Şimdi Ara

Eski klavye bağlantı noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde eski bir klavyem var.Bağlantı noktası ise usb değil.TErim olarak bilmediğim için yazamıyorum.bağlantı ucuna bir aparat takarak usb girişi şeklinde
    yapabilirmiyim.Ya da böyle bir aparat varmı?bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Klavye Girişi: Bilmeniz Gerekenler

Bilgisayarlarda ve diğer elektronik cihazlarda, eski tip klavye girişi, günümüzde kullanılan USB veya kablosuz klavyelerden daha eski bir bağlantı yöntemidir. Bu eski klavye modelleri, genellikle PS/2 veya AT konektörü kullanarak bilgisayara bağlanırdı.

Eski tip klavye girişi, sınırlı sayıda tuşa sahip olması ve çok işlevli tuşlar sunmaması nedeniyle günümüz klavyelerine göre daha az işlevseldir. Ayrıca, eski klavyeler genellikle daha büyük ve hantal olma eğilimindedir.

Eski mouse girişi de eski klavye girişi ile benzer bağlantı noktalarını kullanır. PS/2 veya AT konektörlü fareler, günümüzdeki USB veya kablosuz farelerden daha sınırlı işlevlere sahiptir ve genellikle daha az hassastır.

Günümüzde, eski klavye ve fare girişleri büyük ölçüde yerini USB veya kablosuz bağlantı seçeneklerine bırakmıştır. Ancak, bazı eski bilgisayarlarda veya özel sistemlerde hala eski klavye girişleri bulunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ps/2 dediğin giriş sanırım arkadaşım yuvarlak bir giriş genellikle yeni model klavyelerde mor renk olur.İstediğin PS2-USB Converter elektronikçilerde rahatlıkla bulabilirsin.1 2 lira gibide bir fiyatı vardır.Bilisayarcıdan almaya kalkarsan 10a 20 ye bile kasmaya çalışan olur.Ama 1 2 kere başıma geldi bazı klavyeler donüşturucu taktıgın zaman çalışmıyor.Aklında bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: code33

Elimde eski bir klavyem var.Bağlantı noktası ise usb değil.TErim olarak bilmediğim için yazamıyorum.bağlantı ucuna bir aparat takarak usb girişi şeklinde
    yapabilirmiyim.Ya da böyle bir aparat varmı?bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

evet ps/2 (piyes 2 diye okunuyor düz) portu , ucu iğneli gibi ve yuvarlak yapıdadır , genelde eski model klavye ve farelerde bulunur , klavyelerdeki ps/2 portları mor , farelerdeki de genelde yeşil renkte olur

ps/2 portunu usb ye dönüştürücü aparatın fiyatı 2-3TL filandır

işte bundan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

quote:

Orijinalden alıntı: code33

Elimde eski bir klavyem var.Bağlantı noktası ise usb değil.TErim olarak bilmediğim için yazamıyorum.bağlantı ucuna bir aparat takarak usb girişi şeklinde

evet ps/2 (piyes 2 diye okunuyor düz) portu , ucu iğneli gibi ve yuvarlak yapıdadır , genelde eski model klavye ve farelerde bulunur , klavyelerdeki ps/2 portları mor , farelerdeki de genelde yeşil renkte olur

ps/2 portunu usb ye dönüştürücü aparatın fiyatı 2-3TL filandır

işte bundan

hocam aldım ben bualetten,ilk takışta klavyenin ışıkları yanıp sönüyor ama çalışmıyor bir türlü.xp kullanıyorumanakart ps2 girişim bozuk bu aleti çalıştırmam lazım

• bozukluk olabilir deişim iste bence
  • dün gittim yeni usb klavye aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.