş yakıyor. Bu değer nasıl buralara fırladı anlamadım.Neyse gittik mazot aldık bilgisayarı sıfırladık eve geldik baktık ortalama tüketim bu sefer 7.5 e düştü neden bu kadar çok yakıyor acaba?

• benimde 2012 model doblom 1.6 motor 8.7 lt 100 km de gösteriyor düşmüyorda
  • çok değilmi ya? 1.3 motor bendeki
  • bilmiyorum ki düşmüyor en az geçen yaz memlekete giderken 1100km yol gittim 6.7 ye kadar düştü şehir içine geldimmi tavan yapıyor :)
  • Heri ikiniiz için de 15000 veya 20000 km den sonra yüzde 25 'e kadar yakıt tüketiminiz düşer, telaşlanmayın, sıfır araçta yakıt tüketiminin ilk başta fazla olması normaldir.
  • Doblo Safeline 1.3 motor 75 BG araçla sakin kullanım yapmanız şart. Araç 5. viteste en iyi yakıt oranını 85-90 km. arasındaki bir aralıkta yakalıyor. 100 km. üzerine çıktığınızda araç yakmaya başlıyor. Örneğin şehirler arası yolda araçta ben dahil 3 kişi ve 50 kg.'ye yakın yük varken anlık tüketim olarak 4.8 lt. - 5 lt. arasında sürüş yaptım. Aracın 75 BG olması araç ile şehirler arası yolda 100 km. üzerinde hız yaparsanız eğer bir dezavantajdır. Sürüşünüzü buna göre ayarlayın. Karma tüketimde bu araç çok rahat 900 km. yapar. Bende de bura araçtan var. Şuan 3800 km.'deyim.

Artı olarak her araç için geçerli olan bir şey var ki gideceğiniz yere kadar ki mesafede hararet göstergesi kımıldamıyorsa bile oraya araçla gitmenin yakıt tüketimi açısından zararı vardır. Ya yürüyün ya da dolmuşa binin. Daha kârda olursunuz.

• şehir içinde 7.5 litre yakan araç basmazsan şehirler arası da 5.5 felan yakar ki bunlarda güzel rakamlar yüzbaşı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Doblo Safeline 1.3 motor 75 BG araçla sakin kullanım yapmanız şart. Araç 5. viteste en iyi yakıt oranını 85-90 km. arasındaki bir aralıkta yakalıyor. 100 km. üzerine çıktığınızda araç yakmaya başlıyor. Örneğin şehirler arası yolda araçta ben dahil 3 kişi ve 50 kg.'ye yakın yük varken anlık tüketim olarak 4.8 lt. - 5 lt. arasında sürüş yaptım. Aracın 75 BG olması araç ile şehirler arası yolda 100 km. üzerinde hız yaparsanız eğer bir dezavantajdır. Sürüşünüzü buna göre ayarlayın. Karma tüketimde bu araç çok rahat 900 km. yapar. Bende de bura araçtan var. Şuan 3800 km.'deyim.

Artı olarak her araç için geçerli olan bir şey var ki gideceğiniz yere kadar ki mesafede hararet göstergesi kımıldamıyorsa bile oraya araçla gitmenin yakıt tüketimi açısından zararı vardır. Ya yürüyün ya da dolmuşa binin. Daha kârda olursunuz.

Mesafeden kasit nedir kac km?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fb1907fb1907

quote:

Orijinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Doblo Safeline 1.3 motor 75 BG araçla sakin kullanım yapmanız şart. Araç 5. viteste en iyi yakıt oranını 85-90 km. arasındaki bir aralıkta yakalıyor. 100 km. üzerine çıktığınızda araç yakmaya başlıyor. Örneğin şehirler arası yolda araçta ben dahil 3 kişi ve 50 kg.'ye yakın yük varken anlık tüketim olarak 4.8 lt. - 5 lt. arasında sürüş yaptım. Aracın 75 BG olması araç ile şehirler arası yolda 100 km. üzerinde hız yaparsanız eğer bir dezavantajdır. Sürüşünüzü buna göre ayarlayın. Karma tüketimde bu araç çok rahat 900 km. yapar. Bende de bura araçtan var. Şuan 3800 km.'deyim.

Mesafeden kasit nedir kac km?

Şöyle söyleyeyim. Benim bir önceki aracım 2004 model 3 silindir Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI dizel araçtı. Evimden okuluma tamamen düz yol 2 km.'lik bir yol vardı. Bu yolu giderken de hemen hemen 3. vitesi hiç görmüyorumdum. Sürekli olarak bazen devirli bazen de devirsiz ( trafiğe göre ) 1. ve 2. vitesi kullanıyordum. Hal böyle olunca okula geldiğimde hararet göstergesi oynamıyordu bile. Çünkü o mesafede motor ısınmıyordu. Bu durumda yakıt tüketimi de doğal olarak artıyor. Kısa mesafelerde aracı kullanmak zarardan başka birşey değildir.

Aracı kısa mesafelerde avare avare kullanmak, şehiriçinde sürekli düşük devirde 1. ve 2. viteste gezmek ( Şahinciler ve Doğancılar gibi ) yakıt tüketiminde sizi üzer. Doblomu 10 Nisan'da aldım. Karma kullanımda çok iyi bir değer yakalamama rağmen ( Multijet motor sağolsun ) bu sene okula genelde yürüyerek veya minibüsle gidiyorum. 3 - 5 dakikalık yol için kontak açmak yakıt tüketiminde ziyadesiyle zararlı.

• Bende 1.9 multijet var araca 8 kişi biniyoruz köye geliş gidiş öğretmeniz bir depo ile 900 km rahat yapıyoruz yolun bir kısmıda dağ yolu hızımız 100-120.
  • selamın aleykum arban daha yeni biraz fazla yakması normal
    enico dedigi gibi 15000 veya 20000 den sonra yakıt düşmeye başlıyacak amcam da bu sorundan yakınıyordu 20000 den sonra düşmeye başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.